Tisková konference BK Mladá Boleslav (kon.) | Tisková konference PSG Berani Zlín (kon.)
Tisková konference HC VERVA Litvínov (probíhá) | Předsezónní tisková konference Českého florbalu (kon.)
Tisková konference HC Dynamo Pardubice (kon.)
konec
Tisková konference BK Mladá Boleslav

Úterý 07.09.2021, 09:00 • Hotel Sand Martin, Michalovice • Tiskové konference
     
    09:14
    Tolik z tohoto on-line přenosu. Z Michalovic přeji klidný zbytek dne. (09:14:52)
     
    09:13
    Tisková konference BK Mladá Boleslav nyní končí.
     
    09:13
    Úvodní slova všech účastníků tiskové konference skončila, prostor pro otázky novinářů v rámci oficiální části konference nebyl. Nyní začnou probíhat individuální rozhovory.
     
    09:12
    "Přišel jsem trochu později, ale hned jak jsem přišel, si myslím, že mě tu přivítali výborně. Chlapce v kabině jsem už znal z ligy, nebo jsem s některými už hrál. Věřím, že do nové sezóny vkročíme dobře a budeme všichni spokojení," řekl Jánošík.
     
    09:11
    Mluví nováček v týmu Adam Jánošík.
     
    09:11
    Nyní se ujal slova útočník David Šťastný: "Byl bych rád, kdybych překonal svůj loňský rekord v bodování, ale letošní sezóna bude těžká, budou se na nás víc soustředit," řekl hráč s tím, že věří, že se Bruslařům bude dařit. Šťastný v Boleslavi působí už čtyři roky. "Rychle to uteklo, líbí se mi tady. Začátek nebyl takový, jako bych si představoval, ale postupem času se to tady zlepšovalo, jsem tady spokojený, mám to tady rád."
     
    09:09
    Kapitán Martin Ševc: "V Lize mistrů jsme měli kvalitní soupeře, mohli jsme se srovnávat s evropským hokejem. Ty zápasy, až na ten první s Frölundou, byly vyrovnané, doplatili jsme ale na produktivitu, kde byla vidět lepší kvalita soupeřů," řekl Ševc.
     
    09:09
    "Chtěli bychom navázat na tu loňskou sezónu, když to půjde, tak to posunout," řekl Patera s tím, že by jeho tým chtěl být mezi nejlepšími.
     
    09:08
    Patera mluví o letní přípravě. "Máme jednoho z asi nejlepších kondičních trenérů v republice. Doufáme, že kluci budou dobře připravení," řekl Patera. Zmínil také zkušenost z Ligy mistrů, která by podle něj měla Bruslařům pomoci připravit se na Tipsport extraligu.
     
    09:07
    Hovoří trenér Pavel Patera, který včera oslavil 50. narozeniny.
     
    09:07
    Radim Vrbata, sportovní ředitel: "Věděli jsme, že nějaké hráče ztratíme, chtěli jsme přivést adekvátní náhrady. Na papíře jsme s tím kádrem spokojení, máme tam ale ještě místa, která bychom rádi doplnili. Extraligu hraje 15 týmů, takže ten trh je totálně vybrakovaný," řekl Vrbata s tím, že některé kluby podle něj mají na hráče ještě připravené peníze, očekává se však, kteří hráči vypadnou v zámoří a vrátí se případně zpět do Evropy.
     
    09:06
    Tůma řekl, že zásadně nesouhlasí s tím, že Boleslav působila v uplynulých zápasech Ligy mistrů ostudně, jak podle něj měl napsat jeden nejmenovaný novinář.
     
    09:05
    "Myslím si, že se po těch dvou víkendech nemáme za co stydět," řekl Tůma. Nakousl také otázku toho, že týmy, které se účastní Ligy mistrů, na to doplácejí. Zda myslel finanční stránku, sportovní, nebo obě, nezmínil.
     
    09:05
    "My to vnímáme jako odměnu, dejme tomu za ty poslední dvě sezony, kdy se nám sportovně hodně dařilo. Vážíme si toho, že to můžeme hrát."
     
    09:04
    Vrací se k posledním zápasům Ligy mistrů, kde Bruslaři letos působí podruhé v historii.
     
    09:04
    Slova se ujal generální manažer Jan Tůma.
     
    09:04
    Nyní hovoří náměstek primátora Daniel Marek. Město je menšinovým majitelem. Marek hovoří o finanční podpoře boleslavského hokeje, podle něj město pomáhá i mládežnickému hokeji. "Letos jsme řešili pocovidové období, kluci za námi přišli, abychom pustili zimák dřív než v předchozích letech," zmínil politik skutečnost, že se v Mladé Boleslavi vyjelo na led v jarních měsících, zejména v červnu.
     
    09:02
    "Přál bych si, abychom hráli v klidných vodách, v nějaké lepší polovině tabulky a víme, že to bude těžká sezona, jeden sestupuje přímo a předposlední jde do baráže," řekl. Plachý by si přál, aby jeho tým hrál stejně jako loni.
     
    09:02
    Plachý se vrací k závěru minulé sezóny, která pro Bruslaře byla nejlepší v historii. Majitel zmiňuje pachuť hořkého vyřazení v semifinále proti Třinci, podle něj by Boleslavští měli šanci dojít dál. "Je to minulost, musíme jít dopředu a koukat na další sezonu," řekl.
     
    09:01
    Jako první se ujal slova většinový majitel Jan Plachý.

    Vojtěch Drbohlav

    Hosté tiskové konference
    Jan Plachý, většinový majitel klubu
    Jan Tůma, generální manažer klubu
    Radim Vrbata, sportovní ředitel klubu
    Daniel Marek, náměstek primátora města Mladá Boleslav, zástupce menšinového majitele
    Pavel Patera, trenér
    Martin Ševc, kapitán
    Adam Jánošík, obránce
    David Šťastný, útočník
    ocianews.com