Washington – Florida 3:6 (kon.) | Carolina – Montreal 6:2 (kon.) | Columbus – Winnipeg 3:1 (kon.)
Nashville – Boston 0:5 (kon.) | St. Louis – New Jersey 4:2 (kon.) | Calgary – Detroit 2:5 (kon.)
Seattle – Philadelphia 6:2 (kon.) | Vegas – San Jose 2:1 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Winnipeg Jets
Pátek 17.02.2023, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Winnipeg vyráží po sérii pěti domácích utkání v řadě do Columbusu, kde ho čeká zápas proti nejhoršímu týmu letošní sezóny. Jets budou proti Columbusu usilovat o čtvrté vítězství v řadě. Potvrdí Winnipeg roli favorita?
     
    Columbus Blue Jackets

    Columbus vyhrál pouze jedno z posledních šesti utkání NHL a se ziskem 36 bodů je nejhorším týmem letošním sezóny NHL, Chicago má ovšem jen o bod více, takže se to může rychle změnit. Blue Jackets na domácím ledě prohráli třikrát za sebou. Jakub Voráček má šest bodů.
     
    Winnipeg Jets

    Winnipeg prohrál třikrát za sebou, jenže poté vyhrál třikrát v řadě a k radosti svých fanoušků zakončil sérii pěti domácích utkání ve velkém stylu. David Rittich se podílel na poslední výhře nad Seattlem sedmadvaceti zákroky s úspěšností 93,1%, což je velmi solidní číslo.
     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Merzlikins) – Gudbranson, Berni, Peeke, Blankenburg, A. Boqvist, Bayreuther – Marčenko, Jenner (C), J. Gaudreau (A) – Laine, Sillinger, K. Johnson – Bemström, Roslovic, L. Foudy – Olivier, Kuraly, E. Robinson.
    Trenér: Brad Larsen

    Winnipeg Jets: Rittich (Hellebuyck) – Pionk, Morrissey (A), Samberg, Dillon, Schmidt, DeMelo – Wheeler, Scheifele (A), Perfetti – Ehlers, Dubois, Connor – Appleton, Lowry (A), M. Barron – Gagner, Stenlund, Mäenalanen.
    Trenér: Rick Bowness

    Rozhodčí: TJ Luxmore, Chris Schlenker. Čároví: Tommy Hughes, Brad Kovachik.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Winnipeg vyhrál úvodní vhazování zápasu a na ledě soupeře se představuje po sérii pěti domácích utkání v řadě, z nichž poslední tři dokázal vyhrát. Čtvrtá výhra?
     
    00:17
    Columbus otočil hru a Boone Jenner se ocitl v mezikruží ve slibné střelecké pozici, jeho střela zápěstím ale minula vzdálenější levý horní roh brány Winnipegu.
     
    01:37
    Winnipeg si teď vytvořil obrovský tlak a Joonas Korpisalo vytáhl sérii tří fantastických zákroků v rozpětí několika sekund, jeho betony byly pevné!
     
    03:04
    Sean Kuraly byl zřejmě hráčem, který se ocitl v šanci na vrcholu levého kruhu pro vhazování, jenže jeho pěkná střela byla sražena do rohu ledové plochy v Columbusu.
     
    04:36
    Josh Morrissey hned vypálil bez přípravy na bodu pravého kruhu a zdálo se, že jeho rána skončí v odkryté bráně, jenže Joonas Korpisalo předvedl fantastický rozštěp a zákrok levým betonem!
    04:36 Josh Morrissey vypálil do odkryté brány, gól ale nedal
     
    05:08
    Brenden Dillon vypálil na vrcholu levého kruhu a jeho rána byla na přední tyči velice nepříjemně tečována do protipohybu brankáře, parádní Joonas Korpisalo ale vytáhl spektakulární zákrok lapačkou, po kterém rychle zmrazil puk – 0:0!
    05:08 Joonas Korpisalo fantasticky zasáhl proti tečované střele!
     
    07:37
    Hodně dlouho se hrálo bez přerušení, jenže Winnipeg se ocitl v ofsajdu a Cole Perfetti se pustil do mírné strkanice, ve které byl Andrew Peeke. Reklamní brejk.
     
    08:15
    Brenden Dillon vypálil na ose útočného pásma a Joonas Korpisalo šel včas do kolen, aby puk sevřel ve své výstroji. Jets měli také proti Krakenu v úvodu tlak.
     
    09:29
    Josh Morrissey obkroužil útočné pásmo poté, co vypálil na levém kruhu a Joonas Korpisalo opět přerušil hru. Na nedostatek práce si tedy stěžovat nemůže. Stále 0:0.
     
    11:28
    Cole Sillinger se teď ocitl v šanci po rychlém protiútoku Patrika Lainea, jenže zamířil přímo do náruče Davida Ritticha a následuje krátká komerční přestávka – 0:0.
     
    12:02
    Pierre-Luc Dubois nechal puk na levém křídle za sebou a Blue Jackets vyrazili do přečíslení tři na dva, střela na bránu z toho ale nakonec nebyla. Jack Roslovic netrefil.
     
    12:17
    Pierre-Luc Dubois zůstal na ledě a po předchozí chybě mohl skórovat střelou z pravého kruhu pro vhazování, Joonas Korpisalo ale kotouč vytěsnil mimo. Další šance.
     
    13:43
    Eric Robinson nastartoval na pravém křídle motory a po jeho zpětné přihrávce pálil Mathieu Olivier, jeho střela bez přípravy ale byla hosty zablokována. Dobrý blok.
     
    14:49
    O další střelu se poté na levém křídle postaral Nick Blankenburg, jeho pokus ale pro změnu skončil v ochranné síti a prostor dostává další reklamní brejk.
     
    15:59
    Mason Appleton se ocitl ve vlastním obranném pásmu pod tlakem a vyřešil to obloukem, jenže na obranné modré čáře měl poté opět starosti. Parádní forčeking.
     
    17:00
    Eric Robinson nejde na ledě přehlédnout, protože bruslí jako o život. Jako by snad ani neměl omezenou výdrž. Jeho rychlost a chuť do hry je dnes opravdu příkladná.
     
    17:57
    Josh Morrissey si dobře pokryl puk v pravém kruhu bekhendem a Liam Foudy ho z boku podrazil. Trest.
     
    18:11
    Winnipeg vyhrál vhazování v útočném pásmu a ihned přišla na pravém křídle střela od modré čáry, Joonas Korpisalo byl ale na přední tyči připraven. A poté opět.
     
    18:51
    Mark Scheifele vypálil bez přípravy v levém kruhu a mířil do vzdálenějšího rohu brány, Joonas Korpisalo ale vytáhl parádní semafor!
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:28
    Erik Gudbranson nyní dostal dvě minuty za hákování a Winnipeg si zahraje 28 sekund v pěti proti třem. Šance!
     
    19:58
    Winnipeg právě vstřelil branku! KYLE CONNOR se pomazlil s pukem v pravém kruhu a nádhernou střelou zápěstím zamířil ke vzdálenější levé tyči! Jets využili přesilovou hru 1,8 sekundy před koncem první části! To je facka. Hosté vedou. Asistence: Blake Wheeler a Pierre-Luc Dubois.
    19:58 Kyle CONNOR - 0:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Joonas Korpisalo předvedl během úvodní části několik parádních zákroků a vypadalo to, že první třetina už gól nenabídne, jenže domácí šli do tří a přesilovku využil necelé dvě sekundy před přestávkou Kyle Connor. Po 1. třetině. Columbus Blue Jackets 0 Winnipeg Jets 1.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 2:07.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 2-12; Zablokované střely: 7-5; Vhazování: 48%-52%; Hity: 9-4; Přesilové hry: 0/0-1/2; Trestné minuty: 4-0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Blue Jackets vyrazili do přečíslení tři na dva, jenže Patrik Laine neuspěl na pravém křídle se stahovačkou a otočit hru vzápětí mohli hokejisté Winnipegu, kteří vedou.
     
    21:53
    Kyle Connor si chtěl na pravém křídle stáhnout puk mezi bruslemi do jízdy, jenže se svým nápadem úplně neuspěl a kotouč vzápětí skončil v ochranné síti.
     
    22:22
    Kotouč sice zamířil po rozehrávce Winnipegu až za bránu Blue Jackets, jenže se odrazil od střídačky domácího týmu do hry, takže hra byla přerušena.
     
    22:39
    Hokejisté Columbusu se dostali v rychlém sledu ke dvěma střelám v levém kruhu, přičemž první David Rittich vyrazil, zatímco druhou poté sevřel v náručí.
     
    23:57
    Tim Berni předvedl hodně riskantní rozehrávku, jenže Winnipeg toho prozatím nedokázal využít. Blue Jackets se ovšem absolutně zbytečně dostali pod velký tlak.
     
    24:31
    Brenden Dillon vystřelil na ose útočného pásma od modré čáry a jeho pokus byl přizvednut do ochranné síti. Blue Jackets si tak konečně mohou vydechnout.
     
    25:01
    Pierre-Luc Dubois parádně forčekoval na pravém křídle, jenže to trošku přehnal a byl vyloučen za hákování.
     
    25:41
    Kirill Marčenko dobře vypálil na vrcholu levého kruhu pro vhazování a jeho pokus minul vzdálenější pravou tyč. Těžko říci, zda David Rittich zasahoval nebo ne.
     
    27:10
    Kent Johnson se na levém křídle krásně protáhl mezi dvěma protihráči do zakončení, David Rittich ale jeho pokus s obrovskými problémy zastavil! Následuje krátká reklamní přestávka.
     
    27:19
    Erik Gudbranson vypálil s příklepem na pravém křídle od modré čáry a David Rittich toho příliš mnoho neviděl, přesto na přední tyči kotouč vyrazil mimo. Stav je 0:1.
     
    28:53
    Brenden Dillon nabral na levém křídle velkou rychlost a jeho střela byla sražena vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    29:05
    Pierre-Luc Dubois hraje proti svému bývalému týmu a podruhé byl vyloučen, tentokrát za držení. Přesilovka.
     
    30:00
    Columbus právě vstřelil branku! PATRIK LAINE krátce po sobě dvakrát vystřelil na bodu pravého kruhu pro vhazování a jeho pěkná druhá střela zápěstím už zapadla přesně do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Oba tým využily PP. Asistence: Adam Boqvist a Johnny Gaudreau.
    30:00 Patrik LAINE - 1:1
     
    30:49
    Blue Jackets se dostali do bekhendového zakončení v blízkosti pravé tyče, David Rittich byl ale připraven a zmrazil puk pod svou lapačkou. Komerční přestávka.
     
    31:57
    Mason Appleton se pak snažil vrátit Winnipeg zpět do vedení, jeho bekhendová střela z levého kruhu ale byla zablokována a na domácího brankáře tedy neprošla.
     
    32:03
    Andrew Peeke dostal dvě minuty za držení a Winnipeg si zahraje už třetí přesilovou hru. První dnes využil.
     
    33:39
    Josh Morrissey se zpožděním odevzdal puk soupeři a bude z toho znovu přesilová hra Jets 5 na 3! Erik Gudbranson dostal dvě minuty za vysokou hokejku.
     
    34:38
    Kyle Connor vypálil bez přípravy na bodu levého kruhu a Joonas Korpisalo na přední tyči puk ukryl v náručí. Blue Jackets jsou z nejhoršího venku a hrají ve čtyřech.
     
    35:48
    Erik Gudbranson se vrátil z trestné lavice na led a řítil se sám na bránu, u pravé tyče ale puk mezi betony brankáře Davida Ritticha nezasunul!
     
    36:03
    Winnipeg se ocitl pod tlakem ihned poté, co nevyužil dvojnásobnou početní převahu. Reklamní přestávka.
     
    36:03
    Dylan DeMelo dostal dvě minuty za držení a Columbus může otočit skóre střetnutí během další přesilové hry.
     
    36:59
    Kirill Marčenko vystřelil na vrcholu pravého kruhu pro vhazování bez přípravy a puk skončil v lapačce připraveného Davida Ritticha, který přerušil hru.
     
    37:19
    Pierre-Luc Dubois se nyní řítil během vlastního oslabení sám na bránu, jenže ani on nedokázal kotouč poslat mezi betony brankáře do sítě!
    37:19 Pierre-Luc Dubois měl velkou příležitost během oslabení!
     
    39:59
    Domácí Joonas Korpisalo si udělal z vlastního brankoviště kulečník, když zasáhl pravým a poté levým betonem a pak ještě jednou, ani Mason Appleton ho ale z blízkosti překonat nedokázal!
    39:59 Joonas Korpisalo si udělal z brankoviště pěkný kulečník!
     
    39:59
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Domácí Patrik Laine dokázal přesně v polovině utkání vyrovnat a skóre už se od té doby nepohnulo, přestože se oba týmy jednou řítily do samostatného úniku. Blue Jackets krátce po skončení přesilové hry svého soupeře, zatímco Jets naopak v oslabení. Skóre po druhé třetině tohoto duelu. Columbus Blue Jackets 1 Winnipeg Jets 1.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:00.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 16-24; Zablokované střely: 8-6; Vhazování: 51%-49%; Hity: 15-7; Přesilové hry: 1/3-1/4; Trestné minuty: 8-6.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Johnny Gaudreau zahrozil v úvodu třetí třetiny, nakonec se ale v blízkosti pravé tyče nedostal do zakončení, protože k němu rychle přispěchal jeden z protihráčů.
     
    41:49
    Sean Kuraly dostal dvě minuty za hákování poté, co Joonas Korpisalo zasáhl proti střele z pravé strany.
     
    42:30
    Dnešní utkání sleduje 16032 diváků.
     
    43:07
    Gavin Bayreuther vyhodil puk přes ochranné sklo a Winnipeg si zahraje potřetí v pěti proti třem!
     
    43:48
    Joonas Korpisalo nedokázal sevřít ideálně puk mezi pravou rukou a betonem a poté měl co dělat, aby ho na brankovišti zalehl! Málem 1:2.
     
    43:50
    Kyle Connor teď dostal dvě minuty za hákování a ani tentokrát Winnipeg v přesilové hře neuspěje – 4 na 4.
     
    45:45
    Gavin Bayreuther měl obrovskou šanci, jenže David Rittich udělal v brankovišti sněhuláka a dokázal ho parádně vychytat! Obrovská šance.
     
    47:30
    Adam Boqvist se chystal v mezikruží zakončovat a byl faulován. Vyloučení po komerční přestávce. Neal Pionk vyfasoval dvě minuty za podrážení. Trest střídá trest.
     
    48:29
    Jack Roslovic se teď na pravém křídle neprotáhl mezi dvěma protihráči a Jets se podařilo znovu vyhodit puk.
     
    49:18
    Gavin Bayreuther vypálil bez přípravy před levým kruhem pro vhazování, jeho rána ale skončila nad.
     
    49:40
    Columbus právě vstřelil branku! KENT JOHNSON se nádherně uvolnil na pravém křídle u hrazení a nenápadným nahozením z otočky zamířil na přední tyči mezi betony Davida Ritticha! Obrat – 2:1. Asistence: Jack Roslovic a Emil Bemström.
    49:40 Kent JOHNSON - 2:1
     
    50:12
    Pierre-Luc Dubois se ocitl na pravém křídle v postavení mimo hru a následuje reklamní přestávka. Stav 2:1.
     
    51:46
    Hokejisté Winnipegu se dostali na pravém křídle ke střele, kterou Joonas Korpisalo snadno ukryl v náručí. Z hlediště se okamžitě ozval potlesk. Hra přerušena.
     
    52:29
    Aktivní Kyle Connor dostal z levé strany krásnou přihrávku před bránu a z otočky pak zakončoval dobře bekhendem, Joonas Korpisalo ale parádně zasáhl svým pravým betonem! Parádní zákrok.
    52:29 Joonas Korpisalo senzačně zasáhl svým pravým betonem
     
    53:23
    Columbus podruhé ve třetí třetině vyhodil puk přes ochranné sklo, tentokrát to byl Nick Blankenburg.
     
    54:28
    Pierre-Luc Dubois patří mezi největší hvězdy Winnipegu a proti svému bývalému týmu má obrovskou motivaci, jeho střela z vrcholu levého kruhu ale skončila nad.
     
    55:45
    Joonas Korpisalo si chtěl zvednout hokejku ležící za bránou, jenže Blake Wheeler práskl do puku na vrcholu levého kruhu a domácí brankář musel opět zasahovat levým betonem! Skvělý zákrok.
     
    57:20
    Eric Robinson teď rychle obkroužil bránu a na vzdálenější levé tyči mohl skórovat z blízkosti, jenže David Rittich poté fantasticky zasáhl!
     
    58:19
    Winnipeg před pár okamžiky odvolal svého brankáře a po přerušení hry si vyžádal oddechový čas. Stav 2:1.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:04
    Blue Jackets těsně minuli prázdnou bránu a ještě předtím měl slibnou šanci Mark Scheifele, který střelou z levého kruhu mířil do předního horního rohu brány, Joonas Korpisalo ale skvěle zasáhl vyrážečkou! Závěrečná třetina je hodně parádní.
     
    59:57
    Columbus právě vstřelil branku! BOONE JENNER si pěkně vyměnil puk s Patrikem Lainem a po ustání souboje s Kylem Connorem skóroval bekhendem do prázdné brány! Definitivní tečka. Asistence: Patrik Laine a Joonas Korpisalo.
    59:57 Boone JENNER - 3:1
     
    Konec zápasu.
     
    Fanoušci Blue Jackets se už konečně mohou radovat z domácího vítězství poté, co Blue Jackets prohráli třikrát v řadě na svém ledě. O osudu utkání rozhodlo nahození Kenta Johnsona, na které nebyl gólman David Rittich připraven. Joonas Korpisalo vyšperkoval výkon asistencí. Výsledek. Columbus Blue Jackets 3 Winnipeg Jets 1.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 24 – 38 | Přesilová hra: 1/5 – 1/7 | Trestné minuty: 14 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Joonas Korpisalo (CBJ) – 1 asistence, 37 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,4 %, odchytal 60:00
    David Rittich (WPG) – 21 zákroků, 2 OG, úspěšnost 91,3 %, odchytal 57:53

    Česká a slovenská stopa
    David Rittich (WPG) – 21 zákroků, 2 OG, úspěšnost 91,3 %, odchytal 57:53

    Tři hvězdy utkání
    1. Joonas Korpisalo (CBJ) 0+1
    2. Patrik Laine (CBJ) 1+1
    3. Kent Johnson (CBJ) 1+0 (03:48:57)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 30. Laine (A. Boqvist, J. Gaudreau), 50. K. Johnson (Roslovic, Bemström), 60. Jenner (Laine, Korpisalo) – 20. Connor (Wheeler, Dubois)


    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Merzlikins) – Gudbranson, Berni, Peeke, Blankenburg, A. Boqvist, Bayreuther – Marčenko, Jenner (C), J. Gaudreau (A) – Laine, Sillinger, K. Johnson – Bemström, Roslovic, L. Foudy – Olivier, Kuraly, E. Robinson.
    Trenér: Brad Larsen

    Winnipeg Jets: Rittich (Hellebuyck) – Pionk, Morrissey (A), Samberg, Dillon, Schmidt, DeMelo – Wheeler, Scheifele (A), Perfetti – Ehlers, Dubois, Connor – Appleton, Lowry (A), M. Barron – Gagner, Stenlund, Mäenalanen.
    Trenér: Rick Bowness

    Rozhodčí: TJ Luxmore, Chris Schlenker. Čároví: Tommy Hughes, Brad Kovachik

    Diváci: 16032
    bahis siteleri