Chlumec n/C – Most/Souš 1:0 (kon.) | Hr. Králové B – Ml. Boleslav B 0:0 (kon.) | Teplice B – Brozany 1:2 (kon.)
Zápy – Pardubice B 1:1 (kon.)
konec
FC Hradec Králové B
0:0 (0:0)
FK Mladá Boleslav B
Neděle 07.08.2022, 10:15 • SA Slavia HK • Česká fotbalová liga (B) • 1. kolo
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (12:19:25)
     
    Utkání mezi rezervami Hradce Králové a Mladé Boleslavi skončilo bez branek. Domácí celek nepotvrdil mužstvo favorita a na gólmana Petra Mikulce nevyzrál, čisté konto udržel i na druhé straně chytající Marek Čábelka.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90
    Žlutá karta pro tým FK Mladá Boleslav B (Tobiáš Gregor).
     
    89
    Žlutá karta pro tým FK Mladá Boleslav B (Hasan Jahić).
     
    85
    S přibývajícím časem začíná být čím dál tím více pravděpodobnější, že utkání skončí bez branek. Marek Čábelka i Petr Mikulec nadále udržují čisté konto.
     
    81
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav B:
    ze hřiště odchází Matyáš Vojta, přichází Petr Hradec.
     
    81
    Střídání v týmu FC Hradec Králové B:
    ze hřiště odchází David Jurčenko, přichází Filip Hruška.
     
    81
    Střídání v týmu FC Hradec Králové B:
    ze hřiště odchází Daniel Hypšman, přichází Matěj Hodač.
     
    80
    Žlutá karta pro tým FK Mladá Boleslav B (Martin Rulc).
     
    75
    Do konce základní hrací doby zbývá posledních patnáct minut. Na stavu střetnutí se nic nemění, rezervy Hradce Králové a Mladé Boleslavi spolu stále hrají bez branek.
     
    74
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav B:
    ze hřiště odchází Ladislav Dufek, přichází Tobiáš Gregor.
     
    69
    Střídání v týmu FC Hradec Králové B:
    ze hřiště odchází Matěj Šípek, přichází Filip Březák.
     
    66
    Žlutá karta pro tým FK Mladá Boleslav B (Matyáš Coňk).
     
    60
    Po hodině hry nadále panuje bezbrankový stav. Hradec Králové byl před utkáním pasován do role favorita, hlavně v jeho případě by tak byla ztráta dvou bodů zklamáním.
     
    46
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav B:
    ze hřiště odchází Adam Tichý, přichází Matěj Novotný.
     
    46
    Z Hradce Králové bohužel vypadl obraz. Jakmile naskočí zpět, tak vás opět začneme podrobně informovat o dění na trávníku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:17.
     
    První poločas utkání mezi rezervami Hradce Králové a Mladé Boleslavi branku nenabídl. Domácí mají více ze hry, avšak žádnou vyloženou šanci si vytvořit nedokázali, což platí i o druhé straně. Závěr poločasu zpestřila menší potyčka, po níž rozhodčí Kovářová udělila hned tři žluté karty najednou.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    U levé lajny si vytvořil prostor pro centr David Jurčenko. Poslal ovšem příliš nízký míč, s jehož odvrácením neměl Matyáš Coňk těžkou práci.
     
    43
    Sudí Kovářová se nyní s aktéry utkání nemazala a po pošťuchování udělila hned tři žluté karty. Z domácích řad byl potrestán Jakub Kosař, z hostujících Matthias Leitl a Ladislav Dufek.
     
    42
    Velká bojovnost Patrika Žitného k ničemu nevedla. Fotbalsita Mladé Boleslavi byl totiž zdvojen a domácí defenziva jej úspěšně zpacifikovala.
     
    41
    Domácí hráči překombinovali slibně vypadající akci. Marek Karmas vracel za sebe na Hájka, který si taktéž nezvládl vytvořit palebnou pozici, odražený balón pak Šípek napálil do obránce.
     
    40
    Daniil Holovackyj ve skluzu minul balón, Patrik Žitný pokračoval do útoku. Jenomže ztratil rychlost, bleskově jej dostihl David Jurčenko a balón uzmul do své moci.
     
    39
    Centr na přední tyč se neujal. Tento prostor měl velmi dobře pokrytý Matthias Leitl, ten hlavičkoval mimo pokutové území.
     
    38
    Jakub Kosař si v poslední chvíli rozmyslel zakončení, místo toho ještě posouval míč doleva na Kadrmase, před nímž odvrátil hrací předmět na rh Hasan Jahic.
     
    37
    V ofsajdovém postavení se nechal nachytat Matyáš Vojta. Od trenéra se mu pak dostalo pokárání, že hraje příliš vysoko.
     
    36
    Hradečtí jsou pod tlakem. Daniel Kutík získal míč, ale hned u něj byli dva protihráči, následoval proto jenom dlouhý obranný odkop.
     
    35
    Jan Vostřel chtěl rozvinout mladoboleslavský útok nahrávkou na Matyáše Vojtu, ovšem míč mezi nohama bránícího Hypšmana nepropasíroval.
     
    34
    Po zmatcích v pokutovém území balón doběhl na zadní tyči Martin Hlaváč. Bez rozmyslu se do něj opřel z první, z velkého úhlu přestřelil.
     
    33
    U levé lajny si výborně pokryl balón Marek Kadrmas. Nechal se doběhnout Hasanem Jahicem, na němž zkušeně vybojoval faul.
     
    32
    Po souboji jeden na jednoho se míč odrazil k Janu Vostřelovi, který dlouho neotálel a pod tlakem jiného protihráče míč odpálil do autu.
     
    31
    Na polovině hřiště se proti pravidlům provinil Martin Rulc. Hlavní rozhodčí Kovářová mu dala jasně najevo, že příště už to bude za žlutou kartu.
     
    30
    Centr od rohového praporku se Patrikovi Žitnému vůbec nepovedl. Kulatý nesmysl zakroutil ideálně do rukavic připraveného Čábelky.
     
    29
    Adam Tichý zabojoval a ještě udržel míč ve hře. Vzápětí si všiml dotírajícího Martina Hlaváče, jehož šikovně nastřelil a vybojoval rohový kop.
     
    28
    Marku Čábelkovi odkop vůbec nevyšel. Hrací předmět poslal směrem k pravé lajně, kde jej Daniil Holovackyj na hrací ploše nezastihl.
     
    27
    Na velkém vápně se útočného faulu dopustil Ladislav Dufek, který ve snaze o zakončení zboural Hypšmana a sám si přitom zřejmě ublížil.
     
    26
    Průnik pravou stranou nevedl ke zdárnému konci. Matěj Šípek si věřil do souboje jeden na jednoho proti Matyáši Coňkovi, uspěl obránce.
     
    25
    Rychle na druhou stranu. Patrik Žitný hledal za obranu zabíhajícího Matyáše Vojtu, jenže balónu dal malou výšku, takže trefil obránce Mahra.
     
    24
    Slibně se rozvíjející hradecká akce nevedla k prvnímu vstřelenému gólu. Centr Jakuba Kosaře lehce ze záklonu doplachtil do zámezí.
     
    23
    Těžké zpracování Marku Kadrmasovi nevyšlo. Kulatý nesmysl sice udržel ve hře, avšak pouze jej přihrál protihráči Coňkovi.
     
    22
    Aktivně presující Matyáš Vojta se vydal napadat gólmana Marka Čábelku, který nevypadal úplně jistě, ale nakonec zvládl posunout míč k pravé lajně na Hypšmana.
     
    21
    A další zakončení směrem na mladoboleslavskou svatyni. Dalekonosný projektil vypálil Jakub Kosař, balón začal padat příliš pozdě.
     
    20
    Propadnuvší míč si ve vápně našel jeden z hradeckých fotbalistů, jenže střela mu vůbec nevyšla, trefil pouze dobře postaveného Mikulce.
     
    19
    Přenesení hry doleva na Marka Kadrmase vyšlo na jedničku. Následoval tečovaný centr, který skončil v boční síti. Roh pro Hradec.
     
    18
    Autové vhazování bylo rozehráno na Ladislava Dufka, jenž se zkusil prokličkovat mezi třemi protihráči, avšak dle očekávání neuspěl.
     
    17
    Daniel Hypšman předskočil Patrika Žitného, avšak pod jeho tlakem si netroufl na zpracování, místo toho volil nákop do zámezí.
     
    16
    Své defenzivní povinnosti si Jan Mahr splnil obstojně. Při návratu dozadu zastavil Matthiase Leitla nedovoleným způsobem kousek za polovinou hřiště.
     
    15
    David Jurčenko si po tlakem nedělal s balónem těžkou hlavu a z poloviny hřiště jej nasměroval k brankáři Čábelkovi, který dostal moře volného času na rozehrávku.
     
    14
    Fotbalisté v bílých dresech pokračují v útočení. Od pravé lajny přišel centr z kopačky Martina Hlaváče, ve vzduchu kraloval Hasan Jahic.
     
    13
    Matěj Šípek přecenil rychlostní schopnosti Marka Kadrmase. Ten zabojoval ze všech sil, leč míč dostihl až za postranní čárou.
     
    12
    Přetažený centr z levé strany nadělal hradecké defenzivě až nečekaně velké problémy. Jan Mahr měl co dělat, aby kulatý nesmysl odkopl před z druhé vlny nabíhajícím Vlkem.
     
    11
    Rychlý protiútok Hradce neskončil úspěchem. Daniel Kutík startoval Marka Kadrmase, tomu se postavil do cesty Hasan Jahic.
     
    10
    Ovšem zaútočit umí i hosté. První ligou ostřílený Patrik Žitný s prohnal po levé lajně a nechybělo moc, aby propasíroval míč k Janu Vostřelovi.
     
    9
    Domácí pomalu, ale jistě přebírají otěže utkání pevně do svých rukou. Kombinují na útočné polovině a hledají mezírku v soupeřově obraně.
     
    8
    Po chybě v komunikaci soupeře se v zajímavé příležitosti ocitl Marek Kadrmas. Na dobře vyběhnuvšího brankáře ovšem recept nenašel.
     
    7
    Přetažený centr směřoval do míst, kam si nabíhal Martin Hlaváč. Do sprintu ovšem přešel příliš pozdě a na balón tak nedosáhl.
     
    6
    Svěřenci kouče Čvančary vybojoval standardní situaci. Jmenovitě David Jurčenko, jenž nestihl odehrát míč z první, načež byl faulován Vostřelem.
     
    5
    Kousek za velkým pokutovým územím si vytvořil prostor ke střele Jakub Kosař. Ránu levačkou těsně nad zemí schoval Petr Mikulec do koše.
     
    4
    Mladoboleslavští pokračovali rohovým kopem. Po centru na úroveň penalty došlo k zakončení hlavou, míč proletěl těsně nad břevnem.
     
    3
    Středočeši vyzkoušeli útok středem hřiště. Průniková přihrávka měla oči, Kosař balón odvrátil do zámezí na poslední chvíli.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních bílých dresech. Fotbalisté Mladé Boleslavi pro dnešní střetnutí oblékli dresy barvy oranžové.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové B: Čábelka – Hypšman, Mahr, Šípek, Kadrmas, Hlaváč, Kutík, Kosař (C), Holovackyj, Jurčenko, Hájek.
    Náhradníci: Hrnčíř – Schromanz, Hruška, Houdek, Hodač, Březák, Boniš.
    Trenér: Aleš Čvančara

    FK Mladá Boleslav B: Mikulec – Jahic, Coňk, Vlk, Tichý, Rulc (C), Leitl, Dufek, Žitný, Vostřel, Vojta.
    Náhradníci: Kořán – Novotný, Hradec, Gregor, Dohalský, König, Snížek.
    Trenér: Pavel Malura

    Rozhodčí: Kovářová – Linhart, Bahník.
     
    FK Mladá Boleslav B

    Rezerva Mladé Boleslavi nedosahovala takových výsledků jako „béčko“ Hradce, ale ani ona rozhodně neudělala ostudu, když obsadila 10. místo s komfortním náskokem na sestupující Slovan Liberec B a Ústí nad Orlicí. V rámci přípravy sehrála Mladá Boleslav B jediné utkání, s Admirou Praha remizovala 3:3.
     
    FC Hradec Králové B

    Hradec Králové B v loňském ročníku ČFL rozhodně nezklamal. V konečném zúčtování bral šesté místo, přičemž na třetí Živanice ztratil pouhých pět bodů. Bude zajímavé sledovat, koho Hradec pošle do „béčka“, v rámci přípravy totiž v týmu Votroků dostávali dost příležitostí v „áčku“ právě i hráči širšího kádru.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné nedělní dopoledne. Vítám vás při sledování 1. kola ČFL, u zápasu mezi týmy FC Hradec Králové B a FK Mladá Boleslav B.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

    Milan Huppert

    Branky:

    Karty:   43. Kosař (HKB) – 43. Leitl (MBB), 43. Dufek (MBB), 66. Coňk (MBB), 80. Rulc (MBB), 89. Jahić (MBB), 90. Gregor (MBB)


    FC Hradec Králové B: Čábelka – Hypšman (81. Hodač), Mahr, Šípek (69. Březák), Kadrmas, Hlaváč, Kutík, Kosař (C), Holovackyj, Jurčenko (81. Hruška), Hájek.
    Náhradníci: Hrnčíř – Schromanz, Hruška, Houdek, Hodač, Březák, Boniš.

    Trenér: Aleš Čvančara

    FK Mladá Boleslav B: Mikulec – Jahić, Coňk, Vlk, Tichý (46. Novotný), Rulc (C), Leitl, Dufek (74. Gregor), Žitný, Vostřel, Vojta (81. Hradec).
    Náhradníci: Kořán – Novotný, Hradec, Gregor, Dohalský, König, Snížek.

    Trenér: Pavel Malura

    Rozhodčí: Kovářová – Linhart, Bahník

    Diváci: 151
    thejrc.org