Dukla Praha – Táborsko 0:3 (kon.) | Jablonec – Plzeň 0:1 (kon.) | Olomouc – Bohemians 1905 0:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Liberec 3:1 (kon.) | Příbram – Ostrava 2:1 (kon.) | Třinec – Varnsdorf 5:1 (kon.)
Znojmo – Brno 1:4 (kon.) | Slavia – Jihlava 6:0 (kon.) | Teplice – Pardubice 1:0 (kon.)
Hr. Králové – Sparta 0:1 (kon.)
konec
FK Třinec
5:1 (1:0)
FK Varnsdorf
Pondělí 12.05.2014, 15:00 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2200 míst) • Juniorská liga
Předzápasové kurzy
     
    V Třinci je pro dnešek dobojováno. Aprílové počasí provázelo hráče po dobu celé první půle, ve druhém dějství už se vyjasnilo a dohrálo se v pohodě. Slezané budou již ve čtvrtek hostit silnou Mladou Boleslav, která bojuje o titul. Předehrávka 42. kola začne na stadionu Rudolfa Labaje od 15:00. Ve stejný čas přivítá Varnsdorf na svém hřišti Znojmo. Ke sledování těchto i jiných online přenosů jste zváni. Na počtenou! (17:01:28)
     
    Je konec, Třinci se povedlo po třech porážkách v řadě zvítězit, naopak série Varnsdorfu bez výher trvá, dnes se natáhla už na pět utkání. Domácí dnes vedli po poločase o jednu branku, v 62. minutě chyboval hostující Čurgali a centr Dediče uklidil do branky Haša. Tentýž hráč nastřelil o chvilku později tyč a byl i u třetího gólu. Kyselý našel Hašu za šestnáctkou, vzrůstem malý útočník se opřel do míče a bylo to 3:0. Definitivní pečeť na vítězství přidal Dedič, když zakončoval do prázdné branky po přihrávce Wojnara. Jediný zásah hostí zaznamenal Černý, jenž v 79. minutě dostrkal míč do sítě. Dvě minuty před koncem ještě vymetl horní roh varnsdorfské branky Voves a stanovil konečný výsledek 5:1. Třinečtí zůstanou po dnešní výhře na 18. místě, Varnsdorf si pohorší na 20. příčku.
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Canův pokus z dálky stáhl ze vzduchu Rohel. Třinec o míč přišel a ke střele se pro změnu propracoval Ruszó. Třinečtí zablokovali.
     
    89
    Třinečtí mají stále spoustu elánu a nadále útočí. Centr Bulawy nalezl Velnera, jehož střelu přizvedli hosté na roh. Po něm se ke střele dostal Machala, Klouda udržel balon.
     
    88
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ruszó myslel, že už míč opustil hrací plochu, a proto vzal míč do ruky. Rozhodčí to posoudili jako prohřešek, Wojnar okamžitě rozehrál na TOMÁŠE VOVESE, který střelou do horního rohu na zadní tyč zvyšuje již na 5:1!
     
    86
    Bulawa se hned pustil do útočení, nakonec s k míči dostal Voves, odcentroval na Velnera, který nepostřelil hostující beky.
     
    85
    Na poslední minuty naskočí do hry také domácí Tomáš Bulawa, který nahradí střelce jedné branky Reného Dediče.
     
    85
    Varnsdorf střídá podruhé. Jan Prieložný odchází ze hřiště, zahraje si Michal Spáčil.
     
    84
    Mikinič obešel Matouška, navedl si míč do pokutového území a Rohel musel nepříjemnou střelu na zadní tyč vyrážet! Následuje rohový kop.
     
    83
    Po několik odrazech se ve středu hřiště dostal míč k Canovi, který rychlým nákopem dopředu hledal Prieložného. U míče byl dříve Rohel.
     
    82
    Klouda míč vyrazil za sebe a navíc byl podle názoru sudího faulován. Rozehrávat bude odkopem od branky, běží posledních deset minut.
     
    81
    Další střela aktivního Dediče zablokována a Machala bude rozehrávat rohový kop. Třinec nechce připustit žádné drama.
     
    80
    Třinec se hned vrhl do otevřené obrany Varnsdorfu a na spadnutí byla pátá branka. Vovesův centr našel hlavu Dediče a Klouda vytáhl parádní zákrok.
     
    79
    Varnsdorf právě vstřelil branku!
    Varnsdorf se přece jenom prosazuje! Ruszó poslal míč do vápna, Rohel centr podběhl, Prieložnému se zakončit do sítě nepodařilo, a tak musel přiběhnout JAN ČERNÝ a z brankové čáry snížit na 4:1!
     
    77
    Roman Haša dnes vstřelil dvě branky, u jedné asistoval a ještě stihl nastřelit tyč. Nyní si už jde odpočinout, nastupuje Daniel Kufa.
     
    76
    Třinec právě vstřelil branku!
    RENÉ DEDIČ přidává čtvrtou branku Třince! Haša přihrál pěknou průnikovou přihrávkou Wojnarovi, který uháněl s Dedičem sám na Kloudu! Takovou situaci by museli zdárně vyřešit i mladší žáci – 4:0!
     
    74
    Dnešní utkání mezi týmy ze spodní části tabulky Juniorské ligy přilákalo na ochozy 35 diváků. Ti teď sledují snahu Varnsdorfu se zápasem ještě něco udělat.
     
    73
    Severočeši hrají vabank a pokouší se co nejrychleji snížit. Mikinič rozehrál standardní situaci z dálky přízemní střelou, kterou dobře viděl Rohel a míč pokryl.

    Ondřej Zoubek

    Branky: 19. Švábík, 62. Haša, 67. Haša, 76. Dedič, 88. Voves – 79. Černý

    Karty:   57. Matoušek (TRI) – 49. Ruszó (VDF), 59. Černý (VDF), 63. Prieložný (VDF)


    FK Třinec: Rohel (C) – Hála, Matoušek, Roman, Velner – Švábík (71. Machala), Wojnar, Kyselý, Trajkovski (46. Voves) – Haša (78. Kufa) , Dedič (85. Bulawa). Trenér: Kamil Papuga.
    Náhradníci: Orawski – Bulawa, Kufa, Voves, Machala.

    FK Varnsdorf: Klouda – Knížek, Vála, Čurgali (C), Šimoník – Ruszó, Cana, Šťastný (46. Polanský), Mikinič – Černý, Prieložný (85. Spáčil). Trenér: Ivan Kopecký.
    Náhradníci: Spáčil, Polanský.

    Rozhodčí: Zbyněk Proske – Radek Kotík, Roman Tacina

    Diváci: 35
    bahis siteleri