Jokerit – Čeljabinsk 5:4 (po pr.) | Omsk – Chabarovsk 3:2 (po pr.) | Petrohrad – Vladivostok 9:2 (kon.)
Soči – CSKA Moskva 1:4 (kon.) | Spartak Moskva – Viťaz 3:2 (po pr.) | Kunlun – Riga 5:6 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
9:2 (3:0, 2:1, 4:1)
Admiral Vladivostok
Pondělí 06.09.2021, 18:30 • Ledovyj dvorec, Petrohrad • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (21:01:29)
     
    Československá stopa v utkání

    Libor Šulák (VLD) 0+1, 1 střela, čas na ledě 18:03
    Vojtěch Mozík (VLD) 0+0, 1 střela, čas na ledě 16:21
     
    Hokejisté Petrohradu potvrdili roli velkého favorita, v domácí hale deklasovali Admiral Vladivostok vysoko 9:2. Svěřenci kouče Bragina dominovali od prvních minut. Hned v první třetině si vypracovali tříbrankové vedení, které postupně navyšovali, ve druhém dějství o jeden, ve třetím pak o další tři branky. Skvělý zápas odehrál teprve šestnáctiletý Matvej Mičkov, jenž ke dvěma gólům přidal i jednu asistenci. Spolu s ním nasbírali tři body také Kirill Marčenko a Andrej Kuzmenko.

    SKA Petrohrad se díky vítězství posunul v Západní konferenci na druhé místo za moskevský Spartak, Vladivostok spadl ve Východní konferenci na desátou pozici.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Reálnou možností bylo nastřílení deseti gólů, dvouciferného počtu gólů svých oblíbenců se ale fanoušci nedočkají. Za vlastní brankou zápas dohrává Danila Palivko.
    59:22 Kirill MARČENKO - 9:2
     
    59:22
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Devátý gól Petrohradu a zase v něm měl prstu Mičkov. Forvard v pravém kruhu vybídl ke střele KIRILLA MARČENKA a levý křídelník prostřelil marně se přesunujícího brankáře. Asistence: Matvej Mičkov a Andrej Kuzmenko.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:12
    Matvej Mičkov se zdá býti nezastavitelným. I když teď jej sice Mark Verba zastavil, avšak pouze za cenu faulu. Třetí přesilovka SKA v krátkém časovém sledu.
    57:51 Matvej MIČKOV - 8:2
     
    57:51
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Talentovaný šestnáctiletý MATVEJ MIČKOV ukazuje, že má obrovský talent. Druhý gól v utkání přidal střelou švihem z levého kruhu, u bližší tyče našel místo nad ramenem Serebrjakova. Asistence: Stěpan Falkovskij a Andrej Kuzmenko.
     
    57:29
    Další vyloučení, znovu na straně Admiralu. Proti pravidlům hrál Josh Kestner, hákováním si pomohl k puku na úkor protihráče.
     
    56:42
    Rozjetého Veye podpořil Fredrik Händemark. Dostal nahrávku mezi kruhy, ale než si stihl puk zpracovat, tak ho hitem poslal k zemi Matuškin.
     
    56:15
    Hosté v plném počtu. Dinar Chamidullin se po návratu na ledovou plochu ihned zapojil do hry a byl to on, kdo čistým způsobem odstavil Mičkova.
     
    55:58
    Krátce po vhazování vypálil od modré čáry Daniil Pylenkov. Gólman tentokráte zasahovat nemusel, protože střelu mimo bránu zblokoval Menšikov.
     
    55:27
    Přeci jen se nakonec hráči v modrých dresech podívali do útočného pásma. Pozornost brankáře prověřil Fantenberg, Serebrjakov touš vyrazil do rohu kluziště.
     
    54:54
    Svěřenci kouče Bragina už nikam nespěchají. Zřejmě nechtějí v koncovce střetnutí zbytečně plýtvat silami, když o zisku plného počtu třech bodů je jasno.
     
    54:06
    S blížícím se koncem utkání ještě jedna početní převaha pro Petrohrad. Na lavici hanby usedl za krosček Dinar Chamidullin.
     
    53:46
    Linden Vey pasem od pravého mantinelu vybídl k zakončení Antona Burdasova. Tvrdá střela forhendem prosvištěla o zhruba metr nad horní tyčkou.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. M. Vorobjov (Ožiganov, Fantenberg), 9. Burdasov (Ožiganov, Vey), 13. Moisejev (Grošev, Galeňuk), 28. K. Marčenko (Kirsanov), 31. Kuzmenko (Kemppainen, Chusnutdinov), 41. Timkin (Moisejev), 51. Mičkov (K. Marčenko, Händemark), 58. Mičkov (Falkovskij, Kuzmenko), 60. K. Marčenko (Mičkov, Kuzmenko) – 35. Sajustov (Kestner, Rihards Bukarts), 44. Vj. Ušenin (Sajustov, Šulák)


    SKA Petrohrad: Lars Johansson (Samonov) – Ožiganov (A), Fantenberg, Falkovskij, Pautov, Pylenkov, Kirsanov, Galeňuk – Burdasov (A), Vey, Mičkov – Chusnutdinov, Kemppainen, Kuzmenko – Svečkov, M. Vorobjov, K. Marčenko – Grošev, Händemark, Timkin (C) – Moisejev.
    Admiral Vladivostok: Nalimov (13. Serebrjakov) – Menšikov, Matuškin, Šulák, Mozík, Fazylzjanov, Chamidullin, Palivko, Ťuťunnikov – Kestner, Gračov, Lugin – Vl. Ušenin, Vj. Ušenin, Kaletnik – Verba, Makarenko, A. Ševčenko – Obidin, Sajustov, Rihards Bukarts.

    Rozhodčí: Jermolajev, Ovčinnikov – Maximovskij, Slavikovskij

    Diváci: 3 598
    thejrc.org