Boston – Florida 4:1 (kon.) | Toronto – Pittsburgh 1:3 (kon.) | Columbus – Chicago 1:2 (1:2 po s.n.)
Carolina – Washington 2:3 (kon.) | Tampa – NY Islanders 0:2 (kon.) | Winnipeg – NY Rangers 3:1 (kon.)
St. Louis – Arizona 3:0 (kon.) | Minnesota – Colorado 5:3 (kon.) | Dallas – Anaheim 1:2 (0:2 po s.n.)
Vancouver – Nashville 7:4 (kon.) | San Jose – Los Angeles 4:3 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:0 (3:0, 1:0, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 15.03.2013, 18:30 • Tipsport arena, Liberec. • Play-out extraligy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojováno, domácí si klíčový náskok vybudovali v první třetině a soupeři nasázeli celkem pět branek. Vítězství Bílých Tygrů je zasloužené, Energie dnes pod Ještědem selhala. Přeji příjemný zbytek večera. (20:54:58)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Bílí Tygři se ještě málem dostali do úniku dvou na jednoho. Jenže Bulíkovi u mantinelu kotouč uskočil, Filippimu posléze přeci jen přihrál. Karlovarský muž s maskou však nemusel zasahovat.
     
    58:06
    Kostrbatou kombinaci týmu ze západu Čech zabrzdila přihrávka rukou. Hra musí být přerušena, hráči se rovnají na vhazování po Schwarzově levici.
     
    57:12
    Šimek drží puk za vlastní klecí a čeká na střídající spoluhráče. O osudu utkání je rozhodnuto, Tipsport arena tleská. Liberec si do tabulky připíše důležité tři body a svého konkurenta v tabulce přeskočí.
     
    55:48
    Buly ve středním pásmu. Koblasa totiž přerušil libereckou kombinaci, do přihrávky vložil hůl a kotouč po jeho zásahu vyskočil mezi diváky.
     
    54:45
    Jinak ale Karlovarští přesilovku promrhali, soupeř už hraje v plném počtu.
     
    53:33
    Vlach adresoval z rohu hřiště přihrávku na modrou čáru, kde se puku zmocnil Prošek a bez delšího přemýšlení jej přesměroval na bránu. Schwarz zasáhl kotouč trošku krkolomně lapačkou, do sítě jej však nepustil.
     
    52:44
    Petr Kolmann usedl za katr, provinil se sekáním. Přesilovka Energie.
     
    52:13
    Domácí se ani nikam neženou. Bulíkovi se nabízeli spoluhráči, slovenský hokejista ale ze středního pásma volil raději zpětnou přihrávku na své spoluhráče v obraně.
     
    50:56
    Liberec má zápas pod kontrolou. Devět minut před koncem základní hrací doby vedou domácí pětibrankovým rozdílem, navíc diktují tempo hry a soka pouštějí k ohrožení vlastní svatyně jen zřídka.
     
    48:49
    Energie mohla snížit, jenže selhala. Nosek napřáhl na modré čáře a Schwarz vytěsnil jeho dělovku přímo na Pechovu hůl, ovšem ani karlovarský ostrostřelec brankářovo kouzlo neodčaroval. Před brankovištěm zazmatkoval, vrtící puk nedokázal zpracovat a kotouč poté ztratil.
     
    47:43
    Liberecké obránce se snažil pozlobit Rohan, v útočném pásmu ovšem o kotouč brzy přišel. Na druhé straně pozdravil Mensatora ostrou ranou Kica, brankář musel vytyčit svůj levý beton.
     
    46:10
    Dnešní utkání sleduje vyprodaná Tipsport arena! Na tribunách se tísní 7 500 diváků, halou teď objíždí mexická vlna.
     
    44:15
    Karlovy Vary hrají v plném počtu, ubránily se snadno.
     
    43:43
    Liberec se sice drží v těsné blízkosti soupeřova brankoviště, ale do šance se domácí ještě nedostali. V poklidu si posílají kotouč z hole na hůl a vyčkávají na vhodný moment k zakončení.
     
    42:14
    Tygři budou mít navíc výhodu jednoho muže v poli. Krosčekem se provinil Košťál, který jde za svůj prohřešek pykat na trestnou lavici.
     
    41:32
    Liberec právě vstřelil branku!
    Mensator musí lovit puk ze své sítě už popáté, v úvodu třetí třetiny ho překonal další liberecký útočník. Bílí Tygři unikli do protiútoku. Kudrna oslovil svoji přihrávkou JANA VÍŠKA, který z levého kruhu zaslal puk za přesouvajícího se gólmana. Asistence: Jaroslav Kudrna, Tomáš Filippi – 5:0.
     
    40:48
    Mensator má za sebou zahřívací zákrok. V hlavní roli liberecké akce se opět zjevil Petr Kica, ale s jeho pokusem ze strany neměl gólman problémy. Ani nešel k zemi, vestoje jeho střelu zneškodnil.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 11. Duda (Kudrna), 12. T. Urban (Bárta, Kolmann), 19. Bulík (Filippi, Nedvěd), 37. Duda (Nedvěd, Pospíšil), 42. Víšek (Kudrna, Filippi)


    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Vošvrda) – Čakajík, Kolmann, Výtisk, Derner, Šimek, Čutta, Štich – Bárta, Dušek, Víšek, Bulík, Špaček, Pospíšil, Kudrna, Filippi, T. Urban, Kica, Duda, Vantuch, Nedvěd "C".
    HC Energie Karlovy Vary: Mensator (Závorka) – Nosek, Parýzek, J. Látal, Drtina, Gulaši, Gründling, Prošek – Koblasa, Vachovec, Vlach, Skladaný, Zaťovič "C", Pech, Košťál, Skuhravý, Kumstát, Pohl, Doležal, Rohan, Zucker.

    Rozhodčí: Polák, Husička – Barvíř, Blümel.
    bahis siteleri