Ottawa – Dallas 4:2 (kon.) | New Jersey – Washington 3:6 (kon.) | Edmonton – Pittsburgh 6:3 (kon.)
Winnipeg – St. Louis 4:0 (kon.) | Vegas – Toronto 3:1 (kon.) | Vancouver – Carolina 2:3 (kon.)
konec
Ottawa Senators
4:2 (0:1, 1:0, 3:1)
Dallas Stars
Úterý 25.10.2022, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:53:42)
    Ottawa drží domácí neporazitelnost i po utkání s Dallasem
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 32 – 31 | Přesilová hra: 1/4 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Magnus Hellberg (OTT) – 29 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,5%, odchytal 60:00
    Scott Wedgewood (DAL) – 28 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,5%, odchytal 56:43

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Radek Faksa (DAL) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 9:44

    Tři hvězdy utkání

    1. Magnus Hellberg (OTT) – 29 zákroků
    2. Shane Pinto (OTT) – 1+0
    3. Derick Brassard (OTT) – 1+0
     
    Utkání přihlíželo 12 088 diváků.
     
    Ottawa zůstává na domácím ledě stoprocentní. V Canadian Tire Centre zvládla vítězně i čtvrté utkání v řadě, Dallas porazila 4:2.

    Po gólech Thomase Chabota a Joela Kiviranty se šlo do třetí třetiny za nerozhodného stavu 1:1. Aktivněji ji začali hosté, ale své příležitosti nevyužili, za což byli tvrdě potrestáni. Senátoři totiž vstřelili v rozmezí 45. až 52. minuty tři branky, postupně se prosadili Brady Tkachuk, Shane Pinto a Derick Brassard. Na tři tvrdé údery dokázal Dallas odpovědět už jenom snížením z hole Wyatta Johnstona.

    Svěřenci kouče Smitha se díky čtvrté výhře v řadě posunuli v tabulce Východní konference na osmou příčku. Dallas poprvé prohrál po základní hrací době, s devíti body nicméně nadále zůstává v čele Západní konference.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Z pravého kruhu pálil Miro Heiskanen do clonícího protihráče. Z levého kruhu dorážel Ryan Suter, jeho ránu odpálil Hellberg do bezpečí vyrážečkou.
     
    59:21
    S Ottawou to vypadá dobře. Na další icing vyhodil touš Brady Tkachuk, nicméně znovu bylo pár vteřinek ukrojeno.
     
    58:49
    Přestože měl Thomas Chabot poměrně dost času, tak zbytečně poslal kotouč na zakázané uvolnění. Zřejmě chtěl trefit odkrytou svatyni, tu však minul výrazně.
     
    58:05
    Hosté zas v útočné třetině a Scott Wedgewood se bleskově vrátil na střídačku. Dallas zkusí přidat v powerplay minimálně ještě kontaktní gól.
    57:44 Wyatt JOHNSTON - 4:2
     
    57:44
    Dallas právě vstřelil branku!
    Ještě není konec! Seguin zblokoval Bathersonovu rozehrávku do levého kruhu na WYATTA JOHNSTONA, jenž rychle seřídil mířidla a Hellberga propálil křižnou střelou k levé tyčce. Asistence: Tyler Seguin.
     
    57:06
    Přes celé hřiště zkusil přidat druhý gól v zápase Derrick Brassard. Kus černé gumy doletěl pomalou rychlostí výrazně vedle levé tyče, píská se zakázané uvolnění.
     
    56:45
    Trenér Peter DeBoer se nechce smířit s první porážkou po základní hrací době. Poté, co jeho svěřenci získali útočné pásmo, odvolal Wedgewooda na střídačku.
     
    56:13
    V pravém kruhu si kolem Ryana Sutera vytvořil prostor ke střele Alex DeBrincat. Rána ze zápěstí na zadní tyč skončila na vyrážečce Wedgewooda.
     
    55:55
    Mathieu Joseph nahodil ze středního pásma na bránu. Scott Wedgewood chtěl rychle rozehrát, ale před blížícím se Tylerem Mottem si nakonec úmysl rozmyslel.
     
    55:24
    Hokejisté v černých dresech drží hrací předmět daleko od vlastní svatyně. Thomas Chabot s Drakem Bathersonem podrželi cenné vteřinky u pravého mantinelu v útočném pásmu.
     
    54:39
    Jak je vidět, tak Tim Stützle umí zahrát i směrem dozadu. V rychlostním souboji nedal Joeovi Pavelskimu šanci, načež přenesl hru na Arťoma Zuba.
     
    54:07
    Ty Dellandrea zprava nečekaně vymýšlel pas do druhé vlny na Wyatta Johnstona, Magnus Hellberg předvedl povedený zákrok pravým betonem.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 40. Chabot (DeBrincat, B. Tkachuk), 45. B. Tkachuk (Stützle, Batherson), 51. Pinto, 52. Brassard – 7. Kiviranta (Lindell), 58. W. Johnston (Seguin)


    Ottawa Senators: Hellberg (Mandolese) – Zub, Chabot (A), Hamonic, Sanderson, Holden, Brännström – Batherson, Stützle, B. Tkachuk (C) – Giroux (A), Brassard, DeBrincat – M. Joseph, Pinto, Motte – Watson, Kastelic, Kelly.
    Trenér: D. J. Smith

    Dallas Stars: Wedgewood (Oettinger) – C. Miller, Heiskanen (A), Hakanpää, R. Suter, Lundkvist, Lindell – Pavelski (A), Hintz, J. Robertson – Peterson, Seguin, Marchment – Dellandrea, W. Johnston, Ja. Benn (C) – Kiviranta, Glendening, Faksa.
    Trenér: Peter DeBoer

    Rozhodčí: Anderson, Joannette – Berg, Cormier

    Diváci: 12 088
    thejrc.org