Ufa – Barys 2:3 (po pr.) | Magnitogorsk – CSKA Moskva 6:4 (kon.) | Jokerit – Jaroslavl 2:4 (kon.)
N.Novgorod – Novosibirsk 3:2 (kon.) | Petrohrad – Dynamo Moskva 3:4 (kon.) | Soči – Omsk 2:7 (kon.)
Spartak Moskva – Kunlun 6:4 (kon.) | Viťaz – Chabarovsk 6:3 (kon.)
konec
HK Soči
2:7 (1:3, 1:1, 0:3)
Avangard Omsk
Pondělí 12.10.2020, 18:30 • Bolšoj dvorec sporta, Soči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Avangard Omsk stvrdil roli lídra Východní konference a na ledě Soči vyhrál jednoznačně 7:2, se s Vámi loučí a hezký den přeje Tomáš Lysý. (20:57:00)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 2-7
    Střely na branku: 29-31
    Zásahy gólmanů: 24-27
    Zblokované střely: 12-17
    Vyloučení: 4-4
    Využití: 1-3
    Vyhraná buly: 26-39
    Hity: 11-8.
     
    Zápas, ve kterém se Soči ujalo vedení v osmé minutě gólem Sergeje Šmeljova, nakonec skončil jasnou demolicí právě domácích hráčů. Ještě v první třetině totiž Omsk otočil stav po trefách Jegora Činachova, Corbana Knighta a Ville Pokky. Domácí soupeři stačili jen ve druhé části. V ní se sice Avangard ujal již tříbrankového vedení gólem Corbana Knighta, ale domácí bryskně reagovali trefou Jere Karjalainena a měli i další šance. Jenže nevyužili je a třetí část už byla jasně v režii hostí. Ti v časovém rozmezí 49:39 – 53:07 přidali další tři branky a všechny po nedůslednosti v defenzívě domácích. Nejprve v situaci dva na jednoho vyzval Zernov k zakončení z první Alexandra Chochlačova. O dvanáct sekund později se prosadil další ránou z první z levého kruhu Andrej Stas. Dílo zkázy dokončil Pavel Dědunov, který poslal navštívenku také Maximu Treťjakovi, jenž po šestém gólu šel do branky místo Lassinanttiho. A to ještě vnuk ruské legendy v závěru chytil únik Zarnova, proto byl konečný výsledek 2:7.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Místo střelby kombinace, ani nyní se ze dvou dobrých střeleckých pozic domácí hráči neodhodlali ke střele a končí utkání přesilovkovou kombinací bez ohrožení branky Garipova.
     
    59:32
    Stejně tak jako nyní a závěrečná přesilovka Soči jen dokresluje výkon týmu z olympijského města v dnešním mači.
     
    59:14
    Hráči Omsku opět odpalují kotouč daleko od své klece.
     
    58:56
    Střela Sergeje Šmeljova z levého kruhu, jenž dnešní gólové hody započal, končí na hrudi Garipova.
     
    58:04
    Těsně po ohlášení posledních dvou minut utkání jde ven Alexej Jemelin, jenž se dopustil krosčeku.
     
    57:33
    Za tohle Vladislav Treťjak svého vnuka jistě pochválí, neboť se prezentoval výborným zákrokem proti Denisi Zarnovovi, jenž na útočné modré převzal přihrávku, jel sám na Treťjaka a ten jeho bekhendové zakončení zneškodnil.
     
    57:05
    Domácím se sice nedá upřít, že i za naprosto rozhodnutého stavu bojují o téměř každý puk a snaží se o korekci, jako nyní Igor Ruděnkov. Soupeř byl ale dnes nad jejich síly.
     
    Dnešní zápas tak jasně ukázal, proč je Soči třetím nejhorším týmem soutěže s velice špatnou defenzívou a proč naopak Avangard jde do vedení ve Východní konferenci a bodově se dotahuje na lídra konference Západní, tedy CSKA Moskva.
     
    55:30
    Domácí hráči už by se zřejmě nejraději viděli v kabině, ale ještě musí strpět čtyři a půl minuty z hrozivého domácího debaklu.
     
    54:58
    Emil Garipov raději zastavil puk ve své výstroji, nemíní dělat nějaké nepřehledné situace před svojí klecí.
    53:07 Pavel DĚDUNOV - 2:7
     
    53:07
    Avangard právě vstřelil branku!
    Maxim Treťjak dostává na uvítanou první branku a Soči inkasuje celkově posedmé. Na počátku celé akce byla opět špatná práce defenzívy domácích, když tentokrát nevyhodil puk Igor Ruděnkov, byť vůbec nebyl pod tlakem. Střelu jAlexeje Potapova od modré vyrazil Treťjak před sebe. Puku se před brankou ujal Stas, který přihrál na osu hřiště pro PAVLA DĚDUNOVA a forvard Omsku se prosazuje střelou z první, čímž dává svůj druhý gól v sezoně. Asistence: Andrej Stas, Alexej Potapov
     
    53:01
    Tím spíše, že Avangard je stále při chuti a má puk v pásmu.
     
    52:31
    Následuje zřejmě poslední dnešní komerční přestávka. Zápas je prakticky rozhodnut a myslím si, že Soči ani nemá síly na dramatizaci zápasu.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 8. Šmeljov (J. Alexandrov, Točickij), 34. Karjalainen (Nilsson, Kukštel) – 12. Činachov (Tolčinskij, Knight), 16. Knight (Boucher), 19. Pokka (Boucher, K. Semjonov), 34. Knight (Pokka, Běreglazov), 50. Chochlačov (Zernov), 50. Stas (A. Potapov, Dědunov), 54. Dědunov (Stas, A. Potapov)


    HK Soči: Lassinantti (50. Treťjak) – Miromanov, Pogorišnyj, J. Alexandrov (A), Miščenko, Minejev, Batyršin, Sedov – Nilsson, Karjalainen, Strömwall – Točickij (A), Ruděnkov (C), Šmeljov – Kolgotin, Michajlov, N. Kvartalnov – Ogirčuk, Petkov, Kukštel – Garajev.
    Avangard Omsk: Garipov (Bobkov) – Šaripzjanov, Jemelin (C), Čisťakov, Kaski, Běreglazov, Pokka, Gotovec – Knight, Tolčinskij, Činachov – Zernov, Šumakov, Chochlačov – K. Kostin, Boucher, K. Semjonov – Dědunov, Gricjuk, A. Potapov (A) – Stas (A).

    Rozhodčí: Naumov, Hribik – Zacharenko, Černyšjov
    bahis siteleri