KHL
Vladivostok – Magnitogorsk 0:5 (kon.) | Novosibirsk – Kunlun 1:0 (kon.) | Čeljabinsk – Minsk 0:5 (kon.)
Kazaň – Viťaz 2:1 (kon.) | Nižněkamsk – Soči 0:1 (kon.) | Jaroslavl – Jokerit 1:4 (kon.)
konec
Neftěchimik Nižněkamsk
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
HK Soči
Pondělí 20.09.2021, 18:00 • Něftěchim Arena, Nižněkamsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Lukáš Klok (NIZ) 0+0, 2 střely, čas na ledě 23:26
    Ronald Knot (NIZ) 0+0, 3 střely, čas na ledě 21:11

    Martin Bakoš (SOC) 0+0, 1 střela, čas na ledě 16:55 (20:31:02)
     
    Statistiky

    Střely na branku:
    36:18
    Zásahy brankářů: 17:36
    Vyhraná vhazování: 36:24
    Hity: 21:10
    Trestné minuty: 8:14
     
    Je konec. Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Soči, které svého soupeře porazilo poměrem 1:0. I třetí třetina nabídla převahu domácího celku, kterému se dnes ve finální fázi prostě nedařilo. Soči se snažilo vycházet ze zajištěné obrany, což se dařilo na jedničku. Protiútoky navíc přinesly domácí obraně velké nebezpečí, avšak žádné další branky jsme se již nedočkali.
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Knot nahazoval od modré čáry, před brankou ale nikdo netečoval.
     
    58:30
    Ivannikov je na střídačce!
     
    58:30
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:20
    Točickij protečoval do středního pásma, domácí se posléze usadili na druhé straně, jenomže soupeř poměrně rychle otočil hru směrem kupředu.
     
    57:03
    Po delší době si s pukem zahrál také domácí brankář Ivannikov, kterému se povedlo rozehrát na Sidorova, jehož nástřel přinesl pouze zakázané uvolnění.
     
    56:28
    Do rychlého kontru se pokoušel dostat Pilipenko, který si ovšem nedokázal obhodit protihráče na modré čáře a domácím se povedlo usadit se kolem Hellberga.
     
    55:20
    Oba celky nyní dokázaly vystřídat. S rozehrávkou měl ovšem velké problémy hostující Rundblad, který procedil kotouč na Vichareva, jenž zakončil.
     
    54:10
    Do zakončení se na druhé straně dostával Čiviljov, kterému se ovšem nepovedlo vyzrát na dnes fantasticky chytajícího Hellberga, který znovu přerušil hru.
     
    53:39
    Hodně prostoru měl na pravém křídle hostující Zorkin, který se ovšem neprotáhl kolem protihráče, který ho u pravého mantinelu dokázal čistě zastavit.
     
    52:08
    Domácí celek nyní nahrnul kotouč před Hellberga, který ho přesto nepustil za svá záda. Následovala protiakce, při které zakončoval Ruděnkov.
     
    51:37
    Po dalším přerušení se znovu vhazovalo před brankářem Hellbergem. Soči se ovšem rychle dostalo na opačnou stranu, kde nebezpečně pálil Miščenko.
     
    50:24
    Daleko s pukem se poté nedostal hostující Lipon, který ho zkouší vybojovat zpět.
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby zbývá poslední desetiminutovka. Soči stále vede o jednu branku, což pochopitelně je hodně zrádný výsledek.
     
    49:33
    O napadání se posléze pokoušel domácí Chafizov, který dokonale narušil rozehrávku soupeře a hodně nepřesně tak nahrával hostující zadák Kamalov.
     
    48:10
    V mezikruží měl poměrně dost času na své zakončení hostující Petkov, který trefil pouze vyjetého brankáře Ivannikova, který pro jistotu přerušil hru.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 5. Žabrejev (Nikolajev)


    Neftěchimik Nižněkamsk: Ivannikov (Tuohimaa) – Klok, Berezin (A), Knot, Sidorov, K. Vorobjov (A), Puzanov, Petriščev – Porjadin, Čiviljov, Chajrullin (C) – Chafizov, Šafigullin, Bikmullin – A. Galimov, Šutov, Miťakin – Popov, J. Popov, Beljajev.
    HK Soči: Hellberg (Treťjak) – Jaks, Kamalov, Rundblad, Valencov, Baldajev, Miščenko, Zorkin – Vicharev (C), Ruděnkov (A), Bakoš – Točickij (A), Lipon, Peťkov – Pilipenko, Feoktistov, Glotov – Žabrejev, Nikolajev, Garajev – Bakanov.

    Rozhodčí: Beljajev, Spirin – Parikov, Stroganov

    Diváci: 1803
    bahis siteleri