Sampdoria – Hellas Verona 3:1 (kon.) | Fiorentina – Lecce 1:0 (kon.) | Turín – Neapol 0:4 (kon.)
Lazio – AS Řím 1:0 (kon.) | Inter – Juventus 0:1 (kon.)
konec
Turín FC
0:4 (0:2)
SSC Neapol
Neděle 19.03.2023, 15:00 • Stadio Olimpico Grande Torino, Turín • Italská Serie A • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 9:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:14. (16:59:17)
     
    Fotbalisté Neapole potvrdili roli velkého favorita, na půdě Turína si s chutí zastříleli a tři body domů odváží po vítězství 4:0.

    Lídr soutěže rozložil branky rovnoměrně do každého z poločasů. Hodně viditelný byl nejlepší střelec soutěže Victor Osimhen, jenž do statistik přidal další dvě trefy a statně mu sekundoval Chviča Kvaracchelija, který k proměněné penaltě přidal ještě jednu gólovou nahrávku. Domácí předvedli solidní výkon hlavně ve druhé polovině první půle, avšak za neefektivitu byli potrestáni měrou vrchovatou.

    Svěřenci kouče Spallettiho navýšili náskok v čele tabulky na propastných 21 bodů a jen nevídaný kolaps by je mohl připravit o tolik očekávaný zisk titulu. Turín figuruje na jedenácté pozici s komfortním náskokem na sestupové pásmo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Narážečka ve vápně mezi Gianlucou Gaetanem a Tanguyem Ndombèlém nevyšla, zpětná nahrávka doputovala do rukavic brankáře.
     
    90+1
    Utkání se dohrává už jenom z povinnosti. Mathías Oliveira mohl hrát směrem dopředu, ale neriskoval a zapojil do postupné kombinace stopera Lea Østigårda.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby dvě minuty.
     
    89
    Turín rozehrál přímý kop nakrátko, načež Kim Min-čä vyhnal Dembu Secka na vlastní polovinu, domácí jsou skutečně směrem dopředu naprosto bezzubí.
     
    88
    Při další příležitosti už si Gianluca Gaetano tak suverénně nepočínal. Nezachytil pohyb Samueleho Ricciho, jehož ve finále zastavil pouze za cenu faulu.
     
    87
    Výborně zapracoval těsně za vlastním pokutovým územím Gianluca Gaetano. Přečet úmysl Ivana Iliće a špičkou levé nohy zabránil pasu na Nemanju Radonjiće.
     
    86
    Lídr soutěže bez větších obav nechává konkurenta kombinovat, ale jenom kolem poloviny hřiště, k blízkosti vlastního vápna zatím ponechávají cestu uzavřenou.
     
    85
    Střídání v týmu Turín FC:
    ze hřiště odchází Nikola Vlašić, přichází Demba Seck.
     
    85
    Střídání v týmu SSC Neapol:
    ze hřiště odchází Stanislav Lobotka, přichází Gianluca Gaetano.
     
    84
    Faul na svou osobu vybojoval Ola Aina. Balón si výborně pokryl tělem, zezadu konkurenta podrazil Chviča Kvaracchelija.
     
    83
    Turínští pokračují ve vysokém presinku, ale není jim to nic platné, protože Neapol hraje v obrovském klidu a žádné zbytečné ztráty nedělá.
     
    82
    Pěknou patičkou André Anguissa zkoušel uvnitř vápna uvolnit Eljifa Elmase, reprezentant Severní Makedonie na hrací předmět těsně nedosáhl.
     
    81
    Postupnou kombinací Neapol přesunula míč na útočnou polovinu. Eljif Elmas volil centr od pravé lajny, ve vzduchu kraloval Alessandro Buongiorno.
     
    80
    Dlouhý odkop od brány Alex Meret nasměroval do prostoru, kde viděl Giovanniho Simeoneho, argentinský útočník ani nezkoušel podstoupit hlavičkový souboj s Perrem Schuursem.
     
    79
    Nedorozumění mezi Kimem Min-čä a Alexem Meretem chtěl trestat Antonio Sanabria, jenž ve skluzu nepříjemně trefil místo míče gólmana. Nepíská se faul, nýbrž ofsajd.

    Milan Huppert

    Branky: 9. Osimhen (Zieliński), 35. Kvaracchelija (pen.), 51. Osimhen (Olivera), 68. Ndombèlé (Kvaracchelija)

    Karty:   20. Gravillon (TUI) – 70. Ndombèlé (NEA)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 9:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:14.
    Turín FC: V. Milinković-Savić – Gravillon (54. Djidji), Schuurs, R. Rodríguez (C) – Singo (75. Aina), Linetty (54. Ilić), Ricci, Vojvoda (54. Buongiorno) – Vlašić (85. Seck), Radonjić – Sanabria.
    Náhradníci: Fiorenza, Gemello – Adopo, Bayeye, Gineitis, N'Guessan, Pellegri.

    Trenér: Ivan Jurić

    SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo (C), Rrahmani (72. Østigård), Kim Min-čä, Oliveira – Anguissa, Lobotka (85. Gaetano), Zieliński (65. Ndombèlé) – Lozano (65. Elmas), Osimhen (72. Simeone), Kvaracchelija.
    Náhradníci: Gollini, Idasiak – Bereszyński, Jesus, Politano, Rui, Zedadka, Zerbin.

    Trenér: Luciano Spalletti

    Rozhodčí: Marchetti – Bresmes, Lo Cicero
    ocianews.com