Kometa Brno – Sparta 5:3 (kon.) | Liberec – Pardubice 5:4 (po pr.) | Mladá Boleslav – Mountfield HK 2:1 (2:0 po s.n.)
K. Vary – Třinec 4:3 (po pr.) | HC Litvínov – Vítkovice 4:2 (kon.) | Jihlava – Plzeň 3:2 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
5:3 (1:0, 3:2, 1:1)
HC Sparta Praha
Pátek 07.10.2022, 12:00 • Winning Group Arena • DHL Extraliga juniorů • 11. kolo
Partner:
     
    Do třetí třetiny vstupovala Komety za dvoubrankové vedení, které domácí v polovině poslední části zápasu ještě nevýšili. V přesilové hře se Brnu nejprve přílši nedařilo, ale když se nepovedlo skórovat z kombinace, vzali to Sedláček s Adamem Boltvanem na sebe a prosadili se z rychlého protiútoku. Na druhé straně se o slovo přihlásili Senčák se Žmolou, ale jejich chvíle přišla až v 53. minutě kdy po spolupráci skóroval Jakub Žmola. Na drama bylo zaděláno, když Vašíček střílel z první po přihrávce Senčáka a Sparta tlačila také při hře bez gólmana, kdy se v několika dobrých příležitostech ocitl Fábry. Ani jedna střela ale za zády Kavana neskončila.

    Ode mě je to pro dnešek vše. Z Brna se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (14:12:02)
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Pražané se stáhli kolem brankoviště a všechny střely připadají na Fábryho na pravém křídle. Jejich nápor v power play je velmi sympatický, ale k bodům už nepovede.
     
    59:00
    Chvíli trvalo, než se Spartě opět podařilo dostat do útočného pásma. Nyní už se ale před Kavanem usadila a do hry nastupuje šestý hráč do pole.
     
    58:37
    Nebezpečná byla také Böhmova střela od modré, po které následovalo vyhození do středního pásma a ofsajd hostujácí týmu. Artsatbanov jde opět do hry.
     
    58:14
    Ducháčovi se povedlo obejít Boltvana. Jeho střela končí na špičce Kavanova levého betonu.
     
    57:45
    Senčákova křižná přihrávka na Fábryho nebylo přesná. Ten ale dobře vyhodnotil situaci a i tak zůstává na kotouči.
     
    57:25
    Hosté si po zakázaném uvolnění soupeře vybrali oddechový čas. Na led k vhazování před Kavanem se vrací v šesti. Gólman Artsatbanov zůstává na střídačce.
     
    57:25
    Oddechový čas pro tým HC Sparta Praha.
     
    56:38
    A právě obránce David to vzal na sebe, projel přes celé kluziště, objel branku a od levé tyče zakončil. Kotouč se od Kavanova betonu odrazil před brankoviště, kde však na dorážku nikdo nečekal.
     
    56:18
    Sparta se snaží uklidnit hru. Oba týmy se vydaly střídat a Fábry s Davidem rozehrávají zpoza vlastní branky.
     
    55:36
    Stepančuk vyhrál vhazování v útočném pásmu, ale neuspěl proti náporu dotěrného Bělohlava, který jej o kotouč obral. Následná akce Komety v útočném pásmu ale neměla dlouhého trvání.
     
    55:30
    Senčák zpoza brány vybídl ke kontaktní brance Vašíčka. Jeho střelu má Kavan pod kontrolou.
     
    54:32
    Stejně jako ve druhé třetině, i nyní série branek hru značně povzbudila. Hraje se rychle s šancemi na obou stranách.
     
    52:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nyní už to Davidu Senčákovi s JAKUBEM ŽMOLOU vyšlo. Druhý jmenovaný na hranici brankoviště trpělivě počkal na střelu z levého křídla, kterou pohotovým obratem poslal za záda brněnského brankáře. Žmola se tak prosazuje podruhé v zápase, což si vzhledem k předchozím povedeným šancím jistě zaslouží. Asistence: David Senčák, Martin Vašíček.
     
    52:37
    Senčák se svou střelou z levého kruhu těsně neuspěl. Sparta se drží v útočném pásmu.
     
    51:59
    Kometu při přechodu do útočného pásma brzdí vlastní nepřesnosti. Sedláček zpracoval Ulbirichtovu zadovku, ale dál už kotouč neposlal. Ke slovu se dostávají hosté.
     
    50:22
    A stejně rychlá akce je k vidění i na druhé straně, kde se jejími hlavními aktéry stali Senčák se Žmolou. V těsné blízkosti brankoviště zakončoval druhý jmenovaný, ale i když byl domácí brankář ve značně nevýhodné pozici, Žmolovi se tentokrát přesné zakončení nepodařilo.
     
    49:22
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa tak nakonec v přesilovce neskóruje z přesné kombinace, ale z rychlého přechodu do útočného pásma, který na samém začátku řídil Roman Otava. Dál se o akci postaral Ivo Sedláček, který kotouč předal ADAMU BOLTVANOVI, a ten z levého křídla úspěšně zakončil. Asisetnce: Ivo Sedláček, Roman Otava.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 18. Rakus (Sedláček, Bárta), 24. Bárta (Sedláček), 34. Fajmon (Boltvan), 35. Rakus (Sedláček, Fajmon), 50. Boltvan (Sedláček, Otava) – 30. Hrabovetskij (Žmola), 37. Žmola (Novák, Horáček), 53. Žmola (Senčák, Vašíček)


    HC Kometa Brno: Kavan (Maleček) – Řehák, Bůžek, Fajmon, Eich, Svoboda, Ulbricht, Němec – Rakus, Moravec, Otava, Šantora, Sedláček, Masař, Bělohlav, Harmim, Nesvadba, Boltvan, Bárta, Horváth.
    Trenér: Jan Zachrla

    HC Sparta Praha: Liemann (34. Artsatbanov) – Pavlák, Tůma, Böhm, David, Ducháč, Horáček – Vašíček, Novák, Bareš, Mácha, Hrabík, Senčák, Hrabovetskij, Fábry, Stepančuk, Žmola.
    Trenér: Richard Žemlička

    Rozhodčí: Čuňočka, Grygera – Kráľ, Blažek
    ocianews.com