Frankfurt – Union Berlín 2:0 (kon.) | Bayern – Freiburg 1:2 (kon.)
konec
Eintracht Frankfurt
2:0 (2:0)
1. FC Union Berlín
Úterý 04.04.2023, 18:00 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Německý pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný úterní podvečer. Vítám vás při sledování čtvrtfinále Německého poháru, u zápasu mezi Frankfurtem a Unionem Berlín.
     
    Eintracht Frankfurt

    Fotbalisté Frankfurtu prožívají poměrně dobrou sezónu. V ligové tabulce zůstávají v bojích o evropské poháry, momentálně figurují na šesté příčce, a pokud by chtěli pomýšlet na Ligu mistrů, tak potřebují stáhnout šestibodovou ztrátu na čtvrtý Freiburg. Cestu pohárem svěřenci kouče Glasnera zahájili komfortním vítězstvím 4:0 v Magdeburgu, ve druhém kole vyhráli 2:0 nad týmem Stuttgarter Kickers a v osmifinále vyřadili výsledkem 4:2 Darmstadt. Eintracht rovněž postoupil do osmifinále Ligy mistrů, kde však nestačil na rozjetou Neapol. Nejlepším střelcem týmu je Randal Kolo Muani se sedmnácti trefami.
     
    1. FC Union Berlín

    Mužstvo z hlavního města Německa je ve hře o ligový titul. Momentálně okupuje třetí příčku s mankem dvou bodů na druhou Borussii Dortmund a čtyř na vedoucí Bayern Mnichov. Fischerova družina zahájila pohár výhrou 2:1 v Chemnitzeru, ve druhém kole doma zdolala 2:0 Heidenheim a v osmifinálovém dramatu pokořili těsně 2:1 Wolfsburg. Union působil v Evropské lize, kde po úspěchu v prvním vyřazovacím kole proti Ajaxu plnil v osmifinále proti belgickému týmu Royale Union Saint-Gilloise roli favorita, avšak po výsledcích 3:3 a 0:3 vypadli. Střelecké produktivitě mužstva vévodí Sheraldo Becker s devíti góly.
     
    Úvodní sestavy:

    Eintracht Frankfurt: Trapp – Jakić, Hasebe, Ndicka – Buta, Rode (C), Sow, Max – Borré, Götze – Kolo Muani.
    Náhradníci: Ramaj – Aaronson, Alario, Alidou, Dina Ebimbe, Chandler, Kamada, Knauff, Tuta.
    Trenér: Oliver Glasner

    1. FC Union Berlín: Grill – Doekhi, Knoche, Leite – Trimmel (C), Khedira, Juranović – Seguin, Haberer – Behrens, Becker.
    Náhradníci: Busk – Jaeckel, Laidouni, Leweling, Michel, Pantović, Roussillon, Siebatcheu, Thorsby.
    Trenér: Urs Fischer

    Rozhodčí: Dankert – Rohde, Unger.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních červených dresech. Také fotbalisté Unionu vsadili na klasiku, nastoupili v černých dresech.
     
    3
    Sheraldo Becker okamžitě vybojoval pro Union standardku v podobě rohového kopu, centr do malého vápna si pohlídal Evan Ndicka.
     
    4
    Rohový kop si vyzkoušeli i fotbalisté Eintrachtu. Jmenovitě Philipp Max. Vzdušnému prostoru kraloval bránící Robin Knoche.
     
    5
    Blízko prvnímu gólu byl Randal Kolo Muani! Z dvaceti metrů napřáhl k parádní ráně pravačkou, která směřovala do levé šibenice, Lennart Grill však předvedl parádní zákrok, rukou vytěsnil míč nad břevno.
    5. Grill vytáhl parádní zákrok proti Kolo Muanimu
     
    6
    Z následného rohu pro berlínské mužstvo žádné nebezpečí nenásledovalo, Danilho Doekhi udržel na uzdě vysoko vyskočivšího Butu.
     
    7
    Za nahrávkou za obranu Randal Kolo Muani natáhl pravou nohu, kterou pouze prodloužil míč k připravenému brankáři Grillovi.
     
    8
    Trimmel zaváhal a v útoku tak znovu působili domácí. Po pádu ve vápně Randal Kolo Muani požadoval penaltu po střetu právě s Trimmelem, ale arbitr Dankert dal svým gestem jasně najevo, že se „desítka“ kopat nebude.
     
    9
    Paul Seguin nabral vysokou rychlost po pravé straně. V souboji tělo na tělo ale nepřetlačil Evana Ndicku, Kevin Trapp bude odkopávat od brány.
     
    10
    Svěřeni kouče Glasnera kontrolují balón na útočné polovině. Nakonec to byl Mario Götze, kdo centroval, Sebastian Rode na míč nedoskočil.
     
    11
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Jak je to jednoduché! Hasebe vyslal parádní nákop do vnitra vápna, který Götze patou sklepl šikovně na střed za sebe na RANDALA KOLO MUANIHO, jenž tváří v tvář zamířil padajícímu brankáři nad levou ruku.
    11. Randal KOLO MUANI - 1:0
     
    13
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Druhý úder v rozmezí dvou minut, domácí dělají další důležitý krok směrem k postupu do semifinále! Götze vymyslel pěknou nahrávku po pravé straně, načež Grill udělal velkou chybu, když chtěl vyběhnout a pozdě pochopil, že to je chyba. Zamrznul v půli cesty, čehož si RANDAL KOLO MUANI všiml a skvěle provedeným lobem trefil prázdnou bránu.
    13. Randal KOLO MUANI - 2:0
     
    15
    A s Unionem mohlo být ještě hůře. Z pravé strany šestnáctky vyslal Kolo Muani nahrávku do středu, odkud Makoto Hasebe z první přestřelil.
     
    16
    Samozřejmě ani hosté nezapomněli útočit. Sheraldo Becker vyzkoušel průnik středem, ztroskotal na posledním bránícím Hasebem.
     
    17
    Pochvalu zaslouží domácí gólman Kevin Trapp. Včas vystartoval proti pasu Khediry, kulatý nesmysl odpálil do bezpečí před sprintujícím Behrensem.
     
    18
    Sheraldo Becker zatím patří k nejaktivnějším hráčům svého týmu. Nyní stáhl velkou ztrátu na Hasebeho, leč tělo před něj nenatlačil.
     
    19
    U pravé lajny si našel prostor k centru Paul Seguin. Pozdě zpozoroval, že ve vápně nemá spoluhráče, pro hrací předmět si bez problémů vyběhl Kevin Trapp.
     
    20
    Další gól v síti Unionu, hosté jsou na ručník. Kolo Muani přihrál na pravou stranu šestnáctky Butovi a ten bez rozmýšlení posunul balón na střed velkého vápna k RAFAELOVI BORRÉMU, Kolumbijec ve velké příležitosti rozvlnil síť přízemním pokusem.
     
    22
    Tak pozor, gól neplatí! Videorozhodčí z opakovaných záběrů zcela jasně viděl, že Butova nahrávka na Borrého směřovala do ofsajdu, gól byl tedy správně zneplatněn.
    22. Trefa Borrého neplatila pro ofsajd
     
    23
    Neuznaný gól by mohl psychicky pomoci hostům, protože ztrácí místo tří gólů dva, přičemž času zbývá do konce základní hrací doby dostatek, vyrovnání a případný obrat zůstávají ve hře.
     
    24
    Středem pokusil štěstí Rafael Borré. Útočil na regulérní gól, nicméně jeden na jednoho proti Christopheru Trimmelovi neuspěl.
     
    25
    S malou domů si Lennart Grill poradil bez problémů. Po rychlém zpracování zvedl hlavu a k pravé lajně posunul míč k nohám Doekhiho.
     
    26
    Autové vhazování vybojoval pro Eintracht Kristijan Jakić. Pod tlakem dokázal nastřelit Juranoviće do nohy, ten míč ve hře neudržel.
     
    27
    Po chvilkové odmlce zase zaútočili domácí. Randal Kolo Muani nahrával mezi dva protihráče Butovi, jehož centr Doekhi odpálil před Götzem.
     
    28
    Třetí zásah Frankfurtu byl blízko! Centr od levé lajny Danilho Doekhi mizerně odvrátil přímo k nohám Rafaela Borrého, jenž dělovkou orazítkoval břevno.
    28. Borré napálil břevno
     
    29
    U pravé lajny vybojoval standardní situaci Christopher Trimmel. Zkušený rakouský obránce na zádech Maxe, ten se provinil faulem.
     
    30
    Přetažený centr nebyl dobrou volbou. Paul Seguin centroval do vnitra velkého pokutového území, kde Evan Ndicka přehlavičkoval Juranoviće.
     
    31
    V ofsajdové pasti se nechal nachytat Rafael Borré. Přihrávajícímu Kolo Muanimu dal posléze jasně najevo, že nahrávku očekával o něco dříve.
     
    32
    Dlouhý nákop za obranu vyzkoušel Evan Ndicka. Randal Kolo Muani za míčem vyrazil příliš pozdě, balón doskákal až k brankáři Grillovi.
     
    33
    Na trávníku zůstal ležet Djibril Sow po střetu s Ranim Khedirou, arbitr Dankert odpískal faul a devětadvacetiletému středopolaři ústně domluvil.
     
    34
    Hráči v červených dresech obsadili útočnou polovinu a zdá se, že ji jen tak opustit neplánují. Dvěma vstřelenými góly povzbuzen Frankfurt dominuje.
     
    35
    Vysunutější presink Sheralda Beckera přiměl Rafaela Borrého ke zpětnému pasu na Kristijana Jakiće, jenž volil oblouček k levé lajně na Hasebeho.
     
    36
    Na malém prostoru chtěli domácí Rode s Borrém vykombinovat čtveřici konkurentů, což se podařilo, ale vzápětí první jmenovaný nepřesně přihrával Kolo Muanimu.
     
    37
    Defenzivní povinnosti si na jedničku splnil Makoto Hasebe. Správně odhadl, kam Kevin Behrens udělá kličku, hrací předmět poté odvrátil do zámezí.
     
    38
    Při vzdušném souboji fauloval Rafael Borré, když Christophera Trimmela ve výskoku neúmyslně zasáhl pravým loktem do tváře.
     
    39
    Po obdržení přihrávky hostující gólman Lennart Grill jasně ukázal, že potřebuje, aby spoluhráči roztáhli hru. Zvolil odkop středem, přímo k nohám konkurenta Götzeho.
     
    40
    Volný přímý kop pro Eintracht. Aurélio Buta si věřil na Juranoviće, kolem nějž si píchl míč po levé lajně, hostující fotbalista soka fauloval.
     
    41
    Tradiční exekutor Mario Götze vyprodukoval nepovedený centr do prostoru, kde stál osamocený protihráč Leite, druhý o poznání nebezpečnější centr zleva Grill vytáhl na roh.
     
    42
    Útočný faul odpískán Randalovi Kolo Muanimu. Dvougólovému střelci nejprve nevyšlo zpracování, načež zezadu podrazil Doekhiho.
     
    43
    Hostující kapitán Christopher Trimmel si našel na pozici pravého křídla prostor k centru, míč poslán k přední tyči pokryl Evan Ndicka.
     
    44
    Hezkou kombinaci chtěl Paul Seguin vyšperkovat oblouček za obranu na osamoceně běžícího Sheralda Beckera, v poslední chvíli hlavou zakročil Makoto Hasebe.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    45+1
    V obranném pokutovém území Unionu došlo k velké bitvě o míč. K zakončení nakonec nedošlo, těsně před Ndickou balón odpálil Doekhi.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Po prvním poločase má skvěle nakročeno k postupu do semifinále Frankfurt, který vede nad berlínským Unionem o dva góly. O obě trefy se postaral produktivní Randal Kolo Muani, který nejprve v 11. minutě těžil z výborné práce Hasebeho a Götzeho, o dvě minuty později skvěle provedeným lobem potrestal chybné vyběhnutí Grilla. Za domácí přidal třetí branku ještě Rafael Borré, jeho trefa však byla odvolána pro ofsajdové postavení Kolumbijce.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín:
    ze hřiště odchází Janik Haberer, přichází Sven Michel.
     
    46
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín:
    ze hřiště odchází Paul Seguin, přichází Morten Thorsby.
     
    46
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín:
    ze hřiště odchází Diogo Leite, přichází Paul Jaeckel.
     
    47
    Zatímco domácí trenér žádnou změnu v sestavě neudělal, tak hostující kouč dle očekávání střídal, a to hned třikrát s cílem hru oživit.
     
    48
    Za obranu zabíhal Randal Kolo Muani. Dlouhým nákopem jej zkusil najít Djibril Sow, na útočníka nepustil balón dobře pracující Robin Knoche.
     
    49
    Zpoza velkého vápna vyprodukoval střelecký pokus Sebastian Rode, levačkou kulatý nesmysl nasměroval těsně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    50
    Znovu byl v akci Djibrol Sow, jenž vyzkoušel průnikovou nahrávku na Rafaela Borrého, ve skluzu příkladně zabojoval Robin Knoche.
     
    51
    Bek Kristijan Jakić neviděl volného spoluhráče, proto z poloviny hřiště vyslal dlouhý pas směrem k brankáři, Kevin Trapp druhým dotekem oslovil Hasebeho.
     
    52
    Z pozice pravého křídla vyslal střílený pas před bránu Randal Kolo Muani, adresát Mario Götze z bezprostřední blízkosti napálil clonícího Jaeckela.
     
    53
    Rohový kop kopal Mario Götze. Centroval směrem do brány, připravený gólman Lennart Grill kulatý nesmysl úspěšně vyboxoval mimo velké vápno.
     
    54
    Randal Kolo Muani poděkoval Rafaelovi Borrému za dobře myšlenou nahrávku po levé lajně, jenže útočníkovi nevyšlo zpracování, balón doputoval mimo hrací plochu.
     
    55
    Protože neměl komu nahrát, tak Sheraldo Becker vyzkoušel zakončení z pětadvaceti metrů. Kevin Trapp byl připravený, ránu doprostřed s přehledem sebral do rukavic.
     
    56
    Proti přesile bojoval Randal Kolo Muani. Vysoký míč si chtěl hlavou hodit za posledního obránce, Robin Knoche odstavil konkurenta tělem.
     
    57
    Slibně vypadající příležitost Unionu kontaktním gólem neskončila. Sven Michel viděl na pravé straně volného Mortena Thorsbyho, jenže Norovi na hraně šestnáctky nevyšlo zpracování, vzápětí ani klička proti Ndickovi.
     
    58
    Protože měl Makoto Hasebe před sebou volný prostor, tak doběhl až na útočnou polovinu, kde útočnou akci rozvinul přihrávkou mezi dva na Götzeho. Domácí pokračují na míči.
     
    59
    Pravou lajnou startoval Sven Michel, ale měl velkou smůlu, protože ho letící balón trefil do zad, toho se posléze chopil protihráč Evan Ndicka.
     
    60
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín:
    ze hřiště odchází Kevin Behrens, přichází Jordan Siebatcheu.
     
    61
    Pro nepovedenou nahrávku za obranu vystartoval hostující brankář Lennart Grill. Hrací předmět sebral do rukavic, načež ho vyhodil doprava k Jaeckelovi.
     
    62
    Druhá půle zatím postrádá na atraktivitě, což je zapříčiněno především chytrou hrou Eintrachtu. Domácí v poklidu udržují dvoubrankový náskok a nikam se zbytečně neženou.
     
    63
    Obrovské zkušenosti, které v průběhu kariéry nasbíral Makoro Hasebe, jsou dnes vidět. Japonec znovu skvěle přečetl situaci a zabránil v nahrávce na Siebatcheua.
     
    64
    Nohama si zahrál brankář Lennart Grill. Nikým neatakovaný balón zpracoval, vzápětí volil rozehrávku na osamoceného Jaeckela.
     
    65
    Útočný faul odpískán Auréliu Butovi, který při vysunutém presinku zezadu došlápl na pravý kotník Ranimu Khedirovi.
     
    66
    Josip Juranović vyslal zleva přetažený centr do pokutového území, který Sven Michel sklepával pod sebe, jen k nohám soupeře Hasebeho.
     
    67
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Rafael Borré, přichází Daiči Kamada.
     
    68
    Sám proti třem si věřil Jordan Siebatcheu. Jednoho konkurenta se zbavil, ale na Evana Ndicku už nevyzrál, stoper přečetl kličku po vlastní levé ruce.
     
    69
    Sice si Jordan Siebatcheu dokázal u levé lajny najít prostor k centru, jenže ten mu vůbec nevyšel, skluzující Kristijan Jakić zabránil v možném zakončení Michelovi.
     
    70
    Nově příchozí Daiči Kamada se neuvedl v nejlepším světle, ačkoliv měl dostatek času, tak nahrávku na Randala Kolo Muaniho poslal do autu.
     
    71
    Sklepávačku na střed kousek za velké vápno dostal Sven Michel, jemuž nevyšlo ideálně zpracování ani následný centr, Evan Ndicka se prezentoval dlouhým obranným odkopem.
     
    72
    Na útočné polovině si proti pravidlům počínal Morten Thorsby, jenž prohrál rychlostní souboj s Philippem Maxem, soka pak zatáhl za dres.
     
    73
    Volný přímý kop pro Union. Získal jej Morten Thosby, když kličkou zmátl Makota Hasebeho, který se posléze ohnal a konkurenta zasáhl smolně do obličeje.
     
    74
    Standardka byla rozehrána na krátkou vzdálenost. Centroval až Rani Khedira a vyběhnuvší brankář Trapp sebral míč těsně před Knochem.
     
    75
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín:
    ze hřiště odchází Sheraldo Becker, přichází Jamie Leweling.
     
    76
    Zahrozil i Eintracht. Randal Kolo Muani pouštěl nahrávku na pravou stranu šestnáctky na Djibrila Sowa, těsně před ním píchl míč do autu Josip Juranović.
     
    77
    Po faulu Sowa dostali hosté příležitost kopat standardku v půlkruhu za šestnáctkou. Exekuci obstaral Josip Juranović, který volil tvrdou ránu na stranu gólmana, bránu přestřelil.
     
    78
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Sebastian Rode, přichází Lucas Alario.
     
    78
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Aurélio Buta, přichází Junior Dina Ebimbe.
     
    79
    Další šanci ke snížení měli hosté po rohovém kopu. Došlo ke zmatkům před brankou Eintrachtu, který Ndicka vyřešil nahrávkou k pravé lajně na Dinu Ebimbeho.
     
    80
    Domácí podnikli rychlý protiútok pravou stranou. Philipp Max nahrával v přečíslení dvou na jednoho Randalovi Kolo Muanimu, jemuž trvalo delší dobru zpracování, útočník posléze neuspěl už uvnitř vápna kličkou proti Michelovi.
     
    81
    Ofenzivu podpořil Josip Juranović. Chorvatský reprezentant pod tlakem Jakiće zazmatkoval a Lewelingovi poslal balón za paty.
     
    82
    Proti pravidlům hrál Morten Thorsby. Nor se po ztrátě balónu nestíhal vracet na útočnou polovinu, proto Djibrila Sowa takticky zatáhl za dres.
     
    83
    Ve druhé půli se Randal Kolo Muani lehce vytratil, což je ale způsobeno hlavně změnou taktiky domácího mužstva, jež se začalo soustředit hlavně na hájení dvoubrankového vedení. Nyní Francouz sebral míč u pravé lajny a nechal se zfaulovat Knochem.
     
    84
    Od pravé lajny centroval Philipp Max. Okamžitě po rozehrání vystartoval z brankové čáry Lennart Grill a hrací předmět vyrazil mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    85
    Japonský stoper Makoto Hasebe přesně věděl, kam poletí dlouhý nástřel Svena Michela, hlavou navíc zvládl kulatý nesmysl sklepnout pro Dinu Ebimbeho.
     
    86
    Union spálil obrovskou příležitost ke zdramatizování koncovky úvodního čtvrtfinále! Mezi dva protivníky se skvěle natlačil Jamie Leweling, ale těsně bráněný na vyběhnuvšího Trappa nevyzrál, na dlouhou nohu trefil brankáře do nohy.
     
    87
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Randal Kolo Muani, přichází Paxten Aaronson.
     
    88
    Po odkopu Trappa hosté okamžitě otočili hru na opačnou stranu. Jordan Siebatcheu hlavou šikovně prodlužoval na Jamieho Lewelinga, který neuspěl jeden na jednoho proti Evanu Ndickovi.
     
    89
    Po zblokované ráně Khediry měli hosté šanci udeřit z rohového kopu, připravený Kevin Trapp ovšem pravou rukou vyboxoval míč před Knochem.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90+1
    Ani další roh hostů úspěchem neskončil. Do odraženého balónu se nejprve opřel Morten Thorsby, a poté i Sven Mihel, ani jeden však početný chumel hráčů před bránou nepropálil.
     
    90+2
    Cenné vteřiny u pravé lajny na útočné polovině vybojoval Paxten Aaronson. Josipa Juranoviće neobehrál, leč jej šikovně nastřelil a získal aut.
     
    90+3
    Pěkně myšlený pas za obranu vymýšlel Rani Khedira. Sven Michel na dlouhou nohu na kulatý nesmysl těsně nedosáhl, Kevin Trapp tak měl snadnou práci.
     
    90+4
    Poslední útok berlínského týmu skončil ještě před velkým vápnem. Zprvu to vypadalo, že Daiči Kamada vyrazí do brejku, na tři protihráče si ale netroufl, a proto volil nahrávku na jistotu směrem dozadu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Prvním semifinalistou německého DFB Pokalu se stal Eintracht Frankfurt, který na domácím stadiónu zdolal výsledkem 2:0 berlínský Union.

    Hrdinou utkání byl francouzský ostrostřelec Randal Kolo Muani, jenž do rozmezí 11. a 13. minuty vměstnal dvě trefy, nejprve po výborném pasu uspěl tváří v tvář brankáři, vzápětí chytrým lobem z pravé strany potrestal Grillovo chybné vyběhnutí. Druhou půli si domácí pohlídali s velkým přehledem vyjma jedné situace ze závěru, kdy střídajícího Lewelinga vychytal Trapp.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:13. (20:00:52)

    Milan Huppert

    Branky: 11. Kolo Muani, 13. Kolo Muani


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:13.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – Jakić, Hasebe, Ndicka – Buta (78. Dina Ebimbe), Rode (C) (78. Alario), Sow, Max – Borré (67. Kamada), Götze – Kolo Muani (87. Aaronson).
    Náhradníci: Ramaj – Alidou, Chandler, Knauff, Tuta.

    Trenér: Oliver Glasner

    1. FC Union Berlín: Grill – Doekhi, Knoche, Leite (46. Jaeckel) – Trimmel (C), Khedira, Juranović – Seguin (46. Thorsby), Haberer (46. Michel) – Behrens (60. Siebatcheu), Becker (75. Leweling).
    Náhradníci: Busk – Laidouni, Pantović, Roussillon.

    Trenér: Urs Fischer

    Rozhodčí: Dankert – Rohde, Unger

    Diváci: 50 000
    bahis siteleri