Bologna – Salernitana 3:2 (kon.) | Udinese – Juventus 2:2 (kon.) | AS Řím – Fiorentina 3:1 (kon.)
Neapol – Venezia 2:0 (kon.)
konec
Bologna FC
3:2 (0:0)
US Salernitana 1919
Neděle 22.08.2021, 18:30 • Stadio Renato Dall'Ara, Boloňa • Italská Serie A • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:36:51)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 7 – 4
    Střely mimo: 4 – 2
    Držení míče: 69 % – 31 %
    Rohové kopy: 9 – 4
    Ofsajdy: 0 – 2
    Fauly: 13 – 14
    Žluté karty: 6 – 3
    Červené karty: 2 – 1.
     
    Pro Salernitanu to byla po třiadvaceti letech hořkosladká premiéra v Serii A. V Boloni po bezbrankové první půli dvakrát vedla, ale kvůli kolapsu v období od 75. do 77. minuty si neodveze domů ani jeden bod. Hosté v obou případech udrželi vedení jen krátce. Na Bonazzoliho penaltu odpověděl De Silvestri a na špičkově provedený kop Mamadoua Coulibalyho zase debutující Arnautović. Klíčové dnes byly rohové kopy a při nich veterán Lorenzo De Silvestri. Tomu jeden gól z 59. minuty nestačil, a tak čtvrthodinu před koncem využil laxního bránění ligového nováčka i k vítězné hlavičce na 3:2. V zápase padly i tři červené karty, ale nějaký výraznější vliv neměly. Boloňa kontrolovala hru v přesilovce i v závěrečném oslabení.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Už je to pro svěřence srbského trenéra Mihajloviće dobré. Teprve podruhé za posledních dvanáct let Boloňa zvítězí v otevíracím zápase ligové sezóny.
     
    90+5
    Gary Medel měl jednoduchou úlohu, když k němu doletěl slabý centr z levého křídla. Odkop do autu si možná mohl odpustit, takto se Boloňa ještě bude muset bránit.
     
    90+4
    Skov Olsen neměl úplnou kontrolu nad balonem. Příliš si ho předkopl a tím nabídl jednomu z hostujících obránců odkop alespoň o několik metrů.
     
    90+3
    Karetní mariáš ještě nekončí. Nicola Sansone napravoval své zaváhání ve středu pole faulem, kterým znemožnil rychlý přechod Salernitany.
     
    90+1
    Simy šlapákem atakoval pravou nohu Svanberga. Plyne z toho rozehrávka Skorupského, který se rozhodl natahovat čas.
     
    90
    Čas na smazání jednogólové ztráty Salernitaně ještě zbývá. Čtvrtý rozhodčí právě oznámil šestiminutové nastavení!
    89. Červená karta po 2. žluté pro Schoutena
     
    89
    Boloňa hlásí další komplikace pro závěrečné desítky vteřin. Bude je dohrávat jen v osmi hráčích v poli, protože po Sorianovi dostal červenou kartu také Jerdy Schouten. Skluz ve středu hřiště si rozhodně mohl odpustit.
     
    88
    Žádný závěrečný nápor Salernitany se zatím nekoná. Federico Bonazzoli byl v momentě diagonálního nákopu z hloubi pole v postavení mimo hru.
     
    87
    O Bogdanův odkop bojoval Bonifazi, který si ale pomohl ve vzduchu nedovolenými prostředky. Další žlutá karta je na světě.
     
    86
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Marko Arnautović, přichází Sydney van Hooijdonk.
     
    85
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Nicolás Martín Domínguez, přichází Mattias Svanberg.
     
    85
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Riccardo Orsolini, přichází Andreas Skov Olsen.
     
    85
    Opakovaný roh už byl rozehnán nakrátko s Vignatem. Ten už cpal míč do ohně, ale defenziva ligového nováčka podruhé v řadě odolala. Gyömbér si pomohl vysvobozujícím odkopem.
     
    85
    Třetí gól z rohu v tomto případě nepadl. Sansoneho pravačka našla na malém vápně nohu Simyho, který vrátil míč za zadní čáru.

    Michal Břuchanský

    Branky: 59. De Silvestri (N. Sansone), 75. Arnautović (J. Schouten), 77. De Silvestri (Orsolini) – 52. Bonazzoli (pen.), 70. M. Coulibaly

    Karty:   41. R. Soriano (BLG), 55. J. Schouten (BLG), 87. Bonifazi (BLG), 90+3. N. Sansone (BLG) – 34. S. Strandberg (SAI), 79. Jaroszyński (SAI)   50. R. Soriano (BLG), 89. J. Schouten (BLG) – 35. S. Strandberg (SAI)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:14.
    Bologna FC: Skorupski – De Silvestri, Medel, Bonifazi, Hickey (56. Vignato) – J. Schouten, Domínguez (85. Svanberg) – Orsolini (85. Skov Olsen), R. Soriano (C), Barrow (56. N. Sansone) – Arnautović (86. van Hooijdonk).
    Náhradníci: F. Bardi – Amey, Khailoti, Mbaye, N. Sansone, Skov Olsen, Soumaoro, Svanberg, van Hooijdonk, Vignato, Michael, E. Annan.

    US Salernitana 1919: Belec – S. Strandberg, Gyömbér, Jaroszyński (82. Schiavone) – Kišrída (76. Zortea), M. Coulibaly, Capezzi (82. Obi), L. Coulibaly (76. Bogdan), Ruggeri – Bonazzoli, Djurić (C) (64. Simy).
    Náhradníci: De Matteis, Fiorillo – Aya, Bogdan, Kastanos, Kristoffersen, Obi, Schiavone, Simy, Zortea, Iannone.

    Rozhodčí: Rapuano – Colarossi, Palermo
    thejrc.org