Vladivostok – Čeljabinsk 2:4 (kon.) | Ufa – Kazaň 2:3 (0:2 po s.n.) | Jokerit – Nižněkamsk 3:6 (kon.)
Minsk – Kunlun 6:5 (po pr.) | Riga – Novosibirsk 4:1 (kon.)
konec
Admiral Vladivostok
2:4 (0:1, 2:1, 0:2)
Traktor Čeljabinsk
Úterý 12.10.2021, 11:30 • Fetisov Arena, Vladivostok • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (13:56:12)
     
    ČESKO-SLOVENSKÁ STOPA

    Vojtěch Mozík (VLD) – obránce, 0+0, 3 střely, 2 trestné minuty, 1 blok, čas na ledě: 20:53
    Libor Šulák (VLD) – obránce, 0+0, 3 střely, 2 bloky, čas na ledě: 23:58

    Roman Will (CLJ) – brankář, 25 zákroků, 92,59% úspěšnost
    Tomáš Hyka (CLJ) – útočník, 0+1, 3 střely, 4 trestné minuty, 1 blok, čas na ledě: 17:30
    Lukáš Sedlák (CLJ) – útočník, 0+1, 5 střel, 2 trestné minuty, 2 hity, 10/15 vhazování, čas na ledě: 17:09
     
    Traktor si šel po celý zápas za vítězstvím v základní hrací době a nakonec se ho skutečně dočkal. Rozhodující trefu zaznamenal v poslední periodě obránce Nick Bailen, když na časomíře zbývalo něco málo přes dvě minuty. Admiral sice ještě sáhnul ke hře bez brankáře, ta byla ale hodně naivní a Teemu Pulkkinen dokázal i ze složité pozice najít volnou klec. Konečné skóre má tak podobu 2:4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Josh Kestner už se ani nedostane k zakončení a Admiral ztratí všechny body.
    59:10 Teemu PULKKINEN - 2:4
     
    59:10
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Na kolenou bojující TEEMU PULKKINEN dokázal z vlastního pásma a ve velmi nevýhodné pozici vyhodit až do prázdné klece. Obdivuhodný kousek a ještě lepší muška finského forvarda, která definitivně stvrzuje držitele tříbodového zisku z tohoto klání.
     
    58:56
    V rohu kluziště zapojil své tělo Albert Jarullin a Arťom Manukjan už nepropálil následný blok.
     
    58:34
    I když Roman Will nedokázal splnit svůj záměr a vyhodit kotouč, obrana se o zbytek postarala.
    57:54 Nick BAILEN - 2:3
     
    57:54
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Velké domácí zklamání. Z pravého kruhu pro vhazování propálil gólmana NICK BAILEN, který dokázal bez většího zájmu obrany proskočit až do předbrankového prostoru. Kanadský obránce přisuzuje vedení potřetí v utkání na stranu Traktoru a zbývá skutečně málo času k tomu, aby se Vladivostok ještě pokusil s výsledkem něco udělat. Asistence: Vitalij Abramov.
     
    55:18
    Už po návratu vyloučeného Metalnikova dobývali brankoviště Sedlák s Hykou, ale obě branky jsou v poslední periodě jako začarované. Sedlák v rozhodující chvíli navíc minul letící puk.
     
    54:25
    Domácí se poměrně dobře bránili, teď navíc Vladimir A. Tkačov z ideálního prostoru mezi kruhy nedokázal trefit klec. Nikita Serebrjakov pak odražený touš sebere pod rukavici.
     
    53:09
    I když dnes Jegor Fatějev není zas tak vidět, nyní vybojoval veledůležitou přesilovku. Hosté touží po tom vstřelit třetí gól. Na trestnou lavici putuje Leonid Metalnikov, dvě minuty za držení.
     
    53:00
    Zakázané uvolnění neodložil ani rychlonohý Alexandr Ševčenko. Zasekl se ovšem u nejvzdálenějšího rozhodčího, aby našetřil cenné sekundy k odpočinku.
     
    52:13
    A Nikita Serebrjakov zůstal jako opařený i po ráně Lukáše Sedláka, která se navzdory teči obránce svezla jen těsně nad bránu. Traktor stále není schopný rozhodnout.
     
    51:54
    Střela od modré, kterou vyslal Nick Bailen, škrtla o břevno.
     
    50:36
    Obrovské šance si vypracovali Sergej Kalinin a Alexej Byvalcev, brankář Nikita Serebrjakov dokonce při jednom zákroku upustil svou hůl. Přesto ho nikdo nedokázal překonat. Kotouč už vesele skotačil v modrém půlkruhu.
     
    49:39
    Za svou klecí se včasně otočil Maxim Matuškin. Jenže kombinace Vladivostoku hodně vázne. Další přihrávku vpřed sebral Maxim Šabanov a namířil si to rovnou k Serebrjakovi.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 26. Vladislav Ušenin (Chamidullin), 40. Kestner (Chamidullin, Vjačeslav Ušenin) – 12. Těrtyšnyj (Hyka, L. Sedlák), 28. S. Kalinin (Pulkkinen, Byvalcev), 58. Bailen (V. Abramov), 60. Pulkkinen


    Admiral Vladivostok: Serebrjakov (Sinjagin) – Mozík, Šulák, Chamidullin, Fazylzjanov, Metalnikov, Matuškin, Palivko – Obidin, Lugin (C), Kestner – A. Ševčenko, Vladislav Ušenin, Vjačeslav Ušenin – A. Manukjan, A. Garejev, Sajustov (A) – Makarenko, Verba, Arťuchin (A).
    Traktor Čeljabinsk: Will (Garipov) – Manuchov, Jarullin (A), Bailen, S. Tělegin, Kulik, Karpuchin, Kirpičnikov – Pulkkinen, Byvalcev, S. Kalinin (C) – L. Sedlák (A), Hyka, Těrtyšnyj – V. A. Tkačov, Kapustin, V. Abramov – Fatějev, Osnovin, Gorjunov-Rolgizer – Šabanov.

    Rozhodčí: Vasiljev, Sergej Morozov – Jurij Ivanov, Ponamarenko
    thejrc.org