Chicago – Nashville 5:4 (po pr.) | Arizona – Minnesota 1:4 (kon.) | Vegas – San Jose 5:2 (kon.)
Edmonton – Montreal 3:4 (kon.)
po prodl.
Chicago Blackhawks
5:4 (1:1, 0:2, 3:1 - 1:0)
Nashville Predators
Čtvrtek 22.04.2021, 01:00 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nikdy se nevzdávej! To je ponaučení, které by se dalo odnést z tohoto zápasu. Tímto se s Vámi loučím a zase někdy na počtenou. (03:48:09)
     
    Československá stopa v utkání

    David Kämpf (CHI) – 0+0, -2 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 16:59
    Dominik Kubalík (CHI) 1+0, +1 účast, 5 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 17:00
     
    Tři hvězdy utkání

    Brandon Hagel (CHI) 1+2
    Malcolm Subban (CHI) 36 zákroků
    Mikael Granlund (NSH) 1+1
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Malcolm Subban (CHI) 36 zákroků, 4 OG, úspěšnost 90%, odchytal 62:57
    Juuse Saros (NSH) 25 zákroků, 5 OG, úspěšnost 83,3%, odchytal 63:00
     
    Statistiky
    Střely na branku: 30 – 40
    Zblokované střely: 13 – 22
    Tresné minuty: 4 – 8
    Využití: 0/4 – 0/2
    Úspěšnost vhazování: 42% – 58%
    Hity: 29 – 36
     
    Kdo dnes nešel spát, tak rozhodně nemá čeho litovat, protože jsme sledovali duel se vším všudy! Jako první udeřilo Chicago, které se však z vedení radovalo pouze deset minut, pak převzal otěže Nashville, který si postupně vytvořil tříbrankové vedení a směřoval za jednoznačným vítězstvím. V druhé polovině třetí části to však totálně nezvládl, protože během pouhých tří minut přišel o vysoké vedení a ještě mohl být rád z toho, že utkání dospělo do prodloužení. I to však patřilo Jestřábům, kterým důležitý druhý bod vystřelil Brandon Hagel a odpálil tak bujaré oslavy! Chicago tak poprvé v letošní sezoně poráží Nashville, navíc ve velkém stylu!
     
    Konec zápasu.
    63:00 Brandon HAGEL - 5:4
     
    63:00
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hotovo, podrženo, senzační obrat je dokonán! O rozhodující branku utkání se postaral BRANDON HAGEL, který tak dnes zapisuje tříbodový večer. Zápas ukončil nádhernou akcí přes levou stranou, kterou zakončil přesnou střelou nad rameno Juuseho Sarose! Asistence: Vinnie Hinostroza, Kirby Dach.
     
    62:23
    Malcolm Subban vytáhl další důležitý zákrok proti Mattu Duchenovi, který je dnes opravdu aktivní, ale zatím mu to nepřináší ani bod.
     
    61:53
    Chicago má s držením kotouče o něco větší problémy, protože jejich kombinace pořád není zrovna nejpřesnější. V overtimu na to ale zatím nedoplácí.
     
    61:19
    Viktor Arvidsson jen tak tak udržel puk ve středním pásmu, vepředu už se ale na něj vrhli dva protihráči, kteří ho už obrali.
     
    60:43
    Nashville vyhrává i další buly a kotouč tak soupeři vůbec nepůjčuje, raději se tak vrátí do svého pásma.
     
    60:27
    Malcolm Subban je jedním z nejlepších hráčů na ledové ploše, protože prodloužení začíná dalším důležitým zákrokem, tentokrát proti Callemu Järnkrokovi.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    To je hokej, což je opravdu nádherné! Všichni už počítali se snadným vítězstvím Nashvillu, který ještě deset minut před koncem vedl o tři branky. Chicago to však s postupem do play off myslí vážně, protože tuto ztrátu během necelých třech minut stáhlo díky brankám Wyatta Kalynuka, Vinnieho Hinostrazy a Dominika Kubalíka. Najednou tedy jdeme do prodloužení, kde může vyhrát naprosto kdokoliv!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:12
    V samotném závěru základní hrací doby má navrch Nashville, kterému pořád funguje rychlý přechod do útoku, ale branku mu to do sirény asi nepřinese.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 5. Suter (Hagel), 51. Kalynuk (P. Kane, Hagel), 52. Hinostroza (Dach, Zadorov), 53. D. Kubalík (Suter), 63. Hagel (Hinostroza, Dach) – 15. Tolvanen (Arvidsson, Johansen), 34. Sissons, 40. Mikael Granlund (Ekholm), 41. Kunin (Mikael Granlund, Josi)


    Chicago Blackhawks: M. Subban (Lankinen) – de Haan, C. Murphy, Keith (A), Kalynuk, Stillman, Boqvist, Zadorov – Hinostroza, Suter, P. Kane (A) – DeBrincat (A), Dach, Hagel – D. Kubalík, Kurashev, D. Strome – Connolly, Kämpf, Carpenter.
    Nashville Predators: Saros (Rinne) – Josi (C), Benning, Ekholm (A), Ellis (A), Harpur, Gudbranson – Tolvanen, Johansen, Arvidsson – Järnkrok, Mikael Granlund, Kunin – Cousins, Haula, Duchene – Trenin, Sissons, Jeannot.

    Rozhodčí: Lee, St. Laurent – Kelly, Berg
    bahis siteleri