Leverkusen – Augsburg 3:1 (kon.)
konec
Bayer Leverkusen
3:1 (1:0)
FC Augsburg
Pondělí 26.10.2020, 20:30 • BayArena, Leverkusen • Německá Bundesliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Ne vždy se risk s vysunutým gólmanem vyplácí. Lukáš Hrádecký velmi takticky vyboxoval míč někam ke středu hrací plochy a Leon Bailey už věděl, jak s ním naložit. Jeho střela od půlící čáry by sice nedoputovala do sítě, ovšem MOUSSA DIABY předvedl závěrečný sprint a volný balon kopl do místa určení. Ihned poté sudí píská konec. Asistence: Leon Bailey.
     
    90+3
    Do vápna míří Rafał Gikiewicz. Zajímavé řešení kopu od středové čáry.
     
    81
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Rani Khedira, přichází Marco Richter.
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Raphael Framberger, přichází Robert Gumny.
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Lucas Alario, přichází Karim Bellarabi.
     
    78
    O chvíli později vidí žlutou za taktický faul také střelec Lucas Alario. Nabízí se nebezpečný přímák.
     
    77
    Zkušeně to udělal Leon Bailey. Vybojoval standardní situaci a ještě označoval žlutou kartou čerstvého Vargase.
     
    74
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    A to je velké selhání hostující obrany. Poté, co Augsburg střídal tak, aby se snažil ubránit bod, nedokázal odvrátit standardní situaci a nyní bude útočit s pěti obránci na hřišti. LUCAS ALARIO se po luxusním centru Amiriho zavěsil do vzduchu a konečně se mu povedlo rozvlnit síť, a ne pouze napálit brankovou konstrukci. Bayer znovu vede. Asistence: Nadiem Amiri.
     
    73
    Hosté zřejmě chtějí ubránit bod. Niederlechner totiž opouští pozici útočníka a na hřišti je defenzivní Strobl.
     
    72
    To je neuvěřitelné. Leverkusen se dostává k další příležitosti, která končí na tyči. Lucas Alario zaúřadoval ve vzduchu, hlavičkou však pouze označkoval boční konstrukci.
     
    70
    Hostům se nabídlo přečíslení čtyři na dva. Ovšem zakončující Daniel Caligiuri se měl zachovat podobně jako při své úspěšné trefě. Kdyby vyřadil ze hry skluzujícího Sinkgravena, pálil by do odkryté klece.
     
    66
    Vypadá to, že dnes skutečně nikdo další nechce skórovat! Moussa Diaby předvedl úchvatný sprint a také přihrávku na Floriana Wirtze, jenže ten ze středu pálil velmi slabě a Rafał Gikiewicz vyrazil míč před sebe. K dorážce se dostal Leon Bailey, jeho rána div nezlomila břevno, od něj se však míč vrací do hřiště.
     
    63
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Exequiel Palacios, přichází Florian Wirtz.
     
    63
    Tak to je další zahozená příležitost jako hrom. Tentokrát se za obranu domácích podíval Florian Niederlechner. Jenže místo toho, aby loboval vybíhajícího Hrádeckého, nepochopitelně zkoušel procpat přihrávku k zadní tyči, kde akci podporoval Ruben Vargas.
     
    52
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš. Po zaváhání Diabyho se na druhé straně povedla Augsburgu zdlouhavá kombinace. Z levé strany si pak míč navedl ke středu Ruben Vargas a svou přihrávkou našel DANIELA CALIGIURIHO. Ten přidává svou druhou branku v tomto ročníku, když si balon navedl na silnější nohu a mezi končetinami obránce chladnokrevně zakončil. Asistence: Ruben Vargas.
     
    48
    Neskutečná příležitost Moussy Diabyho, který chtěl skvělou akci domácích vyšperkovat přihrávkou před prázdnou branku. Obránce Jeffrey Gouweleeuw ovšem položil své tělo na zem a odvrátil míč do autu. Tady měla přijít jednoznačně střela.
     
    46
    Augsburg potřebuje rychlou změnu. Ze hřiště se tak pakují Michael Gregoritsch i André Hahn, novými tvářemi jsou naopak Fredrik Jensen a Ruben Vargas. To je zároveň znamením, že Marek Suchý se dnes patrně na hřiště nepodívá.
     
    45
    Neujme se ani pokus Lucase Alaria ze středu pokutového území. Na vině je vlhký povrch a následné podklouznutí útočníka domácích. Přesto asi nejnebezpečnější možnost tohoto poločasu, nepočítáme-li proměněnou penaltu.
     
    36
    Na hřiště míří Dragović, který tak nahradí zraněného Lucase Bendera.
     
    35
    Leverkusen předvedl krásné sportovní gesto. Domácí kopli balon zpět k brankáři Gikiewiczovi, protože sudí nerozklížil nepovolené počínání jejich hráče. Parádní moment.
     
    16
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    K penaltě se postavil LUCAS ALARIO, a i když s problémy, nakonec dokázal míč poslat podél levé ruky brankáře Rafała Gikiewicze. Hosté si ale nejvíce mohou vyčítat předchozí, neobratný zákrok Frambergera, který byl hodně zbytečný. Skóre utkání se poprvé změnilo, domácí vedou 1:0.
     
    15
    Framberger za své hloupé počínání ještě vidí žlutou kartu.
     
    15
    Raphael Framberger po rohovém kopu nepochopitelně nastavil ruku proti míči. Bude se kopat jasná penalta.

    Patrik Czepiec

    Branky: 16. Alario (pen.), 74. Alario (Amiri), 90+4. Diaby (Bailey) – 52. D. Caligiuri (Vargas)

    Karty:   78. Alario (LEV) – 15. Framberger (AUG), 77. Vargas (AUG)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 8:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 14:8.
    Bayer Leverkusen: Hrádecký – L. Bender (36. Dragović), S. Bender, Tapsoba, Sinkgraven – Palacios (63. Wirtz), Baumgartlinger, Amiri – Bailey, Alario (81. Bellarabi), Diaby.
    Náhradníci: Lomb – Wirtz, Weiser, Tah, Wendell, Bellarabi, Demirbay, Jedvaj, Dragović.

    FC Augsburg: Gikiewicz – Iago, Uduokhai, Gouweleeuw, Framberger (81. Gumny) – D. Caligiuri, Gruezo, R. Khedira (81. Richter), Hahn (46. Vargas) – Niederlechner (73. Strobl), Gregoritsch (46. Jensen).
    Náhradníci: Koubek – Vargas, Gumny, Oxford, Richter, Pedersen, Suchý, Strobl, Jensen.

    Rozhodčí: Storks – Siewer, Hüwe
    bahis siteleri