Lok. Moskva – Bayern 1:2 (kon.) | Šachtar – Inter 0:0 (kon.) | Atlético – Salzburg 3:2 (kon.)
Mönchengladbach – Real Madrid 2:2 (kon.) | Porto – Olympiakos 2:0 (kon.) | Marseille – Manchester City 0:3 (kon.)
Liverpool – Midtjylland 2:0 (kon.) | Atalanta BC – Ajax 2:2 (kon.)
konec
FC Porto
2:0 (1:0)
Olympiakos Pireus
Úterý 27.10.2020, 21:00 • Estádio Do Dragão, Porto (kapacita 50.399 diváků) • Liga mistrů • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    90
    Wilson Manafá si ještě vysloužil žlutou kartu za faul na útočníka Youssefa El Arabiho. Třiatřicetiletý Maročan dnes zůstal za očekáváním.
     
    89
    Střelec druhé branky Sérgio Oliveira za potlesku domácích fanoušků opouští hřiště. Na chvilku si zahraje také Romário Baró.
    85. Sérgio OLIVEIRA - 2:0
     
    85
    Porto právě vstřelilo branku!
    nyní už zřejmě není co řešit a tři body zůstanou v Portu. Na pravou stranu vápna dostal Marega skvostnou přihrávku od Nakadžimy. Trošku potáhl míč a poté odcentroval na malé vápno, kam vlétl SÉRGIO OLIVEIRA. Záložník domácích byl jednoznačně silovější než obránce Rafinha a hlavičkou zarazil míč do sítě. Asistence: Moussa Marega.
     
    84
    Dvojí střídání také v kádru hostů. Kapitán Andreas Bouchalakis, jenž nepřímo zavinil první gól domácích, jde dolů místo Pedra Rodriguese. Na pár minut si zahraje také Kouka Ahmed Hassan, jenž střídá Mathieua Valbuenu.
     
    82
    Nový muž na hřišti Mateus Uribe na půlce hřiště trefil lýtko Mathieu Valbueny a také on po zásluze vidí žlutou kartu.
     
    80
    Kostas Fortunis podává od svého nástupu na plac dobrý výkon, ale nyní to přece jen trošku přehnal s tvrdostí. Při snaze o vybojování míče totiž pořádně zajel do Chancela Mbemby, který tohle ani nečekal. Sudí ocenil počínání ofenzívního záložníka Pireusu žlutou kartou.
     
    70
    A dvojí střídání následuje také v týmu hostů. Po sedmdesáti minutách odcházejí ze hřiště José Holebas a Lazar Randelovič. Naopak snahu o vyrovnání Olympiakosu podpoří Ruben Vinagre a Bruna.
     
    70
    Dvojí střídání v týmu FC Porto. Ze hřiště jdou Otávio a Jesús Manuel Corona, tedy dva záložníci. Nahradí jej Marko Grajić a Evanilson.
     
    61
    Corona vidí na půlce hřiště žlutou kartu.
     
    61
    Fábio Vieira si může užít ovací domácích fanoušků, kterých samozřejmě na hřišti není tolik, jak by si Porto přálo. Jediný prozatimní úspěšný střelec jde ze zeleného pažitu a přepouští místo pro Šoju Nakadžimu.
     
    53
    Dnes takřka neviditelný Georgios Masouras jde z placu a portugalský trenér Olympiakosu Petro Martins věří, že výrazně více toho na hřišti předvede Kostas Fortunis.
    52. Marchesín vyrazil střelu Randeloviće
     
    52
    Výborný postřeh Agustína Marchesína. Centr z levé strany se snasl naprosto přesně k Lazaru Randelovićovi, který byl mezi třemi hráči Porta zcela volný. Záložník Olympiakosu míč napálil z první na branku a argentinský gólman jeho střelu výtečně vyrazil.
    40. Valbuena byl blízko k vyrovnání
     
    40
    Zničehonic mohlo být vyrovnáno. Marchesín šel po prudkém centru do vápna, ale zasáhl hodně nejistě, když míč rukou jen vyrazil lehce před sebe. Ale i kvůli tomu, že ho otravoval Lazar Randelović. Balon těsně u hranice vápna převzal Mathieu Valbuena, který jej chtěl obloučkem poslat do volné části branky, jenže Chancel Mbemba na poslední chvíli odhlavičkoval balon na roh.
    11. Fábio VIEIRA - 1:0
     
    11
    Porto právě vstřelilo branku!
    Rychlý gól je přesně to, co domácí hráči potřebovali. Po rohu Sérgia Oliveiry nedokázali hosté odklidit míč daleko od svojí branky, na vině byl i kapitán Andreas Bouchalakis. Následoval přízemní centr z levé strany do vápna, kdy zahrál Yann M'Vila hodně nepochopitelně patičkou. Nechtěně tak přiklepl míč pro FÁBIO VIEIRU, který jej z první uklidil mimo dosah hodně vyběhnutého gólmana Sá kolem jeho pravé ruky do branky.

    Tomáš Lysý

    Branky: 11. Vieira, 85. S. Oliveira (Marega)

    Karty:   61. J. M. Corona (PRT), 82. Uribe (PRT), 90. Manafá (PRT) – 80. Fortunis (OLY)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 14:15.
    FC Porto: Marchesín – Manafá, Mbemba, Pepe (C), Sanusi – S. Oliveira (89. Baró), Uribe – J. M. Corona (70. Evanilson), Vieira (61. Nakadžima), Otávio (70. Grujić) – Marega.
    Náhradníci: D. Costa – Leite, N'Diaye, Taremí, Nakadžima, Grujić, Baró, Mário, Anderson, Toni Martínez, Evanilson, Nanú.

    Olympiakos Pireus: J. Sá – Rafinha Ferreira, R. Semedo, Cissé, Holebas (70. Vinagre) – M'Vila, Bouchalakis (C) (84. Rodrigues) – Ranđelović (70. Bruma), Valbuena (84. Kouka), Masouras (53. Fortunis) – El Arabi.
    Náhradníci: Karargyris, Tzolakis – Fortunis, Kouka, Rodrigues, Vinagre, Vrousai, Dräger, Bruma, Papadopoulos, Sourlis.

    Rozhodčí: Daniel Siebert – Jan Seidel, Rafael Foltyn
    bahis siteleri