Mistrovství ČR a SR - ELITE muži Vítěz: M. Zahálka a P. Sagan (kon.)
konec
Mistrovství ČR a SR - ELITE muži

Vítěz: M. Zahálka a P. Sagan

sk Neděle 26.06.2022, 10:30Cyklistika
     
    S konstatováním, že mistry svých zemích jsou Matěj Zahálka a Peter Sagan, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. (15:49:34)
     
    Překvapivým vítězem se stal Matěj Zahálka, který s Danielem Turkem nastoupil ve čtvrtém kole a následně dojel v úniku až do vítězství. Jednalo se tedy o pohádkový příběh, který člen Elkov Kasper přetavil v trikot mistra České republiky. Ovšem nezapomínejme, že závod roztrhal především Peter Sagan, jenž při stoupání rozdělil peleton na několik skupin. Právě hvězdný cyklista znovu oblékne dres pro mistra Slovenska!
     
    Konečné pořadí mistrovství České republiky:

    1. Matěj Zahálka
    2. Jan Bárta
    3. Adam Ťoupalík

    Konečné pořadí mistrovství Slovenské republiky:

    1. Peter Sagan
    2. Lukáš Kubiš
    3. Martin Svrček
     
    Celkové pořadí:

    1. Matěj Zahálka
    2. Jan Bárta
    3. Adam Ťoupalík
    4. Michael Boroš
    5. Jan Hirt
    6. Petr Vakoč
    7. Peter Sagan
    8. Jakub Otruba
    9. Jakub Ťoupalík
    10. Vojtěch Řepa
     
    Stříbrnou medaili mezi slovenskými jezdci bere Lukáš Kubiš. O třetí místo začal souboj v cílové rovince, kde byl nejrychlejší Martin Svrček.
     
    Mistrem Slovenska a celkově šestý dojel Peter Sagan, který ve své zemi potvrdil papírové předpoklady!
     
    Na druhém místě končí Jan Bárta, jehož následoval Adam Ťoupalík. Bez medaile zůstávají Michael Boroš nebo Jan Hirt! Před prvním slovenským jezdcem dojel na celkovém šestém místě ještě Petr Vakoč!
     
    Cíl
    Jako první proťal cílovou pásku s Mladé Vožici proťal Matěj Zahálka, který byl třičtvrtě závodu na jeho čele! Je zaslouženým mistrem České republiky!
     
    194km
    Už je téměř jasné, že slovenským vítězem bude opět Peter Sagan!
     
    194km
    Už to pomalu vypadá, že Matěj Zahálka to zvládne a řekněme, že zaslouženě, protože téměř celý závod je na jeho čele!
     
    192km
    Matěj Zahálka dál klesá a přibližuje se zlaté medaili pro mistra České republiky. Uvidíme, zda Petr Vakoč najde ještě zbytky sil a soupeře dojede, ovšem musí si dávat pozor i na Michaela Boroše.
     
    Do cíle závodu zbývá Matěji Zahálkovi deset kilometrů a nahánějí ho Petr Vakoč s Michaelem Borošem. Až na celkové šesté pozice je Peter Sagan, jenž míří pro trikot mistra Slovenska.
     
    186km
    Matěj Zahálka přejel nejvyšší bod závodu a z pronásledující skupiny se utrhli o pět vteřin Petr Vakoč a Michael Boroš, kteří na první pozici ztrácejí pětačtyřicet vteřin!
     
    Ovšem závodníci znovu najíždějí do míst, kde není signál, a tak budeme napjatě sledovat, co se stane v posledních kilometrech závodu!
     
    Dle rozhodčích se za Matějem Zahálkou vydal Peter Sagan. Pokud je to pravda, tak máme pomalu rozhodnuto o mistrech České i Slovenské republiky.
     
    Vypadá to, že Matěj Zahálka dostal informaci od sportovního ředitele a znovu vyrazil za vítězstvím. Bude mu to stačit, nebo ho vlčáci ještě sjedou?
     
    Tak to je neskutečné, podle rozhodčích má Matěj Zahálka na čele závodu minutový náskok a mohl by se stát mistrem České republiky!
     
    177km
    Stále platí, že ve skupině se nacházejí i dva slovenští závodníci, kterými jsou Lukáš Kubiš a Peter Sagan. Kvalita i papírové předpoklady jsou na straně druhého jmenovaného, ovšem neodepisujeme Kubiše.
     
    177km
    Matěj Zahálka bude hrdinou tohoto závodu, i kdyby to nezvládl až do cíle. Právě on jako první najel do posledního kola! Jeho náskok na čele závodu je přes půl minuty. Při projezdu do desátého kola se zvedl ze sedla Petr Vakoč, jenž útočí.

    Michal Luxa

    bahis siteleri