Jihlava – Chrudim 3:3 (kon.) | FC Košice – Prešov 4:3 (kon.) | Ararat-Armenia – Slovan Bratislava 2:3 (kon.)
Ružomberok – Dynamo 2:1 (kon.)
konec
FC Vysočina Jihlava
3:3 (2:1)
MFK Chrudim
Úterý 01.02.2022, 11:00 • Na Stoupách, Jihlava • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Přípravné utkání mezi Jihlavou a Chrudimí bylo bohaté na góly, a nakonec skončilo nerozhodným výsledkem 3:3. Dvakrát se v průběhu zápasu dostala do vedení Vysočina zásluhou gólů Tomáše Svobody a Filipa Vedrala, ale hosté v obou případech dokázali odpovědět trefami Martina Šejvla a Daniela Fišla. Poprvé fotbalisté MFK získali vedení na svou stranu v 64. minutě, kdy se prosadil David Surmaj, avšak Vysočina odmítla porážku a v 72. minutě upravil na konečných 3:3 Lukáš Fila.

    Pro Jihlavu se v přípravě jedná po jednom vítězství a dvou porážkách o první remízu. Taktéž pro Chrudim, jež nerozhodný zápas přidala k jedné výhře a třem porážkám. (12:53:09)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Chrudim měla možnost v posledních vteřinách strhnout vítězství na svou stranu, ale výsledkem standardní situace byl pouze zdvižený praporek pomezního signalizující ofsajd.
     
    88
    Dalekonosný projektil na chrudimskou bránu v síti neskončil. Balón začal padat příliš pozdě a opět proletěl jen nad břevnem, Floder si zopakuje odkop.
     
    87
    Příkladnou práci odvedl směrem do defenzivy Luis Arroyo. Nabral rychlost sprintujícího Čápa po levé lajně a jeho centr zblokoval pravou nohou.
     
    86
    Nepovedený centr z pravé strany, který Jiří Floder zkontroloval očima a zvednutou pravou rukou, hrací předmět proletěl nad horní tyčí.
     
    85
    Hostující stoper a jeden z autorů chrudimského gólu bude v pořádku. Ránu musel rozdýchat, ale teď už je připraven opět pokračovat v utkání
     
    84
    Slibná příležitost pro domácí. Tu však zažehnal Daniel Fišl, když obětavě padl do střely z bezprostřední blízkosti, schytal ji do oblasti břicha.
     
    83
    Naopak domácí založili rychlý protiútok. Levou stranou nabral velkou rychlost Vojtěch Křišťál, na vysoký centr Justin Aurajo-Wilson nedosáhl.
     
    82
    Druhá možnost byla správně. Adresátem obloučku za obranu byl Petr Drahoš, k němuž se výborně stáhl Radek Křivánek a zakončení protihráči znemožnil.
     
    81
    Volný přímý kop pro Chrudim zhruba pět metů za pokutovým územím Vysočiny. uvidíme přímou střelu na bránu, nebo dojde k centru?
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka utkání. Gólově bohaté přípravné utkání slibuje dramatikou koncovku, ani jeden z celků se nechce s remízovým výsledkem smířit.
     
    79
    Střela nakonec byla tečovaná, takže akce hostů pokračovala rohovým kopem. Byť krkolomně, tak přece Vysočina přestála situaci bez úhony.
     
    78
    Pěkná kombinace MFK na jeden dotek čtvrtým gólem neskončila. Fišl místo zakončení nahrál pod sebe Davidu Bredovi, jehož rána levačkou proletěla těsně vedle brány.
     
    77
    Hosté uklidňují situaci kombinací na obranné polovině. Až Šplíchal zvolil nahrávku na útočnou polovinu k Vránovi, jemuž nevyšla klička do středu.
     
    76
    Pokračuje tlak Kameníkovy družiny. Za dlouhým nákopem Arroya vystartoval Araujo-Wilson, na dlouhou nohu míč jen posunul ke Floderovi.
     
    75
    Velkou příležitostí pohrdl Lukáš Musil. Na penaltu dostal ideální nahrávku do nohy, ale střela levačkou z první mu vůbec nevyšla, slabá střela proletěla vedle levé tyče.
     
    74
    Fotbalisté v modrých dresech mají ztracené sebevědomí zpět a usilují o čtvrtý vstřelený gól. Přestože Araujo-Wilson zvedl hlavu, poslal míč za paty Zoubeleho.

    Milan Huppert

    Branky: 9. Svoboda, 30. Vedral, 72. Fila – 23. Šejvl, 59. Fišl, 64. Surmaj


    FC Vysočina Jihlava: Jágrik – Krčík, Vedral, Křišťál, Selnar, Tureček, Svoboda, Zoubele, Vlček, Lacko (C), Fila.
    Náhradníci: Lancman – Arroyo, Musil, Araujo-Wilson, Křivánek, Vítek, Křehlík

    Trenér: Jan Kameník

    MFK Chrudim: I. poločas: Floder – Šplíchal, Tkadlec, Šejvl, Kesner – Řezníček – Juliš, Průcha, Kejř, Záviška – Firbacher.
    II. poločas: Floder – Šplíchal, Drahoš, Fišl, Sokol – Vrána, Látal, Breda, Čáp – Surman.

    Trenér: Radek Kronďák

    Rozhodčí: Zelinka – Nádvorník, Hájek
    bahis siteleri