Rusko – Bělorusko 5:2 (kon.) | Kanada – Česko 10:3 (kon.)
konec
Rusko
5:2 (2:0, 1:2, 2:0)
Bělorusko
Pondělí 03.05.2021, 19:40 • Children's Health StarCenter, Plano • Mistrovství světa do 18 let • Čtvrtfinále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:40.
     
    Hezký pondělní večer přeji všem příznivcům ledního hokeje, zejména pak toho reprezentačního. Mistrovství světa hráčů do osmnácti let dospělo do vyřazovacích bojů. Ve čtvrtfinálovém souboji budeme sledovat duel mezi týmy Ruska a Běloruska.
     
    Rusko

    Rusové ve skupině B skončili na druhém místě se ziskem devíti bodů. Nejprve si poradili s domácím výběrem USA. Američany po lítém boji porazili 7:6 po prodloužení. Následoval duel s Finy a i ten došel do nastavené hrací doby. Ta ale duel nerozuzlila a Finové pak uspěli v samostatných nájezdech a vyhráli 4:3. V dalších dvou duelech si ruská Sborná spravila chuť. Němci to odnesli porážkou 1:6 a naposledy pak Rusové přejeli český národní tým, který doslova deklasovali hrozivých 11:1 a prakticky si na čtvrtfinále zatrénovali. Dnes budou proti Bělorusům plnit roli favorita. Pro Rusy je tedy jasný cíl, a sice bez větších problémů zvítězit a postoupit do bojů o medailové pozice.
     
    Bělorusko

    Bělorusové ve skupině A obsadili konečné třetí místo a zapsali šest bodů. V prvním utkání na MS mladí Bělorusové prohráli 1:5 se Švédskem, pak ale 7:1 zvítězili nad Švýcarskem a 6:2 nad Lotyšskem. V posledním duelu se jim ale nedařilo, když padli s Kanadou, která je tradičně pasována do role jednoho z největších favoritů turnaje, 2:5. Bělorusko ví, že narazilo ve čtvrtfinále na velmi těžkého soupeře a favorita, ovšem pokusí se svého soka potrápit. Uvidíme, zda se to Bělorusům podaří.
     
    Vzájemná utkání

    Naposledy se oba celky potkaly také ve čtvrtfinále MS této věkové kategorie před dvěma roky. Tehdy Rusko zvítězilo 6:0. Soupeř tak má co oplácet.
     
    Úvodní sestavy:

    Rusko: S. Ivanov (Brinkman) – Grudinin, Makarov, Novikov, Koromyslov, Sapunov, Figurin, Duda – Mirošničenko (C), Svečkov (A), Jurov – Čibrikov, Ivancov (A), Poltapov – Bučelnikov, Kvočko, Mičkov – Gajdamak, Mechovov, Lazutin – Katělevskij.

    Bělorusko: Čajka (Žigalov) – Kuzmin, Sazanovič, Parfenjuk (A), Suščinskij, Stasenko, Rohač, Gavrilov – Šilo (C), Klavdijev, Klimovič – Polšakov, Morozov (A), Michaljov – Javaš, Ignatěnko, Sotišvili – Loško, Sidorov, Anoško – Nikolajenja.

    Rozhodčí: Hebeisen (SUI), Wilk (USA) – Briganti (USA), Zunde (LAT).
     
    K utkání je už vše připraveno, za chvíli vypukne první čtvrtfinálový duel dnešního dne. Po utkání Ruska s Běloruskem přijde na řadu zápas Kanady a Česka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Bělorusové se snažili projít s pukem do útočného pásma, ale to se jim nepovedlo, zastavil je ofsajd. Hra se stěhuje zpět do středního pásma, kde bude vhozeno buly.
     
    00:50
    A agilní Bělorusko nyní získalo zadarmo útočné pásmo, Rusové totiž puk zahráli na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po levé ruce Sergeje Ivanova.
     
    01:01
    A další icing Rusů. Ti tak opět budou čelit buly Bělorusů znovu po levici Sergeje Ivanova.
     
    01:27
    Nyní už se do šance dostal ruský výběr. Ilja Kvočko si nabruslil do prostoru mezi kruhy a jeho svižná rána byla zablokována do plexiskla za brankou Tichona Čajky. Hra je přerušena.
     
    01:56
    Dmitrij Katělevskij poslal křižnou přihrávku pro najíždějícího Prochora Poltapova, ovšem druhý jmenovaný svou střelu nasměroval jen vedle tyče běloruské klece.
     
    02:59
    Čajka čelil nebezpečnému zakončení Fjodora Svečkova z levé strany. Ale proti ruskému útočníkovi uspěl a místo u své pravé tyče si dokonale pohlídal.
     
    03:36
    Miroslav Michaljov získal v útočném pásmu puk a z otočky vyslal pokus na Sergeje Ivanova, ale ruský gólman si poradil a dokázal zakročit. Raději pak hru přerušil.
     
    04:18
    Na druhé straně nelenil také brankář Běloruska, jenž kryl střelu Mičkova.
     
    04:26
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nyní se už Rusové ujímají vedení a otevírají účet tohoto čtvrtfinále. MATVEJ MIČKOV po převzetí kotouče byl za brankou soupeře, zamíchal pukem a ještě udělal obránci Běloruska kličku a sjel si před Čajku, kterému pak puk zasunul k protější tyči – 1:0. Asistence: Ilja Kvočko a Dmitrij Bučelnikov.
    04:26 Matvej MIČKOV - 1:0
     
    05:34
    Na druhé straně vyslal z pravého kruhu nebezpečnou střelu Daniil Rohač, ale Sergej Ivanov zachoval čistou hlavu a pohotovým zákrokem svůj tým podržel.
     
    06:19
    Další akce Bělorusů, kterou zakončil Ilja Morozov, ale zblízka opět na Sergeje Ivanova nevyzrál.
     
    07:17
    Dmitrij Bučelnikov se proháčkoval obranou Běloruska a dostal se s kotoučem do útočného pásma. Poté si sjel až před Tichona Čajku, ale svižnou ranou ho nepřekonal.
     
    07:29
    Na řadě byla krátká komerční přestávka, nyní se už pokračuje dále, vhazuje se po pravé ruce běloruského brankáře Tichona Čajky.
     
    07:41
    Bělorusové se sami vykázali z útočného teritoria a puk je ve středním pásmu. Pro něj si sjeli znovu Bělorusové a vrátili hru před Sergeje Ivanova.
     
    08:11
    Čibrikov zavezl puk před branku soupeře, ale tam ho o něj obrala obrana Běloruska a vyvezla ho do neutrální zóny.
     
    10:01
    Sergej Ivanov znovu čelil dalšímu pokusu Běloruska, tentokráte to na něho zkusil German Javaš, ale z pravé strany nedokázal procedit puk za jeho záda.
     
    10:10
    Po vhazování v pásmu Ruska šli směrem dopředu právě Rusové, ale ve středním pásmu je zastavila pozorná obrana soupeře. Bělorusko pak opět zahrozilo, ale Morozovova střela šla na lapačku Ivanova.
     
    11:04
    Ivano Anoško sice dostal puk do prostoru mezi kruhy, ale nakonec se nedostal do pořádného zakončení. Poté Rusové berou touš a opět otáčejí hru.
     
    11:57
    Jegor Klavdijev si před Ivanovem počínal hodně nebezpečně, nakonec však mladý ruský gólman vše zvládl a má puk v lapačce. Následně pak raději přerušuje hru.
     
    13:36
    Bělorusko je zatím Rusku zdatným soupeřem a mnohdy své protihráče dost trápí.
     
    13:52
    Vyloučení v týmu Bělorusko (German Javaš – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    13:52
    German Javaš se ocitl ve velké šanci a dokonce se zkoumalo video, zda Javaš Ivanova nepřekonal. Nakonec tomu tak nebylo a navíc běloruský útočník fauloval brankáře Rusů a místo vyrovnání je tu vyloučení právě Javaše, Rusové mají přesilovku.
    13:52 Javašova pěkná akce, po které ale místo gólu přišlo jeho vyloučení
     
    14:04
    Vyloučení v týmu Bělorusko (Maxim Suščinskij – 2 min., vysoká hůl).
     
    14:45
    Rusové mají dokonce dvojnásobnou přesilovou hru a už kombinují před Čajkou. Ten zatím čelil střelám soupeře a neinkasoval.
     
    15:18
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A tuto početní výhodu Rusové využívají a jdou do dvoubrankového náskoku. Na pravém kruhu se do střely opřel DANILA JUROV a ta končí až za zády Tichona Čajky – 2:0. Asistence: Arsenij Koromyslov.
    15:18 Danila JUROV - 2:0
     
    16:04
    Bělorusko je v plném počtu.
     
    17:48
    Znovu byli nebezpeční Bělorusové před Ivanovem, ten nyní vyrazil pokus Parfenjuka od modré čáry do bezpečí a puk už mají jeho spoluhráči.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:30
    Matvej Mičkov vystřelil z pravé strany, jeho pokus byl sražen mimo, ale Rusové se stále drží v útočném pásmu a hrozí před Tichonem Čajkou.
     
    19:55
    Bělorusko bylo pod tlakem, ale ten v závěru prvního dějství zvládlo a už se nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. V ní se v páté minutě ujali vedení Rusové zásluhou Mičkova, ale Bělorusové byli aktivní a snažili se vyrovnat. To se však nepovedlo, naopak dvojnásobnou přesilovou hru využil Jurov a poslal ruské barvy do dvoubrankového náskoku. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina, která začne přibližně ve 20:26.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Bělorusové se dostali hned na začátku druhé třetiny do útočného pásma, ale jejich zakončení bylo nepřesné.
     
    20:45
    Nyní už zase operují před Čajkou Rusové a pokouší se navýšit své vedení. Zatím se jim to ale nedaří.
     
    21:41
    Dmitrij Bučelnikov švihl do puku na pravém kruhu, jeho pokus ale šel jen do připraveného brankáře Tichona Čajky. Ten poté hru raději přerušil a bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    22:43
    Další aktivita ruského týmu, který opět zahrozil před Čajkou, ale ten si znovu poradil.
     
    22:48
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Hned po vhazování před Čajkou se to už povedlo a Rusové mají náskok o tři góly. Jurov posunul puk na modrou čáru a odtud pak poslal nechytatelnou střelu ARŤOM DUDA – 3:0. Asistence: Danila Jurov a Fjodor Svečkov.
    22:48 Arťom DUDA - 3:0
     
    25:25
    Danila Jurov se dostal ke střele na pravém kruhu, ale ta končí jen u zadního mantinelu.
     
    26:44
    Zakázané uvolnění Bělorusů stěhuje hru před Tichona Čajku. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    26:53
    Ilja Ivancov napřáhl na modré čáře a jeho střela se otřela o nohu obránce Běloruska. To poté okamžitě po zisku kotouče otočilo hru před Ivanova.
     
    27:55
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Bělorusové se přeci jen dočkali a snižují na rozdíl dvou branek. Z prostoru mezi kruhy se svižnou střelou prosadil ILJA MOROZOV a už to s jeho týmem vypadá o něco lépe – 3:1. Asistence: Miroslav Michaljov a Daniil Rohač.
    27:55 Ilja MOROZOV - 3:1
     
    29:38
    Rusové se nenechali zaskočit a inkasovaná branka je nesložila. Nyní se dostali do další útočné akce, ale tu zakončili jen střelou mimo tři tyče.
     
    30:09
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    30:39
    Maxim Suščinskij neudržel puk v ruském pásmu a toho využila obrana Ruska, která dostala kotouč do bezpečí.
     
    31:17
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    No a pozor, už je to jen o jediný gól. FEDOR NIKOLAJENJA bez přípravy vystřelil v prostoru mezi kruhy a jeho rána končí za Ivanovem – 3:2. Drama je tedy na světě. Asistence: Ivan Anoško.
    31:17 Fedor NIKOLAJENJA - 3:2
     
    32:23
    Fjodor Svečkov se hned na druhé straně opřel do střely ve střední vzdálenosti, ale ta za Čajku neprošla. Místo toho pak jdou na opačnou stranu zase Bělorusové.
     
    33:38
    Daniil Rohač pálil z pravého kruhu z první a znovu musel do akce Sergej Ivanov, jenž má plné ruce práce. Rusové se nakonec musejí strachovat o výsledek.
     
    34:49
    Suščinskij zamíchal pukem před ruskou brankou a znovu z toho byla nebezpečná střela. Sergej Ivanov ale opět své spoluhráče podržel dalším zákrokem.
     
    35:38
    Danila Klimovič na levé straně poslal pozdrav Sergeji Ivanovovi, ale ten se nenechal zaskočit a puk bezpečně kryje.
     
    36:02
    Miroslav Michaljov taktéž ohrozil Ivanova, ale ruský brankář byl zpět ve svém brankovišti a jeho pokus chytil. Následně pak nechal hru přerušit.
     
    36:15
    Vyloučení v týmu Rusko (Matvej Mičkov – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Bělorusko (Nikita Parfenjuk – 2 min., hrubost).
     
    36:57
    Nikita Čibrikov zahrozil před běloruskou brankou, jeho střela zblízka ale skončila jen na Tichonu Čajkovi a ten hru raději zastavuje.
     
    37:28
    Arťom Duda tečoval pokus spoluhráče kousek před Tichonem Čajkou, ovšem zakročila obrana Běloruska, která svému brankáři pomohla.
     
    38:09
    Danila Jurov nebezpečně zakončil z hrany pravého kruhu a jeho pumelice skončila opět na výborně chytajícím Tichonu Čajkovi.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:40
    Ještě jeden útok ruského týmu, který se snaží jít opět do vyššího náskoku, ale proti velmi dobře hrajícím Bělorusům se mu to nedaří a není nic rozhodnutého.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je minulostí. V ní šli Rusové do tříbrankového trháku a vypadalo to, že ze zápasu bude jasná záležitost. Ovšem nebylo tomu tak, Bělorusové dvěma rychlými góly Rusy zaskočili a ti se tak mohou obávat o výsledek. Navíc soupeř Ruska zrychlil hru a je hodně nebezpečný před Ivanovem.
     
    Další třetina začne přibližně ve 21:20.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:49
    Zakázané uvolnění Rusů a hra se stěhuje před Sergeje Ivanova. Buly bude vhozeno po jeho levé ruce.
     
    41:35
    Bělorusové mají ponechanou výhodu a hrají bez brankáře, pokud neskórují, zahrají si přesilovou hru.
     
    41:57
    Vyloučení v týmu Rusko (Matvej Mičkov – 2 min., podrážení).
     
    42:14
    To je pro Bělorusy dobrá příležitost, jak se dostat k vyrovnání. Nyní čelili pokusu Rusů, ale ti se hned dokázali osvobodit a puk posílají až před branku Čajky.
     
    42:44
    Ilja Morozov na levém kruhu vyslal na Ivanova tvrdou ránu, ovšem ruský brankář si připsal další zákrok a opět svůj tým podržel. Hra je přerušena, vhazování po jeho pravici.
     
    43:57
    Rusko je v plném počtu.
     
    44:24
    Rusové to zvládli, nyní už jsou u puku, ale záhy ho ztratili a Ivanov musel zasahovat proti další ostré běloruské střele.
     
    45:16
    Bělorusové vycítili šanci a znovu ostřelovali ruského brankáře, který se zase zapotil. Teď už mají puk jeho spoluhráči a ti pádí do akce.
     
    45:56
    Svečkov po delší době střílel na ruské straně, jeho přízemní střela ale skončila jen vedle levé tyče z pohledu Tichona Čajky.
     
    46:23
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové opět odskakují na dvoubrankový rozdíl. IVAN MIROŠNIČENKO se z obranného pásma rozjel až do teritoria Bělorusů, kde střílel z levé strany. Kotouč ale vyrazil Čajka pouze před sebe a následně tak stejný hráč za jeho záda dorazil svou vlastní střelu – 4:2. Bez asistence.
    46:23 Ivan MIROŠNIČENKO - 4:2
     
    46:49
    Ruský tým se tedy uklidnil a hned po chvilce se vydal znovu do útočného pásma, tentokráte si však Rohač pohlídal střílejícího ruského hráče a dostal puk do středního pásma.
     
    47:50
    Jegor Klavdijev získal v obranném pásmu puk a namířil si to s ním až před ruskou klec. Tam u své tyče přikryl puk pod lapačku Sergej Ivanov a hra je zastavena.
     
    48:34
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A rázem je to zase náskok Rusů tříbrankový. VSEVOLOD GAJDAMAK potrestal špatnou rozehrávku soupeře v jeho obranném pásmu, vypíchl kotouč a poté zblízka nedal Čajkovi žádnou šanci – 5:2. Bez asistence.
    48:34 Vsevolod GAJDAMAK - 5:2
     
    50:05
    Vyloučení v týmu Rusko (Prochor Poltapov – 2 min., faul loktem).
     
    50:39
    Bělorusové obléhali branku Rusů, ale nedokázali se dostat k přesnějšímu zakončení. Nicméně stále drží útočné pásmo.
     
    51:02
    Buly po pravé ruce Ivanova, puk získali Rusové a hned ho poslali až před branku Bělorusů. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    51:38
    Zachar Polšakov poslal pokus z pravého kruhu, ale Ivanov byl opět pozorný. Obrana Ruska pak hned sbírá touš a posílá ho až před Tichona Čajku.
     
    52:05
    Rusové jsou v plném počtu.
     
    52:41
    Ivan Mirošničenko sebral soupeři puk před útočnou modrou čárou, ale nedokázal ho dostat do pásma Bělorusů.
     
    54:02
    Rusové už začínají kontrolovat hru, nikam se příliš neženou. Naopak Bělorusům začíná utíkat čas a k tomu, aby vsítili tři góly a vynutili si nastavenou hrací dobu, mají necelých šest minut.
     
    55:16
    Jegor Klavdijev dostal puk na pravý kruh a jeho přízemní pokus pak zastavila obrana Rusů.
     
    55:40
    Vladimir Grudinin nabral rychlost a s pukem se dostal do útočného pásma. Ale ke střele před Tichonem Čajkou se nakonec nedostal.
     
    56:49
    Duda drží puk za vlastní brankou a čeká, až mu dostřídají spoluhráči. Poté s nimi založí další útočnou akci na druhé straně, kam Rusové nyní už směřují.
     
    57:33
    Mirošničenko nahodil puk do útočné třetiny a rychle odešel střídat. Na led tak pouští čerstvého spoluhráče.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:38
    Vyloučení v týmu Rusko (Arťom Duda – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    59:02
    Bělorusové se snaží v přesilové hře alespoň zkorigovat stav, ale obrana soupeře je zatím proti a vyhazuje puky do bezpečí.
     
    59:45
    A další puk letí až před Tichona Čajku, Rusové se tak opět osvobozují a už pomalu mohou začít slavit postup do semifinále mistrovství světa.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Rusové nakonec drama nepřipustili, ve třetí části hry přidali dva góly na svou stranu a nakonec po výhře 5:2 postupují mezi čtyři nejlepší celky na světě. Bělorusové předvedli velmi dobrý výkon a k vyrovnání neměli daleko. Rozhodně mohou z duelu odejít se vztyčenou hlavou.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pondělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (21:57:01)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 5. Mičkov (Kvočko, Bučelnikov), 16. Jurov (Koromyslov), 23. Duda (Jurov, Svečkov), 47. Mirošničenko, 49. Gajdamak – 28. Morozov (Michaljov, Rohač), 32. Nikolajenja (Anoško)


    Rusko: S. Ivanov (Brinkman) – Grudinin, Makarov, Novikov, Koromyslov, Sapunov, Figurin, Duda – Mirošničenko (C), Svečkov (A), Jurov – Čibrikov, Ivancov (A), Poltapov – Bučelnikov, Kvočko, Mičkov – Gajdamak, Mechovov, Lazutin – Katělevskij.
    Bělorusko: Čajka (Žigalov) – Kuzmin, Sazanovič, Parfenjuk (A), Suščinskij, Stasenko, Rohač, Gavrilov – Šilo (C), Klavdijev, Klimovič – Polšakov, Morozov (A), Michaljov – Javaš, Ignatěnko, Sotišvili – Loško, Sidorov, Anoško – Nikolajenja.

    Rozhodčí: Hebeisen (SUI), Wilk (USA) – Briganti (USA), Zunde (LAT)
    bahis siteleri