Česko – Slovensko 4:0 (kon.)
konec
Česko
4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Slovensko
Sobota 31.12.2022, 16:30 • Kisapuisto, Lappeenranta, Finsko • Reprezentace do 16 let
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera a co nejlepší vstup do roku 2023. Napočtenou někdy příště! (18:37:29)
     
    Střely na branku: 43 – 25.
     
    Kapitán české šestnáctky David Holub přebírá trofej pro vítěze turnaje, následuje krátká oslava celého týmu.
     
    Máme hotovo! Česko po vyrovnané první třetině ovládlo souboj se Slovenskem, které poráží hladce 4:0 a i čtvrté a poslední utkání na Turnaji pěti opouští vítězně. Soupeřům výběru Milana Razýma zlomil vaz úvodní gól Matěje Pekaře ve 24. minutě, ze kterého se pořádně nevzpamatovali a celý zbytek utkání se pak nesl v režii národního týmu. Henriquez sice mezi třemi tyčemi podal slušný výkon, třem dalším zásahům ale nezabránil.
     
    Nejlepší hráči utkání
    CZE: Martin FAJMON (25 zák., čisté konto)
    SVK: Michal ČUNDERLÍK (0+0)
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Záhejský zaváží puk do útočného pásma, je to definitivní: Česko projde Turnajem pěti ve Finsku bez porážky a skončí na prvním místě!
     
    59:26
    Slovensko se ještě blýsklo pěknou akcí ve vlastním oslabení, kterou uzavřela nebezpečná teč Nemce z předbrankového prostoru! Fajmon byl ale připraven a letící pryž zneškodnil!
     
    59:02
    Osmapadesát sekund před koncem míří na trestnou lavici Michal Svrček (SVK), a to za podrážení.
     
    58:54
    Paže hlavního rozhodčího vystřelila nahoru, forčekující slovenský útočník teď atakoval rozehrávajícího Čecha. Fajmon se přesouvá na střídačku.
     
    58:16
    Rozšířit český střelecký účet se ještě z kruhu pokusil Zimovčák, Henriquez byl ale ve střehu.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:23
    Krkolomná kombinace národního týmu projektil nevyprodukovala, Slovákům se tentokrát podařilo sérii přihrávek rozebrat včas.
     
    56:47
    Utkání se už jen dohrává, Česko kontroluje hru a drží dění převážně ve slovenské obranné zóně.
     
    56:00
    Dravecký se vyznamenal na kruhu a vlastnoručně ukončil české přečíslení dva na jednoho, když protihráči sebral puk. Parádní práce slovenského zadáka.
     
    55:43
    Slovensko vyhrálo buly před svým brankovištěm a přenáší hru před Fajmona. Uvidíme, co tým kouče Ivana Králika vymyslí tentokrát.
    54:52 Václav RAICHL - 4:0
     
    54:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Henriquez po rychlém výpadu českého týmu inkasuje počtvrté, týmu Milana Razýma už celkové vítězství na Turnaji pěti odpáře jen zázrak! Tentokrát se o trefu zasloužila čtvrtá formace, z kruhu skóruje VÁCLAV RAICHL – 4:0! Asistence: Artur Matějovský.
     
    54:11
    Protihráči to ještě nevzdávají a snaží se snížit, střela jednoho z nich teď ale byla nepřesná.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 25. Pekař (Frolo, Poletín), 28. Mrtka (Zimovčák, Pekař), 54. Záhejský (Rozsíval, Černý), 55. Raichl (Matějovský)


    Česko: Fajmon (Tuláček) – Černý, Holub (C), Zimovčák, Mrtka, Malínek, Seidl – Poletín (A), Frolo, Pekař – Bartovič, Záhejský, Lev – Netušil, Pavlík (A), Rozsíval – Raichl, Rybnikár, Matějovský – Macek.
    Trenér: Milan Razým.

    Slovensko: Henriquez (Prádel) – Kalman (A), Rusznyák, Dravecký, Vajko, Lisý, Kubizniak, Bajza – Tomka, Čunderlík, Kalis – Saloň, Svrček (C), Dubravík (A) – Nemec, Chovan, Chrenko – Kriška, Knapík.
    Trenér: Ivan Králik.

    Rozhodčí: Blomqvist – Raja, Löppönen (všichni FIN).
    bahis siteleri