Swansea – Brentford 1:0 (kon.)
konec
Swansea City
1:0 (0:0)
Brentford FC
Neděle 26.07.2020, 19:30 • Liberty Stadium, Swansea • Anglická Championship • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (21:33:13)
     
    První semifinálový zápas o postup do Premier League je minulostí. Domácí Swansea se nechala rozhodit předzápasovými prognózami a favorizovaný Brentford porazila 1:0.

    První poločas byl velmi vyrovnaný. Oba celky dávaly pozor především do obrany, přesto pár šancí k vidění bylo, v té největší Ayew trefil tyč a dorážející Brewster pro změnu gólmana. Obrovskou šanci změnit bezbrankový stav měly Labutě v 64. minutě. Konkrétně André Ayew, jenže nařízenou penaltu neproměnil. O dvě minuty později byl vyloučen za tvrdý zákrok Henry a Včely museli více jak dvacet minut dohrávat o deseti. Swansea početní převahu využila nakonec využila ke vstřelení veledůležitého gólu, v 82. minutě napravil selhání při penaltě skvěle trefeným volejem do pravého horního rohu André Ayew.

    Závěr zápasu si svěřenci kouče Coopera zkušeně pohlídali, soupeře k ničemu nepustili. Do odvety půjdou s jednobrankovým vedením v zádech, odveta v Brentfordu je naplánovaná na středu 29. července.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 10:14.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Poslední útok patřil Brentfordu. Z pravé strany poslal vysoký centr do pokutového území Emiliano Marcondes, Valencia se přes trojici protihráčů k hlavičce nedostal.
     
    90+3
    Henrik Dalsgaard šel do skluzu a měl velké štěstí, že kromě balónu netrefil rovněž Brewstera. Anglického mladíka skluz soka dost rozhodil, což se projevilo na kvalitě střely, jež letěla k rohovému praporku.
     
    90+2
    Svěřenci kouče Coopera zřejmě vzdali snahu o druhý zásah do Rayovy sítě, místo toho soustředí zbytek sil na udržení čistého štítu. Před Watkinsem odkopl do bezpečí Guehi.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90
    Christian Norgaard přišel o balón a chybu hasil podražením unikajícího Grimese. Od rozhodčího si vysloužil žlutou kartu, s níž Dán ale vůbec nesouhlasí.
     
    89
    Po hodně dlouhé době drží hosté balón na kopačkách alespoň deset vteřin. Labutě brání poměrně pasivně kolem vlastní šestnáctky, presink je nulový.
     
    88
    Jay Fulton chtěl přenést hru na Bidwella, jenže balón podkopl až příliš. Sedmadvacetiletý záložník vyskočil, co to šlo, přesto jej míč přeletěl.
     
    87
    Výborné čtení hry ukázal Henrik Dalsgaard. Dánský bek přeskočil Robertse, na nějž směřovala přihrávka, vzápětí však opět jen odkopl do bezpečné vzdálenosti od vlastní svatyně.
     
    86
    Jak se dalo předpokládat, Swans i nadále kombinují v blízosti soupeřovy šestnáctky. Další série přihrávek startuje u stoperské trojice.
     
    85
    Střídání v týmu Brentford: ze hřiště odchází Said Benrahma, přichází Joel Valencia.
    Střídání v týmu Brentford: ze hřiště odchází Mathias Jensen, přichází Shandon Baptiste.
     
    84
    Conor Gallagher stále čeká na první úspěšný zásah v dresu Swansea. A vypadá to, že se nedočká ani proti Včelám, další jeho rána proletěla o dobrý metr vedle levé části brankové konstrukce.
     
    83
    Lze těžko očekávat, že Brentford přepne a začne znovu útočit, neboť hraje v početní nevýhodě. Labutě spíše budou pokračovat v útočném snažení a usilovat o druhý vstřelený gól.
    81. André AYEW - 1:0
     
    81
    Swansea právě vstřelila branku!
    Ale to už neplatí! Gallagher přihrál Fultonovi, který sklepl pod sebe na Andrého Ayewa. Ghanský útočník napravil zaváhání při penaltě parádním volejem, balón zapadl do pravého horního rohu.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Labutě usilují o kýžený gól, který by znamenal obrovskou vzpruhu do odvety, Raya doposud drží čistý štít.

    Milan Huppert

    Branky: 81. Ayew

    Karty:   18. Bidwell (SWN), 55. Cabango (SWN), 78. Brewster (SWN) – 45+3. Jensen (BRF), 47. Dalsgaard (BRF), 90. Norgaard (BRF)   66. Henry (BRF)

    Neproměněná penalta: 64. Ayew (SWN), brankář Raya zneškodnil


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 10:14.
    Swansea City: Mulder – Cabango, van der Hoorn, Guehi, – Roberts, Fulton, Grimes (C) , Bidwell – Gallagher – Ayew, Brewster.
    Náhradníci: Gould, Celina, Cullen, Dhanda, Dyer Evans, Garrick, Kalulu, Rushesha.

    Brentford FC: Raya – Dalsgaard, Jansson (C) , Pinnock, Henry – Jensen (85. Baptiste), Norgaard, Da Silva (70. Roerslev Rasmussen) – Mbeumo (70. Marcondes), Watkins, Benrahma (85. Valencia).
    Náhradníci: Daniels – Baptiste, Canos, Dervisoglu, Fosu, Jeanvier, Marcondes, Roerslev Rasmussen, Valencia.

    Rozhodčí: Stroud – Fox, Russell
    Středa 29.07.2020
    Brentford - Swansea 3:1

    Branky: 11. Watkins, 15. Marcondes, 46. Mbeumo – 78. Brewster

    Karty:   9. Dalsgaard (BRF), 83. Benrahma (BRF) – 54. Cabango (SWN), 75. Dhanda (SWN), 82. Ayew (SWN), 90+3. Roberts (SWN)

    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 9:1. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 11:10.
    thejrc.org