Motor ČB – Sparta 2:3 (po pr.) | Kometa Brno – Litvínov 5:4 (kon.) | Liberec – Olomouc 6:2 (kon.)
Kladno – Plzeň 0:4 (kon.) | Mountfield HK – Třinec 0:0 (odl.)
po prodl.
Banes Motor České Budějovice
2:3 (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)
HC Sparta Praha
Pátek 07.10.2022, 17:30 • Budvar aréna, České Budějovice • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:05 Michal ŘEPÍK - 2:3
     
    61:05
    Sparta právě vstřelila branku! Fanoušci pískají, jelikož si myslí, že domácí byli obráni o puk faulem. MICHAL ŘEPÍK následně ujel do samostatného úniku, který zakončil přesnou střelou pod horní tyčku. Asistence: Němeček.
    34:04 Roman VRÁBLÍK - 2:2
     
    34:04
    České Budějovice právě vstřelily branku! První přesilová hra je využita, ještě jedna Motor navíc čeká! ROMAN VRÁBLÍK vypálil od modré a jeho střela končí na zadní tyči! Skvělou práci odvedli dva domácí hráči, přes které neviděl Jakub Kovář vůbec nic. Asistence: Dzierkals a Valský.
    20:12 Vladimír SOBOTKA - 1:2
     
    20:12
    Sparta právě vstřelila branku! Tak to je skvělý start Sparty do druhé třetiny, jelikož se prosazuje už po dvanácti sekundách! VLADIMÍR SOBOTKA se ocitl úplně osamocený před brankou domácího celku, když se k němu odrazil kotouč. Následně už před sebou měl prázdnou branku, do které neměl problém zamířit. Asistence: Forman.
    19:17 Jakub VALSKÝ - 1:1
     
    19:17
    České Budějovice právě vstřelily branku! To je branka do šatny na straně Motoru, v Budvar aréně je srovnáno! Fantastickou práci odvedl v přečíslení dva na jednoho Martinš Dzierkals, který kotouč křižným pasem naservíroval pro JAKUBA VALSKÉHO, který ranou z první překonává Kováře, přestože mu střela úplně nesedla. Asistence: Dzierkals a Bindulis.
    04:59 Roman HORÁK - 0:1
     
    04:59
    Sparta právě vstřelila branku! Rychlý protiútok pražského týmu znamená první branku! David Tomášek úplně osamoceně dojel kotouč na levé straně pásma, žabičkou ho poslal před branku, kde jej ještě tečoval ROMAN HORÁK, jenž otevírá skóre tohoto duelu. Asistence: David Tomášek.
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 20. Valský (Dzierkals, Bindulis), 35. Vráblík (Dzierkals, Valský) – 5. Horák (Tomášek, Jandus), 21. Sobotka (Forman, Řepík), 62. Řepík (Němeček)


    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štencel, Vráblík, Bindulis, Hovorka, Šenkeřík, L. Doudera, Šedivý – Dzierkals, Hanzl, Valský – Přikryl, Pech, Gulaš – Strnad, Vopelka, Tomeček – Chlubna, Toman, Karabáček.
    Trenér: Jaroslav Modrý.

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Graňák, Krejčík, Polášek, Mikliš, Němeček, Jandus, Jurčina – Forman, Sobotka, Řepík – E. Thorell, Horák, Tomášek – Konečný, G. Thorell, D. Simon – Buchtele, Vitouch, Přibyl.
    Trenér: Pavel Patera.

    Rozhodčí: Jeřábek, Ondráček – Zíka, Rampír

    Diváci: 6279
    thejrc.org