Lipt. Mikuláš – Spišská N. Ves 6:1 (kon.) | Kladno – Sparta 2:4 (kon.) | Frýdek-M. – Třinec 2:4 (kon.)
Mladá Boleslav – Slavia 2:3 (kon.) | Plzeň – Šumperk 4:0 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 4:3 (3:2 po s.n.)
Motor ČB – Třebíč 0:4 (kon.) | Litoměřice – Kolín 3:2 (1:0 po s.n.) | Písek – Příbram 3:1 (kon.)
Pardubice B – Žďár n/S 4:2 (kon.) | Kopřivnice – Sokol Karviná 9:2 (kon.) | Martin – Vlci Žilina 4:1 (kon.)
Poprad – Prešov 3:3 (kon.) | Liberec – K. Vary 1:3 (kon.) | Kometa Brno – Zlín 3:2 (1:0 po s.n.)
Osvětim – Prostějov 4:5 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
4:1 (3:1, 1:0, 0:0)
DOXXbet Vlci Žilina
sk Čtvrtek 11.08.2022, 18:00 • Tréningová hala Martinského hokejového centra • Přípravné zápasy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Jarrod Skalde (tréner Vlci Žilina): "Výborný štart na úvod prípravy. Zápas sa niesol vo vysokom tempe. Súperovi sa podarilo streliť rýchly gól a získať určitú výhodu v stretnutí. Na gól sme dokázali odpovedať, v úvodnej tretine však boli domáci strelecky aktívnejší a podarilo sa im pridať ďalšie dva góly. Je to však náš prvý zápas v príprave a preto verím, že sa nám podarí odraziť sa od dnešnej tretej tretiny, ktorá už bola o poznanie z našej strany lepšia a rýchlejšia. Samozrejme, bolo to aj moje prvé stretnutie v rámci súťaže. Sú tu určite isté kultúrne a jazykové rozdiely na ktoré si zvykám, s hráčmi ale máme veľmi dobrú spoluprácu. Máme za sebou niekoľko týždňov, čaká nás ale ešte dlhá príprava, ktorá, ako verím, povedie k rastu výkonnosti celého tímu. Žiada si to ešte čas, keďže prišlo aj viacero nových hráčov a jednotlivé formácie si na seba potrebujú zvyknúť. Sme však na začiatku a podobne ako ostatné tímy chceme čo najlepšie využiť priestor, ktorý máme k dispozícii."

    Daniel Babka (tréner HK VITAR Martin): "Sme radi za víťazstvo i za stretnutie, v ktorom sme mali dobrý pohyb. Napriek tomu bola Žilina strelecky aktívna a stretnutie na strely vyrovnané. Strelili sme pekné góly, jeden počas presilovej hry, kde sme ale boli pomerne málo aktívni. Je to ešte všetko surové, samozrejme, veľa sa ťaží zo súhry z uplynulej sezóny. Väzby fungovali, bolo vidieť, že hráči, ktorí spolu hrávali, si to vedeli hodiť. Predovšetkým prvá formácia, ale aj ostatné päťky ukázali svetlé momenty. Formácia Paulíny – Tyczyński – Poliaček sa ukazuje ako veľmi kreatívna. Samozrejme, musíme myslieť i na obranu, chceli sme hrať jednoducho, nie u nás v pásme. Toto sa nám celkom darilo, pomohli nám strelené góly. Z pohľadu prvého zápasu to bolo pomerne slušné. Prípravných stretnutí sme mali pôvodne odohrať viac, vypadol nám ale dvojsúboj s Bratislava Capitals. V utorok hráme najbližšie so Žilinou, o týždeň neskôr so Spišskou Novou Vsou u nej doma. Nasledovať mal zápas s Capitals, uvidíme, či sa nám niekoho podarí na tento termín dohodnúť. Potom nasleduje 9. septembra zápas s Prešovom, čo je ďalší Extraligista. Počas týchto dní máme herný blok, počas ktorého môžeme ladiť formu. Žrebovanie nového ročníka nám v prvom kole prisúdilo Žilinu, čo si myslím, že je výborná reklama na 1. ligu. Je to extra motivácia na úvod sezóny."

    Marek Pacalaj (obranca Vlci Žilina): "Ťažko sa hodnotí zápas, ktorý prehráme. Sme však v plnej príprave, čo bolo cítiť aj v samotnom stretnutí. Nohy nám veľmi nejdú, trénujeme vo vysokom tempe. Drámu by som z výsledku nerobil, keďže ide len o prípravu. Vieme, na čo sa ako tím pripravujeme. Tréner nám povedal, že prvé dve tretiny to nebol z našej strany dobrý výkon. V tretej tretine sme sa zlepšili v pohybe, hrali sme o poznanie lepšie. Sme však v plnej záťaži. V príprave nemá žiadny hráč nič isté. Máme nového trénera, ktorý nás spoznáva. Všetci preto musíme ísť na 120%. Uvidíme, ako to bude ďalej. Hokej beriem ako svoju prácu. V Martine sme sa nedohodli, v Žiline ma chceli. Zavážilo, že nemusím cestovať, som s rodinou doma. Ponuke som prikývol, som rád, že som v Žiline."

    Miloš Fafrák (útočník HK VITAR Martin): "Celkom dobrý úvod z pohľadu prípravy. Nie je to však ostrý štart, stále sme v tréningu a preto sa pozeráme na jednotlivé zápasy z pohľadu tímu. Strelenie dvoch gólov preto nevnímam, akože som na hruške a nemusím nič robiť. Určite je pre mňa pozitívne, že som sa dokázal presadiť, je však potrebné ďalej pracovať. Útoky boli samozrejme aj vzhľadom k príchodom niektorých kreatívnych hráčov ako napríklad Damian Tyczyński zmenené, keďže chceme hrať útočný hokej. Prínosom chcú však byť všetci hráči. V príprave máme naplánovaných viacero zápasov s extraligovými súpermi, je len dobré, že budeme takto dostatočne preverení, aj keď nie vždy sú v týchto tímoch počas prípravy tí najkvalitnejší hráči. Pre nás by bolo dobré, ak by boli čo najkvalitnejší, keďže toto je pre nás cesta, ako sa dostať tam, kam chceme. Samozrejme, príprava na ľade je niečo iné ako príprava na suchu. Keďže sme však väčšina zostali hráči z uplynulej sezóny, sme na seba zvyknutí a už len dolaďujeme určité detaily. Dnes to bol síce náš prvý zápas v príprave, útoky si však sadli a mohlo by to byť dobré. Je to akoby sa po skončenej sezóne pre nás nič nezmenilo." (23:32:39)
     
    Skončil sa prípravný zápas medzi Martinom a Žilinou, po ktorom si domáci hráči zaknihovali víťazstvo 4:1. Góly: 2. Bobček (Dírer, Nauš), 8. Tyczyński (Poliaček, Paulíny), 9. Fafrák (Tiainen, Murček), 35. Fafrák (Murček, Paulíny) – 6. Danielčák (Nahálka, Dudáš).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Záverečný tlak zo strany hostí. Nebezpečenstvo napokon zažehnané.
     
    59:21
    Murček a Tiainen v úniku. Bez gólového zakončenia.
     
    58:47
    Tlačenica pred hosťujúcou bránkou. Nie a nie dať gól. Dírer so Siakeľom mali gól na hokejke.
     
    58:23
    Dravý prienik Bečku. So zakončením, ktoré musí Glosár vyraziť.
     
    57:55
    Tibenský z blízkosti modrej čiary. Podarilo sa mu vystreliť na bránku.
     
    57:28
    Tomek prerušil hru. Vhadzovanie v tretine hostí.
     
    56:54
    Fafrák v rohu klziska. Hľadá spoluhráča.
     
    56:32
    Nemec pri puku skôr ako Koyš. Posiela ho do stredného pásma.
     
    55:59
    Poliaček vysunul Paulínyho, ktorého pokus končí tesne vedľa bránky. Belica sa ešte pokúša udržať pásmo.
     
    55:26
    Dírerova slabšia strela takmer skončila v bránke. Podcenenie sa v tomto prípade nemuselo vyplatiť.
     
    54:46
    Hudec z prvej a Jakubíkova dorážka. Lavička potrebuje dostať puk z pásma.
     
    54:14
    Murček poslal pridlhú prihrávku smerom dopredu. Je tak z toho zakázané uvoľnenie.
     
    53:44
    Pacalaj v súboji s Charvátom. Hostia udržali pásmo.
     
    53:28
    Rúžičkom nahodený puk. S pokusom o jeho zrazenie pred bránkou.
     
    52:47
    Sleziak pýtajúci si prihrávku. Najskôr sa ale musí Ďurina zbaviť súpera.
     
    52:24
    Dudáš pokračujúci s pukom do útočného pásma. Tam proti nemu stojí dvojica protihráčov.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 2. Bobček (Dírer, Nauš), 8. Tyczyński (Poliaček, Paulíny), 9. Fafrák (Tiainen, Murček), 35. Fafrák (Murček, Paulíny) – 6. Danielčák (Nahálka, Dudáš)


    HK VITAR Martin: Glosár (Rychlík) – Charvát, Dvořák – Lavička, Bobček – Petran, Krempaský – Belica, Nemec – Fafrák, Murček, Tiainen – Siakeľ, Dírer, Nauš – Paulíny, Tyczyński, Poliaček – Juščák, Sleziak, Ďurina
    Trenér: Daniel Babka

    DOXXbet Vlci Žilina: Tomek (Kubridžák) – Nahálka, Šidlík – Pišoja, Rúžička – Pacalaj, Sloboda – Hudec – Macek, Hovorka, Koyš – Rehák, Halama, Tibenský – Jakubík, Bečka, Uram – Lopušan, Dudáš, Danielčák
    Trenér: Jarrod Skalde

    Rozhodčí: Štefik – Hrdý, Mišek
    thejrc.org