Pardubice – Zlín 1:1 (kon.) | Karviná – Teplice 2:2 (kon.) | Jablonec – Bohemians 1905 1:1 (kon.)
konec
FK Jablonec
1:1 (1:0)
Bohemians Praha 1905
Úterý 10.05.2022, 19:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • FORTUNA:LIGA - Skupina o záchranu • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Závěrečné kolo nadstavby se hraje v sobotu. Bohemians hostí již jistě sestupující Karvinou. K vyhnutí se baráži potřebují Vršovičtí zvítězit a zároveň spoléhat na porážku Jablonce ve Zlíně či Pardubic v Teplicích. Z mé strany je to již vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera! (21:05:11)
     
    Mnoho jabloneckých hráčů po závěrečném hvizdu ještě dlouho nevěřícně jen leželo či sedělo na trávníku. Domácí byli nadosah jistotě vyhnutí se baráži, ale klid jim sebral v úplném závěru avizovaného nastavení vyrovnáním Petr Hronek. Ten naopak trefil svému týmu naději na vyhnutí se dvojutkání s druholigovým soupeřem.

    Domácí sice nevyužili svůj úvodní tlak a po čtvrthodině hry začala hrozit i Bohemka, ovšem ve 38. minutě poslal Severočechy do vedení krásnou střelou do šibenice Václav Pilař. Náskok domácích pak ještě mohl v úvodu druhé půle navýšit Malínský, jenž po chytré přihrávce Ikauniekse netrefil bránu. Do hry klokanů pak vnesli potřebný impuls střídající hráči, vyrovnání však nepřineslo ani několik střel mladého útočníka Koubka. Když už se zdálo, že Bohemians míří do baráže a Jablonec k záchraně, srovnal z poslední akce duelu Hronek.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutá karta pro tým Bohemians Praha 1905 (Hugo Jan Bačkovský).
    90+4. Petr HRONEK - 1:1
     
    90+4
    Bohemians právě vstřelili branku!
    To je neuvěřitelné! Hosté srovnávají v posledním možném okamžiku! Hráči Bohemians získali míč po výkopu brankáře Hanuše. Okamžitě ho poslali dopředu, kde se po vyhrané hlavičce dostal k Davidovi Bartkovi, jenž dokázal nahrát doprava volnému PETROVI HRONKOVI. Ten překonal vybíhajícího Hanuše ranou k bližší tyči a trefil tak hostům naději na přímou záchranu – 1:1. Fotbalisté Jablonce v zoufalství popadali na hřiště a nevěří tomu, co se stalo.
     
    90+3
    Běží už poslední minuta avizovaného nastavení.
     
    90+2
    Po rohovém kopu Dostála míč propadl pokutovým územím. Nikdo z hostů se k zakončení nedostal.
     
    90+1
    Žlutá karta pro tým Bohemians Praha 1905 (Daniel Köstl).
     
    90+1
    Rohový kop pro hosty. Do šestnáctky jde i Valeš!
     
    90+1
    Utkání bylo nastaveno o tři minuty!
     
    89
    Jan Silný zabojoval na útočné polovině a získal pro domácí autové vhazování.
     
    88
    Centr Vaníčka zleva si pohlídala obrana Jablonce. Hosté sebrali odražený míč a zakládají další akci.
     
    87
    Hosté dnes doplácejí na koncovku. Šancí si vytvořili dost, ovšem střelecký prach vypotřebovali zřejmě v prvním poločase duelu ve Zlíně.
    86. Klokani se tlačí za gólem, Hanuš vychytal Koubka
     
    86
    Poměrně nenápadná situace nakonec přinesla zajímavou příležitost klokanů! Centr Fulneka z levé strany hlavou lehce přizvedl Matěj Koubek a míč se snášel pod břevno. Hanuš musel do výskoku a vytáhl balón nad svou bránu.
     
    85
    Dobrý centr z pravé strany zablokoval Zelený. Odražený míč si našel Matěj Koubek, který ho z úhlu napaloval do ohně a zasahovat musel Hanuš.
     
    83
    Po nákopu Dostála a hlavičce jednoho z hostů se dostal k míči brankář Hanuš. Ten už nebude pospíchat s rozehrávkou.

    Martin Augustin


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 38. Pilař – 90+4. Hronek (Bartek)

    Karty:   56. Ikaunieks (JAB), 64. Houska (JAB), 80. Pilař (JAB) – 56. M. Dostál (BOH), 70. Vaníček (BOH), 90+1. Köstl (BOH), 90+4. Bačkovský (BOH)


    Rohy: 4:7.
    FK Jablonec: Hanuš – Štěpánek (83. Považanec), Martinec, Zelený, Surzyn – Hübschman (C) – Černák (23. Pilař), Houska, Kubista, Malínský (65. Pleštil) – Ikaunieks (65. Silný).
    Náhradníci: Vajner – V. Kadlec, Nešpor.

    Trenér: Vágner

    Bohemians Praha 1905: Valeš – M. Dostál, Köstl, Křapka, Hašek (76. Fulnek) – Jindřišek (C), Květ (62. Bartek) – Hronek, Beran (46. Vaníček), Kovařík (82. Krch) – Puškáč (62. Koubek).
    Náhradníci: Bačkovský – Nový.

    Trenér: Veselý

    Rozhodčí: Szikszay – Hrabovský, Volf

    Diváci: 2578
    bahis siteleri