Tisková konference 1.FC Slovácko (kon.) | Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.)
Tisková konference FC Slovan Liberec (kon.) | Tisková konference SFC Opava (kon.)
Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.) | Tisková konference SK Sigma Olomouc (kon.)
konec
Tisková konference SK Dynamo České Budějovice

Středa 27.07.2022, 13:00 • Muzeum SK Dynama • Tiskové konference
     
    Trenér Jozef Weber: „Jasnou jedničku nemáme. Martin Janáček na nás působil velmi dobře a bude tvořit dvojici s Dávidem Šípošem. Šanci v sezoně dostanou oba." (13:24:09)
     
    Sportovní ředitel Milan Čadek: „V současném kádru nemáme jediného hráče na hostování a zároveň osm odchovanců."
     
    Sportovní ředitel Milan Čadek: „Náš rozpočet do sezony se pohybuje okolo 70 až 80 milionů."
     
    Kapitán Martin Králik: „Neřešíme, co nás čeká v dalších kolech. Soustředíme se jenom na utkání s Pardubicemi. S kým hrajeme potom nás bude zajímat až v pondělí."
     
    Trenér Jozef Weber: „Představu o sestavě na první kolo s Pardubicemi máme. Ještě to není na všech postech stoprocentní, ale máme skoro jasno, koho postavíme."
     
    Trenér Jozef Weber: „Víme, že výsledky z přípravy nemůžeme přeceňovat. Každý den si opakujeme, že v lize nás čeká úplně něco jiného, přestože se nám v přípravě výsledkově dařilo."
     
    Sportovní ředitel Milan Čadek: „Rádi bychom minimálně zopakovali umístění z uplynulé sezony. Chceme zacílit ještě výš."
     
    Sportovní ředitel Milan Čadek: „S Ishaku Kondou stále počítáme a čekáme, jak to dopadne. Jsme s ním ve spojení, od kondičního trenéra dostává úkoly a plány. Vyřízení jeho víz je na ministerstvu vnitra v Praze, pracujeme na jeho příjezdu."
     
    Kapitán Martin Králik: „Začátek přípravy nebyl lehký, hodně jsme běhali, kouči na nás byli nároční. Jsme na dobré vlně, máme dobrou partu a těšíme se, až začneme. Výsledky v přípravě jsme měli velice dobré, rádi bychom na ně navázali."
     
    Trenér Jozef Weber: „Povedlo se nám přivést hráče na pozice, které jsme potřebovali posílit. Velmi dobře se v přípravě prezentovali i Jakub Švec a David Broukal, o přínosech dalších příchozích hráčů už hovořil Milan Čadek."
     
    Trenér Jozef Weber: „Příprava proběhla opravdu hladce. Z toho jsem byl pozitivně překvapený. Mírné problémy nastaly po příjezdu ze soustředění, některé hráče jsme museli při generálce pošetřit, protože měli zdravotní problémy."
     
    „U Ishaku Kondy to byla komplikovaná záležitost. Stále ještě čeká na víza, tím pádem nebylo možné, aby se vrátil do České republiky."
     
    Sportovní ředitel pokračuje o příchodech nových hráčů: „Hledali jsme útočníka, kterého jsme našli v podobě Tomáše Zajíce. S Baníkem Ostrava jsme se domluvili také na přestupu Romana Potočného. Z Dunajské Stredy se nám povedlo dotáhnout příchod Jakuba Švece, časem by mohl nahradit Micka Van Burena. Zacelit díru po odchodu Matěje Valenty by měl Jakub Grič, na místo středního obránce jsme angažovali Davida Broukala."
     
    Úvodního slova se ujal sportovní ředitel Milan Čadek: „Na konci loňské sezony u nás ukončili působení hráči, kteří u nás byli na hostování. U Vojty Vorla byla situace taková, že Sparta na něho měla klauzuli a mohla ji v jakémkoliv přestupovém období uplatnit. Ondru Mihálika a Micka Van Burena si stáhli kluby, které nám je vypůjčily. S Patrikem Brandnerem jsme se nedomluvili na nové smlouvě. Skončil také Pavel Novák, který ukončil profesionální kariéru. Rád bych také zmínil Matěje Valentu, u něhož byla podobná situace jako u Vojty Vorla."
     
    Dobrý den, vítejte u sledování online reportáže z předsezónní tiskové konference SK Dynama České Budějovice. Zúčastní se ji sportovní ředitel Milan Čadek, trenér Jozef Weber a kapitán Martin Králik.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    Filip Kortus

    thejrc.org