Skalica – Dubnica 0:1 (kon.) | Vlci Žilina – Modré Krídla 4:5 (0:1 po s.n.) | Martin – Pov. Bystrica 4:1 (kon.)
Topoľčany – Levice 7:2 (kon.) | Humenné – Trnava 5:2 (kon.) | Brezno – Žiar nad Hronom 2:16 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
HK 95 Považská Bystrica
sk Pátek 24.02.2023, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Július Pénzeš (tréner HK 95 Považská Bystrica): "Určite sme chceli odohrať podstatne lepšie stretnutie ako sa nám podarilo. Vedeli sme, že Martin má za sebou nie práve vydarené zápasy a verili sme, že tu môžeme bodovať. S predvedeným výkonom sme nespokojní. Body nám utekajú, na udržanie sa v najlepšej šestke ich potrebujeme zbierať, nie strácať. Nepodarilo sa nám ich získať doma, ani vonku. Do konca základnej časti tak musíme naháňať víťazstvá. Okrem dohrávky s Humenným máme ešte na programe ďalšie dva zápasy. Po prehratých zápasoch by sme sa chceli naladiť víťazne, v dohrávke to ale bude mimoriadne náročné. Aj preto sme chlapcom prízvukovali, že chceme získať tretiu tretinu, ani to sa nám ale nepodarilo. Nevyhli sme sa chybám či vylúčeniam. Veľmi sa trápime, nedokážeme streliť gól ani z vyloženej pozície. Máme skúsených hráčov, i napriek tomu sa nevieme presadiť. Je to zlé, musíme sa s tým ale vysporiadať a ísť ďalej. Účasť v prvej šestke by mohla byť pre nás reálna, ak začneme konečne bodovať. Rozdiel medzi tímami za nami je minimálny, Slovan sa dnes na nás bodovo dotiahol, zvíťazil v Žiline. Náš náskok sa tak scvrkáva, body nevyhnutne potrebujeme. Verím, že sa to zmení v náš prospech už budúci týždeň."

    Ján Tabaček (asistent trénera HK VITAR Martin): "Po nevydarených stretnutiach predtým spojených s nie najlepšími výkonmi, sme potrebovali práve takéto víťazstvo. Našťastie sa nám podarilo zvíťaziť, za čo patrí hráčom vďaka. Okrem obetavosti sme vnímali aj veľkú dávku nervozity v našej hre. Bolo vidieť, že hráči stratili zo sebavedomia. Preto veríme, že nám dnešný zápas pomôže prinavrátiť chýbajúcu pohodu na hokejky, o ktorú sme prišli. Tým, že predchádzajúce výsledky boli také, aké boli, zredukovali sme zostavu na tri päťky, čo sa prejavilo už od druhého dejstva. V zápase tak nastupovali hráči s najlepšou formou. V tabuľke je určite kam sa posunúť vyššie. Súpera si však nevyberáme, nie vždy sa to vyplatí. Na ceste za splnením cieľa musíme poraziť každého. Musíme si však priznať, že predchádzajúce výsledky neboli ideálne a okrem účasti na tribúnach sa prejavili aj na našej hre. Po inkasovanom góle sme sa napríklad opäť rozsypali, na čom musíme ešte popracovať a neprichádzať tak zbytočne o ťažko získané sebavedomie."

    Patrik Lušňák (útočník HK 95 Považská Bystrica): "V stretnutí sme mali dostatok príležitostí na skórovanie, a to nielen v podobe presilových hier. Najmä v úvodnej tretine sme sa ale trápili, niektorí hráči sa už piaty či šiesty zápas nevedia strelecky presadiť, a to ani do prázdnej bránky. Podarilo sa mi síce v zápase skórovať, jeden hráč ale nemôže robiť výsledky. Teraz som to ja, komu sa strelecky darí, predtým to bol Cíger. Musia ale prísť aj ďalší, bez toho to nejde. Určite chceme ísť do play-off najhoršie zo šiesteho miesta a vyhnúť sa tak ďalším súbojom. Nateraz sa veľmi nedarí ani tímom pod nami, s takouto predvedenou hrou ale v play-off veľa nezmôžeme. Ak by sme sa dnes ujali vedenia, bol by to iný zápas. Zdvihlo by nám to sebavedomie, ťažko sa hrá, ak prehrávame a doťahujeme sa na súpera. Ak strelíme šesť gólov, zvíťazíme. Inak to ani v našom prípade nejde. V nedeľu nastupujeme proti Humennému, ktoré je naozaj kvalitným tímom. Potenciálne je to súper, s ktorým sa môžeme stretnúť v play-off. V posledných zápasoch preto bude dôležité, aby sme sa pripravili na ďalšiu fázu súťaže a hrali podstatne lepšie ako dnes."

    Michal Juščák (útočník HK VITAR Martin): "Mimoriadne dôležitý zápas i víťazstvo, vrátane troch bodov. Sme radi, že víťazstvo prišlo po istej dobe, ktorú môžeme nazvať krízou. Víťazstvo nás teší a veríme, že nás naštartuje k zisku zostávajúcich šiestich bodov, ktoré potrebujeme k tomu, aby sme sa v tabuľke posunuli ešte vyššie. Našim cieľom je umiestniť sa čo najvyššie, k tomu potrebujeme maximálny počet bodov, ktoré môžeme získať. Systém hry máme stále rovnaký, snažíme sa ho iba zlepšovať v každom zápase. Skôr sa ešte hľadáme s hráčmi, ktorí prišli do tímu len nedávno. Herný prejav však už vyzerá lepšie, je však potrebné doladiť ešte viaceré záležitosti. Dúfame, že sa na tribúny opäť vrátia fanúšikovia, ktorí nám vedia v stretnutiach dopomôcť k lepším výkonom. Dúfam, že toto víťazstvo bude pre nich pozvánkou, najmä na play-off, kedy ich podporu budeme najviac potrebovať. Účasť v play-off nie je našim najvyšším cieľom, naďalej bojujeme o čo najvyššie priečky, takže sú pre nás dôležité aj zostávajúce stretnutia. Čo sa udeje počas prestávky pred štvrťfinále play-off, to budeme vidieť neskôr." (22:34:50)
     
    Martin zvíťazil nad Považskou Bystricou 4:1. Góly: 20. Juščák (Petran, Glosár), 22. Tyczynski (Ďurina), 47. Lahtinen (Tyczynski, Vorobyev), 48. Nauš (Ďurina) – 52. Lušňák (Haluška).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:53
    Ďurkechov pokus v závere dejstva. Na skóre už nič nezmení.
     
    59:10
    Domáci už len dohrávajú stretnutie. Zdá sa, že ani hostia už veľký záujem o hru nemajú.
     
    58:58
    Dírerova dorážka. Domáci zostávajú v útočnom pásme.
     
    58:21
    Paulíny si môže zopakovať zakončenie. Opäť z pravej strany.
     
    57:59
    Vorobyev za bránkou súpera. Posunutá bránka hostí.
     
    57:25
    Juščákova zblokovaná strela. Až na ochrannú sieť.
     
    56:37
    Prienik Tománeka. Puk zostal za ním.
     
    56:17
    Droppa pred domácou bránkou. Obrovská príležitosť.
     
    55:50
    Ďurkech našiel Cígera. Tomu ale zakončenie nevyšlo.
     
    55:18
    Nauš medzi kruhmi. Puk sa k nemu nedostal.
     
    54:55
    Ďurkech z ľavej strany. Glosár vykryl strelecký uhol.
     
    54:24
    Striedanie na oboch stranách. Adam Zlocha začína hosťujúcu akciu.
     
    53:54
    Ligas sa zastavil na modrej. Pripravil si pozíciu, ktorá ale skončila na brániacom Bobčekovi.
     
    53:21
    Zlocha a Urbánek zamestnali domácu obranu. Situáciu napokon riešil prerušením hry Glosár.
     
    52:31
    Paulíny zabojoval v rohu klziska o puk. Pridal sa k nemu Dírer, k zakončeniu ale neprišlo.
     
    52:00
    Považská Bystrica dala gól! Vybojovaný puk v podaní PATRIKA LUŠŇÁKA, ktorému domáci hráči poskytli veľkorysý priestor na skórovanie. Asistenciu pri góle si pripisuje Adam Haluška.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 20. Juščák (Petran, Glosár), 22. Tyczynski (Ďurina), 47. Lahtinen (Tyczynski, Vorobyev), 48. Nauš (Ďurina) – 52. Lušňák (Haluška)


    HK VITAR Martin: Glosár (Hrušík) – Krempaský, Charvát – Semaňák, Petran – Bobček, Nemec – Vaňo R., Biro – Paulíny, Dírer, Nauš – Lahtinen, Tyczynski, Vorobyev – Poliaček, Juščák, Milý – Stanček, Oško, Ďurina
    Trenér: Rudolf Jendek

    HK 95 Považská Bystrica: Lamper (Pajpach) – Hlinka, Kuboš – Ďurkech, Droppa – Zlocha A., Omelka – Papaj, Meszároš – Cíger, Huna Ro., Lušňák – Tománek, Zlocha J., Urbánek – Kraut, Rufati, Ligas – Haluška, Pšurný, Švantner
    Trenér: Július Pénzeš

    Rozhodčí: Valachovič, Konc st. – Staššák, Nosek, Holomek (inštruktor)

    Diváci: 841
    bahis siteleri