Česko – Bělorusko 0:0 (odl.)
odloženo
Česko
0:0 (-:-)
Bělorusko
Úterý 30.11.2021, 17:00 • Městský stadion, Opava • Kvalifikace mistrovství světa - ženy
Předzápasové kurzy
     
    Kvalifikační utkání Česka s Běloruskem se nakonec uskuteční příští rok. Konkrétní termín závisí na potvrzení ze strany UEFA. (18:39:09)
    O náhradním termínu budeme samozřejmě informovat.
    S Běloruskem se dnes hrát nebude.
     
    Už v pátek bylo utkání s Nizozemskem odloženo na sobotu kvůli nepříznivému počasí a v plánovém termínu se nebude hrát ani tento duel!
     
    Tak pozor, protože dnešní utkání bylo odloženo!
     
    Kvalifikační utkání slibuje zajímavou podívanou, jeho začátek je naplánován na 17. hodinu a my budeme samozřejmě u toho, tak si nenechte zápas ujít.
     
    Češky před utkáním...

    „Ta zkrácená doba na odpočinek není příjemná, sobotní střetnutí bylo po fyzické stránce hodně náročné. Některé hráčky dohrávaly v křečích, ten den navíc by nám jistě pomohl. Nicméně taková je realita a my jsme za ten bod rádi. Pro některé hráčky bude úterní střetnutí posledním v podzimní části sezony, tak není na co se šetřit a musí se jet na sto padesát procent. Ač to papírově vypadá na slabšího soupeře, určitě to bude těžké utkání. Mají tam dobré individuality, především v útočné fázi. Budeme muset být pozorní i směrem dozadu, ale samozřejmě přepokládám, že průběh utkání bude vyžadovat od nás kvalitu směrem dopředu a vytvoření si gólových situací. Brzký vstřelený gól by tomu jistě pomohl,“ sdělila asistentka trenéra Blanka Pěničková.

    „Je to nepříjemný soupeř, který nám nedá nic zadarmo. Jsou velice bojovné a důrazné, pozor si musíme dát na jejich protiútoky. My bychom mohly využít výškové převahy, standardní situace a věřím, že naší kombinační hrou je také přehrajeme,“ dodala záložnice Sevilla FC a české reprezentace Klára Cahynová.
    Pár obrázků z předzápasového tréninku.
     
    Bělorusko

    Hostující celek si ale zatím také nevede špatně, možná si Bělorusko vede nad očekávání. Hostující celek zatím totiž vybojoval čtyři body a v tabulce se nachází na čtvrtém místě. Nutno dodat, že Bělorusko zatím odehrálo tři zápasy. Nejdříve porazilo 4:1 Kypr, poté prohrálo 0:2 s Nizozemskem, ale naposledy se Bělorusko představilo na Kypru, kde bylo jasným favoritem, ale zápas skončil nerozhodně 1:1. Bělorusko tedy na Kypru ztratilo důležité body.
     
    Česko

    Domácí celek je jasným favoritem a jakýkoliv jiný výsledek, než vítězství domácích hráček, by bylo obrovským překvapením. Česká reprezentace zatím v rámci této kvalifikace odehrála čtyři zápasy. V tom prvním remizovala 1:1 v Nizozemsko, poté doma porazila 8:0 Kypr, což je outsider skupiny, následně ovšem prohrála 0:4 na Islandu. V zatím posledním utkání hostil český výběr silné Nizozemsko a málem se zrodilo velké překvapení, protože Česko vedlo nad favoritem 2:1, ovšem Nizozemsko dokázalo ve třetí minutě nastavení srovnat na konečných 2:2. Dnes česká reprezentace potřebuje nutně vybojovat tři body, aby se zase přiblížila druhému místu.
    Utkání s Nizozemskem se nehrálo v původním termínu. Z pátku bylo přeloženo na sobotní poledne.
     
    Skupina C

    1. Nizozemsko 11 bodů
    2. Island 6 bodů
    3. Česko 5 bodů
    4. Bělorusko 4 body
    5. Kypr 1 bod
     
    Zdravím všechny fanoušky ženské kopané. Česká reprezentace žen dnes odehraje své poslední utkání v roce 2021! V Opavě vyzve v rámci kvalifikace MS 2023 Bělorusko! Česko je v tomto utkání jasným favoritem a do utkání jde tedy s jediným cílem, a tím je získat všechny tři body.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Jakub Kopřiva

    Branky:


    Česko:
    Bělorusko:
    bahis siteleri