Barcelona – Bayern 2:8 (kon.)
konec
FC Barcelona
2:8 (1:4)
Bayern Mnichov
Pátek 14.08.2020, 21:00 • Estádio do Sport Lisboa e Benfica, Lisabon (POR) • Liga mistrů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Statistiky dnešního zápasu

    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:13.
    Střely mimo: 1:9.
    Rohy: 6:9.
    Ofsajdy: 3:2.
    Fauly: 13:22. (23:02:04)
     
    Dvě nastavené minuty druhého poločasu jsou minulostí a čtvrtfinálový duel končí! Bayern Mnichov zničil Barcelonu 8:2!

    Neskutečný úvod zápasu odstartoval již ve čtvrté minutě Thomas Müller, který po přistrčení od Lewandowského poprvé překonal Ter Stegena. Na vyrovnání se však nečekalo dlouho. Albův prudký centr srazil nechytatelně za Neuera David Alaba. Poté si ale vzal slovo opět Bayern. Ivan Perišić prudkým pokusem nedal obraně Barcelony příliš šancí, katastrofální desetiminutovka obrany katalánského celku pokračovala zaváhám Lengleta, který si nechal míč propadnout do vápna, kde už bezpečně překonal Ter Stegena Serge Gnabry. O tři minuty to bylo už 4:1, když Kimmichův prudký centr do vápna dokázal tečovat mimo dosah barcelonského gólmana Thomas Müller.

    Barcelona do druhého poločasu poslala Griezmanna místo Sergi Roberta, ale ani francouzský mistr světa zápas nedokázal ani zdramatizovat. Deset minut po pauze sice zavěsil Lewandowski, ale gól nemohl být uznán po ofsajdu Müllera a tak těsně před hodinou hru mohl snížit Luis Suárez, který dokonale obehrál na hranici vápna Boatenga a poté obstřelil Neuera. To bylo ale ze strany Barcelony vše. Netrvalo totiž dlouho a Davies si na levém kraji pohrál se Semedem a ve spolupráci beků Bayernu předložil tutovku Kimmichovi, který šancí nepohrdl a bylo to znovu o tři góly. Závěrečná desetiminutovka bude Katalánce strašit ještě dlouhou dobu. Také Robert Lewandowski se dokázal pro Coutinhově centru prosadit proti rozhozené obraně Barcelony. Právě střídající Brazilec, který je v Bayernu na hostování z Barcelony završil dnešní duel hned dvěma zásahy. Nejprve zužitkoval Müllerovu pobídku a poté v samotném závěru prostřelil zblízka Ter Stegena po přihrávce Hernándeze.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Arturo Vidal až příliš diskutoval s hlavním rozhodčím a ve druhé minutě nastavení si ještě vysloužil žlutou kartu. Bayern kontroluje balon na svých kopačkách a může se těšit na semifinále!
     
    90+1
    Na pravé straně se pokoušel útočit Luis Suárez, ale proti Daviesovi nic nevymyslel. Navíc nevybojoval pro Barcelonu ani autové vhazování.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
    89. Philippe COUTINHO - 2:8
     
    89
    Bayern právě vstřelil branku!
    8:2! Noční můra pro Barcelonu! Přetažený pas na zadní tyči vracel do ohně Lucas Hernández. Balon se od Lengleta odrazil přesně do pohybu PHILIPPE COUTINHA a ten už z blízkosti neměl s Ter Stegenem slitování.
     
    88
    Průnik Lewandowského dokázal zastavit Piqué jen odkopem na další rohový kop. Nápor Bayernu ani při vedení o pět gólů nepolevuje.
     
    87
    Barcelona se snaží alespoň korigovat hrozivou porážku, ale Suárez v útoku proti Sülemu příliš nezmohl.
    85. Philippe COUTINHO - 2:7
     
    85
    Bayern právě vstřelil branku!
    Neskutečné! Bayern devastuje obranu Barcelony sedmou brankou! Před Müllerem se na hranici vápna otevřelo spoustu prostoru, třicetiletý záložník ale ještě vybídl k postupu do šestnáctky PHILIPPE COUTINHA a ten po těžkopádném zpracování překonal Ter Stegena ve skluzu.
     
    85
    Joshua Kimmich neodejde z dnešního utkání bez trestu. Tentokrát si vykoledoval žlutou kartu po faulu na Albu.
     
    84
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Leon Goretzka, přichází Corentin Tolisso.
     
    84
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Alphonso Davies, přichází Lucas Hernández.
     
    84
    Hlavní rozhodčí ještě nechal gól přezkoumat u videa, které ale ofsajd neprokázalo a tak gól platí!
    82. Robert LEWANDOWSKI - 2:6
     
    82
    Bayern právě vstřelil branku!
    Destrukce Barcelony pokračuje! Po několika přihrávkách na levé straně vyplaval s balonem u kopačky Coutinho. Parádním centrem poté našel ROBERTA LEWANDOWSKÉHO, který už zavěsil do zcela prázdné branky. Pro polského snajpra je to už čtrnáctý zásah v letošním ročníku Ligy mistrů!
     
    81
    Zhruba posledních deset minut zbývá do konce druhého poločasu. Už jen fotbalový zázrak by obral Bayern o postup do semifinále Ligy mistrů.

    Vít Schück

    Branky: 7. Alaba (vla.), 57. L. Suárez (Alba) – 4. T. Müller (Lewandowski), 22. Perišić (Gnabry), 28. Gnabry (Goretzka), 31. T. Müller (Kimmich), 63. Kimmich (A. Davies), 82. Lewandowski (Coutinho), 85. Coutinho (T. Müller), 89. Coutinho (Lucas Hernández)

    Karty:   54. L. Suárez (BAR), 60. Alba (BAR), 90+2. Arturo Vidal (BAR) – 42. J. Boateng (BAY), 52. A. Davies (BAY), 85. Kimmich (BAY)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:13. Střely mimo: 1:9. Rohy: 6:9. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 13:22.
    FC Barcelona: ter Stegen – N. Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Roberto (46. Griezmann), Busquets (70. Fati), F. de Jong – Arturo Vidal – Messi (C), L. Suárez.
    Náhradníci: Neto, Peña – Rakitić, O. Dembèlé, Griezmann, Firpo, Puig, Fati, R. Araújo, Monchu, Mingueza, Reis.

    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Kimmich, J. Boateng (76. Süle), Alaba, A. Davies (84. Lucas Hernández) – Goretzka (84. Tolisso), Th. Alcântara – Gnabry (75. Coutinho), T. Müller, Perišić (67. Coman) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich, Hoffmann – Odriozola Arzallus, Süle, Javi Martínez, Coutinho, Cuisance, Lucas Hernández, Tolisso, Coman, Zirkzee, Musiala.

    Rozhodčí: Skomina – Praprotnik, Vukan (vš. SVN)
    bahis siteleri