Kanada – Švédsko 4:1 (kon.)
konec
Kanada
4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Švédsko
Neděle 07.08.2022, 00:00Hlinka Gretzky Cup • Finále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.
     
    Dobrý den z kanadského Red Deeru, turnaj se chýlí ke konci a společně dnes budeme sledovat jeho finále. V něm se utká doposud neporažený výběr Kanady proti reprezentaci Švédska, která do finále prošla přes český tým.
     


    Švédsko

    Švédský tým na turnaji prošel skrze základní skupinu, ve které sehrál poslední utkání o první místo ve skupině právě proti Kanadě. Ta tehdy vyhrála poměrně jasně a postoupila do semifinále jako vítěz skupiny. Švédsko si jinak poradilo v základní fázi se Slovenskem a Švýcarskem. V kole mezi čtyřmi nejlepšími se pak reprezentace tří korunek utkala s Českem, které porazila nakonec vysoko 2:6, nicméně utkání bylo do samého závěru těsné a svěřenci trenéra Petra se snažili o srovnání.

    V tomto souboji také půjde o tom, který z hráčů skončí jako vítěz kanadského bodování na turnaji. Momentálně této statistice kraluje Otto Stenberg s 9 body (5+4), stejný počet má také Kanaďan Calum Ritche, ovšem o dvě trefy méně (3+6).

    Semifinálový zápas Švédska:

    Česko – Švédsko 2:6 (0:1, 1:2, 1:3)

    Branky a nahrávky: 33. Štancl (Badinka, Šprynar), 46. Felcman (Kučera) – 18. Forsfjäll (Landén, Lindstein), 24. Nordh (G. Kangas, Sandin-Pellikka), 39. Dower Nilsson (Edstrom), 57. Stenberg (Bergström), 60. Johansson, 60. Stenberg (Edstrom).

    Česko: Hrabal (Dybal) – Matějíček, Dvořák, Kočí, Badinka, Eichler, Ročák, Vochvest – Šalé, Petr, Židlický – Štancl, Felcman, Šprynar – Adámek, Kučera, Csabi – Holčák, Fábry, Šimek – Jecho.
    Trenér: Petr.

    Švédsko: Erliden (Olsson) – Lindstein, Sandin-Pellikka, Willander, E. Nilsson, Landén, Kostadinski, Bergström – Stenberg, Forsfjäll, Nordh – Pettersson, Edstrom, Carlsson – Dower Nilsson, Johansson, Sagadin – Sagranden, Kling, G. Kangas – F. Nilsson.
    Trenér: Eriksén.
     


    Kanada

    Jako jediný z týmů je zatím na turnaji neporažena. V prvních dvou kolech základní skupiny si poradila se Slovenskem a Švýcarskem zcela jasně a bez problémů. Dále na Kanadu v průběhu turnaje čekali dva skandinávští soupeři. V závěrečném utkání skupiny si poradili Kanaďané právě se Švédskem a v semifinále turnaje poslali do souboje o bronz finský tým.

    Díky vysokým výhrám především proti Švýcarsku a Slovensku najdeme domácí hráče vysoko v kanadském bodování celého turnaje. Již zmíněný Ritchie má 9 bodů a zatím celkově druhé místo, za ním je pak Yager nebo Gauthier.

    Semifinálový zápas Kanady:

    Branky a nahrávky: 20. Gauthier (Price, Allen), 29. Ritchie (Rehkopf, Weinstein), 50. Wood, 50. Barkey (Cristall, Howe) – 60. Alasiurua (Kiiskinen, Hynninen).

    Kanada: Ratzlaff (Bjarnason) – Bonk, Molendyk, Tourigny, Price, Allen, Weinstein, MacKinnon – Gauthier, Yager, Benson – Ritchie, K. Lind, Barlow – Wood, Rehkopf, Cristall – Cataford, Barkey, Heidt – Howe.

    Finsko: Vinni (Rimpinen) – Muhonen, Pieniniemi, Junkkari, Kiviharju, Väisänen, K. Kangas, Kiukas – Kiiskinen, Hynninen, Nurmi – Uronen, Alasiurua, Järventie – Halttunen, Kumpulainen, Saarelainen – Eliseev, Leppä, O. Lind – Pohjalainen.
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: Ratzlaff (Bjarnason) – Molendyk, Bonk, Price, Tourigny, Weinstein, Allen, MacKinnon – Benson, Yager, Gauthier – Heidt, K. Lind, Ritchie – Cristall, Rehkopf, Wood – Howe, Barkey, Barlow – Cataford.
    Trenér: Julien

    Švédsko: Erliden (Olsson) – Lindstein, Sandin-Pellikka, Willander, Bergström, Landén, Kostadinski, E. Nilsson – Stenberg, Forsfjäll, Nordh – Pettersson, Edstrom, Carlsson – Dower Nilsson, Johansson, Sagadin – Sagranden, Kling, G. Kangas – F. Nilsson.
    Trenér: Eriksén.
     
    Oba týmy jsou již nastoupeny na ledové ploše. Po zaznění státní hymny obou celků tak budeme moci začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Jako první se do útočného pásma dostala Kanada. Cameron Allen nahazoval od modré čáry na teč, jeho spoluhráč před brankou měl ale k puku daleko.
     
    00:40
    Finálovému utkání bude přihlížet také poměrně slušná kulisa, na finálový zápas si našlo cestu nejvíce příznivců hokeje z celého turnaje.
     
    01:15
    Brayden Yager jel s kotoučem po pravém křídle, následně zkusil ze zápěstí rychle ohrozit švédskou svatyni. Jeho pokus ale letí mimo brankovou konstrukci.
     
    01:45
    Domácí hokejisté jsou stále na kotouči, ve středním pásmu nyní Andrew Cristall vybojoval puk a nahazuje ho do ofenzivního pásma svého celku.
     
    02:08
    Kristian Kostadinski zkoušel rychle rozehrát z modré čáry jeho týmu. Rychlá rozehrávka mu ale nevyšla, nebyla přesná a puk končí na zakázaném uvolnění, které vrátí hru před Erlidena.
     
    02:19
    Cameron Allen vypálil ihned po vhazování. Proti jeho pokusu se švédský gólman stihl přemístit a bezpečně jej drží v lapačce.
     
    02:41
    A poprvé v utkání zasahuje také kanadský brankář Ratzlaff. Po jeho zákroku nastala na brankovišti menší roztržka, kterou ovšem rozhodčí zastavili.
     
    03:02
    Calum Ritchie pouze protečoval kotouč do pásma, tam ho ale sbírají Švédové a už s ním pomalu operují před Ratzlaffem.
     
    03:36
    Švédové se dostali nakonec také ke střeleckému pokusu. Kanadský strážce svatyně ale může být klidný, puk totiž končí pouze na zadním mantinelu.
     
    04:17
    Zeb Forsfjäll se zkoušel s pukem na hokejce dostat do útočného pásma, ale nepřešel přes kanadskou defenzivu.
     
    04:44
    Jordan Tourigny nyní může společně s Allenem v klidu rozehrát, neboť Švédové pouze vyhodili kotouč do středního pásma a sami se za ním nechystají.
     
    05:49
    Kanada právě vstřelila branku! Domácí hokejisté si vytvořili dobrý tlak v útočném pásmu a promeňují ho v první branku. Oliver Bonk vystřelil od modré čáry. Jeho pokus brankář vyrazil. K puku se následně dostal v nepřehledné situace TANNER HOWE, který našel skulinku mezi tyčí a brankářovým tělem. Asistence: Colby Barlow.
    05:49 Tanner HOWE - 1:0
     
    06:55
    Kanada i po první vstřelené brance zůstává v útočném pásmu a rovnou mohla přidat druhou. Zblízka se totiž do střelecké pozice dostal Brayden Yager, jeho pokus ale Erliden zastavil svými betony.
     
    07:37
    Lucas Kling vyrazil s kotoučem na holi do útočného pásma, kde měl poměrně dostatek prostoru. Nakonec táhlou střelou prověřil Ratzlaffovu pozornost. Brankář kanadského týmu byl připraven a puk ukryl pod lapačkou. Pokračovat se bude po krátké úpravě ledu.
     
    08:06
    Javorové listy dostávají po vhazování kotouč mimo obranné pásmo bez jakýchkoliv komplikací. Domácí hráči se opět přestěhovali před švédskou svatyni.
     
    08:37
    Carson Rehkopf nahazoval kotouč podél mantinelu, jenže puk se odrazil od jednoho ze Švédů a málem právě Rehkopfa poslal do střelecké situace, švédští obránci si ale nakonec poradili.
     
    09:10
    Tanner Howe je při chuti a chtěl si dojít pro druhou vstřelenou branku. Howe nyní dorážel poté, co Erliden vyrazil kotouč betonem jen těsně před brankoviště. Howova dorážka ovšem tentokrát neprošla, Erliden odolal.
     
    09:47
    Švédové záhy přesunuli hru do kanadského pásma, Felix Nilsson ale neuspěl proti kanadské přesile u mantinelu a Ratzlaff tak může být opět v kldiu.
     
    10:28
    Zeb Forsfjäll nyní trochu dlouze čekal se střelou. Následně ho kanadští obránci vytlačili ze střeleckého úhlu. Švédsko zůstává v pásmu.
     
    10:56
    Axel Sandin-Pellikka si z pozice obránce dojel až do prostoru mezi oběma kruhy, a to s pukem na hokejce. Následně mířil k levé tyčce z gólmanova pohledu. Ratzlaff si ale na kotouč sáhl a vytěsnil jej právě těsně mimo tyč.
     
    11:09
    Brayden Yager nahazoval kotouč do pásma, jenže jeho spoluhráč si na něj nestihl sáhnout a sudí tak pro zakázané uvolnění přesouvají hru před Ratzlaffa.
     
    11:31
    Otto Stenberg se nyní s kotoučem na holi pokoušel projít přes dva kanadské obránce, nejprve ale přišel a kotouč a o chvíli později inkasoval tvrdý hit. Hra se přesouvá na opačnou stranu.
     
    11:57
    Švédsko právě vstřelilo branku! Švédští hokejisté srovnávají stav utkání! HUGO PETTERSSON ujel s kotoučem po pravém křídle z gólmanova pohledu a následně táhlou střelou trefil přesně nad Ratzlaffovu vyrážečku. Asistence: Edvin Nilsson.
    11:57 Hugo PETTERSSON - 1:1
     
    13:17
    Před brankou vznikla poměrně nepřehledná situace. Nakonec z ní málem mohli těžit Švédové. Wille Johansson se dostal k zakončení zblízka, ale trefil pouze beton.
     
    13:30
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Jacob Sagadin – 2 min., podrážení.
     
    13:56
    Kanadští fanoušci se již radovali! Kanaďani totiž procpali kotouč za brankovou čáru podruhé, jenže přesilovka alespoň prozatím zůstává neproměněna. Ethan Gauthier totiž dostal kotouč za brankovou čáru až po odpískání sudího.
     
    14:15
    Kanada právě vstřelila branku! A nyní už se domácí hokejisté radují právoplatně. ETHAN GAUTHIER dostal přihrávku před branku, švédští obránci mu pak dali prostor střelu rychle zpracovat. Kanadský útočník ji pak posílá přesně do horního růžku, Erliden se natahoval marně. Asistence: Riley Heidt, Cameron Allen.
    14:15 Ethan GAUTHIER - 2:1
     
    15:15
    Tom Willander nahazoval kotouč na branku od modré čáry. Scott Ratzlaff ale po celou dobu letu kotouč sledoval a následně neměl problém s jeho vyražením do ochranné sítě. Po úpravě ledu se tak bude pokračovat po levé ruce domácího strážce svatyně.
     
    16:35
    Oliver Bonk nyní nedostal na útočné modré čáře přesnou přihrávku, a tak se musel velmi rychle vracet, aby dojel kotouč ve středním pásmu. Nakonec situaci ustál bez zaváhání.
     
    17:28
    Sledujeme poměrně klidnou pasáž, kdy se Kanada sice snaží usadit v útočném pásmu, Švédové ji ovšem v posledních okmažicích nedávají příliš prostoru.
     
    18:18
    Carson Rehkopf si nyní počínal v útočném pásmu velmi dobře. Nejprve přihrávkou na zadní tyč vylekal Švédy, kteří právě vzdálenější tyč neměli pokrytou. Následně sebral kotouč ještě jednou a zkusil zakončovat sám, ani v tomto případě ale nebyl gólově úspěšný.
     
    19:07
    Z úvodní třetiny zbývá odehrát pouze poslední minuta. Kanada se mezitím opět přemístila do útočného pásma a uvidíme, jak s poledními okamžiky třetiny naloží.
     
    19:49
    Tak nakonec se ke střele dostávají ještě Švédové. Kalle Carlsson nahazoval kotouč na branku od modré čáry. Zřejmě zkoušel oslovit spoluhráče k teči, jenže zamířil mimo levou tyč z gólmanova pohledu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nabídla celkem tři branky. Kanaďani si vzali vedení zpět, když se trefili v přsilové hře, a to rovnou dvakrát, jedna branka jim však nebyla uznána. Domácí hokejisté mají přece jen více ze hry a vedou zaslouženě.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:56
    Kanada určitě bude pokračovat v náporu i ve druhé třetině. Nyní se znovu dostala do pásma, ale Noah Erliden zasahovat nemusí.
     
    21:37
    Calum Ritchie mohl zvýšit na dvoubrankový náskok domácích hokejistů! Ritchie se dostal do samostatného úniku, těsně před brankářem se snažil kotouč zvendout nad beton, nicméně neuspěl. Erliden si připisuje vemi dobrý zákrok!
     
    22:14
    Ihned po vhazování se Švédové dostali ke střeleckému pokusu z pravého kruhu z gólmanova pohledu. Scott Ratzlaff kryje bez komplikací.
     
    22:35
    Caden Price následně přispěchal s dalším střeleckým pokusem, nicméně kanadský gólman byl i tentokrát pozorný a kotouč už drží bezpečně ve výstroji a uvidíme tak další vhazování.
     
    23:06
    Otto Stenberg najížděl s kotoučem k brance z pravého křídla. Kanaďani mu ale nakonec nedali dostatek prostoru k plnohodnotnému zakončení.
     
    23:39
    Andrew Cristall mohl opět zvýšit náskok domácích hráčů. Kotouč se odrazil přesně k němu, jenže Cristall ranou z první trefil mimo.
     
    24:26
    Ethan Gauthier je stále při chuti a kanadský tlak pokračuje. Gauthier si najel před branku, kde byl sice tísněn obránci, ale stačil vystřelit, a to dokonce v pádu. Erliden ale zůstal pevný a betony dostává kotouč mimo nebezpečí.
     
    25:06
    Hugo Pettersson zablokoval střelecký pokus od modré čáry, následně jej chtěl spoluhráč vyslat přihrávkou do úniku, ale nahrávka nebyla přesná.
     
    25:29
    Axel Sandin-Pellikka neměl na modré čáře dostatek prostoru ke střele, a tak jen nahodil za branku. Tam jsou u kotouče dříve opět domácí hráči.
     
    25:54
    Kanada právě vstřelila branku!
    Calum Ritchie zabránil Švédům v cestě z obranného pásma. Pak mu spoluhráč poslal kotouč před pravou tyč a CALUM RITCHIE se nemýlil ani podruhé, když našel prostor mezi tyčkou a brankářem. Asistence: Riley Heidt.
    25:54 Calum RITCHIE - 3:1
     
    26:51
    Colby Barlow ujel soupeřově obraně a mohlo to být o tři branky. Švédský gólman se tentokrát stihl natáhnout a bekhendovou střelu vyrazli.
     
    27:15
    Edvin Nilsson nahazoval z velké vzdálenosti. Jeho pokus se otřel o některého z hráčů a nakonec nenadělal Ratzlaffovi žáné problémy. Bude se vhazovat po brankářově pravici.
     
    27:34
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Colby Barlow – 2 min., hákování.
     
    27:37
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Noel Nordh – 2 min., nedovolené bránění.
     
    27:42
    Švédové měli dobrou možnost, jak se vráttit do zápasu, jenže poté Nordh fauloval těsně po zahájení přesilovky a síly na ledě se tak znovu vyrovnají.
     
    28:06
    Jordan Tourigny střílel od mantinelu na bližší tyč. Proti jeho pokusu Erliden povyjel a puk dostal vysoko do ochranné sítě, hra se tak přerušuje.
     
    28:53
    Axel Sandin-Pellikka nahazoval od modré čáry. Jeho pokusu nneclonil nikdo ze spoluhráčů, a tak neměl Ratzlaff žádné problémy s vyražením puku mimo nebezpečí.
     
    29:40
    Oba týmy již hrají ve standardním počtu. Mezitím se Ethan Gauthier snažil přebrat kotouč a zamířit k bližší tyči, nicméně Švédové jej jen těsně stihli zastavit.
     
    30:18
    Cameron Allen, kanadský kapitán, střílel od modré čáry. Jeho pokus nebyl vůbec špatný, ovšem Erliden bez potíží zasahuje a napoprvé drží puk někde ve své výstroji.
     
    30:46
    Andrew Cristall se krásně protáhl skrze švédskou obranu, obtočil se kolem branky a vypadalo to, že bude střílet. Nakonec ale ještě přihrával do chumlu hráčů před brankou. Švédové si v obraně poradili.
     
    31:18
    Carson Rehkopf inkasoval od protihráče hit, po kterém to v hledišti jen zahučelo. Rehkopf ale není ani otřesený a ihned se zapojuje zpět do hry.
     
    31:52
    Kalan Lind poslal šikovnou přihrávku na Riley Heidta, který se tím pádem dostal do dobré pozice před brankou. Mířil na vzdálenější tyč, ale Erliden nenechal mezi tělem a rukou žádný prostor.
     
    32:49
    Ethan Gauthier vybojoval kotouč v rohu útočného pásma a následně chtěl zřejmě pálit na vzdálenější tyč. Jeho pokus ale neměl potřebné parametry, Kanada je ale i tak stále v útočném pásmu.
     
    33:22
    Tanner Howe ujel se spoluhráčem do přečíslení dva na jednoho poté, co se Švédové trochu zapomněli ve středním pásmu. Howe vzal celou akci na sebe, ovšem na Erlidena si nepřišel.
     
    33:28
    A další úspěšný zákrok švédského brankáře, tentokrát proti střele z kruhu. Erliden ji drží pod rukavicí a bude se tak vhazovat na pravém kruhu.
     
    34:02
    Axel Sandin-Pellikka vystihl kanadskou rozehrávku ve středním pásmu a zavezl puk do pásma. Následně adresoval přihrávku na Dowera Nilssona, kterému se tím pádem otevřel prostor ke střeleckému pokusu. Ratzlaff po dlouhé době ale také zasahuje přesně.
     
    34:43
    Sledujeme pasáž hry, kde se také trochu osmělili Švédové. Mají puk ve své moci, zatím se jim ale nedaří dostat skrze střední pásmo.
     
    35:37
    Hokejisté ve žlutých dresech se již přemístili před Ratzlaffa, nicméně k jakémukoli zásahu ho nepřinutili.
     
    36:34
    Kalle Carlsson se otočil v útočném pásmu do střelecké pozice. Jeho pokus brankář domácích hráčů dokázal vytěsnit betonem mimo nebezpečí a dosah protihráčů.
     
    36:46
    Felix Nilsson přispěchal s dalším střeleckým pokusem na kanadskou branku. Ratzlaff stihl včas povyjet a nakonec jistě drží puk někde ve své výstroji. Po krátké úpravě ledu budeme moci znovu pokračovat.
     
    37:20
    Zach Benson nabral rychlost a vyrazil s pukem do prostoru mezi oběma kruhy. Odtud pak posílal diagonální přihrávku na spoluhráče, ten se ovšem k puku nedostal.
     
    37:51
    Zeb Forsfjäll nabral rychlost a využil toho, že mu domácí hráči dali prostor ke střeleckému pokusu. Ratzlaff proti němu povyjel a včas zaklekl. Následuej vhazování po pravé ruce kanadského strážce svatyně.
     
    38:46
    Calum Ritchie málem nachytal švédského gólmana. Už to vypadalo, že bude objíždět s kotoučem na holi branku, ale nakonec se pokusil zasunout u bližší tyčky. Erliden stihl zareagovat a nakonec prostor u tyče utěsnil.
     
    38:54
    Lukas Sagranden zkoušel vystřelit ihned poté, co mu Sandin-Pellikka nahrával od modré čáry. Sagranden byl v pohybu k soupeřově brance a jel z aním obránce, který nakonec do střely stihli vložit hůl.
     
    39:22
    Švédové se snaží ještě před koncem třetiny snížit soupeřův náskok, Kanada je v obraně ale velmi důsledná a jen tak soupeře do žádné ofenzivní akce nepouští.
     
    39:53
    S posledními sekundami této periody ještě zaútočil kanadský Tanner Molendyk. V rychlosti a v blízkosti branky zkoušel poslat puk do horního růžku, ale jeho pokus neměl gólové parametry.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou také druhou dvacetiminutovku, která nám nabídla jednu branku. Kanaďané tak vedou již o dva přesné zásahy. Švédům se určitě nedá upřít snaha, nicméně domácí hokejisté jsou v defenzivě velmi důslední a soupeře do ofenzivních akcí, které by Ratzlafffa výrazěn ohrozily, nepouští.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:02.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:34
    Brayden Yager se pokusil o rychlou rozehrávku do útočného pásma svého týmu. Yagerův pokus byl ale příliš dlouhý a skončil pouze na zakázaném uvolnění.
     
    41:28
    Lucas Kling se zkoušel od mantinelu dostat střelu až na branku, nicméně Kanaďané byli v obraně opět pozorní a Ratzlaff nemusí zasahovat.
     
    42:28
    Andrew Cristall dojížděl klouzající kotouč směrem ke švédskému brankovišti. Noah Erliden ho tak raději přikryl pod svou rukavici. Po přerušení se tak bude vhazovat v útočném pásmu domácích hráčů.
     
    42:41
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Edvin Nilsson – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    43:48
    Zach Benson najel nebezpečně před branku, kde si sjížděl k dorážce. Jeho pokus zblízka se ovšem zastavil pouze o beton švédského brankáře.
     
    44:27
    Domácí hráči se dostali do zakončení z levého kruhu z gólmanova pohledu, ale Erliden tentokrát mohl být realtivně v klidu, střela totiž míří mimo brankovou konstrukci.
     
    45:22
    Dylan MacKinnon nahazoval na branku, ovšem jeho Erliden po celou dobu letu kontroloval a pak jej v pohodě vytěsnil mimo nebezpečí.
     
    45:58
    Dylan MacKinnon přispěchal s dalším střeleckým pokusem od modré čáry. Ani s ním ale nemá Noah Erliden výraznější problémy.
     
    46:03
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Kalan Lind – 2 min., držení.
     
    47:15
    Domácí hokejisté se zatím přesilové hře soupeře brání bez větších problémů. Už dvakrát se jim podařilo vyhodit a Ratzlaff zatím zasahovat také nemusel.
     
    47:45
    Colby Barlow obral soupeře v útočném pásmu Kanady o kotouč a dostal se do zakončení sám před brankářem. Barlowův pokus nakonec končí jen ve výstroji brankáře po velmi dobrém zákroku.
     
    48:15
    Kalle Carlsson si připsal střelu v rychlosti a zblízka branky. Scott Ratzlaff ale předvedl také dobrý zákrok, když astavil vyrážečku včas. Vysloužil si potom potlesk domácích příznivců.
     
    49:50
    Edvin Nilsson vyslal na bránu střelu od modré čáry. Ratzlaff stál přesně tam, kde potřeboval, a zabránil kotouči v cestě do branky.
     
    50:06
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Andrew Cristall – 2 min., hákování.
     
    50:56
    Axel Sandin-Pellikka vystřelil od modré čáry. Jeho pokusu navíc clonilo hned několik hráčů před brankou, kotouč nakonec zaplachtil jen těsně mimo levou tyč.
     
    51:40
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Tom Willander – 2 min., podrážení.
     
    52:17
    Calum Ritchie vystřelil z pravého kruhu z gólmanova pohledu. Erliden ale zaklekl a jeho pokus udržel mezi svými betony. Následuje vhazování před švédským brankářem.
     
    52:18
    Kanaďané se v klidu vrátili do svého obranného pásma. S další rozehrávkou tak vyčkají.
     
    53:26
    Brayden Yager počkal se střelou od modré čáry a najel si zhruba až na vrcholek kruhu. Jeho pokus nebyl vůbec špatný, švédská obrana si ale poradila. Brankář pak puk odráží mimo dosah domácích hráčů.
     
    54:18
    Jordan Tourigny vypálil od modré čáry. Proti jeho pokusu se Erliden včas přemístil a také včas zaklekl. Po úpravě ledové plochy tak uvidíme další vhazování před švédským gólmanem.
     
    54:21
    Po pauze opět pokračujeme v útočném pásmu Kanady. Uvidíme, zda se Švédové nadechnou ke konečnému náporu.
     
    55:07
    Střely na branku:

    Kanada – 34
    Švédsko – 23
     
    55:41
    Ethan Gauthier svedl souboj jeden na jednoho s posledním obráncem švédského týmu. Nakonec se ale do střeleckého pokusu neprotlačil.
     
    55:56
    Kanada právě vstřelila branku! Máme tu čtvrtou branku ve švédské brance. Zach Benson vystihl zadovku švédského hráče za brankou. Benson tak dostal puk na svou hůl a následně ho poslal na najíždějícího BRAYDENA YAGERA, který z první trefil naprosto přesně. Asistence: Zac Benson.
    55:56 Brayden YAGER - 4:1
     
    56:53
    Axel Landén vyslal od modré čáry dobrý pokus, ovšem Ratzlaff jej viděl a bez větších problémů ho dostává mimo nebezpečí.
     
    57:20
    Švédům už se krátí čas a nevypadá reálně, že by se jim třígólové manko mělo podařit stáhnout.
     
    57:41
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Kalan Lind – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    57:41
    Švédové si ještě berou oddychový čas.
     
    57:44
    Noah Erliden zůstal na střídačce svého týmu. Švédové to tak zkoušejí s odkrytými zády.
     
    58:27
    Axel Sandin-Pellikka střílel od modré čáry, z bekhendu pak zkoušel dorážet David Edstrom. Nezvedl ale puk dostatečně vysoko nad beton.
     
    58:37
    Po šévdské střele z pravého kruhu z gólmanova pohledu zvonila horní tyčka. Bude se vhazovat před kanadským gólmanem.
     
    59:16
    Ethan Gauthier sebral Švédům na chvíli kotouč ve středním pásmu, ale nakonec nemohl plnohodnotně zakončit do prázdné, neboť se k němu soupeř stihl vrátit. Jeho pokus odkrytou branku netrefil.
     
    59:47
    Aplaus si právě vysloužil Scott Ratzlaff, který skvěle uschoval do své lapačky střelu od modré čáry. Kanaďani se pomalu začínají radovat ze zisku prvního místa na Hlinka Gretzky Cupu!
     
    Konec zápasu.
     
    Kanaďané se radují! Po naprosto suverénní cestě turnajem jsou vítezi Hlinka Gretzky Cupu.
     
    V dnešním utkání si došli pro zasloužené vítězství, když měli navrch v každé třetině. Svého soupeře přestříleli poměrem 36:26. Herně byli velice přesní a důslední v obraně, Švédům nedovolili příliš zbytečných šancí.

    Lucas Kling byl vyhlášen nejlepším hráčem Švédska, na opačné straně je to potom Denver Barkey. Oba přeberou kovbojský klobouk.
     
    Domácí hokejisté se na jedné straně radují, na opačné modré čáře vidíme smutné švédské hokejisty. Ti prohráli na turnaji pouze dvakrát. Jednou ve skupině a nyní ve finále. V obou případech nestačili na kanadské hokejisty.
     
    Za moment si tedy budou moci kanadští hráči převzít trofej pro nejlepší tým. My vám děkujeme za pozornost a loučíme se z Red Deeru! (02:46:52)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 6. Howe (Barlow), 15. Gauthier (Heidt, Allen), 26. Ritchie (Heidt), 56. Yager (Benson) – 12. Pettersson (E. Nilsson)


    Kanada: Ratzlaff (Bjarnason) – Molendyk, Bonk, Price, Tourigny, Weinstein, Allen, MacKinnon – Benson, Yager, Gauthier – Heidt, K. Lind, Ritchie – Cristall, Rehkopf, Wood – Howe, Barkey, Barlow – Cataford.
    Trenér: Julien

    Švédsko: Erliden (Olsson) – Lindstein, Sandin-Pellikka, Willander, Bergström, Landén, Kostadinski, E. Nilsson – Stenberg, Forsfjäll, Nordh – Pettersson, Edstrom, Carlsson – Dower Nilsson, Johansson, Sagadin – Sagranden, Kling, G. Kangas – F. Nilsson.
    Trenér: Eriksén
    bahis siteleri