Tisková konference HC Lev Praha (kon.) | Tisková konference před zápasem Plzeň - Maribor (kon.)
konec
Tisková konference před utkáním Plzeň - Maribor

Pondělí 19.08.2013, 17:45Tiskové konference
     
    Je za námi předzápasové setkání novinářů se zástupci obou klubů. Děkujeme Vám za pozornost a u zítřejšího zápasu na shledanou. (19:44:10)
     
    Tisková konference skončila.

     
    Pavel Vrba o absencích v týmu Mariboru: Filipović má trest za tři žluté karty. Je to zkušený hráč, který má zkušenosti s mnoha zápasy na evropské scéně, ale mají kvalitní kádr a myslím si, že to pro ně takový problém nebude.
     
    Pavel Vrba: Sestavu v hlavě mám.
     
    Pavel Vrba: Po euforii s Neapolí tomu mohli podlehnout i hráči. Doufám, že domácí zápas s Fenerbahce byl pro nás dostatečným poučením a zkušeností.
     
    Pavel Vrba: Samozřejmě je to náročné, když máte za měsíc devět soutěžních utkání. Za poslední měsíc jsme měli jeden den volna, ale musíme udělat vše proto, abychom to zvládli. Můj odpočinek? Rodina.
     
    Pavel Vrba: Tavares je jejich klíčový hráč. Je to hráč, který dává hodně gólů a dal i rozhodující gól proti APOELU. Není to ale jen o něm, ale je to i o několika dalších hráčích.
     
    Pavel Vrba o Mariboru: Mužstvo, které postoupí do čtvrtého předkola má svojí kvalitu. Pokud máme nálepku favorita, tak je to jen díky naší účasti v jarní fázi, ale i Maribor hrál v posledním ročníku skupinu Evropské ligy, což rozhodně hovoří o kvalitě.
     
    Pavel Vrba: Mají výrazně vyšší kvalitu než ostatní kluby ve Slovinsku a nemají tam moc soupeřů. Přirovnal bych je na úroveň Trondheimu a Kodaně, se kterými jsme hráli před třemi roky. Hrají velice dobře a dalo by se to přirovnat k nám při té minulé kvalifikaci.
     
    Pavel Vrba o absencích: Tito dva hráči měli zdravotní problémy. Dan Kolář po tréninku řekl, že není připravený. Marek Bakoš bude připravený, ale chybí mu herní praxe.
     
    Nyní otázky na trenéra Pavla Vrbu.
     
    Horváth: Je to úplně stejné jako před třemi lety. Už základní skupina UEFY je úspěch. Hráli jsme s tím, že bychom chtěli uspět už proti Kodani, teď je to stejné.
     
    Horváth o slabinách Mariboru: Trenér nám ukázal nějaké situace, kdy se dá přes obranu Mariboru přejít.
     
    Pavel Horváth o Lize mistrů na plzeňském stadionu: Při tom předzápasovém tréninku to třeba vnímat budeme, ale myslím si, že při nástupu na hřišti už to z nás spadne. Před třemi roky ten stadion byl v havarijním stavu a zítra to celé bude odměnou za tu práci.
     
    Pavel Horváth: Jsme zkušenější než jsme byli před dvěma lety a měla by to být jedna z věcí, která nám bude pomáhat. Několik kluků se navíc dostalo do reprezentace, což je samozřejmě také plus.
     
    Prověří vás Maribor více než předchozí soupeři?
    Pavel Horváth: Působili na mě velice dobře v ofenzivě. Měli jsme důkladnou přípravu a věřím, že budeme připravení.
     
    Jako první začne mluvit kapitán Pavel Horváth.
     
    Zítřejší utkání bude vyprodáno a plný sektor by měl být sektor hostů.
     
    Do tiskové místnosti dorazili i zástupci FC Viktorie Plzeň.

    Jakub Vais

    bahis siteleri