Mountfield HK – Třinec 4:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:3 (2:2, 0:0, 2:1)
HC Oceláři Třinec
Pondělí 13.02.2023, 17:30 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:02 Libor HUDÁČEK - 4:3
     
    59:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    Dlouho to vypadalo, že krizovku Hradec ustojí, ale stále je o co hrát! Roth si vyměnil puk na modré a poslal kotouč na branku. Do střely však nešťastně vložil brusli Radovan Pavlík a LIBOR HUDÁČEK jenom usměrnil tečovaný kotouč za Kiviahův beton – 4:3! Asistence: Vladimír Roth, Martin Růžička.
    49:40 Marek ZACHAR - 4:2
     
    49:40
    Hradec právě vstřelil branku!
    Další branka navrátilce do sestavy a Hradec míří ke třem bodům! Okuliar předvedl výbornou práci ve středním pásmu, podržel nadvakrát puk a vystřelil, jenže přímo do Mazance. Třinecký gólman vyrazil puk k MARKU ZACHAROVI, který si jej podržel a zkusil bekhendové zakončení. To překvapivě prošlo nad Mazancovou lapačkou a Oceláři už teď nemají kam uhnout – 4:2! Asistence: Oliver Okuliar.
    46:19 Oliver OKULIAR - 3:2
     
    46:19
    Hradec právě vstřelil branku!
    I když to v první fázi nevypadalo, Hradec konečně využívá přesilovku a jde do vedení! Rosandič podržel puk na modré a posunul po lajně na Lva, který hodil puk na kasu, přičemž ještě došlo k teči Wereka. Mazanec sice v první chvíli kotouč podržel, propadl mu ale z lapačky a OLIVER OKULIAR v pádu zametl odražený puk do prázdné – 3:2! Asistence: Ethan Werek, Jakub Lev.
    08:47 Aleš JERGL - 2:2
     
    08:47
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tohle diváky baví. Hradec totiž prakticky hned záhy srovnává! Velký kus práce jde za Filipem Pavlíkem, který vyslal přes dvě pásma přesný pas pro ALEŠE JERGLA, který dupal na levém křídle. Nejprve to na tolik nadějnou situaci nevypadalo, Jergl se do toho ale opřel a prostřelil Mazance – 2:2! Asistence: Filip Pavlík, Christophe Lalancette.
    07:48 Vladimír ROTH - 1:2
     
    07:48
    Třinec právě vstřelil branku!
    Na konci osmé minuty Oceláři berou vedení a špatný vstup do utkání je pro ně zapomenut! Romanovi se po přistrčení od Hrehorčáka otevřel prostor v útočném pásmu, slovenský útočník ale nešel do zakončení, nýbrž stáhnul hru pod sebe na VLADIMÍRA ROTHA. Jeho střela propadla Kiviahovi pod výstrojí až za brankovou čáru – 1:2! Asistence: Miloš Roman, Patrik Hrehorčák.
    03:40 Martin MARINČIN - 1:1
     
    03:40
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec však po necelých čtyřech minutách hned srovnává krok! Oceláři zvládli souboje u mantinelu a puk vyšel na modrou pro Doudera, který jej podél lajny posunul pro MARTINA MARINČINA. Ten se napřáhl a čistým průstřelem překonal Kiviaha! I když to vypadalo, že Voženílek stihl sjet na kruhy a šikovně tečovat, nakonec tomu tak není – 1:1! Asistence: Milan Doudera, Andrej Nestrašil.
    00:29 Radek PILAŘ - 1:0
     
    00:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Bleskový start Hradce do utkání a po 29 sekundách je to 1:0! Puk se přesunul na modrou pro McCormacka, který na nic nečekal a z jedničky střílel. Mazanec měl před sebou několik hráčů, vyrazil jenom před sebe, kde neuspěl v prvním momentu Jan Eberle. RADEK PILAŘ však ukázal skvělý důraz a z navazující dorážky poslal domácí do vedení – 1:0! Asistence: Jan Eberle, Graeme McCormack.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 1. Pilař (Eberle, McCormack), 9. Jergl (F. Pavlík, Lalancette), 47. Okuliar (Werek, Lev), 50. Zachar (Okuliar) – 4. Marinčin (M. Doudera, Nestrašil), 8. Roth (M. Roman, Hrehorčák), 60. Hudáček (Roth, M. Růžička)


    Mountfield HK: Kiviaho (Machovský) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Marcel – Eberle, Lev (A), Pilař – R. Pavlík, Lalancette, Werek – Perret, Kev. Klíma, Jergl – Chalupa, Zachar, Okuliar.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – M. Doudera, Marinčin, J. Jeřábek, Mar. Adámek, Čukste, Smith, Roth – Daňo, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Voženílek, Hudáček – Chmielewski, Dravecký (A), Hrňa – Buček, M. Roman, Hrehorčák.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rozhodčí: Jeřábek, Stano – Kis, Rampír

    Diváci: 3 542
    thejrc.org