Vítkovice – Plzeň 2:4 (kon.) | Zlín – Litvínov 4:1 (kon.) | Slavia – Kladno 1:0 (kon.)
Liberec – Třinec 4:2 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 1:5 (kon.) | Chomutov – K. Vary 4:2 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
HC Oceláři Třinec
Neděle 20.10.2013, 17:00 • Tipsport arena, Liberec. • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Bílí Tygři po třech porážkách zabrali a Oceláře porazili i podruhé v sezoně. Třinec však rozhodně nebyl horším týmem, duel rozhodla branka Urbana ze sedmačtyřicáté minuty. Přeji příjemný zbytek večera. (19:45:52)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Pětadvacet vteřin do konce. Vhazuje se před Schwarzem, ale hosté už ani podruhé neriskují hru bez brankáře. Z Liberce dnes odjedou bez bodového zisku.
     
    58:36
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je s největší pravděpodobností rozhodnuto. Bílí Tygři ukořistili puk, Čakajík našel ve středním pásmu JANA VÍŠKA, který od modré čáry trefil obloučkem opuštěnou třineckou svatyni. Asistence: Martin Čakajík – 4:2.
     
    58:24
    Konrád je na střídačce! Hosté mají na ledové ploše šest bruslařů a operují před Schwarzem.
     
    58:00
    Hosté nepřesně rozehráli, po icingu se hra přesunula do jejich obranné třetiny a Konrád musel zasahovat. Důrazný Dušek operoval v jeho blízkosti, avšak neúspěšně.
     
    57:22
    Třinecký trenér Jiří Kalous si vyžádal oddechový čas. Vhazuje se po Schwarzově pravici, Konrád už stojí dva metry před brankovištěm. Sleduje vlastní střídačku a čeká na pokyn.
     
    56:03
    Pospíšil naskočil z trestné lavice a hned mohl zajistit svému týmu potřebný klid. Konrád nyní zaváhal, vydal se rozehrát kotouč, o který ho však připravil Jass. Pospíšil měl poté mezi kruhy slušnou šanci, ale trefil jen brankáře, jenž se na poslední chvíli do svého území vrátil.
     
    54:38
    Květoň teď možná až zbytečně z kruhu střílel. Na přihrávku se mu přitom nabízeli spoluhráči, Víšek brzy svůj výběr osvobodil a domácí mohou vystřídat.
     
    54:02
    Hosté mají šanci na vyrovnání. Pospíšil sroloval na hrazení Polanského, jeho prohřešek kvalifikoval hlavní sudí jako vražení na hrazení. Liberec se tak bude bránit ve čtyřech.
     
    53:44
    Oba týmy jsou na ledě v plném počtu. Do konce základní hrací doby zbývá necelých sedm minut, udrží Bílí Tygři jednobrankový náskok?
     
    52:53
    Severočeši v pěti, na ledové ploše mají teď jednoho hráče navíc. Nedvěd na středovém kruhu zamíchal pukem a po křídle vyslal kupředu Bulíře, tomu však u hrazení kotouč odskočil.
     
    51:43
    Zbytečný prohřešek. Třinecká přesilovka je u konce, Slezané hráli v šesti. Trest odsedí Květoň a bude se pokračovat ve čtyřech na obou stranách.
     
    51:28
    Přihrávku Květoně nejprve zastavil Nedvěd a po nepřesné kombinaci se hosté dokonce sami vyhnali z pásma. Tygři se brání ukázkově, soka ještě nepustili ke střele.
     
    50:31
    Další trest na liberecké straně. Publikum píská, ale Čutta na dvě minuty za držení protihráče přeci jen bojiště opustí. Na Oceláře čeká další početní převaha.
     
    50:03
    Liberecký zadák Výtisk vyfasoval osobní desetiminutový trest za nesportovní chování. Rákos se tlačil za dorážkou a posléze se dostal s Výtiskem do menší strkanice. Důrazný bek se ještě u rozhodčího dožadoval trestu pro protihráče, ale sudí jeho prosbu nevyslyšel a za řeči jde navíc sám pykat.
     
    49:33
    Hunkes vypálil z dálky nepřesně a o chvilku později černou pryž ztratil. Oceláři mohli podniknout přečíslení, ale Matuš se příliš ukvapil a celá akce končí ofsajdem.
     
    48:49
    Voráček prohrál bruslařský souboj s Adamským, třinecký forvard ukořistil v rohu kluziště kotouč a pohledem hledal volné spoluhráče. Jeho pas byl ovšem zblokovaný.
     
    47:27
    Kania spěchal za volným pukem, ten však nakonec doklouzal až na zakázané uvolnění. Následné buly u domácí klece vyhráli hosté a Bonk ihned od mantinelu vypálil, leč nepřesně.
    Marken.cz

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 17. Urban (Dušek), 30. Jass (Víšek, Zacha), 47. Urban (Nedvěd), 59. Víšek (Čakajík) – 40. Roth (Květoň, Polanský), 46. Roth (Adamský)


    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Vaněček) – Čakajík, Voráček, Výtisk, Hunkes, Ulrych, Říha, Čutta – Urban, Nedvěd "C", Dušek – Bartek, Vampola, Bulík – Pospíšil, Filippi, Bulíř – Jass, Zacha, Víšek.
    HC Oceláři Třinec: Konrád (Hrubec) – Zíb, Lojek, Linhart, Roth, Krejčí, Kania, Galvas – Martin Růžička, Bonk "C", Zagrapan – Adamský, Polanský, Květoň – Varaďa, Rákos, Gorškov – Rufer, Marek Růžička, Matuš.

    Rozhodčí: Hribik, Wagner – Podrazil, Zavřel.

    Diváci: 4 023
    bahis siteleri