Sevilla – Real Betis 2:0 (kon.)
konec
Sevilla FC
2:0 (0:0)
Real Betis
Čtvrtek 11.06.2020, 22:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španělská LaLiga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou předehrávku 28. kola španělské La Ligy, která se vrátila po tříměsíční pauze způsobené pandemií koronaviru. V městském derby Sevilla potvrdila roli favorita, na domácím stadiónu porazila Betis 2:0.

    První poločas skončil bez branek. Už v tomto dějství ovšem měli svěřenci trenéra Lopeteguie výrazně navrch, avšak rána Ocampose zazvonila na břevno, de Jongova hlavička zase proletěla těsně vedle.

    První gól nepadl ze hry, nýbrž z pokutového kopu. Ve vlastní šestnáctce se po hodině hry provinil Marc Bartra, jenž nedovoleně atakoval de Jonga. K exekuci "desítky" se postavil nejlepší střelec Sevilly v sezóně Lucas Ocampos, brankáře zkušeně poslal na opačnou stranu. O šest minut později přišla důležitá pojistka, po prodlouženém centru z rohového kopu se hlavou trefil středopolař Fernando.

    Více zajímavého se ve zbývajícím průběhu už neudálo. Sevilla zvítězila na domácí půdě 2:0, ve vzájemných zápasech pak Betis porazila potřetí v řadě. V tabulce odskočila čtvrtému Realu Sociedad na rozdíl čtyř bodů, ten však má svůj zápas 28. kola ještě před sebou.

    Ode mě je to vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (00:08:19)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 5:5. Rohy: 12:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:16.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Poslední střelecký pokus dnešního derby si připsal na své konto Suso. Technická rána postrádala minula levou tyč, o teč se marně pokusil Najsrí.
     
    90+5
    Tomáš Vaclík rozehrál na krátko Koundému, francouzský obránce balón z druhého doteku vrátil. Český gólman napodruhé dlouhým odkopem poslal míč na útočnou polovinu.
     
    90+4
    Guido Rodríguez se přes Koundého dostal k zakončení, jenže byl tak těsně bráněn, že nedokázal zakončit dostatečně razantně ani přesně. Hlavička proletěla kus vedle levé části konstrukce.
     
    90+3
    Alfonso Pedraza skvěle přenesl hru na Joaquina. Zkušený osmatřicetiletý matador vyslal centr do pokutového území, za cenu rohového kopu odvrátil kulatý nesmysl do autu Carlos.
     
    90+2
    Stoper Zouhair Feddal zahrál pod tlakem na Roblese, jenž měl co dělat, aby odkopl do bezpečí před presujícím Najsrím.
     
    90+1
    Zatímco probíhají poslední minuty zápasu, tak za postranní čárou i nadále probíhá ošetřování Marca Bartry. S jeho navrácením na hřiště to nevypadá slibně.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby šest minut.
     
    89
    Hodně volného prostoru dostal Emerson. Pravý bek toho využil k centru na zadní tyč, kde marně naskakoval Nabil Fékir.
     
    88
    Za postranní čárou se hlásí Marc Bartra o vystřídání. Tříměsíční pauza je znát, i jeho chytají, podobně jako Munira, křeče. Avšak stoper zřejmě neví, že Betis všech pět možností střídání vyčerpal a dalšího náhradníka si nemůže dovolit.
     
    87
    Za obranou domácího mužstva zničehonic vyplaval Alfonso Pedraza. Z velkého úhlu nemohl střílet, chtěl tedy zpětnou přihrávkou oslovit Lorena. Balón neprošel skrze skluzujícího Navase.
     
    86
    Zajímavou technickou ránu zpoza pokutového území vyprodukoval Joaquín. Balón nesměroval mezi tři tyče, což ovšem nevěděl Carlos, který v akrobatické poloze jen odvrátil balón před sebe. Ve vyložené šanci zabránil Lorenovi včas reagující Banega.
     
    85
    Hráči v zeleném jsou směrem dopředu doslova zoufalí. Alespoň o náznak šance se snažil Lainez. Mexičan ale pochopil, že přes početní převahu neprojde, a tak raději nahrál dozadu Batrovi.
     
    84
    I hrotový útočník Júsuf Nasjrí se stahuje na obrannou polovinu, s cílem pomoci českému reprezentačnímu gólmanovi udržet čisté konto. S balónem na kopačkách hraje Zouhair Feddal.
     
    83
    Velmi chytře to nyní vymyslel Joan Jordán. Pod tlakem si počkal, až k němu přiběhne Canales, a poté ho nakopl do nohy, od které se míč odrazil do zámezí. Domácí budou vhazovat.
     
    82
    Alfonso Pedraza si narazil s Rodriguezem, any následně vyslal do vápna nebezpečný centr. Obrana si s ním však poradila, do bezpečí odhlavičkoval stoper Koundé.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Sevilla je v městském derby blízko vítězství a zisku tří bodů, které jí pomohou minimálně pro následující kolo udržet se na třetí pozici.

    Milan Huppert

    Branky: 56. Ocampos (pen.), 62. Fernando (Ocampos)

    Karty:   49. Emerson (RBE)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 5:5. Rohy: 12:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:16.
    Sevilla FC: Vaclík – Navas (C), Diego Carlos, Koundé, Reguilón (80. F. Vázquez) – Ó. Torres (80. Escudero), Fernando, Jordán – Munir (74. Suso), L. de Jong (71. Nasjrí), Ocampos (71. Banega).
    Náhradníci: Bunú – Banega, Nolito, Nasjrí, Escudero, Suso, Sergi Gómez, Rony Lopes, F. Vázquez, Juanlu, Mena, Genaro.

    Real Betis: Robles – Emerson, Bartra, Sidnei (46. Feddal), Moreno (78. Pedraza) – Canales (C), G. Rodríguez, Aleñá (69. Joaquín) – Fékir, Iglesias (69. Loren), Tello (61. D. Lainez).
    Náhradníci: D. Martín – Barragán, Feddal, W. Carvalho, González, Guardado, Joaquín, D. Lainez, Mándí, Loren, Pedraza, Rodri.

    Rozhodčí: Mateu – Cebrián, De Francisco
    bahis siteleri