Česko – Finsko cz 2:3 (kon.)
konec
Česko
2:3 (1:1, 0:0, 1:2)
Finsko
Středa 14.12.2022, 17:00 • Catena Arena, Ängelholm • Turnaj pěti zemí (ženy)
Partner:
     
    Konec zápasu. (19:00:18)
     
    59:37
    Český tým kombinuje v útočném pásmu, zatím si děvčata ale žádnou větší šanci nevypracovala.
     
    59:04
    Škodová je na střídačce, lvice to zkouší v šesti!
     
    59:01
    Do konce základní hrací doby zbývá pouhá minuta! Čas pro české hokejistky na srovnání už se krátí.
    58:48 NYLUND - 2:3
     
    58:48
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je obrovská smůla. Finky se krátce po vhazování prosazují, puk za záda Škodové poslala JENNIINA NYLUNDOVÁ, pro kterou je to už druhý přesný zásah v dnešním duelu. Asistence: Ronja Savolainenová.
     
    58:44
    Škodová se ve třetí periodě rozhodně nenudí, ovšem většinou jsou to pouze rutinní zákroky. Další nahození opět podržela ve své výstroji. Důležité je, že z české brankářky dnes puky vůbec nevypadávají, prostor na dorážky tak vůbec není.
     
    58:01
    Do konce základní hrací doby zbývají dvě minuty.
     
    57:48
    Na střelu Rakkolainenové Škodová moc dobře viděla a ukryla ji ve své hbité lapačce. Hra se přerušuje, vhazovat se bude v obranném pásmu českého týmu.
     
    57:29
    Češky se hnaly kupředu, ovšem sudí přerušuje hru. Šlo totiž o postavení mimo hru.
     
    56:58
    Nepřenosti ve středním pásmu teď sužují oba týmy. Žádných větších šancí nyní svědky nejsme.
     
    56:14
    Velmi důležitý zákrok Škodové! Nahozený kotouč se totiž snažila dorážet úplně osamocená Vainikková, ovšem česká gólmanka zaklapla své betony a udržela puk v bezpečí.
     
    55:32
    Vendula Přibylová je dnes při chuti! Krásnou individuální akcí se dostala až před finskou branku a jen tak tak že kotouč neskončil v sítí! Keisalová se štěstím vyrazila nad.
     
    54:49
    Sarnovská zavezla puk do útočného pásma, tam si ale nerozumněla se svými spoluhráčkami. S rozehrávkou Finek pomohla brankářka Keisalová, ale ta se příliš nevyznamenala a Češky opět kombinují napříč útočným pásmem.
     
    53:57
    Finky vyhodily kotouč přes všechno čáry, ovšem rozhodčí ukazuje, ať hra pokračuje. Za pukem spěchá Trnková a rozjíždí další útočnou akci.
     
    52:21
    Nyní jsou to ale seveřanky které drží kotouč, ovšem jsou pouze za brankou Škodové a mají velké problémy s nepříjemným napadáním Češek.
     
    51:32
    Tohle je přesně to, co český tým potřeboval! Vstřelená branka lvice výrazně nakopla už v první periodě a zdá se, že stejný efekt má i v té třetí.
    50:15 HYMLÁROVÁ - 2:2
     
    50:15
    Česko právě vstřelilo branku! Další krásný gól z dílny českých děvčat a je opět vyrovnáno! Vendula Přibylová ujela se svými spoluhráčkami do přečíslení, na úrovni vrcholu kruhu pro vhazování předala na druhou stranu a KLÁRA HYMLÁROVÁ poslala touš nekompromisně za záda bezmocné Keisalové! Asistence: Vendula Přibylová.

    Libor Novák

    Branky a nahrávky: 12. Mlýnková (Pejzlová, Čajanová), 51. Hymlárová (Přibylová) – 4. Nieminen (Hiirikoski), 42. Nylund (Nieminen), 59. Nylund (Savolainen)


    Česko: Škodová (Švejdová) – Tejralová (A), Jůzková, Čajanová, Seroiszková, Trnková – Mlýnková, Pejzlová, Vanišová – Hymlárová, Přibylová (A), Neubauerová – Sarnovská, Pátková, Haasová – Kalová, Mills (C), Gruntová.
    Trenér: Carla MacLeod

    Finsko: Keisala (Ahola) – Viitasuo, Hiirikoski, Rantala, Savolainen, Yrjölä, Lindstedt, Parkkonen – Holopainen, Tulus, Vainikka – Nieminen, Nylund, Liikala – Katajamäki, Rakkolainen, Montonen – Antti-Roikko, Havana, Pirttijärvi.
    Trenér: Juuso Toivola

    Rozhodčí: Staiger, Lovensnö – Egli, Lundgren
    thejrc.org