Pardubice – Sparta 5:1 (kon.) | Vítkovice – Chomutov 4:3 (kon.) | Kometa Brno – Liberec 2:1 (po s.n.)
Litvínov – Kladno 2:1 (po s.n.) | K. Vary – Motor ČB 2:3 (po s.n.) | Slavia – Třinec 1:3 (kon.)
Plzeň – Zlín 4:5 (kon.)
konec
HC Dynamo Pardubice
5:1 (2:0, 2:1, 1:0)
HC Sparta Praha
Neděle 24.02.2013, 18:15 • ČEZ Arena Pardubice. • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Domácí tým tedy v dnešním klání poráží Spartu 5:1. V první třetině poslal Pardubice do vedení dvěmi brankami Martin Bartek. V části druhé přidal nejprve Kočí třetí a Rolinek čtvrtou trefu. Nadšení domácích lehce zchladil snižující Hovorka, ale i tak byl po dvou třetinách stav 4:1. Třetí a poslední část znamenala pouze jednu branku, a tu vsítil Martin Bartek, který tak zaznamenal hattrick. Zásahy brankářů v dnešním utkání: Dušan Salfický (Pardubice) - 21, Marek Pinc (Sparta) - 25. Nejlepší hráči utkání: Martin Bartek (Pardubice) 3+1, Marek Hovorka 1+0 (Sparta). (20:42:09)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Brendl těsně za červenou nahazuje do útočné třetiny, ale tam jsou pouze hráči Sparty Praha.
     
    59:18
    Sparta se sice ještě v útoku snaží, ale tentokrát ji brzdí ofsajd. Po něm se tak vhazuje ve středním pásmu.
     
    58:55
    Nahozený puk do útočné třetiny Pardubic Pinc raději nechal pod lapačkou, a tak se bude zhruba minutu před sirénou vhazovat po jeho pravici.
     
    58:20
    Dominik Pacovský to zkoušel po levé straně hřiště a po kličce vypálil. Přízemní pokus Salfický vyráží s pomocí hole betony mimo.
     
    57:25
    Utkání se již za rozhodnutého stavu pouze dohrává. Obrany už nejsou tak zformované, ale šance teď žádná k vidění nebyla.
     
    56:02
    Slušné šance hostů. Nejprve v poslední chvíli zahrál dobře jeden z domácích beků, ale akce pokračovala na útočnou modrou na Sičáka. Ten ostrou ranou míří jen na zadní mantinel.
     
    55:04
    A ten samý hráč z levé strany pálí na branku. Salfický zasahuje pohotově betony, do kterých puk chytá.
     
    54:45
    Přesilovka jim však moc nevyšla, a tak už je Pacovský na ledě.
     
    54:22
    Domácí se nikam neženou a v pohodě kombinují až po útočnou třetinu.
     
    53:43
    Následně však nevyšla nahrávka zadáků na modré a puk se dostal do středního pásma. Po něm jsou domácí v ofsajdu.
     
    53:08
    Po Starého nahrávce cpal puk do brankoviště Rolinek, ale nepříliš přesně, a tak je Pinc bez práce. Domácí přesto zůstávají v útočné třetině.
     
    52:46
    Přesilovka pro Pardubice. Za podražení v útočné třetině je vyloučen a odeslán na trestnou lavici Dominik Pacovský.
     
    51:35
    Netrvalo to však dlouho a Zohorna mohl od levého mantinelu zakončit. Táhlý pokus z jeho hole jde nad Pincovu klec. Po následném protiútoku hostů se bude vhazovat po levici Dušana Salfického.
     
    51:01
    Útok Pardubic centroval z pravé strany do brankoviště Tomáš Zohorna, jenže nikoho ze spoluhráčů nenašel, a tak se musí vrátit do zadních řad.
     
    49:54
    Krásnou nahrávkou od levého mantinelu se ukázal Ton, který před brankou přesně našel Hlinku. Zkušený forvard Sparty zakončoval dokonce ve dvou případech, jenže Salfický u levé tyče byl připraven a skvěle chytá.
     
    48:52
    Po nahození Benáka do útočné třetiny o puk bojoval v rohu kluziště Somík. Ten však byl dobře napadán a k zakončení se tak nikdo v červeném dresu Pardubic nedostal.
    Marken.cz

    Martin Mišovec

    Branky a nahrávky: 11. Bartek, 14. Bartek (Benák), 34. Kočí (Bartek, Cetkovský), 35. Rolinek (Gawryletz, Starý), 43. Bartek (Kočí) - 40. Hovorka (Hlinka, Pacovský)


    HC Dynamo Pardubice: Salfický (Růžička) – Kočí, Benák, Píša, Vašíček, Ďaloga, Gawryletz, Marušák, Mocek – Bartek, Cetkovský, Somík – Radil, Kousal, Buchtele – Brendl, Rolinek, Starý – Zohorna, Nosek, Semorád.

    Manažer: Miloš Říha Trenéři: David Pospíšil a Jaroslav Landsman

    HC Sparta Praha: Pinc (Melicherčík) – Pilař, Sičák, Milam, Gřegořek, Philipp, Hanzlík, Hunkes, Krstev – Pacovský, Hlinka, Ton – Hovorka, Broš, Tenkrát – Simon, Přibyl, Rachůnek – Jánský, Bahenský, Forman.

    Trenéři: Josef Jandač a Jan Votruba

    Rozhodčí: Pešina, Šír – Jelínek, Svoboda

    Diváci: 10065
    bahis siteleri