Sparta – Liberec 4:1 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 3:4 (1:2 po s.n.) | Třinec – Olomouc 5:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Zlín 3:1 (kon.) | Plzeň – Kladno 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Mountfield HK 1:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:1 (1:0, 0:1, 4:0)
HC Olomouc
Neděle 28.11.2021, 15:30 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:26 Michal KOVAŘČÍK - 5:1
     
    59:26
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak ještě jeden gól, Oceláři závěr zápasu proměňují v exhibici: MICHAL KOVAŘČÍK se natlačil za obranou, hezkou kličkou si položil brankáře a poslal kotouč za jeho beton. Asistence: Roman Szturc.
    58:58 Andrej NESTRAŠIL - 4:1
     
    58:58
    Třinec právě vstřelil branku!
    A Oceláři tenhle zápas zvládnou, jejich vítězství definitivně zpečetil ANDREJ NESTRAŠIL, který po přihrávce O. Kovařčíka trefuje prázdnou branku. Asistence: Ondřej Kovařčík.
     
    58:49
    Lukáš odjíždí na střídačku, hosté v šesti!
     
    58:26
    Dravecký v brejku našel hůl Michala Kovařčíka, který puk lehce tečoval. Lukáš byl bez šance, ale kotouč těsně minul tyčku!
     
    57:40
    Patrik Hrehorčák sám za obranou nic nevymýšlel, pálil příklepem a trefil brankáře!
     
    51:10
    A další závar v brankovišti Kacetla, blízko gólu byl i Jiří Ondrušek. Třinecký gólman i tyhle rány z bezprostřední blízkosti pochytal!
     
    50:59
    Obrovská šance hostů a krásný zákrok Ondřeje Kacetla! Nahodil zavezl puk před branku, ten se odrazil do jízdy Káňovi a ten trefil jen lapačku třineckého brankáře!
     
    49:42
    Šance, jak tlak Ocelářů zmírnit. Hosté si zahrají přesilovku, Jan Zahradníček dostává dvě minuty za držení, provinil se v souboji ve středním pásmu.
    47:43 Milan DOUDERA - 3:1
     
    47:43
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři přesilovou hru nemilosrdně využívají a jdou poprvé v zápase do gólového trháku. MILAN DOUDERA dostal kotouč na modrou čáru, zavřel oči a trefil přesně levý horní růžek branky Lukáše, včetně láhve na horní síťce, která tou silou vylétla do vzduchu. Asistence. Martin Růžička.
     
    47:00
    A oddech dostane domácí gólman nejspíš i teď, protože si Oceláři zahrají přesilovku. Dvě minuty za podrážení jednoho z unikajících třineckých hráčů dostává hostující kapitán Jiří Ondrušek.
     
    45:15
    Jen jsem to dopsal, dostal se za obranu Martin Růžička a ve skvělé příležitosti jen těsně minul prostor na vzdálenější tyči!
    41:27 Andrej NESTRAŠIL - 2:1
     
    41:27
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři jdou do vedení hodně šťastnou brankou, Jan Zahradníček od modré napálil na brankovišti ANDREJE NESTRAŠILA do hrudi, od které se kotouč odrazil za záda Lukáše. Nestrašil s úsměvem kroutil hlavou, protože takovou teč ani on sám nečekal. Asistence: Jan Zahradníček, Ondřej Kovařčík.
     
    37:57
    Z tlaku hostů pramení i vyloučení. Vladimír Dravecký dostává dvě minuty za hákování, Olomouc si zahraje přesilovku.
     
    35:59
    Další obrovská šance Olomouce, Michal Kunc se dostal za obranu, před Kacetlem si hodil puk na bekhend a trefil tyč!
     
    34:10
    Velká šance také na druhé straně! Bambula byl sám na brankovišti, kam dostal přihrávku od mantinelu. A těsně minul!
     
    32:10
    Z ničeho nic obrovská šance Ocelářů! Andrej Nestrašil poslal kotouč do brankoviště na hůl Martina Růžičky, který měl velkou smůlu. Lukáš dokázal jeho střelu nějakým způsobem zastavit!
    26:45 Lukáš NAHODIL - 1:1
     
    26:45
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté se dočkali vyrovnání a Ondřej Kacetl kroutí hlavou. Po rychlém přechodu do útoku vůbec nic nevymýšlel LUKÁŠ NAHODIL a propálil třineckého brankáře lacině mezi betony. Nahodil se prosadil vůbec poprvé v letošní sezoně. Asistence: Jan Káňa, Jan Knotek.
     
    25:20
    Olomouc dostane příležitost si oddychnut a navíc i zaútočit, zahraje si přesilovku. Dvě minuty za sekání dostává Marko Daňo.
     
    25:01
    Obrovská šance Ocelářů! Martin Růžička se prokličkoval až před brankáře, místo rány ale ještě hledal přihrávkou u tyčky Vránu. Tato přihrávka se odrazila zpátky mezi kruhy, kde z druhé vlny najížděl Daňo. Ani on ale nakonec Lukáše nepropálil!
     
    18:41
    Další zásah hokejkou do tváře, Tomáš Marcinko se sesunul k ledu a dvě minuty za vysokou hůl dostává olomoucký útočník Jan Káňa. Oceláři si zahrají v závěru první třetiny ještě jednu přesilovku.
    16:48 Petr VRÁNA - 1:0
     
    16:48
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se krátce po návratu Adámka na led ujímají vedení, třinecký obránce se hned zapojil do hry a na levé straně poslal kotouč do jízdy PETRU VRÁNOVI, který poslal kotouč mezi betony Lukáše! Asistence: Marian Adámek
     
    14:24
    Další vyloučení a znovu na domácí straně, Marian Adámek u mantinelu podrazil Jana Káňu, takže přesilovka tentokrát pro Moru.
     
    12:07
    A nepovedlo se jim to ani v závěru, navíc uvidíme vyloučení také na druhé straně. Lukáš Klimek trefil v útočném pásmu hokejkou do obličeje Marinčina, a také on dostává menší trest za vysokou hůl.
     
    10:09
    Uvidíme první přesilovou hru zápasu a zahraje si ji Olomouc. Erik Hrňa ve středním pásmu trefil jednoho ze soupeřů hokejkou do obličeje a dostává menší trest za vysokou hůl.
     
    06:12
    Hrňa se teď výnorně vrátil a zamezil skokem na vlastní modré Olomouci k samostatnému úniku, Oceláři díky tomu rychle otočili hru a v brejkové situaci se ocitl Szturc. Pálil zase jen do připraveného Lukáše!
     
    05:16
    První velká šance zápasu! Dravecký předložil z rohu kotouč na levý kruh Hrňovi, ten pálil z první, ale Lukáš stihl zakročit!
     
    Velkou ztrátu dnes počítají v sestavě trenéři Olomouce, v zápise o utkání chybí jméno Davida Krejčího. Největší hvězda Hanáků tak dnes vynechá ze zatím nespecifikovaných důvodů první utkání v sezoně. Elitní útočná formace Olomouce tak dnes ve složení Káňa – Kusko – Kucsera.


    Do prvního útoku Ocelářů se dnes vrací Marko Daňo, který vynechal poslední zápas ve Zlíně. Mimo je zraněný obránce Jan Jaroměřský, který stejný zápas nedohrál.
    Marken.cz

    Adam Sušovský

    Branky a nahrávky: 17. P. Vrána (M. Adámek), 42. A. Nestrašil (Zahradníček, O. Kovařčík), 48. M. Doudera (Martin Růžička), 59. A. Nestrašil (O. Kovařčík), 60. M. Kovařčík (R. Szturc) – 27. Nahodil (J. Káňa, J. Knotek)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Marek Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Zahradníček, M. Adámek – Daňo, P. Vrána, Martin Růžička – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Miloš Roman – O. Šedivý, R. Szturc, Hrňa – Dravecký.
    Trenér: Václav Varaďa

    HC Olomouc: Lukáš (Špunar) – Ondrušek, T. Černý, Rašner, Škůrek, Řezníček, Dujsík, Švrček – J. Káňa, Kusko, Kucsera – Klimek, J. Knotek, Bambula – Olesz, P. Kolouch, Navrátil – Strapáč, Nahodil, Kunc.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Lederer, Rožánek
    bahis siteleri