Třinec – Olomouc 1:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 3:2 (2:1 po s.n.) | Sparta – Motor ČB 5:0 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:0 (0:0, 4:0, 1:0)
Banes Motor České Budějovice
Úterý 17.01.2023, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Sparta pokračuje ve zlepšených výkonech ze závěru roku, když po návratu ze Spengler Cupu dokázala zvítězit ve čtyřech z pěti zápasů. A to i přes rozsáhlou marodku, která se však na výsledcích – alespoň prozatím – nepodepisuje. Svěřenci Miloslava Hořavy a Hanse Wallsona navíc získali nového parťáka do party, a to finského tvrďáka Olaviho Vauhkonena.

    Na cizince se spoléhá také Motor, který bojuje zejména o klidný závěr sezony bez účasti v baráži. Jihočeši sice ztratili důležité utkání proti Karlovým Varům, ale v neděli svým vítězstvím 6:2 nad Kladnem odskočili posledním Rytířům na rozdíl tří bodů. České Budějovice těží zejména z formy Stuarta Percyho, jenž po svém návratu po zranění bodoval v osmi z deseti zápasů!
     
    Obě mužstva na sebe narazí už po dvou týdnech, kdy sparťané na domácím ledě zvítězili 5:3 a vstoupili do nového roku vítězstvím. V říjnu na jihu Čech však dominovali domácí, kteří si však vylámali zuby na Jakubu Kováři, díky jehož výkonu sparťané zvítězili 3:2 po prodloužení.
     
    Co se týče soubojů v Praze, České Budějovice zde vyhrály před více než rokem. Od té doby včetně semifinále play off prohrály všech pět zápasů v základní hrací době.
     
    Zdravím všechny extraligové fanoušky! Úterní program tří zápasů završí dohrávka 21. kola mezi Spartou a Českými Budějovicemi, jenž je na programu od 18:30.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Kořenář (Cichoň) – Kempný, Mikliš, Němeček, Jandus, Moravčík, T. Tomek, Polášek (A) – M. Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – Kaše, Horák, P. Kousal – Buchtele, D. Vitouch, Safin – Konečný, G. Thorell, Vauhkonen.
    Trenér: Miloslav Hořava

    Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Percy, Bindulis, Hovorka, Kachyňa – Vondrka, Pech (A), Gulaš (C) – Dzierkals, Hanzl, Valský – Strnad, Vopelka, Doležal – Koláček, M. Toman, V. Tomeček.
    Trenér: David Čermák

    Rozhodčí: Úlehla, Kika – Špůr, Svoboda.
     
    Ještě jednou přeji všem hokejovým fandům příjemný a ničím nerušený podvečer u sledování dohrávky 21. kola mezi Spartou a Českými Budějovicemi. Utkání odstartuje v 18:30 hodin, buďte u toho s námi! Níže si můžete přečíst sestavy obou celků pro dnešní zápas.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Domácí hokejisté vyhráli úvodní vhazování ve středovém kruhu a přesunuli se do útočného pásma. Tam však hosté zapracovali a vyváží kotouč do bezpečí.
     
    00:40
    Rozjetý David Kaše si nahodil kotouč do útočného pásma a následně ještě střílel od modré čáry obránce Jandus. Rána sparťanského beka nebyla přesná.
     
    01:11
    Pozor také na druhé straně. Kořenář si počkal na propagační střelu jednoho z hostí z pravého kruhu a následně ukryl kotouč ve své lapačce. Hra je přerušena.
     
    01:28
    Adam Polášek v rohu kluziště na hranici pravidel odebral kotouč Doležalovi a sparťané se přesouvají na druhý konec kluziště. Hrachovina musí být v pozoru.
     
    01:38
    Jakub Konečný dorazil kotouč do sítě, ale gól nemůže být uznán, jelikož puk byl zasažen vysokou holí. Sudí přerušil hru a budeme pokračovat ve středním pásmu.
     
    02:37
    Roman Vráblík přišpendlil jednoho z domácích hráčů na mantinel, ale hosté následně vyhodili kotouč pouze přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    02:48
    Michal Řepík se dobře vrátil do obranného pásma a pomohl Jandusovi s rozehrávkou. Hosté zapracovali a míří na druhou stranu kluziště ke Kořenářovi.
     
    03:01
    Lukáš Pech si najel do dobré střelecké pozice a štiplavou střelou prověřil Kořenářovu pozornost. Sparťanský brankář pohotově zasáhl.
     
    03:57
    Michal Moravčík rychle odehrál kotouč před dojíždějícím protihráčem, ale sparťané se daleko s kotoučem na hokejkách nedostali. Hra je poté přerušena.
     
    04:25
    Martins Dzierkals se neprotlačil přes bránícího hráče a vzápětí se bude vylučovat. Na trestnou lavici za podrážení zamířil Kristofers Bindulis (CEB).
     
    04:48
    Roman Horák zabojoval o kotouč za soupeřovou brankou, ale neúspěšně. Hosté se zmocnili puku a okamžitě jej posílají na druhou stranu ke Kořenářovi.
     
    05:08
    Ani teď se domácím příliš nedaří. Budějovičtí hokejisté zapracovali a obránci až z vlastního obranného pásma posílají další pozdrav směrem ke sparťanskému brankáři.
     
    06:18
    Tahle přesilová hra se sparťanům vůbec nedaří. Hosté pečlivě střeží své obranné pásmo a nedovolují domácím borcům se ani pořádně usadit před Hrachovinou.
     
    06:50
    Michal Vondrka se ještě vydal napadat sparťanskou rozehrávku, ale dvojice domácích beků celou situaci zvládla a rozehrála směrem na své útočníky.
     
    07:07
    David Vitouch vystihl špatnou budějovickou rozehrávku a následně vystřelil od modré čáry. Hrachovina střelu viděl a schoval puk v lapačce.
     
    07:30
    Lukáš Pech předal kotouč ve středním pásmu Gulašovi, ale druhý jmenovaný se v útočné zóně k pořádné střele nedostal. Řepíkova formace se vrátila včas.
     
    07:57
    Polášek vystihl odraz kotouč od mantinelu a následně ještě pálil z otočky Řepík. Sparťanský kapitán nebyl při svém počínání úspěšný.
     
    08:37
    Kaše si sebral kotouč v obranném pásmu a uklidnil hru přesným pasem na Moravčíka. Sparťané posílají na ledovou plochu čerstvé síly ze střídačky.
     
    09:01
    Kořenář byl znovu připravený na svém místě, když ukryl ránu jednoho z hostí přímo do své lapačky. Za malou chvilku se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    09:17
    Percy neudržel kotouč v útočném pásmu a Konečný v klidu posunul puk na svého spoluhráče za brankou. Sparťané se pomalu vydávají útočit na druhou stranu.
     
    09:36
    Kempný v dobré pozici na střelu ještě hledal jednoho ze svých spoluhráčů, který však kotouč nezpracoval. Hrachovina nemusel zasahovat, hra pokračuje.
     
    09:50
    Teď už ovšem sudí hru přerušili. Následovat bude vhazování po pravé ruce budějovického gólmana Hrachoviny. Ten si v posledních minutách připsal důležité zákroky.
     
    10:05
    Zatím největší šance Motoru! Štencelovu ránu z mezikruží lapil do své výstroje připravený Kořenář, který následně přerušil hru.
     
    10:37
    Pech vybojoval kotouč, následně jej předal Gulašovi a ten ještě hledal Vondrku! Celá akce už byla zřejmě překombinovaná a Kořenář mohl zůstat v klidu.
     
    10:57
    Rychlé přenesení hry na druhou stranu a další úspěšný zákrok Hrachoviny. Ten si počkal na svižnou střelu z pravé strany a posléze ukryl puk v náruči.
     
    11:11
    Roman Horák udělal rychlý pohyb na střed kluziště a vystřelil. Hrachovina si však na jeho pokus počkal a odrazil kotouč do rohu kluziště.
     
    12:04
    Zdeněk Doležal se teď ocitl úplně sám před domácím brankářem, ale budějovický útočník svou střelou nemířil přesně. Celá sparťanská obrana měla štěstí.
     
    13:10
    Mikuláš Hovorka vypálil od modré čáry a Kořenář si i přes clonu jednoho z hostí poradil a vyrazil kotouč před sebe. Domácí zapracovali a situaci ustáli.
     
    13:28
    Miroslav Forman našel rozjetého Řepíka na pravé straně a sparťanský kapitán po rychlé kličce na střed kluziště vystřelil. Hrachovina střelu zneškodnil.
     
    14:10
    Milan Gulaš neudržel hru v útočném pásmu pro Motor a hosté se museli rychle vracet. Hrachovina opět byl ve svém pracovišti pozorný a přerušil hru.
     
    14:27
    Pavel Kousal nebyl v dobré pozici na střelu v útočném pásmu, a tak se kotouče zmocnili hosté, konkrétně Štencel. Kořenář na druhé straně musel zasahovat.
     
    14:39
    Michal Kempný nerozehrál přesně a hosté zásluhou Dzierkalse vybojovali puk na své hokejky. Kořenář ale zatím nemusel zasahovat, tlak Motoru pokračuje.
     
    15:05
    Tohle bylo těsné! Vráblíkova rána propadla Kořenářovi mezi betony, ale kotouč se následně došoural těsně vedle pravé tyčky.
     
    15:54
    Olavi Vauhkonen se nedostal ke kotouči v obranném pásmu a hosté v klidu vyhodili do středního pásma, aby se nejednalo o zakázané uvolnění. Oba týmy střídají.
     
    16:40
    Josef Koláček hledal svou přihrávkou Vojtěcha Tomečka, který byl úplně sám před Kořenářem. Druhý jmenovaný však nebyl při svém zakončení přesný.
     
    17:19
    Vondrka se sice protáhl kolem bránícího Mikliše, ale přes dalšího sparťanského beka se už neprotlačil. Sparťané bez obtíží poslali puk do středního pásma.
     
    17:50
    Hra se teď přelévá z jedné strany na druhou. Kořenář musel být znovu ve střehu, když si počkal na nebezpečnou ránu z levé strany. Hra je přerušena.
     
    18:18
    David Němeček obehrál napadajícího Hanzla a sparťané zase zaútočili. Jejich útočná snaha ale skončila v rohu kluziště, kde si sebrali kotouč hosté.
     
    18:45
    Konečný předal puk Vauhkonenovi, který ale nevystřelil přesně. Hrachovina posléze čelil ještě jedné sparťanské šanci, ale střela šla mimo branku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina je úspěšně za námi a navzdory několika šancím na obou stranách zatím čekáme na první gól. Brankáři obou týmů zatím drží čistá konta a uvidíme, zda se úvodního gólu dočkáme třeba ve druhé třetině.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:20 hodin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Vladimír Sobotka tečoval letící kotouč směrem do útočného pásma, ale domácí hokejisté se dlouho před Hrachovinou nezdrželi. Hra pokračuje dál.
     
    20:27
    Řepíkův průjezd až před budějovického brankáře ovoce nepřinesl, Hrachovina i tentokrát byl připravený ve svém brankovišti.
     
    20:39
    Hosté vyhodili kotouč přes všechny čáry až na zakázané uvolnění a hra se stěhuje zpátky před Hrachovinu. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    21:10
    Kaše bojoval o kotouč za soupeřovou brankou, ale hlavní rozhodčí chystá vylučovat. Na trestnou lavici míří Stuart Percy (CEB), který se provinil zdržováním hry.
     
    21:37
    Jan Štencel si počkal na vhodný okamžik a posléze vyhodil kotouč vysokým obloukem až ke sparťanské brance. Domácí hokejisté se nemohou usadit.
     
    22:29
    Sparta právě vstřelila branku! Teď už to domácím hráčům vyšlo. MICHAL ŘEPÍK dostal nabito na levý kruh, odkud dělovkou propálil brankáře Hrachovinu. Sparta jde do vedení. Asistence: Vladimír Sobotka, David Kaše.
    22:29 Michal ŘEPÍK - 1:0
     
    22:44
    Adam Polášek nahodil kotouč do útočného pásma a sparťané chtějí přidat druhou trefu. Jan Buchtele udržel kotouč u mantinelu, ale ke střele se už nedostal.
     
    23:17
    Vráblík musel rychle couvat do obranného pásma a budějovický obránce celou situaci zvládl. Budějovičtí si však nemohou patřičně přihrát a založit útočnou akci.
     
    23:54
    Teď se o to pokusil Vondrka s Gulašem, přičemž druhý jmenovaný okamžitě zkoušel vypálit. Gulašova svižná rána ale nebyla příliš přesná. Škoda pro Motor.
     
    24:30
    Bindulis při manévru ztratil stabilitu a upadl, nicméně budějovičtí hráči byli v obranném pásmu připravení a v klidu rozehráli. Sparta mezitím posílá na led čerstvou sílu.
     
    25:05
    Teď zřejmě zvonila tyčka sparťanské branky. Kořenář se za kotoučem pouze ohlédl a domácí hokejisté měli následně velké štěstí. Hra se přesouvá na druhou stranu.
     
    25:40
    Roman Horák se otáčel s kotoučem na hokejce a už z nulového úhlu zkoušel překvapit Hrachovinu. Ten byl připravený a zasáhl.
     
    26:14
    Pavel Kousal se tlačil do střelecké pozice a rychlonohý forvard vypálil přes hokejku Štencela. Budějovický obránce však zablokoval ránu domácího útočníka.
     
    26:47
    Jan Buchtele se natlačil před posledního budějovického obránce a následně vypálil bekhendem. Hrachovina i tentokrát byl úspěšný a lapačkou zasáhl.
     
    27:37
    Petr Šenkeřík si vzal kotouč v obranném pásmu a předal jej svým spoluhráčům. Ti ale zrovna střídali, a tak obránce Mikliš má jednoduchou práci.
     
    27:57
    Dlouhý úsek bez přerušení vyústil ve střelu jednoho z domácích, konkrétně z pravé strany od mantinelu, ale Hrachovina vytasil svou lapačku a přerušil hru.
     
    28:17
    Ondřej Mikliš udržel hru svým tělem v útočném pásmu a Forman mohl ještě pokračovat v jeho akci. Budějovický brankář ale tentokrát nemusel zasahovat.
     
    28:50
    Sparta právě vstřelila branku! Domácí už vedou o dvě branky. Mikliš našel PAVLA KOUSALA, který v úniku trefil tyčku, ale Hrachovina si posléze nešťastně srazil kotouč do vlastní sítě. Asistence: Ondřej Mikliš.
    28:50 Pavel KOUSAL - 2:0
     
    29:44
    Jandus prudce pálil od modré čáry a před brankou ještě zřejmě tečoval připravený Kaše. Hrachovina si našel dobrý výhled a kotouč vyrazil do bezpečí.
     
    30:20
    Sparta právě vstřelila branku! Sparťané už odskakují na rozdíl tří branek. JAN BUCHTELE byl v útočném pásmu připravený na správném místě a domácí útočník se již nemýlil. Asistence: Ostap Safin.
    30:20 Jan BUCHTELE - 3:0
     
    30:47
    Domácím hráčům daly tři vstřelené branky vítr do plachet a nadále útočí. Poláškovi však přeskočil puk čepel hokejky a domácí museli vyklidit útočnou zónu.
     
    31:20
    Kapitán Michal Řepík nahodil puk do útočného pásma, ale budějovičtí obránci byli připravení a zásluhou Bindulise se hra otáčí na druhou stranu kluziště.
     
    31:57
    Forman se už chystal ke střele, ale na hranici pravidel mu znemožnil zakončit obránce Bindulis. K nevoli domácích fanoušků rozhodčí vylučovat nebudou.
     
    32:09
    Hra je o pár okamžiků později přerušena, Kořenář musel po delší době zasahovat. Následuje další komerční přestávka, po níž budeme pokračovat.
     
    32:28
    Jandus úspěšně spolupracoval s Němečkem ve středním pásmu a posléze mohl střílet z dobré pozice Kousal. Poslední jmenovaný se ale k zakončení nedostal.
     
    33:01
    Michal Moravčík raději zvolil zpětný oblouk do obranného pásma a sparťané zakládají další útočnou akci, konkrétně po pravé straně kluziště. Uvidíme, co vymyslí.
     
    33:08
    Sparta právě vstřelila branku! Tohle už budou mít hosté těžké. OSTAP SAFIN vystřelil na budějovickou branku a kotouč propadl až do sítě. Hrachovina bohužel pro Motor nestihl zareagovat včas. Asistence: Michal Moravčík.
    33:08 Ostap SAFIN - 4:0
     
    33:54
    Sparťané si chvílemi dělali v útočném pásmu, co chtěli. Rozhodčí má navíc zdviženou pravici a bude vylučovat na straně Motoru. Domácí budou hrát přesilovku.
     
    34:09
    Dalším hříšníkem na straně Motoru je útočník Zdeněk Doležal (CEB), který vyfasoval od sudích dvě trestné minuty za sekání a už sedí na lavici hanby.
     
    34:29
    Mikliš vystřelil od modré čáry, ale rána domácího beka skončila zablokovaná. Sparťané se vrátili v osobním souboji zpět na kotouč a už znovu kombinují.
     
    35:04
    Hosté měli namále! Horák chtěl celou situaci ještě vyšperkovat pasem na Řepíka, který by už uklízel puk do prázdné branky, ale kapitán Sparty promáchl.
     
    35:39
    Přesilová hra domácího týmu končí. Na trestnou lavici usedl obránce Martin Jandus (SPA), který zatáhl za záchrannou brzdu a vyfasoval dvě minuty za držení.
     
    35:57
    David Němeček si dobře poradil za svou brankou a poté rozehrál útočnou akci. Gustaf Thorell se však k pořádné střele v útočném pásmu ale nedostal.
     
    36:21
    Motoru už začala zkrácená početní výhoda, která bude trvat něco málo přes minutu a čtvrt. Hra je mezitím přerušena a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    36:44
    Martin Hanzl nahodil kotouč do útočného pásma, ale hosté se neudrželi. Sparťané v klidu vyhodili puk přes všechny čáry až na druhou stranu k Hrachovinovi.
     
    37:22
    Stuart Percy přejel s kotoučem do útočného pásma, ale sudí viděli prohřešek v podobě postavení mimo hru. Hvizd rozhodčího tak zastavil budějovickou akci.
     
    37:40
    V momentě, kdy sudí znovu přerušili hru, se vyloučený obránce Jandus vrátil zpět na ledovou plochu. Sparťané tohle zkrácené oslabení ustáli bez úhony.
     
    37:59
    Zdeněk Doležal viděl v útočném pásmu najetého Romana Vráblíka, který však kotouč nezpracoval a sparťané rázem obracejí hru znovu na druhou stranu.
     
    38:14
    Kaše v přečíslení dvou proti jedinému obránci našel Pavla Kousala, který však nevystřelil přes soupeřovu hokejku přesně. Škoda pro Spartu.
     
    38:33
    Olavi Vauhkonen vystřelil z obtížné pozice v útočném pásmu, ale rána finské posily Pražanů nebyla přesná. Hra je znovu přerušena a následovat bude vhazování.
     
    39:37
    Poslední minuta druhé třetiny, která patřila Spartě. Kapitán Michal Řepík už nikam nespěchá a kombinuje se svými obránci před brankářem Josefem Kořenářem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině jsme viděli celkem čtyři branky a všechny do sítě Motoru! Skóre nejprve otevřel Michal Řepík, na kterého o pár minut později navázal Pavel Kousal. Pražané neměli dost a góly Jana Buchtele s Ostapem Safinem zatím určují průběžné skóre 4:0. Udrží brankář Kořenář čisté konto, nebo budějovičtí hráči ještě zdramatizují vývoj zápasu?
     
    Další třetina začne přibližně v 20:12 hodin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu Motor České Budějovice:
    ze hřiště odchází Dominik Hrachovina, přichází Jan Strmeň.
     
    40:44
    Vladimír Sobotka se řítil společně se svým spoluhráčem do další šance, ale přihrávka přes hokejku bránícího protihráče nebyla přesná. Hra pokračuje dál.
     
    41:18
    Dzierkals nabil na pravý kruh Šenkeříkovi, jehož rána nebyla vůbec špatná, ale mířila o pár centimetrů vedle branky. Sparťanská obrana si mohla oddechnout.
     
    42:14
    Josef Koláček nezpracoval prudkou přihrávku od svého spoluhráče a sparťané rázem přenesli hru na druhou stranu kluziště. Tam se však dlouho neudrželi.
     
    42:48
    Buchtele se dobře vrátil do obranného pásma a pomohl svým obráncům s rozehrávkou. Moravčík mezitím míří na hráčskou lavici a přepouští místo svým kolegům.
     
    43:10
    Jan Strmeň má za sebou první úspěšný zákrok v utkání, když ho sparťané přivítali propagačním pokusem ze středu kluziště. Hra je na chvíli přerušena.
     
    43:37
    Miroslav Forman byl osamocen před budějovickým brankovištěm, ale v rozhodujícím momentu sparťanský útočník nezakončil přesně.
     
    44:17
    Martins Dzierkals vyslal štiplavou ránu z pravé strany kluziště, ale Kořenář nastavil svoje rameno a vyrazil kotouč do bezpečí. Kotouč končí ve středním pásmu.
     
    44:54
    David Němeček rozehrál na Kašeho, který však obdržel nepřesnou přihrávku na paty a domácí hokejisté museli rychle couvat zpátky do obranného pásma.
     
    45:30
    Zdeněk Doležal se ještě vložil do sparťanské souhry v obranném pásmu, ale Buchtele se svými spoluhráči celou situaci u mantinelu zvládli na výbornou.
     
    46:16
    Ondřej Mikliš podržel kotouč za svou brankou a rozjel další sparťanskou útočnou akci. Tu však zastavuje postavení mimo hru a následuje komerční přestávka.
     
    46:35
    Sobotka vyhrál vhazování ve středním pásmu na své obránce, kteří mohli založit další akci. Budějovičtí hráči byli ale připravení a odrazili domácí atak.
     
    46:51
    Forman odrazem o mantinel odpálil kotouč směrem do středního pásma a sparťané mohli vzápětí poslat na ledovou plochu čerstvé síly. Hra pokračuje dál.
     
    47:28
    Percy spěchal za kotoučem do obranného pásma, aby nedovolil nějaké komplikace, ale budějovický obránce vše zvládl a posunul kotouč svým spoluhráčům.
     
    47:56
    Martin Jandus vypálil od modré čáry a jeho rána byla velmi dobrá. Strmeň však nemusel zasahovat, i když se jednalo o velmi dobrou střelu, která byla ale nepřesná.
     
    48:34
    Kořenář zastavil svou hokejkou kotouč pro obránce Moravčíka, který se posunul do středního pásma. Tam ale sparťané nebyli úspěšní a Polášek musí couvat.
     
    49:05
    Adam Polášek vzápětí nahodil kotouč do útočného pásma a jelikož Konečný byl u puku první, rozhodčí nepískal zakázané uvolnění. Hra pokračuje dál.
     
    49:54
    Miroslav Forman si nezpracoval kotouč u mantinelu a hosté poté nahodili na druhou stranu. Kořenář trochu zariskoval, ale nakonec rozehrál o mantinel.
     
    50:30
    Tomáš Tomek si počínal na obranné modré čáře velmi dobře, když odrazil budějovický atak. Sparťané mají nyní hru pod kontrolou a nedovolují Motoru zahrozit.
     
    51:18
    Hra rychle utíká ke svému konci a zatím nic nenasvědčuje tomu, že Motor se vrátí do zápasu. Sparťané zatím pečlivě brání svou obrannou modrou čáru.
     
    52:04
    Ondřej Mikliš si sebral kotouč v obranném pásmu a předal jej Gustafu Thorellovi. Ten však černou gumu nezpracoval a sudí píská postavení mimo hru.
     
    52:15
    Michal Řepík dojížděl kotouč v útočném pásmu, ale Strmeň už měl puk pod svou rukavicí a nedovolil sparťanům případné dorážky. Hra je znovu přerušena.
     
    52:31
    Čeká nás zřejmě poslední komerční přestávka tohoto zápasu. Brankář Josef Kořenář tak nadále živí naději na čisté konto. Za chvíli budeme pokračovat.
     
    52:38
    Jakub Valský předával kotouč spoluhráči, ale sudí přerušil hru, jelikož jeden z hostujících hráčů zůstal chvíli ležet na ledové ploše. Teď už je vše v pořádku.
     
    52:50
    Adam Polášek raději vyhodil kotouč do středního pásma, a předešel tak případným komplikacím. Sparťané posílají znovu na led čerstvé hráče ze střídačky.
     
    53:34
    Sparta právě vstřelila branku! Sparťané se dočkali pátého gólu! DAVID VITOUCH obdržel přihrávku na osu kluziště, kde byl úplně sám a mladý útočník bez jakýkoliv potíží poslal puk do horní části branky. Asistence: Ostap Safin.
    53:34 David VITOUCH - 5:0
     
    54:03
    Sparťanští fanoušci skandují "deset, deset", ale vzhledem k tomu, že zbývá do konce třetí části odehrát šest minut, se to zdá nereálné. Teď se bude vylučovat.
     
    54:03
    Navíc sparťané budou hrát v oslabení. Útočník Ostap Safin (SPA) obdržel od rozhodčích dvě trestné minuty za podrážení a už sedí na lavici hanby. Zabere Motor?
     
    54:57
    Sparťané útočí i v oslabení! Moravčík obdržel přihrávku do jízdy a chtěl využít špatného střídání hostí. Rána domácího beka prověřila Strmeně.
     
    56:18
    Tahle přesilová hra se hostům vůbec nepovedla, paradoxně největší šanci měli na svých hokejkách domácí. Ti už myslí pouze na čisté konto pro Josefa Kořenáře.
     
    56:54
    Teď to bylo těsné. Koláček se prosmýkl kolem bránícího hráče a ještě hledal Bindulise. Druhý jmenovaný se však přes clonu hráčů k pořádné střele nedostal.
     
    57:39
    Utkání se už jen dohrává. Na led skáče formace Jakuba Konečného, která úspěšně pracuje v obranném pásmu. Zásluhou Moravčíka je puk v bezpečí.
     
    58:01
    Poslední dvě minuty třetí třetiny a troufám si říct, že i celého zápasu. Kempný couvá zpátky a raději hraje na jistotu. Sparťané si už situaci nekomplikují.
     
    58:50
    Diváci tady v O2 areně se ještě baví mexickou vlnou. Mezitím sparťané drží kotouč daleko od své branky a Kořenář je čistému kontu zase o něco blíž.
     
    59:40
    Poslední vteřiny z tohoto zápasu. Kaše ještě napadá rozehrávku soupeře u budějovické branky, ale i přesto se hosté z jihu Čech dostali do útoku.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme dobojováno! Sparťané si ještě pojistili své vítězství ve třetí třetině gólem Davida Vitoucha a v klidu si dokráčeli pro tři body. Sparta tedy vítězí přesvědčivě 5:0. Motor odjíždí domů s prázdnou.
     
    To byla ode mě poslední informace z tohoto zápasu, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (20:44:32)
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 23. Řepík (Sobotka, Kaše), 29. P. Kousal (Mikliš), 31. Buchtele (Safin), 34. Safin (Moravčík), 54. D. Vitouch (Safin)


    HC Sparta Praha: Kořenář (Cichoň) – Kempný, Mikliš, Němeček, Jandus, Moravčík, T. Tomek, Polášek (A) – M. Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – Kaše, Horák, P. Kousal – Buchtele, D. Vitouch, Safin – Konečný, G. Thorell, Vauhkonen.
    Trenér: Miloslav Hořava

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (41. Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Percy, Bindulis, Hovorka, Kachyňa – Vondrka, Pech (A), Gulaš (C) – Dzierkals, Hanzl, Valský – Strnad, Vopelka, Doležal – Koláček, M. Toman, V. Tomeček.
    Trenér: David Čermák

    Rozhodčí: Úlehla, Kika – Špůr, Svoboda

    Diváci: 7 201
    bahis siteleri