Japonsko – Paraguay 1:2 (kon.) | Španělsko – Angola 4:1 (kon.) | USA – Srbsko 0:7 (kon.)
Írán – Argentina 1:2 (kon.)
konec
USA
0:7 (0:4)
Srbsko
Pondělí 20.09.2021, 19:00 • Švyturio Arena, Klaipeda • Mistrovství světa • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:43:34)
     
    Srbsko zvládlo důležitý duel proti USA a po drtivém vítězství 7:0 si zajistilo místenku do osmifinále. Od prvních minut bylo jasné, kdo bude tahat za delší konec provazu. V průběhu prvního poločasu vstřelilo mužstvo z Evropy čtyři góly, ve druhém přidalo další tři. Američany srazili velké chyby v defenzivě, kvůli nimž přišli o šanci zabojovat o premiérové body na turnaji.

    Svěřenci kouče Majese obsadili se ziskem tří bodů ve skupině F 3. místo s kladným skóre 11:7, což je v tabulce třetích týmů třetí nejlepší počin, přičemž mezi nejlepší šestnáctku postupovali čtyři nejlepší ze třetích míst. Pro USA turnaj skončil.
     
    Konec zápasu.
     
    39:45
    Srbové dohrávají utkání na polovině hřiště a zdá se, že další útok již nepodniknout. Američané už vůbec nepresují.
     
    39:22
    Zprava vypálil šiplavou křižnou ránu Strahinja Petrov. Gólman šel k zemi pozdě a jen sledoval, jak balón letí o kousek vedle brankové konstrukce.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta zápasu.
     
    38:37
    Další útok futsalistů v bílých dresech. Stříleným centrem se prezentoval Veiga, ale ani Maciel nedokázal najít recept na výborně chytajícího Aksentijeviće.
     
    38:20
    Americký brejk táhl středem Gnzález. Po levé ruce zapojil do hry Arauja, na jeho křižnou přihrávku Escobar nedosáhl.
     
    37:50
    Popović chtěl rozšířit již tak početnou skupinu střelců. Neuspěl, protože balón zvedl příliš vysoko, při padajícím Morettim stálo štěstí.
    37:24 Marko RADOVANOVIĆ - 0:7
     
    37:24
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    Hráči v červených dresech v závěrečné pasáži utkání přidávají sedmý gól. Postaral se o ně MARKO RADOVANOVIĆ, jenž se obtočil kolem protihráče a zakončil k pravé tyči. Asistence: Jovan Lazarević.
     
    36:57
    Po oddechovém čase Lazar Milosavljević našel uličku na Lazareviće, jehož křižný pokus proletěl o kousek vedle pravé tyče.
     
    36:39
    Oddechový čas pro Srbsko.
     
    36:09
    Pozornost Aksentijeviće otestoval Ventura-Junior. Gólman střelci výborně zmenšil střelecký úhel a ránu schytal do pravého ramene.
     
    35:47
    Radovanović hledal prostor, do kterého nabíhal Milosavljević. Přes veškerou snahu druhý jmenovaný na kulatý nesmysl nedoskočil.
     
    35:11
    Čitelná nahrávka po lajně Petrovovi nevyšla. Dobře ji prokoukl i Bobadilla-Mireles, jenž vzápětí pod tlakem znovu odevzdal míč soupeři.
     
    34:57
    Popović si hlasitě řekl o balón, také jej dostal. Rychle si míč zpracoval a posunul na střed, nártem posléze vypálil vedle levé tyče.
     
    34:22
    Velkou rychlost nabral středem hřiště Stefan Rakić. Prosmýkl se mezi dvojicí protihráčů, až třetí byl nad jeho možnosti.
     
    33:44
    Frustrovaný Pondeca odešel na střídačku. Byl jednou z hlavních postav předcházející pátému gólu, ještě větší chyba ale byla u spoluhráče rozehrávajícího aut.

    Milan Huppert

    Branky: 6. Racić (Lazarević), 8. Tomić (Petrov), 16. Tomić, 20. Petrov, 32. Milosavljević, 33. Lazarević (Rajčević), 38. Radovanović (Lazarević)

    Karty:   3. Veiga (USA) – 14. Radovanović (SRB), 28. Aleksić (SRB)


    USA: Moretti (C) (Vázquez) – González, Pondeca, Reget, Veiga, Araujo, Klepal, Buenfil, Escobar, Maciel, Ortiz, Bobadilla, Ventura-Junior.
    Srbsko: Aksentijević (Josimović) – Aleksić, Tomić, Lazarević, Rajčević, Milosavljević, Popović, Ramić, Pršić (C), Petrov, Rakić, Vulić, Radovanović.

    Rozhodčí: Sinclair (NZL), An Žan (CHN), Shepheard (AUS)
    bahis siteleri