Švédsko – Finsko 1:2 (kon.) | Česko – Rusko 3:4 (kon.)
konec
Česko
3:4 (0:1, 2:1, 1:2)
Rusko
Sobota 28.08.2021, 18:30 • ZS Václava Nedomanského, Hodonín • Turnaj čtyř (U20)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S pohledem na radující se hráče se s vámi z domácího turnaje loučím. Doufám, že jste si ho společně s našimi přenosy užili, a přeji vám příjemný zbytek víkendu. A u dalších zápasů (nejen) reprezentační dvacítky se těším na počtenou! (20:41:52)
     
    Přes rovnost bodů na prvních třech místech patří pohár pro vítěze českému týmu, který měl nakonec nejlepší skóre. Hráči už převzali zaslouženou trofej, vyfotili se s ní a teď si za potlesku diváků užívají vítězné kolečko!
     
    Konečné pořadí Turnaje čtyř:

    1. Česko – 6 bodů, skóre 15:7
    2. Finsko – 6 bodů, skóre 5:4
    3. Rusko – 6 bodů, skóre 8:7
    4. Švédsko – 0 bodů, skóre 5:15
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Česko – 7 (29)
    Rusko – 13 (30)
     
    Nejlepšími hráči dnešního mače byli zvoleni český bek David Jiříček a ruský obránce Nikita Smirnov.
     
    Zápas končí poněkud hořkosladce. Ve druhé třetině se český celek dokázal vymanit z ruské aktivity a srovnal gólový krok na 2:2, v poslední části dokonce po chybě sborné o gól vedl a nebyl daleko k tomu, aby přidal další zásah. Jenomže Rusku se povedlo srovnat na 3:3 a potom přišly závěrečné minuty, v nichž vyfasovali Češi pětiminutový trest a sborná v přesilovce rozhodla o své výhře 4:3. I přes porážku ale národní tým získal celkový triumf na hodonínském turnaji, takže přeci jen bude co slavit!
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Teď už je ale nejspíš všem nadějím konec. David Jiříček je dvě vteřiny před sirénou vyloučen za hákování a Malík se tak musí vrátit do brány.
     
    59:40
    Nick Malík je venku z brány a národní tým ještě zkouší power-play!
     
    59:40
    A nyní jeli Češi dopředu dokonce ve dvou na jednoho, pro nahrávku ale nebyl prostor a střelu Urbana zablokovala bránící hůl.
     
    59:14
    Česku se povedlo vyhodit přes všechny čáry.
    58:44 ŤUTNĚV - 3:4
     
    58:44
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A dlouhou přesilovku teď sborná poprvé využívá, 76 vteřin před závěrečnou sirénou tak o gól vede. Šakir Muchamadullin rychle přenesl hru napravo, kde měl na střelu z voleje napřaženo PAVEL ŤUTNĚV a neomylně trefil prostor mezi tyčí a přesouvajícím se brankářem – 3:4. Asistence: Šakir Muchamadullin.
     
    58:05
    česká čtveřice už je na ledě dlouho, zatím se jí ale daří držet Rusy daleko od nebezpečných pozic, pár kotoučů prolétlo jen na zadní mantinel.
     
    57:38
    Sborná krouží útočným pásmem jako hladový sup, je vidět, že prodloužení načnout nechce.
     
    56:24
    Pro Jakuba Konečného zápas končí, vyfasoval totiž rovnou trest ve hře. A Rusko má tak pětiminutovou přesilovku!
     
    56:24
    Po tvrdém střetu zůstává na ledě sedět Dmitrij Katělevskij, k němuž hned vyběhl ruský člen realizačního týmu. Vypadá to, že se bude za zákrok vylučovat.
     
    55:58
    Pavel Ťutněv měl až nebezpečně moc prostoru před levou tyčkou, naštěstí pro nároďák si Malík s kotoučem poradil.
     
    55:22
    Sebastiánu Malátovi šla nahrávka příliš dopředu, a tak na pravém křídle nestihl kotouč zpracovat včas tak, aby mohl vypálit.

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 33. Gut (Konečný), 39. Ivan (Pajer, Chlubna), 45. Stehlík – 14. Didkovskij (Muchamadullin), 33. Ťutněv (Kadyšev), 52. Smirnov (Ponomarjov), 59. Ťutněv (Muchamadullin)


    Česko: Malík (Málek) – Jiříček (A), Svozil (A), Šedivý, Pinkas, Hrádek, Moravec, Ticháček – Novák, Koláček, Myšák (C) – Urban, Ivan, Malát – Chlubna, Brabenec, Pajer – Stehlík, Gut, Konečný – Vrhel.
    Rusko: Guskov (Motorygin) – Berezeovskij, Muchamadullin (A), Bujvan, Savikov, Smirnov, Fedotov – Ťutněv (A), Děmidov, Averšin – Ivancov, Kadyšev, Ponomarjov (C) – Lazutin, Ovčinnikov, Didkovskij – Zugan, Katělevskij, Diškovskij – Měchovov

    Rozhodčí: Hradil, Jeřábek – Lederer, Rožánek (CZE)

    Diváci: 579
    bahis siteleri