Zlín – Slavia 0:4 (kon.) | Jihlava – Kolín 0:5 (kon.) | Vsetín – Přerov 1:3 (kon.)
Poruba 2011 – Pardubice B 4:2 (kon.) | Sokolov – Třebíč 3:2 (kon.) | Prostějov – Litoměřice 3:5 (kon.)
Šumperk – Frýdek-M. 2:4 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
SC Marimex Kolín
Pondělí 09.01.2023, 17:30 • Zimní stadion Pelhřimov • Chance liga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:46
    Vyloučení v týmu SC Marimex Kolín:
    Štěpán Matějček – 2 min., hákování.
     
    58:40
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Fabien Kočí – 2 min., sekání.
    55:48 Zdeněk KRÁL - 0:5
     
    55:48
    Kozlové právě vstřelili branku!
    První střelu při akci dva na jednoho z hole Šedivého ještě stačil Wolf vykrýt, ale na dorážku ZDEŇKA KRÁLE již byl bezmocný. Zkušený útočník uplatnil svůj důraz. Asistence: Daniel Šedivý.
     
    53:30
    Vyloučení v týmu SC Marimex Kolín:
    Zdeněk Král – 2 min., hákování.
     
    41:46
    Radek Pořízek měl chvilku času u levé tyče, kam dostal puk, ale ani on se zblízka neprosadil.
     
    41:26
    Patrik Miškář střelou z kruhu mířil přesně do levé šibenice, kam perfektně máchl lapačkou Tomáš Sajdl.
     
    41:13
    Vyloučení v týmu SC Marimex Kolín:
    Petr Koukal – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    40:01
    Jihlava jde do třetí třetiny s Adamem Wolfem, který nastupuje místo Adama Berana.
     
    39:56
    V závěru druhé třetiny si Dukla vypracovala přesilovou hru, jejíž velká část se přenese do části závěrečné. Fin Markus Korkiakoski jde ven za háček.
    39:27 René PIEGL - 0:4
     
    39:27
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Jsem zvědav, kolik fanoušků Jihlavy zůstane v Pelhřimově na třetí třetinu. Dukla totiž hraje mírně řečeno nepřesvědčivě, naopak při Kolínu stojí i kousek štěstí. RENÉ PIEGL vypálil od modré a puk přes dvě teče zapadl do sítě. Asistence: Štěpán Matějček.
     
    36:08
    Miškář po špatné rozehrávce Kolína získal mezi kruhy kotouč, ale Sajdla zblízka nepřekonal. Dukle to od začátku sezony nelepí a dnešní zápas na tom nic nemění.
     
    30:12
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Marek Chvátal – 2 min., podrážení.
     
    26:03
    Dukla si vyžádala oddechový čas.
    26:03 Kryštof OUŘADA - 0:3
     
    26:03
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Dukla má nyní s Kolínem nelichotivou bilanci, za necelých devadesát minut prohrává se soupeřem v součtu posledního zápasu již 1:9. Zdeněk Král a Petr Koukal jsou na první ligu velmi zkušení hokejisté, kteří nyní připravili oku lahodící kombinací na jeden dotek puk pro KRYŠTOFA OUŘADU, jenž neměl problém zakončit zblízka do volné klece. Asistence: Petr Koukal, Zdeněk Král.
     
    25:31
    A také ve druhé třetině se hosté hned po vstřelené brance dostávají do dalších šancí. Třeba jako nyní David Aubrecht. Obránce Kolína se dostal mezi kruhy k zakončení, ovšem zblízka Berana nepropálil.
    24:32 René PIEGL - 0:2
     
    24:32
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Kolín se dostává do dvoubrankového vedení. RENÉ PIEGL nejenže na modré zastavil vyhozený puk, ale dokázal si ho připravit na střelu a procedit ho do sítě, jelikož Beran měl zakrytý výhled a prakticky nemohl reagovat. Asistence: Daniel Šedivý.
     
    23:17
    Rychlá kombinační akce Dukly znamenala zakončení Miškáře z levého kruhu na vzdálenější tyč, ovšem Sajdl puk reflexivně vytěsnil koncem betonu.
     
    19:46
    Vyloučení v týmu SC Marimex Kolín:
    Tomáš Jelínek – 2 min., sekání.
     
    17:17
    Křehlík zabojoval za brankou o puk, což byla voda na mlýn pro Duklu. Střela Koláře ještě na Sajdla neprošla, ale po následné kombinaci se dostal mezi kruhy k zakončení havlíčkobrodský novic v jihlavské sestavě Petr Kuchta. Sajdla ale nepřekonal.
     
    15:47
    Kryštof Lang se zjevil u pravé tyče zcela sám, jenže jeho střelu i následnou dorážku výborně zneškodnil Adam Beran.
     
    14:52
    Tomáš Harkabus a Matěj Morong si před buly něco hodně hlasitě vysvětlovali a pozvání na kávu to rozhodně nebylo. Protože jejich "přátelská konverzace" pokračovala i nadále a na pelhřimovském stadionu nepanuje zcela bouřlivá atmosféra, sudí vše slyšel a posílá je ven za nesportovní chování.
     
    14:20
    Vyloučení také na jihlavské straně. Marek Chvátal jde ven na dvě minuty kvůli držení, kterého se dopustil při protiútoku Jihlavy.
     
    09:35
    Dukla byla pod tlakem, navíc špatně vyhodila. Puk si mezi kruhy našel Vojtěch Polák, kterému sebral gólovou radost jistým zákrokem Beran.
    06:01 Matěj MORONG - 0:1
     
    06:01
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Kolínští se dostávají na začátku šesté minuty do vedení, o které se opět zasloužil MATĚJ MORONG. Ten má proti Jihlavě střeleckou mušku, v minulém zápasu jí dal hattrick. Nyní si dojel vlastní zblokovanou střelu a tváří v tvář Berana si ho položil a zasunul puk do volné části branky. Asistence: Vojtěch Síla.
     
    01:47
    Tomáš Harkabus čekal přesně na levém kruhu, kam obvykle dostává nabito na střely z první. I nyní tomu tak bylo, ale Sajdl se proti jeho pokusu dokázal přesunout a pak zneškodnil i jihlavskou dorážku.
     
    01:07
    Po minutě je zde první vyloučení. David Aubrecht si na útočné modré počkal na Tobiáše Handla, kterého chtěl trefit, což se mu ale povedlo jen nedovoleným způsobem. Zatímco jihlavský útočník prožil pořádný kolotoč a těžce se zvedá z ledu, Aubrecht jde na dvě minuty ven za nedovolené bránéní.
     
    00:14
    První šance se zrodila po pár sekundách na jihlavské straně. Patrik MIškář po levé straně hezky projel až před branku, ale brankář Tomáš Sajdl jeho kudrlinky zneškodnil.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 7. Morong (Síla), 25. Piegl (D. Šedivý), 27. Ouřada (Koukal, Z. Král), 40. Piegl (Matějček), 56. Z. Král (D. Šedivý)


    HC Dukla Jihlava: Beran (41. Wolf) – Bilčík, Chvátal, D. Kolář, F. Kočí, Dundáček, Vala, Haman – Jungwirth, Miškář, Pořízek – Harkabus (A), Skořepa (C), Handl – Cachnín, Juda, V. Brož – Křehlík, Kuchta, Tecl.
    Trenér: Viktor Ujčík

    SC Marimex Kolín: Sajdl (Soukup) – Piegl (A), Čáp, Aubrecht, Niko, Cibák, Zajíc, Naar – Ouřada, Koukal (C), Z. Král (A) – J. Sklenář, Korkiakoski, Lang – Síla, Morong, Polák – D. Šedivý, Matějček, T. Jelínek.
    Trenér: Jan Šťastný

    Rozhodčí: Jechoutek, Grygera – Beneš, Vašíček
    thejrc.org