Sparta – Plzeň 1:3 (kon.) | Motor ČB – Zlín 1:4 (kon.) | Litvínov – Olomouc 4:3 (2:1 po s.n.)
Mladá Boleslav – K. Vary 11:4 (kon.) | Kometa Brno – Vítkovice 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Třinec 0:3 (kon.)
Pardubice – Liberec 1:4 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
HC Škoda Plzeň
Úterý 24.11.2020, 17:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    HC SPARTA PRAHA

    3. místo, 27 bodů, skóre: 50:33
    Aktuální forma: P, V, V, P, V


    Sparťanští hokejisté mají za sebou již vcelku povedenou úvodní čtvrtinu základní části. Svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače sehráli čtrnáct duelů, v nichž posbírali sedmadvacet bodů. Naposledy si sparťanská družina vyšlápla na olomoucké Hanáky, kterým nadělila sedm branek. Gólman Matěj Machovský pustil za svá záda pouze jediný puk a výraznou měrou přispěl k výhře.

    Pražané se mohou pyšnit počtem vstřelených gólů, jelikož se řadí mezi vůbec nejproduktivnější týmy v probíhajícím ročníku. Sparťanům se mimo jiné daří i proměnit své přesilové hry, jelikož jejich procentuální úspěšnost činí přes jednadvacet procent. V posledním utkání vyprodukovali přes čtyřicet střel, díky kterým mohli pomýšlet na vysoký počet vstřelených gólů.
    Sparťanští fandové i přes absenci v O2 areně jsou i nadále se svými oblíbenci ve spojení formou chorea či vzkazů na kostce.
     
    HC ŠKODA PLZEŇ

    1. místo, 28 bodů, skóre: 46:27
    Aktuální forma: V, V, V, P, P


    Západočeši stejně jako jejich dnešní soupeř mají na kontě téměř třicet získaných bodů. Plzeňští hokejisté ovšem z úvodních dvanácti extraligových klání hned jedenáctkrát vyhráli a pouze jednou odcházeli z ledu jako poražení. Svěřenci zkušeného trenéra Ladislava Čiháka se díky dlouhé sérii devíti vítězství vyšvihli do čela průběžné tabulky aktuálního ročníku celé ligy.

    Indiáni si chtěli svoji vítěznou pohodu přenést také do dalších utkání, nicméně i přes velkou snahu tentokrát nebodovali a museli skousnout druhou a posléze i třetí porážku v aktuální sezoně. Na ledě třineckých Ocelářů se parta kolem Milana Gulaše prosadila pouze jednou a v Karlových Varech vyšla střelecky naprázdno. Po dvou prohrách v řadě mají Plzeňští o motivaci postaráno.
     
    HLAVNÍ LÍDŘI OBOU TÝMŮ

    Sparťanskou klec hájil v posledním duelu gólman Matěj Machovský, jenž svými zákroky pomohl týmu v cestě za další tříbodovou výhrou. Dvěma brankami se blýskl útočník Jan Buchtele, jenž zapsal jubilejní stý gól v dresu Sparty. Třicetiletý forvard se na konci utkání prosadil ještě jednou a otevřel svoji druhou stovku v rámci svého působení ve Spartě. Mezi další lídry celého týmu patří i kapitán Michal Řepík či Roman Horák.

    Plzeňští hráči už několikátou sezonu po sobě spoléhají na služby svého ofenzivního velikána, kterým je Milan Gulaš. Produktivní kanonýr se už znovu vyhřívá na čele kanadského bodování celé soutěže. Jeho parťák z útoku Tomáš Mertl je s třinácti získanými body na druhém místě a nejlepším obráncem Škodovky je bek Matěj Stříteský, jenž zatím stihl zapsat šest bodů za tři přesné trefy a stejný počet asistencí.
    V minulém utkání plzeňští hokejisté odehráli derby s Karlovými Vary a útočník Jaroslav Kracík naskočil do 600. zápasu za Plzeň!
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2020/2021

    1. kolo: Plzeň – Sparta 5:3

    Pražané spolu s indiány odehráli první vzájemné utkání této sezony již v prvním kole. Tradiční hokejová klasika nabídla spoustu zajímavých momentů včetně gólových šancí na obou stranách. Sparťané i přes gólovou trefu obránce Tomáše Pavelky v oslabení na západě Čech nebodovali a z cenného vítězství se radovala Plzeň.
     
    Krásné úterní odpoledne z Prahy. Dnes je na programu několik zápasů Tipsport extraligy a spolu se mimo jiné utkají i Sparta s Plzní. Zápas startuje v pražské O2 areně již přesně v 17:00 hodin. Příjemnou zábavu.
     
    Ještě jednou přeji všem hokejovým příznivcům krásné úterní odpoledne z hlavního města. Do startu utkání zbývá necelá hodina a my si zatím můžeme detailně projít sestavy obou týmů.
     
    Branku domácích stejně jako v duelu proti Olomouci bude i dnes strážit Matěj Machovský. Obranné řady jsou neměnné, v prvním obraném páru figuruje Jan Piskáček spolu s Janem Košťálkem. Na pozici prvního centra nechybí Roman Horák a na křídle druhého útoku vidíme jméno Vladimíra Sobotky.

    Plzeňští trenéři zřejmě vinou dvou předchozích porážek pozměnili složení své sestavy. V brance ovšem i dnes bude chytat Dominik Frodl, ale v obraně pro změnu nenastoupí Viktor Lang, nebo David Jiříček. Ve hře bude naopak Michal Houdek. První útočná formace je oproti duelu v Karlových Varech neměnná. Do druhé lajny se navíc přesunul Jakub Pour a ve třetím útoku doplní své spoluhráče zkušený forvard Jan Eberle.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Kapitánské céčko na domácí straně patří Michalu Řepíkovi, plzeňské mužstvo vede z pozice kapitána tradičně ostřílený kanonýr Milan Gulaš.
     
    Úvodní pětky jsou na ledové ploše, můžeme začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Sparťané vyhráli úvodní vhazování a ihned založili první útočnou akci. Řepík se snažil dojíždět nahozený kotouč, ale hosté byli na svém místě.
     
    00:22
    Matěj Machovský má za sebou první zákrok v tomto utkání. Propagační pokus Filipa Suchého sparťanský brankář vyrazil a puk skončil až v ochranné síti.
     
    00:43
    Mikliš nahazoval kotouč na brankáře Frodla, ale sparťané se v útočném pásmu neusadili. Nicméně Plzeň krátce nato vyhazuje až na zakázané uvolnění.
     
    00:54
    Sukeĺ vyhrál vhazování v útočném pásmu po pravici Frodla a domácí mohli poprvé výrazněji zaútočit. Střela Buchteleho skončila v náruči plzeňského brankáře.
     
    01:07
    Máme tu další přerušení hry. Kotouč se následně dostal až na modrou čáru ke Košťálkovi, jehož rána neměla gólové parametry. Do útoku míří hostující Škodovka.
     
    01:39
    Eberle v situaci dva na dva zkusil vystřelit zápěstím a Machovský vyrazil kotouč do bezpečí. Sparťané uklidňují situaci a vyměňují své síly na ledové ploše.
     
    02:16
    Plzeňští znovu vyhodili kotouč až na zakázané uvolnění a vhazovalo se znovu v obranném pásmu Škody. Sparťané však Frodla dalším pokusem neohrozili.
     
    02:48
    Frodl pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou, ale Plzeň další útočnou akci už nezaložila. Stejně tak na druhé straně byl neúspěšný útočník Sobotka.
     
    03:23
    Brankář Machovský znovu kryje kotouč ve své lapačce. Po následném vhazování si zkoušel najet do dobré pozice Kracík, kterého domácí odzbrojili.
     
    03:57
    Plzeňští chtěli z hloubi obranného pásma rozjet další protiútok, ale domácí hokejisté byli se svým napadáním úspěšní. Buchteleho rána končí na hrudi Frodla.
     
    04:13
    Sparťané znovu vyhráli vhazování v útočné zóně a Frodl musel být ve střehu. Dvořákova střela od mantinelu však neměla gólové parametry.
     
    05:24
    Plzeňští na chvíli uzamkli svého soka v útočném pásmu a Machovský musel čelit nebezpečné situaci. Čerešňák nahazoval před branku, kde však nikdo v bílém nebyl.
     
    06:02
    Velká šance Plzně! Gulaš naservíroval kotouč Kantnerovi, který dorážel už do prázdné branky, ale Machovský zastavil puk na brankové čáře!
     
    06:02
    Rozhodčí si celou situaci ještě zkontroloval na videu a po chvíli rozpažil. Stav utkání je stále nerozhodný, bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    06:19
    Milan Gulaš se znovu hnal za další šancí! Plzeňský útočník v situaci jeden na jednoho zvolil střelu, kterou ovšem Machovský viděl a ihned přerušil hru.
     
    06:39
    Sparťané mohli znovu zaútočit. Kudrna měl dobře našlápnuto na útočné modré čáře, ale přihrávka na sparťanského útočníka byla příliš moc prudká.
     
    06:43
    Horák vyhrál vhazování v útočném pásmu a Frodl musel znovu zasahovat. Michal Řepík vyslal dobrou střelu od mantinelu, kterou plzeňský brankář zkrotil na své hrudi.
     
    07:09
    Horák si počínal v obranném pásmu velmi dobře a sparťané založili útočnou akci. Po Tomáškově přihrávce se do střely opřel Sobotka, který nebyl úspěšný.
     
    08:07
    To byla šance! Němeček si udělal útočný výlet až před brankáře Frodla, který na poslední chvíli vytasil svůj beton a zamezil gólu!
     
    08:34
    Filip Suchý chtěl pokračovat v útočné akci na levé straně kluziště, ale rozhodčí ještě předtím viděl postavení mimo hru. Hra je tak znovu přerušena.
     
    08:56
    Košťálek zůstal zapomenutý v útočném pásmu a zkoušel hledat své spoluhráče. Kudrnovi před brankou však chybělo pár kroků k získání kotouče.
     
    09:35
    Ladislav Zikmund i za pomoci Davida Vitoucha udržel kotouč na své hokejce, ale o pár chvil později se domácí sami vyhnali ven z útočného pásma.
     
    10:27
    Frodl a jeho fantastický zákrok! Řepík našel dobře postaveného Horáka, jehož vychytal plzeňský brankář. Velká škoda pro Spartu.
     
    11:11
    Sparťané zamotali hlavy plzeňským obráncům a Frodl byl opět v permanenci. Pech vybídl na modré Němečka, jehož ránu si hostující brankář v klidu pohlídal.
     
    11:34
    Rousek spěchal za pukem do útočného pásma, ale podstatně blíže měl k němu obránce Vráblík. Plzeňští dostávají kotouč alespoň do střední třetiny.
     
    12:03
    Rozhodčí následně znovu přerušuje hru a oba týmy střídají. Ještě před vhozením další bule však proběhne komerční přestávka. Za chvilku pokračujeme.
     
    12:18
    Dvořák obdržel těžkou přihrávku na modrou čáru a sparťanský obránce musel vycouvat až do středního pásma. Nicméně bude se poprvé v utkání vylučovat.
     
    12:26
    Andrej Kudrna (SPA) podrazil ve středním pásmu Milana Gulaše a sparťanský útočník už míří na trestnou lavici. Hosté hrají přesilovou hru.
     
    12:55
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A je tu první vstřelený gól! Gulaš od mantinelu našel na opačné straně připraveného FILIPA SUCHÉHO, jenž svou ranou nedal Machovskému šanci zasáhnout. Asistence: Milan Gulaš, Peter Čerešňák.
    12:55 Filip SUCHÝ - 0:1
     
    13:09
    Domácí se snaží o rychlou odpověď. Roman Horák čekal na přihrávku od svého spoluhráče v mezikruží, ale plzeňští hokejisté tento úmysl přečetli.
     
    13:58
    Pour ještě na chvíli zastavil kotouč u mantinelu v útočném pásmu a hosté ještě chvíli pokračovali ve svém snažení. Machovský však zasahovat nemusel.
     
    14:29
    Sparťané mají možnost na vyrovnání. Obránce Roman Vráblík (PLZ) vyfasoval od sudích dvě trestné minuty za podrážení. Domácí hrají přesilovku.
     
    14:46
    Řepík zavezl touš do útočného pásma a domácí hokejisté můžou kombinovat. Košťálek však prudkou přihrávku na modré čáře nezpracoval.
     
    15:18
    Obrovská možnost Sparty! Horák zadovkou našel Michala Řepíka, jenž ze své oblíbené pozice mířil jen těsně vedle plzeňské branky!
     
    15:47
    Petr Straka se výborně vrátil zpět do svého obranného pásma o po krátkém oblouku dokázal vyhodit kotouč až do střední zóny. Sparťané musí začít od píky.
     
    16:25
    A další vynikající zákrok Frodla! Andrej Kudrna udělal kličku a střílel z bezprostřední blízkosti! Plzeňský gólman i tentokrát podržel svůj celek.
     
    17:45
    Plzeňští špatně rozehráli v obranném pásmu a domácí se dostali do další dobré šance v útočném pásmu. Horákova střela skončila na připraveném Frodlovi.
     
    18:21
    Indiáni nechtějí zůstat o moc pozadu a po delší odmlce znovu v permanenci Matěj Machovský. Střela Jakuba Poura přes obránce Košťálka nebyla gólová.
     
    18:29
    Machovský pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou, ale Pechovi ve středním pásmu scházelo pár kroků. Plzeňští hráči zakládají další útok.
     
    18:59
    Matěj Stříteský ještě udržel kotouč na útočné modré čáře, ale v hloubi obranného pásma byli úspěšnější Pražané a kotouč dostávají do bezpečí.
     
    19:54
    Horák s přehledem vyhrál další vhazování ve středním pásmu, ale domácí Frodla neohrozili. Naopak na druhou stranu mířil Eberle, ale čas se již nachýlil ke konci.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Sparťané v první třetině měli několik gólových tutovek, ale všechny domácí střely zlikvidoval brankář Frodl. Naopak na druhé straně byli úspěšnější Plzeňští, kteří zásluhou Filipa Suchého odskočili do vedení.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:52 hodin.
     
    Hráči se už vrátili zpět ze svých kabin na ledovou plochu, druhá třetina začíná za malý okamžik.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Tomáš Mertl nebyl úspěšný na úvodním vhazování, ale domácí se přeci jen dostávali do šance. Rouska v nadějné pozici na pravém křídle zastavil ofsajd.
     
    20:19
    Mertl tentokrát byl na vhazování o něco úspěšnější, ale hosté následně vyhodili až na zakázané uvolnění. Hra se vrátí před brankáře Dominika Frodla.
     
    20:28
    Řepík chtěl vydolovat kotouč zpod bruslí několika hráčů, ale nakonec se to povedlo až Milanu Gulašovi. Plzeňský tahoun se s pukem daleko nedostal.
     
    21:15
    Kvasnička hledal ve středním pásmu Jaroslava Kracíka, jenž byl ke kotouči zády a plzeňští hokejisté se dál už neprobojovali. Na druhé straně pískán ofsajd.
     
    21:35
    Straka našel Petera Čerešňáka, který po přejezdu útočné modré čáry ihned střílel. Ještě předtím ale sudí použil píšťalku, do ofsajdu se tentokrát dostali hosté.
     
    21:59
    Bude se opět vylučovat. David Němeček (SPA) nechtěně zasáhl do obličeje Jana Eberleho a sparťanský zadák už putuje na lavici hanby. Plzeňští hrají přesilovku.
     
    22:09
    Mertlovo počínání na vhazování přineslo hostům ovoce a elitní útočná formace zavezla touš do útočného pásma. O pár chvil později se však Pražané osvobozují.
     
    22:46
    Musil ještě zastavil jedoucí kotouč na modré čáře a Plzeňští opět zakombinovali. Milan Gulaš nabízel touš Mertlovi, jemuž rána příliš moc nesedla.
     
    23:24
    Další dobrý pokus Škodovky. Peter Čerešňák střílel nebezpečně od modré čáry, ale Machovský byl znovu na místě a podržel puk ve své výstroji.
     
    24:03
    Kodýtek číhal na kotouč u levého kruhu, ale plzeňskému útočníkovi v rozhodujícím momentu ujel puk z čepele. Němeček za chvíli naskočí zpět do hry.
     
    24:54
    Obránce Sparty David Němeček je zpět mezi mantinely a mezitím Plzeň znovu útočí. Petr Straka se prokličkoval až před Machovského, kterého nepřekonal.
     
    25:17
    Tomáš Mertl proti Matúši Sukeĺovi na vhazování neuspěl a hra se rychle přenesla na druhou stranu. Frodl raději před dotírajícím Formanem přerušil hru.
     
    25:28
    Forman svým dobrým pohybem vybojoval kotouč pro svého spoluhráče, ale jeho přihrávku na modrou čáru Plzeňští vystihli a vyvezli touš do střední zóny.
     
    26:05
    Dobrá šance Plzně! Jakub Pour střílel od modré čáry, ale Machovský včas zakročil a nedovolil plzeňskému útočníkovi skórovat.
     
    26:35
    Suchý přenechal kotouč za brankou Gulašovi a hosté byli znovu hodně aktivní. Kvasničkova rána od modré čáry zaplula do připravené lapačky Machovského.
     
    26:52
    Michal Řepík si dojel kotouč v rohu útočného pásma a sparťané pokračovali ve své akci. Němeček si hledal pozici pro střelu, ale obránci Plzně byli zformovaní.
     
    27:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    V O2 areně máme vyrovnáno! Řepíkovu vyraženou střelu od modré čáry si našel právě obránce DAVID NĚMEČEK, jenž z pravé strany i se štěstím propasíroval touš do plzeňské branky. Bez asistence.
    27:35 David NĚMEČEK - 1:1
     
    27:41
    Lukáš Kaňák rozehrál další útočnou akci svého týmu po levé straně kluziště, ale sparťané byli u mantinelu úspěšnější a získávají kotouč do své moci.
     
    28:09
    Pech v dobré situaci hledal hůl Vladimíra Sobotky, jenž měl ale k puku moc daleko a černá pryž nakonec končí až v levém rohu obranného pásma Škody.
     
    28:24
    Teď už to zavánělo gólem! Piskáček netradičně z hloubi útočného pásma našel Tomáška, jenž střílel bez přípravy pouze do Frodla!
     
    29:23
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A hosté jdou znovu do vedení! Lví podíl na této brance má Milan Gulaš, jenž na sebe natáhl hned tři protihráče a následně našel volného FILIPA SUCHÉHO. Plzeňský forvard zkusil vystřelit a překonal brankáře Machovského. Asistence: Milan Gulaš.
    29:23 Filip SUCHÝ - 1:2
     
    29:54
    Frodl pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou, ale domácí zůstali v útočném pásmu. Košťálkova střela mířila jen do boční sítě plzeňské branky.
     
    30:46
    Pechovi nyní utekl kotouč v mezikruží, ale posléze puk vyplaval před Vladimírem Sobotkou a zkušený forvard mířil jen těsně vedle Frodlovy klece.
     
    30:51
    Vitouch ještě zastavil kotouč v útočném pásmu a domácí znovu zaměstnali plzeňského brankáře. Buchteleho střela narazila jen na připravené betony Frodla.
     
    31:37
    Další pokus domácího mužstva o vyrovnání! Kudrna obkroužil branku a poté hledal Jana Buchteleho, ale přihrávka byla moc prudká.
     
    32:08
    Roman Horák vyhrál vhazování v obranném pásmu, ale kotouč se následně po odrazu dostal až na plzeňské hole a Machovský musel znovu zasahovat.
     
    32:12
    A bude se opět vylučovat z řad Sparty. Obránce Jan Košťálek (SPA) dostává od rozhodčích dvouminutový trest za zdržování hry. Domácí hrají v oslabení.
     
    32:22
    Plzeň právě vstřelila branku!
    To byla souhra! Gulaš znovu s výtečným přehledem našel PAVLA MUSILA, jenž na brankovišti nastavil pouze svoji hůl a bez problémů poslal touš do domácí branky. Asistence: Milan Gulaš, Peter Čerešňák.
    32:22 Pavel MUSIL - 1:3
     
    32:54
    Sparťané mohou snížit zpět na rozdíl jednoho gólu. Obránce Matěj Stříteský (PLZ) přidržel za brankou Frodla domácího Lukáše Pecha a už sedí na trestné lavici.
     
    33:59
    Sparťané se usadili v útočném pásmu a zakombinovali. Sobotka rozdával přihrávky na všechny strany, při posledním pokusu musel zasahovat brankář Frodl.
     
    34:43
    Buchtele už neudržel kotouč v útočném pásmu a hosté se následně osvobodili. Vyloučený Stříteský už zanedlouho naskočí zpět do hry.
     
    35:19
    Matěj Stříteský je zpět ve hře a hosté se mohou zase více soustředit na útok. Nicméně Vitouch se snažil probíjet přes bránícího protihráče, ale neúspěšně.
     
    35:42
    Rozhodčí znovu vylučuje, opět nás čeká hra v nerovnovážném počtu hráčů na ledové ploše. Luboš Rob (PLZ) inkasoval čtyřminutový trest za vysokou hůl.
     
    36:24
    Košťálek se opřel do střely na vrcholu pravého kruhu a Frodl musel zakročit. Nutno podotknout, že střela domácího obránce vypadala pro Spartu nadějně.
     
    37:44
    Lukáš Pech přebruslil obránce Davida Kvasničku a domácí se znovu usadili před plzeňským brankářem Frodlem. Tomáškovi však ujel kotouč z čepele.
     
    38:32
    Ve hře je zpátky první útočná letka Sparty. Vladimír Sobotka střílel z bezprostřední blízkosti, ale Frodl i s notnou dávkou štěstí dokázal střelu zastavit.
     
    38:55
    Tomášek vyhrál buly v útočném pásmu a kotouč se dostal k Němečkovi na modrou čáru. Sparťanský zadák ale nakonec nevystřelil a Frodl mohl zůstat v klidu.
     
    39:30
    V poslední minutě druhé třetiny se řítil do dobré šance Milan Gulaš! Plzeňský útočník hraje ve velké pohodě, ale nyní si na Machovského nepřišel. Sparťanský gólman drží svůj tým.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá perioda je za námi! Sparťané zásluhou Davida Němečka vyrovnali gólový účet utkání, ale Plzeňští si vzali své ztracené vedení rychle zpět. Druhou branku hostí obstaral Filip Suchý a třetí trefu Plzně má na svědomí Pavel Musil. Domácí si ponesou do třetí třetiny ztrátu dvou branek.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:50 hodin.
     
    Oba týmy se už vrací zpět na ledovou plochu, třetí třetina začne za chvíli.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Roman Horák prohrál úvodní vhazování ve středovém kruhu a Plzeňští se znovu dostali do útočného pásma. Po přihrávce Gulaše prověřil Machovského Mertl.
     
    41:02
    Sparťané měli ponechanou výhodu, jelikož hosté půjdou na trestnou lavici. Vojtěch Budík (PLZ) vyfasoval od rozhodčích dvouminutový trest za podrážení.
     
    41:28
    Němeček zavezl kotouč do útočného pásma, ale na modré čáře nikdo v rudém a Plzeňští v poklidu vyhodili puk až k brankáři Matěji Machovskému.
     
    42:10
    Dobrá šance domácích! Rousek připravil výbornou pozici pro Michala Řepíka, jenž střílel pouze do betonů plzeňského brankáře.
     
    42:58
    Sobotka se probojoval ke kotouči v pásmu před Frodlem, ale domácí útočník nebyl úspěšný. Sparťané se k dalšímu ohrožení hostující branky nedostali.
     
    43:45
    Mikliš zaváhal v obranném pásmu a první útočná formace Plzně znovu zaútočila. Hostující snažení přerušil až David Vitouch, jenž vyváží puk do bezpečí.
     
    44:34
    Martin Jandus i se štěstím propasíroval puk na Lukáše Pecha, ale hosté znovu úspěšně odráží další atak sparťanského týmu na plzeňskou branku.
     
    44:55
    Velká nepříjemnost pro Spartu. David Tomášek (SPA) dostává dvě minuty za podrážení. Sparťané se budou muset znovu bránit plzeňské přesilovce.
     
    45:43
    Hosté se usadili v útočném pásmu, ale dlouho se Plzeňští v pásmu Sparty neohřáli. Gulašova formace musí začít znovu až od brankáře Dominika Frodla.
     
    46:24
    Lukáš Rousek vystihl plzeňskou rozehrávku v obranném pásmu domácího celku a sparťané mohou opět poslat na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    47:11
    David Tomášek se dostal do šance a Kodýtek musel zatáhnout za záchrannou brzdu! Po komerční pauze budou hrát domácí další přesilovku.
     
    47:25
    Sparťané se usadili v útočném pásmu a Frodl musel zasahovat proti tvrdé střele Michala Řepíka. Plzeňský gólman podržel kotouč na své hrudi a přerušuje hru.
     
    47:48
    Michal Řepík operoval s puk na levém kruhu pro vhazování a ve spolupráci s Horákem znovu zaměstnali plzeňského gólmana Dominika Frodla.
     
    48:37
    Horák dostal přihrávku na pravou stranu a zkusil propálit Frodla svým pokusem z úhlu! I v tomto případě plzeňský gólman úspěšnější.
     
    48:43
    Vráblík posunul kotouč na Petra Straku, jenž z rohu kluziště poslal kotouč přes všechny čáry až k brankáři Matěji Machovskému. Piskáček zakládá další akci.
     
    49:11
    Domácí hokejisté se poměrně snadno dostali do útočného pásma a byla z toho další nebezpečná střela. Pokus Davida Němečka skončil v náruči Frodla.
     
    49:26
    Na opačné straně vyzkoušel pozornost Machovského obránce Houdek. Plzeňský zadák vyslal střelu od modré čáry, kterou zneškodnil domácí brankář.
     
    49:54
    Miroslav Forman obkroužil branku a následně našel Ladislava Zikmunda, který však střílel pouze do připraveného Frodla!
     
    50:36
    Horák dojížděl kotouč v útočném pásmu a sparťané získali puk na své hokejky. Košťálek se snažil probít přes modrou čáru, ale plzeňští hráči se stačili vrátit.
     
    51:28
    Lukáš Rousek neměl kotouč pod kontrolou a Luboš Rob ho na jistotu poslal až do středního pásma. Plzeňští se už nikam neženou a střeží svůj náskok.
     
    51:52
    Rousek si neporadil s dotírajícím Stříteským, ale přesto se domácí ještě na chvíli zdrželi v útočné zóně. Tomáškův pokus ztroskotal na brankáři Frodlovi.
     
    52:47
    Miroslav Forman chtěl hledat Sukeĺa na útočné modré čáře, ale sparťanský forvard neměl dostatečnou rychlost. U puku jsou nyní hráči hostující Škody.
     
    53:39
    Jakub Pour v situaci jeden na jednoho zkusil vystřelit, ale kotouč k brankáři Machovskému nedoputoval, jelikož poslední obránce Sparty ho zablokoval.
     
    54:38
    Filip Suchý se dral do dalšího zakončení z mezikruží, ale proti němu byli hned dva obránci Sparty, kteří plzeňského útočníka včas dokázali odzbrojit.
     
    55:24
    Hra se nyní přelévá ze strany na stranu. Nejprve střílel pouze do betonu Lukáš Pech, na druhé straně se marně pokoušel prosadit útočník Kracík.
     
    55:48
    Je tu další trest pro Spartu, konkrétně pro obránce Martina Janduse (SPA). Domácí zadák se provinil hákováním a už usedá na trestnou lavici.
     
    56:02
    Mohlo být definitivně rozhodnuto! Nejprve se netrefil do kotouče Mertl, krátce nato mířil jen do brankáře Machovského Filip Suchý.
     
    57:04
    Přihrávka na Milana Gulaše přes bránící čtveřici domácího celku už neprošla a domácí v poklidu vyhazují kotouč přes všechny čáry k brankáři Frodlovi.
     
    57:56
    Vyloučený Martin Jandus se vrátil zpět do hry a domácí jsou v plném počtu. Nyní ovšem sparťané vyhodili puk jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    58:05
    Brankář Machovský si připisuje na své konto další úspěšný zákrok. Na druhé straně se zkoušel probít do dobré střelecké pozice Řepík, který se však neprosadil.
     
    58:44
    Sparťanští trenéři si v tomto čase vybírají oddechový čas na poradu a zároveň odvolávají brankáře Machovského ze svého pracoviště!
     
    58:59
    Roman Horák vyhrál vhazování v útočném pásmu, ale neposedný kotouč dokázal zpracovat Kodýtek. Plzeňský šikula poslal kotouč až do středního pásma.
     
    59:09
    Puk po odrazu jednoho z hráčů znovu končí až na plzeňské střídačce. Hra se vrátí zpět před Dominika Frodla a bude se vhazovat po jeho levici.
     
    59:39
    Kvasnička zablokoval nahození od modré čáry a následně se pokoušel prosadit Horák. Frodl nemusel zasahovat, jelikož obránci odvedli dobrou práci.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce! Sparťané se ve třetí třetině pokusili srovnat se svým soupeřem krok, ale hosté si svůj náskok pečlivě střežili a dokráčeli k tříbodovému vítězství. Pražané jsou doma poprvé v aktuální sezoně bez bodu, všechny tři body tedy putují na západ Čech do Plzně.
     
    To byla ode mě poslední informace z tohoto utkání, přeji Vám krásný zbytek večera a někdy zase na počtenou! (19:24:35)
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 28. Němeček – 13. Suchý (Gulaš, Čerešňák), 30. Suchý (Gulaš), 33. P. Musil (Gulaš, Čerešňák)


    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Piskáček (A), Košťálek, Němeček, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Mikliš, Poizl – Rousek, Horák, Řepík (C) – Sobotka, Pech (A), Tomášek – Buchtele, Sukeľ, Kudrna – Zikmund, Vitouch, Forman.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák, Budík, Stříteský, Kvasnička, Vráblík, Houdek – Suchý, Mertl (A), Gulaš (C) – P. Musil, Kracík, Pour – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Kantner, Stach, Rob.

    Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Hynek, Votrubec
    bahis siteleri