Dubnica – Spišská N. Ves 1:0 (kon.) | Martin – Skalica 5:2 (kon.) | Levice – Trnava 5:4 (po pr.)
Pov. Bystrica – Žilina 0:5 (kon.) | Bratislava Capitals – Topoľčany 2:3 (po pr.)
konec
HK VITAR Martin
5:2 (2:1, 1:1, 2:0)
HK Skalica
sk Středa 19.02.2020, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Michal Ružička (tréner HK Skalica): "Nebolo to najhoršie stretnutie. Vypracovali sme si v úvode príležitosti, ktoré sme nepremenili. Následne sme v štvrtej a následne i šiestej minúte inkasovali, čo nás na chvíľu položilo. Martin mal v tejto chvíli tlak, dokázali sme sa ale dostať do stretnutia kontaktným gólom. V druhej tretine sme vyrovnali, domácich sme ale následne trestuhodne pustili na našu bránku, čo by sa nemalo stávať. S výsledkom sme chceli niečo v tejto chvíli urobiť, v tretej tretine boli ale domáci lepším tímom. Zápas sme už nedokázali otočiť."

    Marek Žila (asistent trénera HK VITAR Martin): "Kolega zhodnotil stretnutie tak, ako bolo odohrané. Úvodné minúty z našej strany neboli dobré, následne sa nám podarilo streliť dva rýchle góly a dominovať v hre približne desať minút. Počas presilovej hry následne súper znížil, dostal sa do hry a v druhej tretine zaslúžene vyrovnal na 2:2. V tretej tretine sme podali z pohľadu celého stretnutia najlepší výkon. Podarilo sa nám streliť dva góly a pripísať si víťazstvo."

    Sebastián Šmída (útočník HK Skalica): "Dve tretiny sme dokázali držať krok so súperom. Určite sme mali dostatočné množstvo príležitostí, mnohé zostali nevyužité. O víťazstve domáceho tímu rozhodla určite tretia tretina. Inkasovali sme dva góly po ktorých sme sa už ani veľmi nesnažili vrátiť sa do zápasu. Určite bolo pozitívnym signálom pre náš tím strelenie dvoch gólov a vyrovnanie stavu na 2:2, aj keď nám pomohol šťastný gól. Domáci však chytili druhý dych, nadýchli sa k náporu pričom im pomohli aj zákroky brankára. Nepremenené príležitosti sa s nami vezú celú túto sezónu. Tlačíme na súpera, aj v čase, kedy sa vrátime do stretnutia, tento moment jednoducho nedokážeme využiť vo svoj prospech. Nevieme to zlomiť, musíme si počkať na play-off. Stretnutie to bolo určite ubojované, domácich na kolená nezrazili ani dva naše góly. Oba tímy mali o čo hrať, takéto stretnutia sú pre diváka najatraktívnejšie. Publikum dnes bolo v Martine skvelé, kvôli takejto atmosfére hráme hokej. Nechýbali ani vzájomné bitky, divákom oba tímy ponúkli maximum. Do konca nadstavbovej časti zostávajú tri stretnutia, my musíme doma víťaziť, či už s Dubnicou alebo Spišskou Novou Vsou. Reálnym cieľom je štvrtá priečka a na tomto mieste aj chceme skončiť."

    Ján Zlocha (útočník HK VITAR Martin): "Všetci sme vďační za víťazstvo, každý jeden hráč. Nezačali sme najlepšie, dokázali sme ale streliť dva góly. Na konci prvej tretiny sme zaváhali, súper sa dokázal vrátiť do stretnutia. Po vyrovnávajúcom góle Skalice sme už ďalší nepripustili, stretnutie sme držali vo svojich rukách až do konca. V stretnutí sme si verili, spoluhráčom to padalo do bránky. Plnili sme pokyny trénera, ktorý už má za sebou množstvo takýchto stretnutí. Nielen doma, ale aj v zahraničí, či v reprezentácii. Taktika je daná, je na hráčoch, ako ju budú dodržiavať. Máme šikovného trénera, ktorý vie v prípade potreby zasiahnuť do zápasu, zmeniť určité veci. Našou úlohou je dbať na tieto pokyny, korčuľovať a strieľať góly. Ak sa nám darí korčuľovať, prihrať si, je to určite radosť byť na ľade. Kolektív ma prijal veľmi dobre. S viacerými hráčmi som už bol v kontakte, s ďalšími som sa okamžite našiel. Sú tu inteligentní a skúsení hráči, výborná hokejová partia. Tlaky sú všade, či už hráte za Považskú Bystricu alebo Martin. Musíte s nimi počítať, ak niečo chcete dosiahnuť. Máme mladý tím, dobrých korčuliarov, v tejto sezóne máme na to, aby sme niečo dokázali. Prekvapený som bol množstvom divákov, ktorí prišli. Vytvorili skvelú atmosféru, zápas si užívali. Chceli, aby sme sa ešte vrátili na ľad, radi sme pred nich prišli. Potešila nás ich podpora, ktorá nás hnala za víťazstvom. Potrebovali sme sa im poďakovať. Martin má skvelých fanúšikov, dúfam, že budú chodiť v čo najvyššom počte. Sme momentálne na víťaznej vlne. V piatok nás čaká súboj s Bratislavou, ktorá je určite kvalitnejší súper ako Skalica. Majú šikovných hráčov, so skúsenosťami z najvyššej súťaže. Nášmu mužstvu však verím, určite máme na to, ísť ďalej." (22:26:33)
     
    Martin dnes zvíťazil nad Skalicou 5:2. Góly: 4. Nauš (Dírer, Korím), 6. Cíger (Poliaček, Matejka), 31. Paulíny (Tabaček, Bernát), 49. Poliaček (Burzík, Žiak), 52. Tabaček (Poliaček, Murček) – 12. Šmída (Škápik, Štumpf), 25. Šmída (Škápik, Štumpf).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:51
    Máme tu dokonca Okoličányho gól. Podľa rozhodcov dosiahnutý korčuľou.
     
    59:51
    Posunutá bránka domáceho tímu. Bude sa ešte raz vhadzovať.
     
    59:16
    Nauš ešte s túžbou po góle. Musí ale zabojovať v rohu klziska.
     
    58:47
    Ján Matejka medzi kruhmi. Prihrávka sa k nemu nedostala.
     
    58:01
    Cebák v súboji so Šmídom. Bolo tam podrazenie domáceho hráča, ktoré si rozhodcovia nevšimli.
     
    57:24
    Kotzman opúšťa ľadovú plochu. Odchádza do šatne.
     
    56:44
    Jaša spoza brániaceho hráča. Netrafil ideálne.
     
    55:56
    Janík na Okoličányho, ktorý z prvej netrafil puk. Je tu už badať aj istú dávku frustrácie.
     
    55:23
    Hohl nastrelich Zlochu. Akcia hostí sa tak končí.
     
    54:58
    Ján Matejka skúšal prekvapiť Bernáta. Ten si zatiaľ drží čisté konto.
     
    54:27
    Korím od modrej. Domáci už ale viac – menej len kontrolujú hru.
     
    53:54
    Žiak pred bránkou. Vhadzovanie si domáci zopakujú.
     
    53:27
    Nauš to skúsil sám. Ďaleko sa s pukom nedostal.
     
    52:44
    Škápik od modrej. Opäť zákrok Bernáta.
     
    52:13
    Šmída po spolupráci s Okoličánym vyprodukoval dokonalú príležitosť. Bernát dnes skutočnou hviezdou duelu.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 4. Nauš (Dírer, Korím), 6. Cíger (Poliaček, Matejka), 31. Paulíny (Tabaček, Bernát), 49. Poliaček (Burzík, Žiak), 52. Tabaček (Poliaček, Murček) – 12. Šmída (Škápik, Štumpf), 25. Šmída (Škápik, Štumpf)


    HK VITAR Martin: Krasanovský (Bernát) – Šimon, Korím – Burzík, Rusina – Cebák, Matejka L. – Paulíny, Tabaček – Rudzan, Dírer, Nauš – Videlka, Zlocha, Róth – Cíger, Murček, Poliaček – Jurášek, Babka, Žiak
    HK Skalica: Trutt (Ovečka) – Horváth, Škápik – Mikéska, Janík – Hohl, Hílek – Moritz, Ivičič – Okoličány, Šmída, Štumpf – Jaša, Matejka J., Kotzman A. – Trnka, Pulščák, Kotzman P. – Koziot, Derkin, Mrava

    Rozhodčí: Ivan – Číž, Hanko, Neuzer

    Diváci: 909
    thejrc.org