Uh. Brod – Vel. Meziříčí 2:1 (kon.) | Hodonín – Znojmo 7:0 (kon.) | Frýdek-Místek – Zlín B 2:2 (kon.)
Frýdlant n/O – Vítkovice 2:1 (kon.) | Blansko – Kroměříž 0:5 (kon.)
konec
FK Frýdek-Místek
2:2 (1:1)
FC Zlín B
Sobota 06.08.2022, 17:00 • Stadion Stovky, Frýdek-Místek • Moravskoslezská fotbalová liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příprava béčka Zlína

    Rezerva Ševců se v minulém ročníku Moravskoslezské fotbalové ligy umístila na 15. místě s celkovým počtem 29 bodů. Do nové sezóny převzal tento celek někdejší zlínský prvoligový fotbalista a zároveň druhý asistent trenéra u prvního týmu Vít Vrtělka, čímž chce zajistit lepší propojení mezi oběma týmy. „Ano, cílem této mojí dvojrole, je zajištění lepší propustnosti informací mezi oběma složkami. Na jednu stranu tady máme mladé talentované kluky v juniorce, kteří snad budou mít i přes trenéra napojeného na první mužstvo větší motivaci fotbalově růst a přibližovat se ke kabině prvního mužstva.

    Na druhou stranu jsou tady zase fluktuanti z A-mužstva, kteří získávají zápasovou praxi zatím spíše v rezervním týmu. A protože s juniorkou až tolik netrénují, je dobré, když o nich jako trenér budu mít o lepší přehled a poznatky přímo z tréninkového procesu,“ řekl Vít Vrtělka. (zdroj: fctrinityzlin.cz)

    Béčko Zlína v letní přípravě odehrálo pět utkání. Nejprve změřilo síly s béčkem Sigmy Olomouc, které postoupilo do druhé ligy. Po smírné první půli nakonec Sigma zvítězila 3:1. Do kolonky střelců se v dresu Olomouce zapsal také bývalý hráč mládeže Frýdku-Místku osmnáctiletý Matěj Mikulenka. Následně přišlo další přípravné utkání rezerv dvou prvoligových klubů, neboť přijelo béčko Brna. Utkání nakonec skončilo i přes dobrou první půli domácích smírně 2:2.

    Ve třetím utkání se juniorka Ševců představila na půdě rezervy Ostravy, kde v tropickém počasí nepředvedla špatný výkon, ovšem střelecky vyšla naprázdno a prohrála 0:2. Čtvrté přípravné utkání už přineslo pro svěřence trenéra Vrtělky vítěznou radost. Žlutomodří totiž zvládli duel na hřišti divizního Přerova a po zlepšeném výkonu ve druhé půli zvítězili 4:1.

    Generálka na úvodní zápas MSFL ovšem rezervě Zlína nevyšla. V Kunovicích se utkala s béčkem Slovácka. Tradiční derby lépe zvládl domácí celek, který zvítězil 4:0. „Výsledek je jednoznačný a vychází hlavně z toho, že soupeř nás po většinu utkání převyšoval v důrazu, rychlosti a kvalitní práci s míčem. Kdykoliv jsme udělali chybu v kritickém prostoru před vlastním pokutovým územím, domácí nás nemilosrdně trestali. V tomto se musíme ještě zlepšit a snížit míru rizika. Některé chyby byly zbytečné a nevynucené,“ vypozoroval zlínský trenér Vít Vrtělka.

    Ten byl spokojenější až s druhým dějstvím, v němž se mladí ševci dostali i do zakončení, jenomže svoje šance neproměnili, zatímco Slovácko se v závěru dvakrát prosadilo. „V první půli jsme se drželi přes půl hodiny, pak jsme dvakrát inkasovali, z toho jednou do šatny. V průběhu druhé půle soupeř prostřídal, my jsme se dostali více do hry, ale nebyli jsme produktivní. Domácí nás za to potrestali a v koncovce nás předčili,“ zopakoval zlínský kouč. (zdroj: fctrinityzlin.cz)
     
    V předkole MOL Cupu výhra nad Frenštátem p. R.

    Po neúspěšné domácí generálce s Hranicemi se Frýdek-Místek představil v rámci předkola MOL Cupu na půdě divizního Frenštátu pod Radhoštěm. A už od začátku bylo jednoznačné, který celek je favoritem, neboť se už ve druhé minutě prosadil Jan Martiník a poslal Lipinu do vedení. Tlak hostujícího celku pokračoval a po čtyřech minutách to bylo o dva góly, jelikož se mezi střelce zapsal také kanonýr Marián Kovařík. Úvod zápasu snad musel lámat rekordy, protože o další dvě minuty snížil za domácí celek Adam Fojtík. Následně přišel ze strany Válcoven menší útlum, ale první půle dopadla ve prospěch našeho celku.

    Do druhé části vstoupila obě mužstva bez jediné změny. Lipina svého soupeře opět začala válcovat, ale na branku si musela počkat do 69. minuty, kdy se podruhé trefil Marián Kovařík, jenž přinesl na kopačky svých spoluhráčů uklidnění. Konec zápasu už byl jednoznačně v režii svěřenců trenéra Roberta Pištěka. Na konečných 4:1 korigoval výsledek šest minut před koncem Dominik Konečný.

    Lodivod Frýdku-Místku Robert Pištěk se k utkání vyjádřil následně: „Začali jsme skvěle a po po dvou nádherných akcích a zakončeních Martiníka a Kovaříka jsme vedli o dvě branky. Bohužel jsme po chybě na naši šestnáctce inkasovali a vedli pouze o gól. Následujících dvacet minut jsme se nemohli dostat do tempa, hra nám vázla a ztráceli jsme míče. Po třicáté páté minutě jsme se ale opět našli a soupeře víceméně k ničemu nepustili. Na dvoubrankový odstup nás poslal Kovařík a následně dorazil domácí tým svou střelu na přední tyč Konečný."
     
    Nové posily Frýdku-Místku

    Do nového ročníku přivedl realizační tým Lipiny osm nových tváří. Z Baníku Ostrava přišli na roční hostování Jiří Prokel, Jan Nevřela a Marek Kostka. Z Opavy rovněž na roční hostování podepsal Tomáš Kirschner. Jediným zahraničním hráčem Lipiny je záložník Ibeh Hadj Khalifa, jenž přišel na přestup ze svého rodného Tunisu. Druhým hráčem, který přišel do Lipiny natrvalo je teprve osmnáctiletý útočník Tomáš Kohut, kterého si trenér Pištěk vyhlédl ve Vítkovicích, kde jej poznal na svém předchozí angažmá. Zbývající dva příchozí hráči do A-týmu jsou osmnáctiletí dorostenci Frýdku-Místku Ondřej Maléř a Štěpán Vykopal.
     
    K nadcházejícímu sobotnímu utkání se krátce vyjádřil kouč Robert Pištěk: „Čeká nás úvodní zápas nové sezóny Moravskoslezské fotbalové ligy. Všichni hráči si jsou vědomi, že právě první utkání je pro hlavu velmi důležité, takže očekávám, že každý půjde do zápasu s velkým odhodláním. Střetneme se s juniorkou Zlína, což znamená, že z toho bude velmi běhavý zápas. Každopádně věřím, že kvalita a zkušenost je na naší straně a první ostrý start před domácími fanoušky zvládneme."
    Sestava Frýdku-Místku.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Frýdek-Místek: Gergela – Velner (C), Blejchař, Massaniec, Kostka – Zupko, Rubý, Khalifa – Konečný, Kovařík, Hykel
    Náhradníci: Prokel – Nevřela, Burgo, Kirschner, Kohut, Vykopal, Martiník
    Trenér: Robert Pištěk

    FC Trinity Zlín B: Šiška – Němeček, Mlýnek V., Číž, Mlýnek M., Mach, Hellebrand, Kulíšek, Jiráček (C), Jura, Chrudina
    Náhradníci: Bachůrek – Hartman, Novák, Kadlček, Trtek, Uhřík
    Trenér: Vít Vrtělka

    Rozhodčí: Ogrodník – Poláček, Grečmal.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop utkání se postaral hostující celek, který se snažil něco vymyslet středem hrací plochy, ale Michal Velner byl připraven.
     
    2
    Daniel Mach chtěl vyslat po pravé straně svého spoluhráče, ovšem míč byl příliš dlouhý.
     
    2
    Béčko Zlína vstoupilo do utkání o něco aktivněji, ovšem další přihrávka skončila pouze v zámezí a Michael Gergela se postará o odkop.
     
    3
    Jura si skvěle poradil s Hykelem na pravém křídle a vybojoval odkop od svatyně Zlína.
     
    4
    Machovi se nepodařilo odcentrovat z pravého křídla, protože jeho pokus zblokoval Hykel a hosté tak budou pokračovat autovým vhazováním.
     
    5
    Marek Kostka se snažil prodrat dopředu po levé straně, ale Patrik Kulíšek jej poslal nedovoleně k zemi, což znamená volný kop pro Válcovny.
     
    6
    Patrik Rubý se ujal centru, ovšem ten nepřinesl nic vážnějšího ze strany Frýdku-Místku.
     
    7
    Mach chtěl vyslat Hellebranda, ale ten se nacházel v několikametrovém ofsajdu.
     
    8
    Massaniec posunul míč na Kostku, ovšem jeho centr byl zblokován. Po chvíli přišel další centr Rubého, ale ten opět našel jen obránce Zlína.
     
    9
    Zupko namazal Čížovi, který okamžitě vyslal Kulíška, ale jeho nabídka před bránu byla zblokována. Následuje rohový kop hostů.
     
    10
    Petr Jiráček se ujal rohového kopu, který mířil na přední tyč, ale tam jej odkopl Blejchař. Následně trval tlak Zlína, ale vše přerušil rozhodčí Ogrodník, jenž odpískal útočný faul.
     
    11
    Khalifa posunul míč na Velnera, který z pravé strany centroval na zadní tyč, ale Kovařík to v souboji se dvěma protivníky měl příliš těžké.
     
    12
    První vážnější šance zápasu! Zupko tečovaným přízemním centrem našel Kovaříka, který si pověsil obránce na záda a následně z otočky vypálil vedle levé tyče!
     
    13
    Tentokrát se Zupko skvěle vrátil a zbavil míče Adama Číže, jenž si to mířil křížně na levou stranu hřiště.
     
    14
    Hykelův pas na pravou stranu byl příliš dlouhý a Jan Šiška se tak postará o odkop od své svatyně.
     
    15
    Hykel se opět ujal míče a centroval tentokrát z levé strany, ovšem na hranici vápna se Dominik Konečný dopustil faulu.
     
    16
    Na hranici ofsajdu se po pravé straně dopředu dostal Vít Mlýnek, který přihrával míč před bránu Hellebrandovi, ale jeho zakončení skvělým zákrokem vytáhl mimo tři tyče Gergela!
     
    17
    Po rozehrání rohu nakrátko přišel centr z pravé strany na zadní tyč, ale volej zlínského hráče letěla hodně vysoce nad domácí bránu.
     
    18
    Hosté se snažili něco vytvořit, ale z náznaku šance nakonec nebylo nic nebezpečného a následuje jen další odkop od brány Gergely.
     
    20
    Massaniec musel odhlavičkovat centr z levé strany. Posléze byl Kovařík zfaulován ve středu hrací plochy.
     
    21
    Rubý se snažil svým dlouhým pasem po levé stran oslovit Kostku, ale míč byl příliš rychlý a skončil u brankáře Šišky.
     
    22
    Petr Jiráček zaváhal s rozehrávkou a dotírající Tomáš Hykel nakonec vybojoval rohový kop pro Frýdeckomístecké.
     
    23
    Standardní situace v podání Patrika Rubého opět nepřinesla žádné větší ohrožení brány soupeře. Následně se míč zakopl, jelikož zlínský hráč zůstal ležet na hrací ploše.
     
    24
    Zlín se dostal na hranici šestnáctky, ale Vít Mlýnek nakonec nedokázal zakončit. Posléze Blejchař odkopl balón do bezpečí.
     
    26
    Znovu se k míči dostal velmi aktivní Vít Mlýnek, který jej po své pravici posunul Machovi, ale jeho pokus letěl hodně mimo.
     
    27
    Massaniec sice prohrál hlavičkový souboj s Martinem Mlýnkem, ale vzadu jej zajišťoval Blejchař.
     
    28
    Marek Kostka nyní zůstal ležet na hrací ploše a hra je tak na malý moment přerušena.
     
    28
    Střídání v týmu FK Frýdek-Místek:
    ze hřiště odchází Kostka, přichází Nevřela.
     
    29
    Tým Zlín B právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají vedení 1:0! Po rychlé akci, kdy se k míči dostal ADAM ČÍŽ a posunul jej na Martina Mlýnka, jenž se dostal za stopera Massaniece a vrátil míč právě Čížovi, který zakončoval do prázdné svatyně.
    29. Adam ČÍŽ - 0:1
     
    30
    Krátce po rozehrání domácích přišel prudký centr hostů z levé strany, ale ten zblokovala obrana Lipiny.
     
    31
    Domácí celek získal volný kop, o který se postaral Rubý. Brankář Šiška vyboxoval míč, ovšem při cestě přibral také Tomáše Hykela, který zůstal ležet a hra je přerušená.
     
    33
    Dominik Konečný se sice dostal k míči na pravém křídle, ale jeho přízemní centr do vápna skončil v rukou gólmana.
     
    34
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    A je srovnáno na 1:1! Jan Nevřela si famózně posunul míč na levé straně kolem soupeře a předal jej Kovaříkovi, který v pádu možná trochu nechtěnou přihrávkou dostal do obrovské šance uvnitř vápna DOMINIKA KONEČNÉHO, jenž zakončil nekompromisně pod horní tyč.
    34. Dominik KONEČNÝ - 1:1
     
    35
    Opět se k míči dostal Kovařík, který jej posunul na Konečného, ale tentokrát jeho pokus z nějakých dvaceti metrů letěl doprostřed.
     
    37
    Marián Kovařík si chtěl vymodlit faul po souboji se soupeřem, ale sudí Ogrodník nechává hru pokračovat.
     
    38
    Nyní možná trochu frustrovaný domácí útočník Kovařík srazil brankáře Šišku, který odkopával balón. Následně ale vše uklidnil hlavní rozhodčí.
     
    40
    Po odkopu Gergely přišly na řadu souboje ve středu hrací plochy a nakonec to je Zlín, který získal autové vhazování.
     
    40
    Závar před bránou Válcoven! Rychlá akce po pravé straně, po které se hosté ocitli v dobré šanci, ale selhalo jim zakončení. Po chvíli ještě přišla rána z dálky z nohy Jiráčka, ovšem ta se zakroutila směrem od levé tyče.
     
    42
    Tomáš Hykel si nevěřil v souboji proti dvěma hráčům a posunul míč Zupkovi, který chtěl z první najít Kovaříka, ovšem ten stál o pár metrů vedle.
     
    43
    Mládežnický reprezentant Jan Hellebrand utíkal s míčem středem hrací plochy, ale následně jej faulem zastavil Jakub Blejchař a následuje tak volný kop Zlína.
     
    44
    Patrik Kulíšek si vzal exekuci volného kopu na starost, ale jeho pokus nebyl příliš vydařený a letěl pouze nad bránu Gergely.
     
    45
    Rozhodčí nastavuje dvě minuty navíc.
     
    45+1
    Jan Hellebrand to opět zkoušel z dálky, ale jeho přízemní pokus neměl šanci na úspěch.
     
    45+2
    První poločas skončil.
    Stav je po první půli smírný.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Frýdek-Místek:
    ze hřiště odchází Khalifa, přichází Martiník.
     
    47
    Gergela pod tlakem odkopl míč pouze do zámezí, ale Zlín u něj příliš dlouho nezůstal.
     
    49
    Adam Číž se po skvělé rychlé přihrávce ocitl v solidní příležitosti, ale jeho pokus doprostřed z levé strany vápna vyrazil Michael Gergela!
     
    50
    Jakub Blejchař sice vyhrál souboj, ale míč se od něj odrazil pouze do zámezí a následuje tak rohový kop.
     
    51
    Hosté rozehráli rohový kop nakrátko a Jan Hellebrand z první poslal nebezpečný míč před bránu, který ale dokázal vyboxovat Gergela.
     
    52
    Rubého křížný pas ze středu hřiště skončil pouze v zámezí a následuje tak autové vhazování Zlína.
     
    53
    Rubý si nezpracoval přihrávkou Konečného a Zlín se vydal do protiútoku, ovšem pokus Martina Mlýnka skončil znovu v rukou připraveného Gergely.
     
    54
    Jan Martiník se nyní opřel do skákajícího míče zpoza vápna, ale jeho rána zasvištěla kolem pravé tyče!
     
    55
    Hostující gólman Jan Šiška tentokrát uviděl kartu žluté barvy, když v souboji mimo vápno žduchl Dominika Konečného.
     
    56
    Střídání v týmu FC Trinity Zlín B:
    ze hřiště odchází Číž, přichází Hartman.
     
    57
    Patrik Rubý se ujal volného kopu, ovšem ten vyrazil zlínský brankář do zámezí a následuje rohový kop.
     
    57
    Další standardní situace Frýdku-Místku ovšem nepřinesla nic nebezpečného a Zlín se vysvobodil odkopnutím balónu.
     
    58
    Chrudina po levé straně vyslal dopředu Martina Mlýnka, ale ani z této akce Zlín nevytěžil nic nebezpečného.
     
    59
    Matyáš Hartman tentokrát podrazil Mariána Kovaříka, který si došel pro faul a následuje volný kop Válcoven z pravé strany.
     
    59
    Centr Rubého se stáčel do brány, ale hostující obránce jej odhlavičkoval do zámezí a následuje rohový kop.
     
    60
    Hykel se tentokrát ujal centru z rohu, po kterém hlavičkoval Blejchař, ale jeho zakončení ze záklonu nebylo příliš nebezpečné a Šiška si poradil.
     
    61
    Tým Zlín B právě vstřelil branku!
    Hosté si berou vedení zpět na svou stranu! Tomáš Chrudina z levé strany skvělým centrem našel uvnitř šestnáctky MARTINA MLÝNKA, který si míč zpracoval a posléze zakončil přesně k pravé tyči.
    61. Mlýnek M. - 1:2
     
    63
    Rubý se snažil vyslat po pravé straně Hykela, ale gólman Šiška skvěle vyběhl a odkopl míč do zámezí.
     
    64
    Střídání v týmu FC Trinity Zlín B:
    ze hřiště odchází Mach, přichází Trtek.
     
    66
    Patrik Rubý nedostihl balón na hrací ploše a následuje tak autové vhazování hostujícího mužstva.
     
    67
    Martin Mlýnek nyní se svým bratrem Vítem předvedli dobrou akci po pravé straně a získali rohový kop.
     
    68
    Následná standardní situace sice nepřinesla nic vážnějšího, ale následovat bude další rohový kop, ovšem tentokrát z levé strany.
     
    68
    Jiráček svým centrem z rohu našel uvnitř vápna zcela osamoceného Filipa Juru, ale ten z voleje netrefil míč. Posléze přišla střela z dálky, která nebyla nijak nebezpečná.
     
    Dnešní utkání sleduje 243 diváků.
     
    70
    Střídání v týmu FK Frýdek-Místek:
    ze hřiště odchází Zupko, přichází Kirschner.
     
    72
    Frýdeckomísteckým se nyní nedaří vymyslet cokoliv směrem dopředu a na domácí tak trochu spadla deka.
     
    73
    Rubý lobem poslal míč na Konečného, ale ten se nedokázal prodrat přes zlínského obránce. Následuje tak odkop od brány Šišky.
     
    74
    Hartmanovi se nepodařilo dostat míč do vápna z levé strany a následně se Zlín provinil faulem.
     
    75
    Kovařík se sice skvěle oprostil od svého obránce a posunul míč Nevřelovi, ovšem jeho nabídka na Martiníka byla příliš dlouhá a balón opět končí v moci brankáře.
     
    77
    Válcovnám se stále nedaří dostat blíž k bráně Šišky a rezerva Zlína zvládá konec zápasu bez větších problémů.
     
    78
    Střídání v týmu FC Trinity Zlín B:
    ze hřiště odchází Chrudina, přichází Uhřík.
    ze hřiště odchází Hellebrand, přichází Novák.
     
    79
    Co nyní spálil Petr Jiráček, to se nedá ani popsat! Z nohy Nováka dostal přihrávku na střed malého vápna, kde se nacházel zcela sám, ale bývalý reprezentant a účastník Ligy mistrů k překvapení všech přihlížejících trefil tyč!
     
    81
    Lipina nyní semkla soupeře, ale centry zatím nejsou nijak nebezpečné a balón má znovu ve svých rukou Šiška.
     
    83
    Nyní je hra přerušená, protože Kulíšek zůstal ležet na hrací ploše, ale vypadá to, že ošetření nebude potřeba.
     
    84
    Konečný byl tentokrát zfaulován na levé straně a Frýdek-Místek bude zahrávat šest minut před koncem volný kop.
     
    85
    Právě Konečný se ujal exekuce volného kopu, po kterém se k odraženému míči dostal Nevřela, ale jeho pokus letěl vedle.
     
    86
    Rubý posunul míč Kovaříkovi, který z otočky vypálil, ale jeho pokus byl sražen na rohový kop.
     
    86
    Posléze se ovšem Zlín dostal do protiútoku, ale slibná akce nebyla zakončena střelou.
     
    87
    Dominik Konečný získal balón na levém křídle, ale jeho pokus z úhlu vyrazil Šiška na další rohový kop!
     
    87
    Znovu se Dominik Konečný ujal rohu a svým centrem našel hlavu Blejchaře, po jeho zakončení ale míč skončil v moci gólmana.
     
    88
    Nevřela poslal centr do vápna z levé strany, ale míč opět a znovu končí jen v rukou brankáře Šišky.
     
    90
    Němeček si skvěle pokryl míč před Kovaříkem a následně byl domácím útočníkem zfaulován.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje dvě minuty navíc.
     
    90+1
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Je srovnáno na 1:1! Martiník posunul míč Konečnému, který svým centrem z levé strany našel před bránou MARIÁNA KOVAŘÍKA a ten zakončil z voleje za záda Šišky.
    90+1. Marián KOVAŘÍK - 2:2
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Frýdek-Místek v dramatické koncovce remizoval s rezervou Zlína 2:2. Ve 29. minutě otevřel brankový účet Číž, ovšem o pět minut později srovnal Konečný. Minutu po hodině hry poslal hosty zpět do vedení Martin Mlýnek, ale v nastavení srovnal domácí klenot Marián Kovařík. (18:54:29)

    Michal Raška

    Branky: 34. Konečný, 90+1. Kovařík – 29. Číž, 61. Mlýnek M.

    Karty:   55. Šiška (ZLB)


    FK Frýdek-Místek: Gergela – Velner (C), Blejchař, Massaniec, Kostka (28. Nevřela) – Zupko (70. Kirschner), Rubý, Khalifa (46. Martiník) – Konečný, Kovařík, Hykel
    Náhradníci: Prokel – Nevřela, Burgo, Kirschner, Kohut, Vykopal, Martiník

    Trenér: Robert Pištěk

    FC Zlín B: Šiška – Němeček, Mlýnek V., Číž (56. Hartman), Mlýnek M., Mach (64. Trtek), Hellebrand (78. Novák), Kulíšek, Jiráček (C), Jura, Chrudina (78. Uhřík)
    Náhradníci: Bachůrek – Hartman, Novák, Kadlček, Trtek, Uhřík

    Trenér: Vít Vrtělka

    Rozhodčí: Ogrodník – Poláček, Grečmal

    Diváci: 243
    bahis siteleri