Vítkovice – Sparta 3:4 (kon.) | K. Vary – Plzeň 3:1 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 5:1 (kon.)
Kladno – Litvínov 5:2 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 4:3 (po pr.) | Pardubice – Olomouc 4:1 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
4:6 (1:2, 1:1, 2:3)
HC Tábor
Pátek 03.02.2023, 15:45 • Zimní stadion Kotlina, Havlíčkův Brod • Extraliga dorostu - o účast v play-off • 15. kolo
Partner:
     
    59:44
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
    Šťastný – 2 min., podrážení.
     
    59:44
    Havlíčkův Brod si ještě vytvořil obrovský tlak a brankář Šrámek měl plnou výstroj práce, ale poradil si!
     
    59:10
    Dohnal pálil z pravé strany bekhendem na prázdnou bránu Bruslařů, jenže trefil jen boční konstrukci!
     
    57:21
    Tábor právě vstřelil branku! Troufám si říct, že je v Kotlině na 99 procent hotovo, protože Havlíčkův Brod opět totálně zaspal v defenzivní činnosti a Kohouti jdou do dvoubrankového trháku! Marek Eremiáš protečoval puk, Petr Pospíchal ho nahodil do útočného pásma a tam byl u něj dříve než bek ROMAN MOHYLA, jenž si vyjel z úhlu až před bránu a pohotovou střelou skóroval pod břevno! Asistence: Marek Eremiáš, Petr Pospíchal.
     
    51:56
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Ondruš – 2 min., podrážení.
     
    51:30
    Tábor právě vstřelil branku! Podobný kousek, který se povedl Bruslařům, nyní vystřihli Kohouti a po bleskovém obratu znovu o gól vedou! Filip Dohnal přihrál napravo Janu Hlavínovi, jenž našel skvostným pasem před bránou osamoceného JANA POSPÍCHALA, jenž už měl jednoduchou úlohu doklepnout kotouč do úplně prázdné brány! Asistence: Jan Hlavín, Filip Dohnal.
     
    51:01
    Tábor právě vstřelil branku! Tohle bude ještě pořádné drama, protože Kohouti vyrovnali a závěr duelu tak slibuje velkou zápletku! Matěj Vrba posunul na pravé straně kotouč na ADAMA SUCHANA, kterého domácí hráči bránili hodně volně, forvard Tábora toho využil, uvolnil se a z mírného úhlu na pravé straně našel mezírku mezi Račanovými betony! Asistence: Matěj Vrba.
     
    46:07
    Mohyla přebral parádní nahrávku v předbrankovém prostoru a okamžitě střílel! Brankář Račan si velmi dobře povyjel z brány a efektním semaforem zamezil jisté pohromě!
     
    44:49
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Tak v Kotlině se nám teď dějí velké věci! V podstatě ihned po vhazování Dominik Chromý nabil do levého kruhu MARTINU DVOŘÁKOVI, jenž vypálil zápěstím k přední tyčce a brankář Šrámek se teď musí hodně chytat za helmu, protože nepříliš povedenou střelu, proti níž měl velmi dobrý výhled, trestuhodně pustil za svá záda a Bruslaři poprvé v utkání vedou! Asistence: Dominik Chromý, Tadeáš Adam.
     
    44:25
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Parta z Kotliny využívá přesilovku a je vyrovnáno! Patrik Mrtka posunul puk na Patrika Křížka, jenž nahrál TADEÁŠI KOUBKOVI, jenž vypálil z ostrého úhlu, brankář Šrámek vyrazil kotouč nad sebe a ten mu nakonec proskákal až za záda! Asistence: Patrik Křížek, Patrik Mrtka.
     
    42:28
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
    Eremiáš – 2 min., hákování.
     
    35:24
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
    Eremiáš – 2 min., sekání.
     
    34:15
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Mrtka – 2 min., hákování.
     
    30:32
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Nový – 2 min., krosček.
     
    29:26
    Tábor právě vstřelil branku! Obrovská chyba Bruslařů v obraně stojí domácí další inkasovanou branku! Kotouč získal Jan Němeček, hnal se sám na bránu a i když gólman Račan jeho střelu vyrazil, kotouč byl volný před brankovištěm, kde ho nejrychleji dojel ADAM SUCHAN a pohodlně doklepl kus černé gumy do sítě! Asistence: Jan Němeček, Marek Bouška.
     
    29:01
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Tak tohle byla akce jako z hokejové učebnice! Denis Kraučuk zatáhl puk po levém křídle a narýsoval geniální pas před bránu na volného ŠTĚPÁNA ADAMCE, který už měl jednoduchou úlohu a z voleje napálil kotouč za záda přesouvajícího se gólmana Šrámka! Asistence: Danylo Danyljuk, Denis Kraučuk.
     
    24:03
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Hospodka – 2 min., hrubost.
     
    23:15
    Obrovský chaos teď panoval před havlíčkobrodským brankovištěm! Kohouti se tlačili do koncovky před brankářem Račanem, ale maskovaná opora Bruslařů se teď vyznamenala!
     
    15:38
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
    Suchan – 2 min., příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    15:38
    Tábor už slavil další vstřelenou branku, když se do samostatného úniku dostal Jan Pospíchal a zblízka nechytatelně zavěsil pod břevno. Domácí však reklamovali hru Tábora v šesti, rozhodčí jim dal za pravdu po konzultaci se svými kolegy a vylučuje se na straně Jihočechů! Stav je tak stále 1:2!
     
    09:06
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Tohle je hodně důležitá vzpruha pro soubor z Kotliny, který dokázal bleskově odpovědět! Kotouč putoval v útočném pásmu po ose Lukáš Kachlíř – Lukáš Nový – PATRIK KŘÍŽEK, posledně jmenovaný zakončoval z bezprostřední blízkosti a rychlou a přesnou střelou propálil bezmocného brankáře Šrámka! Asistence: Lukáš Nový, Lukáš Kachlíř.
     
    08:01
    Střídání v týmu BK Havlíčkův Brod:
    ze hřiště odchází Kamenický, přichází Račan.
     
    08:01
    Tábor právě vstřelil branku! Bohužel, brankář Kamenický inkasuje podruhé a Bruslaři budou muset dotahovat dvoubrankové manko, což je pro ně velká nepříjemnost! MAREK EREMIÁŠ získal puk po chybě v havlíčkobrodské rozehrávce, sjel si do dobré palebné pozice mezi kruhy a ranou na lapačku pohotově skóroval! Asistence: Petr Pospíchal, Roman Mohyla.
     
    07:35
    Dohnal táhl útok po levém křídle a hledal před bránou dobrým pasem volného Mohylu, který však z kruhu vypálil nepřesně a zápěstím přestřelil horní tyčku!
     
    05:16
    Tábor právě vstřelil branku! Tak to je ledová sprcha pro Bruslaře, kterým se nucené střídání brankářů stalo osudným! Ránu Filipa Dohnala gólman Kamenický neudržel ve výstroji a z těžkého úhlu dorážel JAN POSPÍCHAL, jehož nepříliš povedený pokus propadl Kamenickému pod levým betonem až do sítě! Teď nemá strážce brodského brankoviště čisté svědomí! Asistence: Filip Dohnal.
     
    03:52
    Střídání v týmu BK Havlíčkův Brod:
    ze hřiště odchází Račan, přichází Kamenický.
     
    02:34
    Křížek vypálil z těžkého úhlu, brankář Šrámek kotouč vyrazil a domácí hráči se okamžitě tlačili k dorážkám! Před táborským brankovištěm bylo hodně horko, ale Györiho svěřenci vše nakonec ustáli!
     
    00:32
    Kapitán Kohoutů Pospíchal obdržel dobrý pas do předbrankového prostoru a z první vypálil! Gólu se však nedočkal, vypadalo to, že brankář Račan koncem betonu jeho ránu vyrazil!

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 10. Křížek (Nový, Kachlíř), 30. Adamec (Danyljuk, Kraučuk), 45. Koubek (Křížek, Mrtka), 45. Dvořák (Chromý, Adam) – 6. J. Pospíchal (Dohnal), 9. Eremiáš (P. Pospíchal, Mohyla), 30. Suchan (Němeček, Bouška), 52. Suchan (Vrba), 52. J. Pospíchal (Hlavín, Dohnal), 58. Mohyla (Eremiáš, P. Pospíchal)


    BK Havlíčkův Brod: Račan (4. – 9. Kamenický) – Mrtka (C), Kachlíř, Adam (A), Ondruš, Teml, Konvalina, Danyljuk – Chromý, Křížek, Nový – Frühbauer, Koubek, Dvořák – Hospodka, Adamec, Kozlík – Kraučuk.
    Trenér: Miroslav Duben

    HC Tábor: Šrámek (Ferdus) – Jaroš, Šťastný (A), Bačo, Bouška, Mrázek, Honzík – Eremiáš, Dohnal, J. Pospíchal, Mohyla (A), Vrba, Němeček, Hlavín, P. Pospíchal (C), Podzimek, Suchan.
    Trenér: Arpád Györi

    Rozhodčí: Viktor Schenel – Jakub Kučera, Luboš Karásek
    thejrc.org