Philadelphia – Columbus 5:3 (kon.) | Pittsburgh – NY Rangers 3:2 (kon.) | Carolina – New Jersey 4:1 (kon.)
Toronto – Tampa 4:1 (kon.) | Winnipeg – Ottawa 5:1 (kon.) | Seattle – St. Louis 5:2 (kon.)
Los Angeles – Anaheim 4:1 (kon.) | San Jose – Calgary 3:7 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
3:2 (0:1, 2:0, 1:1)
New York Rangers
Středa 21.12.2022, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:00
    Ohlášena poslední minuta třetí třetiny!
     
    58:28
    Oddechový čas končí a Šesťorkin se na led nevrací, hosté hrají vabank! Rangers v šesti!
     
    58:09
    V Pittsburghu mohlo být definitivně rozhodnuto! Crosby vybojoval puk v útočném pásmu a předal ho Rustovi, který najel k brankovišti a zakončil k bližší tyči. Šesťorkin se nicméně pořádně natáhl a betonem pryž vytěsnil!
     
    53:30
    Brodzinskiho střela byla ještě před brankovištěm tečována a puk teď proskákal jen pár centimetrů kolem vzdálenější tyče domácí klece!
    50:03 Chris KREIDER - 3:2
     
    50:03
    Rangers právě vstřelili branku!
    Ale pozor, Jezdci bleskově odpovídají a jsou zpátky ve hře! O kontaktní gól se po převzetí výborné přihrávky od Trochecka postaral CHRIS KREIDER, kterého před brankovištěm nikdo nehlídal a úplně volný hostující forvard si zakončením zadělal na hattrick – 3:2! Asistence: Vincent Trocheck, Jonny Brodzinski.
    48:40 Sidney CROSBY - 3:1
     
    48:40
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Šesťorkin ze své klece loví třetí kotouč, který se tam ocitl po svižné akci elitní formace domácích Penguins! Guentzel se dostal do přečíslení dva na jednoho se SIDNEYM CROSBYM, kterému předal puk a ikona pittsburghského klubu následně z hranice brankoviště zakončila mezi betony – 3:1! Asistence: Jake Guentzel, Rickard Rakell.
    39:47 Bryan RUST - 2:1
     
    39:47
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Slovo "zatím" se v předchozím příspěvku ukázalo býti klíčové, domácí nakonec využívají i další přesilovku a těsně před koncem části jdou do vedení! Josephovu střelu z modré mimo dosah gólmana tečoval BRYAN RUST, který byl úplně sám před brankovištěm Rangers – 2:1! Asistence: Pierre-Olivier Joseph, Jason Zucker.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
     
    38:09
    Sammy Blais (NYR) neudžel nervy na uzdě a po rutinním souboji u mantinelu se zbytečně ohnal po McGinnovi, jeho trest zní dvě minuty za hrubost.
    34:24 Jevgenij MALKIN - 1:1
     
    34:24
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí svou druhou dnešní přesilovku přetavili ve vyrovnávací gól, v Pittsburghu tak začínáme zase od začátku! Po krátké sérii přihrávek se v mezikruží uvolnil legendární JEVGENIJ MALKIN, jehož následné zakončení proletělo skrz nohy clonícího Rakella a rozvlnilo síť svatyně – 1:1! Asistence: Sidney Crosby, Kris Letang.
     
    33:43
    Rakell nebezpečně najížděl před brankoviště a číhal na přihrávku z pravé strany. K'Andre Miller (NYR) na poslední chvíli zatáhl za záchranou brzdu, jeho zákrok byl posouzen jako nedovolené bránění.
     
    23:28
    Na dvě minuty svůj výběr oslabuje Kasperi Kapanen (PIT), jenž je trestán za podrážení.
     
    23:28
    Další tyčka pro Jezdce, tentokrát byl milimetry od vstřelené branky Filip Chytil! Penguins se zatím na ledě trápí a nedaří se jim promluvit do hry.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
     
    15:07
    McGinn vyvážel puk ven ze své třetiny, když byl u mantinelu podržen Adamem Foxem (NYR). Poměr sil na ledě se zhruba na minutu vyrovná.
     
    14:15
    Kreider byl v nebezpečné pozici u pravé tyče, jeho zakončení ale za položeného Jarryho neprošlo! Pittsburgh teď měl opět štěstí!
     
    13:59
    Další menší trest pro Penguins, Marcus Pettersson (PIT) na kruhu okatě sekl zakončujícího Zibanejada.
     
    12:29
    Vesey to zkusil znovu a tentokrát neměl ke gólu daleko, z prostoru pro vhazování trefil tyčku!
     
    01:58
    Situace se pro domácí nadále komplikuje, Pierre-Olivier Joseph (PIT) zastavil útočícího Kakka jen za cenu držení. Hosté si zahrají první přesilovku.
    00:22 Chris KREIDER - 0:1
     
    00:22
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak tohle je přímo snový start pro newyorské Jezdce, hosté se prosazují hned ze svého prvního protiútoku a po dvaadvaceti sekundách jdou do vedení! Na levém křídle se uvolnil CHRIS KREIDER, který Jarryho překvapil zakončením do vzdálenějšího horního rohu – 0:1! Asistence: Vincent Trocheck.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 35. Malkin (Crosby, Letang), 40. Rust (P. Joseph, Zucker), 49. Crosby (Guentzel, Rakell) – 1. Kreider (Trocheck), 51. Kreider (Trocheck, Brodzinski)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – M. Pettersson, Letang, Dumoulin, Rutta, P. Joseph, Ruhwedel – Guentzel, Crosby, Rakell – Zucker, Malkin, Rust – McGinn, Carter, Kapanen – Poehling, Blueger, Heinen.
    Trenér: Mike Sullivan.

    New York Rangers: Šesťorkin (Halák) – R. Lindgren, Fox, K. Miller, Trouba, Harpur, B. Schneider – Panarin, Zibanejad, Goodrow – Kreider, Trocheck, Vesey – Lafreniere, Chytil, Kakko – Blais, Brodzinski, Kravcov.
    Trenér: Gerard Gallant.

    Rozhodčí: McCauley, MacDougall – Alphonso, Kovachik.

    Diváci: 18 005
    bahis siteleri