Rakousko – Kanada 2:11 (kon.) | Finsko – Česko cz 0:0 (zruš.) | Slovensko – Rusko 0:0 (zruš.)
zrušeno
Slovensko
0:0 (-:-, -:-, -:-)
Rusko
Středa 29.12.2021, 22:30 • WP Centrium, Red Deer • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Videopřenos
Partner:
     
    Mistrovství světa hokejistů do 20 let v Kanadě se nedohraje. Mezinárodní hokejové federace (IIHF) informovala, že zbytek turnaje byl po třech zkontumovaných zápasech kvůli koronaviru zrušen. (22:57:01)
     
    Koronavirus bohužel promluvil i do tohoto utkání. Kvůli pozitivnímu testu v ruském týmu nebude zápas odehrán a Slováci tak vítězí kontumačně 1:0!
     
    Do turnaje už bohužel zasáhl Covid-19. Kvůli pozitivnímu testu dvou členů týmu byli umístění do karantény Američané. Ti tak nemohli sehrát zápas se Švýcarskem, které bylo kontumováno výsledkem 1:0 ve prospěch evropského celku. To není dobrá zpráva ani pro Slováky, kteří se mají podle papírových předpokladů utkat právě se Švýcary o postup do čtvrtfinále. Za normálních okolností by jim asi stačila jakákoliv výhra, takto – pokud nezaskočí Rusy – budou muset uspět za tři body.
     
    Ve vzájemných zápasech se obvykle mnohem více daří Rusku. Na MS se obě země naposledy utkaly ve čtvrtfinále v roce 2019 a Sborná vyhrála vysoko 8:3. Ve stejném roce se pak odehrály i dva přípravné zápasy s ruskými výhrami 7:0 a 9:1. Tentokrát by to ale mělo být přeci jen vyrovnanější.
     
    Slovensko:
    Slováci přijeli na MS s papírově nejsilnějším výběrem za poslední léta. Řadě hráčů je přitom jen sedmnáct či osmnáct let, takže se na dvacítkách ještě mohou představit. V prvních dvou duelech však naši východní sousedé bodovat nedokázali. Úřadujícím šampiónům z USA podlehli 2:3. Američané vedli už o tři góly, ovšem ve třetí třetině Slovensko korigovalo dvěma zásahy Martina Chromiaka. Dobrý zápas pak Slováci odehráli i proti Švédům. Přes porážku 0:3 soupeře výrazně přestříleli, ovšem recept na výborného brankáře Wallstedta nedokázali najít. Kromě zatím jediného slovenského střelce na turnaji Chromiaka stojí za sledování například i obránce Šimon Němec či křídelník Juraj Slafkovský. Oběma hokejistům je teprve sedmnáct, přesto už svou zemi reprezentovali na seniorském MS či úspěšné olympijské kvalifikaci.
     
    Rusko:
    Hokejisté Ruska samozřejmě mají medailové ambice. Do šampionátu však vstoupili rozpačitě. Na úvod podlehli 3:6 Švédsku. Tre kronor v přesilovkách trestali jejich nedisciplinovanost a jeden gól vstřelili dokonce ve vlastním oslabení. V pondělí si už Sborná spravila reputaci vítězstvím 4:2 nad Švýcarskem, když již po první periodě vedla 3:0. Už třemi zásahy se na turnaji blýskl sedmnáctiletý talent Matvej Mičkov. Ten dvakrát skóroval proti Švédsku, prosadit se pak dokázal i v duelu se Švýcary. Otazník má trenér Sergej Zubov možná mezi tyčemi. Předpokládaná jednička Askarov totiž byla po druhé třetině úvodního duelu po třech inkasovaných gólech střídána a ani náhradník Guskov nepředvedl nic světoborného. Se Švýcarskem ale právě on vychytal vítězství. Uvidíme, který z ruských maskovaných mužů zahájí souboj se Slovenskem.
     
    Vítám tu všechny milovníky dobrého hokeje! Světový šampionát hráčů do 20 let pokračuje i ve středu. Ve skupině B si to rozdají Slováci s Ruskem. Naši východní sousedé zatím nebodovali, byť v obou zápasech s favorizovanými týmy USA i Švédska předvedli velmi sympatické výkony. To Sborná má na kontě jedno vítězství a jednu porážku.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:30.
    Marken.cz

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky:


    Slovensko:
    Rusko:
    bahis siteleri