Toronto – Los Angeles 5:0 (kon.) | Tampa – Nashville 5:2 (kon.) | Florida – Detroit 5:1 (kon.)
St. Louis – Winnipeg 2:5 (kon.) | Dallas – Ottawa 4:3 (po pr.)
konec
Toronto Maple Leafs
5:0 (0:0, 4:0, 1:0)
Los Angeles Kings
Pátek 09.12.2022, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    49:37 Auston MATTHEWS - 5:0
     
    49:37
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Bez bodu dnes neskončí ani AUSTON MATTHEWS. Americký ostrostřelec obdržel od Nylandera zadovku do levého kruhu, tvrdá forhendová rána prosvištěla za brankovou čáru skrze Quickovy betony. Asistence: William Nylander a Michael Bunting.
    44:43 Gól Kempeho neplatil pro ofsajd
     
    44:43
    Králové využili přesilovou hru zásluhou křižné střely Adriana Kempeho z levého kruhu. Radost hostům ovšem nevydržela příliš dlouho, protože domácí kouč Keefe si vzal trenérskou výzvu a ta byla úspěšná, skórujícího hráče vystavil ofsajdu Gabriel Vilardi.
     
    41:07
    Pierre Engvall zůstal ve varu a domácí celek bude pykat! Švédský útočník se dostal do křížku pro změnu se Seanem Durzim, jehož nakonec zezadu sekl hokejkou do hlavy a zcela po zásluze dostal trest na 5 minut + do konce utkání! Trest odpyká Denis Malgin.
     
    35:06
    Zpoza brány si William Nylander sjel do pravého kruhu, odkud střílel forhendem na bližší tyčku, právě tu orazítkoval!
    33:29 Mitchell MARNER - 4:0
     
    33:29
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Rekordní série je natažena o další dílek! MITCHELL MARNER si v pravém kruhu našel odražený puk od mantinelu a z první jej nekompromisně nasměroval do protějšího víka. Pětadvacetiletý Kanaďan zapsal bod ve 21. utkání v řadě. Bez asistence.
    26:16 William NYLANDER - 3:0
     
    26:16
    Toronto právě vstřelilo branku!
    To jsou věci, svěřenci kouče Keefeho střílí třetí gól v průběhu 66 vteřin! WILLIAM NYLANDER si s obrovskou lehkostí obhodil Walkera, načež tváří v tvář brankáři volil forhendový blafák zakončený posláním touše mezi betony. Asistence: Michael Bunting a Justin Holl.
    25:36 David KÄMPF - 2:0
     
    25:36
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Skvělá pasáž domácích hokejistů, kteří okamžitě náskok vylepšují na dvě branky! Bekhendový pas Holmberga převzal DAVID KÄMPF. Sedmadvacetiletý rodák z Jirkova projel přes útočnou modrou čáru a zleva vypálil neomylně do protějšího horního růžku. Asistence: Pontus Holmberg a TJ Brodie.
    25:10 Pierre ENGVALL - 1:0
     
    25:10
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Druhá přesilovková lajna udeřila, Javorové Listy se ujímají vedení! Po ose Kerfoot – Timmins se kotouč dostal k PIERREOVI ENGVALLOVI, jenž si sjel do levého kruhu a křižnou střelu zápěstím nasměroval mimo dosah Quickovy lapačky. Asistence: Conor Timmins a Alexander Kerfoot.
     
    23:34
    Diváky dostali do varu Zach Aston-Reese s Blakem Lizottem, kteří se spolu pustili do bitky. Výrazně navrch měl domácí forvard, jenž sokovi uštědřil pár ran a povalil jej na ledovou plochu. Přesilovku budou hrát domácí, kromě tradičního pětiminutového trestu totiž hostující útočník inkasoval navíc dvě minuty za sekání.
     
    18:37
    Poprvé si přesilovku vyzkoušejí Králové z Los Angeles. Vybojoval ji Phillip Danault, který byl vysokou holí zasažen Markem Giordanem.
     
    12:06
    Také druhé vyloučení míří do hostujících řad. Menší dvouminutový trest vyfasoval Adrian Kempe, jenž svou hokejkou smolně trefil do obličeje Pontuse Holmberga.
     
    09:19
    První přesilovou hru si zahrají domácí hokejisté. Na trestnou lavici usedl Matt Roy, jenž nedovoleným bráněním složil k ledu Robertsona, ten má viditelné problémy s levým ramenem.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 26. Engvall (Timmins, Kerfoot), 26. Kämpf (Holmberg, Brodie), 27. Nylander (Bunting, Holl), 34. Marner, 50. Matthews (Nylander, Bunting)


    Toronto Maple Leafs: Samsonov (Murray) – Holl, Giordano, Liljegren, Sandin, Timmins, Brodie – Nylander, Matthews (A), Bunting – Marner (A), Tavares (C), N. Robertson – Engvall, Kämpf, Kerfoot – Malgin, Holmberg, Aston-Reese.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Los Angeles Kings: Quick (Copley) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Durzi, S. Walker, Edler – Kaliyev, Kopitar (C), Fiala – Arvidsson, Danault (A), Moore – Vilardi, Kempe, Iafallo – Anderson-Dolan, Lizotte, Grundström.
    Trenér: Todd McLellan

    Rozhodčí: Joannette, Dunning – Mills, Smith

    Diváci: 18 567
    bahis siteleri