Jaroslavl – Petrohrad 4:1 (kon.) | Kunlun – Novosibirsk 1:6 (kon.) | N.Novgorod – Magnitogorsk 2:3 (kon.)
Omsk – Čerepovec 4:3 (kon.) | Riga – Minsk 2:6 (kon.)
konec
Dinamo Riga
2:6 (1:3, 0:2, 1:1)
HC Dinamo Minsk
Čtvrtek 07.01.2021, 18:30 • Arena Riga, Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes vše. Užijte si nadcházející víkend, mějte se fajn a někdy příště se u ruského hokeje budu těšit opět napočtenou! (20:59:58)
     
    Československá stopa

    Dominik Furch (MIN) – 32 zákroků, 2 inkasované góly
     
    Třetí třetina už byla herní kvalitou na nízké úrovni, Minsk se spokojil s vysokým vedením a hrál vyloženě údržbu, Riga toho využila, pustila se do útočení a chtěla alespoň zmírnit hrozivý náskok. Jenže jako první v poslední dvacce inkasovala, a to z hole Vladislava Jerjomenka, který prostřelil všechno od modré před sebou v polovině 48. minuty. V závěru došlo i na jednu potyčku a častá vyloučení, což využila Riga a Miks Indrašis svoje trápení v produktivitě prolomil přesnou střelou k tyči. I tak ale Riga prohrává 34. špíl v tomto ročníku a dvouzápasové sérii výher je konec. Dinamo naopak potřetí v řadě boduje a odskakuje svému dnešnímu soupeři v tabulce divize už na třicet bodů – 2:6.

    Střely na branku: 34 – 23 (16 – 4)
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Jaks napálil jenom blokujícího Mitchella, který sice nedostal puk ven z pásma, ale domácí už mají na korekci finálního skóre příliš málo času.
     
    59:13
    A zřejmě to i tak bude. Minsk bez problémů oslabení brání, Riga se naopak chce v zápase rozloučit ještě jedním gólem.
     
    58:16
    Opět to byl Kirill Voronin (MIN), který nezachytil zrychlení Gračova a pomohl si malým háčkem. Při dobré konstelaci hvězd zůstane Voronin do konce utkání na trestné.
     
    57:59
    Voronin naskakuje na led ve stejném momentě, kdy jsou ohlášeny poslední dvě minuty. Vypadá to však, že hosté budou opětovně vyloučeni.
     
    57:15
    Ještě zhruba 45 sekund zbývá Rize na další přesilovkové snížení. Tentokrát k tomu mohlo dojít díky velkému závaru před brankou Minsku, obránci ve spolupráci s Furchem ale stále drží stav 6:2 z jejich pohledu!
     
    56:33
    Indrašis po kombinaci na modré zkoušel prostřelit Furcha přes bližší tyčku, hostující gólman ale udržel beton na ledě a puk za svá záda jednoduše nepustil.
     
    56:19
    Indrašis to zkoušel podruhé v přesilovce, tentokrát ale trefil jenom nastavenou lapačku Dominika Furcha.
     
    56:01
    Na straně běloruského týmu dochází k dalšímu vyloučení. Tentokrát je vykázán na trestnou Kirill Voronin (MIN) kvůli zásahu hokejky do obličeje Rihardse Bukartse.
    53:34 Miks INDRAŠIS - 2:6
     
    53:34
    Riga právě vstřelila branku!
    Domácí rychle skrze přesilovku snižují a připisují druhou branku v tomto zápase! Herní situace to byla skutečně jednoduchá, puk se posouval na vrcholku rozestavení po ose Darzinš – Jaks – MIKS INDRAŠIS. Poslední jmenovaný si sjel blíže brance a přesnou střelou k tyči propálil Furcha, který toho viděl velmi málo – 2:6! Asistence: Janis Jaks, Lauris Darzinš.
     
    53:18
    Na straně Minsku je vyloučeným Vladimir Alistrov, který za faul loktem – čemuž předcházel celý konflikt – dostává dvě minuty. K tomu ještě pětiminutový trest za hrubost.

    Za Rigu šel sedět Daniels Berzinš, i on dostává pětiminutový trest za hrubost, nikoliv však dvojku za faul loktem. Domácí tak mají přesilovou hru 5 na 4.
    53:18 Bitka Alistrova s Berzinšem
     
    53:18
    Daniels Berzinš se po střetu s Alistrovem pustil do potyčky, která se přenesla okamžitě na led. Po chvilce je roztržena čárovými, jaké budou tresty?
     
    52:55
    Martinš Dzierkals je při chuti a předvádí velmi dobré individuální akce, které ale končí nepřesnou střelou na Furchovu branku. Tentokrát tomu bylo úplně stejně, jako v předchozích případech.
     
    51:56
    Nejtvrdší střelu v zápase měl Stěpan Falkovskij, naměřená rychlost činí 155,73 km/h. Tedy jenom o pět km/h méně, než je maximální rychlost na českých železničních tratích.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 11. Rihards Bukarts (Roberts Bukarts, Scarlett), 54. Indrašis (Jaks, Darzinš) – 1. Falkovskij (Usov, Děmkov), 8. Solovjov, 16. Prince (Spooner, Menell), 26. Varfolomejev (Protas, Almqvist), 35. Prince (Spooner, Menell), 48. Jerjomenko (Varfolomejev)


    Dinamo Riga: Nalimov (8. Voris) – Zile, Scarlett, Maione, Mamčics, Skvorcovs, Ošenieks, Jaks – Paršin, Indrašis (A), Darzinš (C) – Rihards Bukarts, Džerinš, Dzierkals – Roberts Bukarts, Gračov, Lipon – Gegeris, Berzinš, Larionovs – Zyrjanov.
    HC Dinamo Minsk: Furch (D. Taylor) – Solovjov, Menell, Falkovskij, Jerjomenko, Almqvist, Znacharenko (A), Děrjabin, Martynov – Prince (C), Spooner, Z. Mitchell (A) – Alistrov, Gorbunov, Varfolomejev – Usov, Paré, Děmkov – K. Voronin, Protas, Kogalev.

    Rozhodčí: Belov (RUS), Kudrjašov (LAT) – Kučava, Nikolajev (oba RUS)
    thejrc.org