23. Valná hromada FAČR Nový předseda: P. Fousek (kon.)
konec
23. Valná hromada FAČR

Nový předseda: P. Fousek

Čtvrtek 03.06.2021, 10:00Fotbalové události
     
    21:02
    Hlavní program 23. Valné hromady pomalu spěje do úplného konce. Známe předsedu, místopředsedy i členy výkonného výboru. Zbývají již pouze volby do jednotlivých komisí a opět platí, že volba bude tajná a neveřejná, takže další výsledky budou známé až později v průběhu večera. To nejdůležitější bylo ale dnes již rozhodnuto a my vám děkujeme za sledování online reportáže. Příjemný zbytek čtvrtečního večera.. (21:03:51)
    Luděk Mádl má o výsledku dnešní VH víceméně jasno
     
    21:00
    K překvapení nedošlo ani ve volbě členů za Moravu. Oba kandidáti získali dostatečný počet hlasů a Vladimír Kristýn (22 hlasů) i Radek Zima (25) byli zvoleni za členy VV za Moravu.
     
    20:58
    Známe již konečně výsledky hlasování členů VV za Čechy. Zvoleni byli Václav Andrejs (36 hlasů), Tomáš Neumann (35) a Rudolf Řepka (37).
     
    19:45
    Následuje další volební pauza. Nyní se budou vybírat členové VV za Čechy a za Moravu. Na Moravě jsou dva kandidáti a volí se dvě místa ve VV, v Čechách se bojuje o tři místa a kandidátů je více. Každopádně především v Čechách ale celá řada kandidátů svou kandidaturu stáhla.
     
    19:40
    Výkonný výbor zná již své členy za profesionální soutěže. Ve VV obhájil svůj mandát Dušan Svoboda a nově byl zvolený plzeňský Adolf Šádek. Naopak neuspěl Jaroslav Tvrdík ze Slavie. Tvrdík získal 18 hlasů, Svoboda 20 a Šádek 24.
     
    19:20
    Následovat bude další volební přestávka. Nyní se bude hlasovat o dvě místa ve VV za ligu, resp. profesionální soutěže. Mezi kandidáty jsou Dušan Svoboda, Adolf Šádek a Jaroslav Tvrdík.
    Poraženým dnešního dne bude Vladimír Šmicer
     
    19:10
    Pro někoho kontroverzní kandidát Martin Drobný se přeci jen dostal do výkonného výboru, když byl zvolený do řídící komise za Čechy. Od delegátů získal 38 hlasů. Jeho protikandidát Roman Žďárský získal hlasů 10. Ostatní kandidáti svou kandidaturu stáhli.
     
    18:20
    A známe dalšího člena výkonného výboru. Předsedou řídící komise za Moravu byl zvolený Pavel Nezval. Měl to snadné, jeho protikandidát Oldřich Racek totiž kandidaturu vzdal ještě před hlasováním a Nezval tak byl zvolený přímou veřejnou volbou.
     
    18:10
    Máme za sebou volbu místopředsedů a rozhodlo se hned v prvním kole. Prvním místopředsedou FAČR (za Moravu) se stal Jiří Šidliák, druhým místopředsedou (za Čechy) byl zvolen Jan Richter.
    Vladimír Šmicer tak ve vedení fotbalu nezasedne!
     
    17:50
    První slova poraženého kandidáta na předsedu Karla Poborského: „Hodnotí se to blbě, protože jsem prohrál. Historicky jsem byl vychovaný vyhrávat, proto je to těžký. Souboj to ale byl férový, hnutí si vybralo jinak a já to respektuji.“
    Nový předseda VV FAČR Petr Fousek

    Foto: FAČR
    Takto by si Petr Fousek představoval složení výkonného výboru
     
    17:10
    Valná hromada má tedy další hlasovací pauzu. Nyní se volí místopředsedové za Čechy a Moravu.
     
    17:06
    Petr Fousek ve svém krátkém projevu poděkoval za zvolení a poprosil delegáty, aby v následujícím hlasování na místopředsedy za Čechy a Moravu volili Vladimíra Šmicera a Jiřího Šidliáka.
    Předseda hlasovací komise následně poznamenal, že kandidatury na místopředsedu za Moravu se vzdal Zdeněk Zlámal. To tedy znamená, že v české i moravské komoře jsou na pozici místopředsedů tři kandidáti.
    Zpravodaj UEFA Ondřej Zlámal informuje o zvolení Petra Fouska
    První slova, která pronesl Petr Fousek
     
    17:00
    Výsledky druhého kola hlasování:
    Pro Petra Fouska – 51 z Čech a 55 z Moravy (celkem 106)
    Pro Karla Poborského – 76 z Čech a 15 z Moravy (celkem 91)
     
    16:57
    Novým předsedou FAČR se stal Petr Fousek!
    PŘEHLED ZVOLENÝCH ČLENŮ VV FAČR:
    Předseda FAČR
    Petr Fousek

    1. místopředseda za Moravu
    Jiří Šidliák

    2. místopředseda za Čechy
    Jan Richter

    Členové za Moravu
    Vladimír Kristýn
    Radek Zima

    Členové za Čechy
    Václav Andrejs
    Tomáš Neumann
    Rudolf Řepka

    Členové za ligu
    Dušan Svoboda
    Adolf Šádek

    Předseda Řídící komise za Čechy
    Martin Drobný

    Předseda Řídící komise za Moravu
    Pavel Nezval
    thejrc.org